Kendi Karavanını Kendi Yapanlar Dukato

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Destan06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 416
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 137,688
Ynt: Kendi Karavanını Kendi Yapanlar Dukato

Plan oldukça güzel elektrik tesisatına da başlanılmış sizin arabanın en güzel yeri su depolarının yeri olmuş elinize sağlık tekrar kolay gelsin.

Etiketler

mabirsen' Alıntı:
Plan oldukça güzel elektrik tesisatına da başlanılmış sizin arabanın en güzel yeri su depolarının yeri olmuş elinize sağlık tekrar kolay gelsin.

İlginize çok teşekkürler Mehmet hocam elden geldiği kadarıyla yapmaya çalışıyoruz. Sizin gibi bu işi önce yapan ağbeylerimizin teşvikiyle tabiki

Kişisel fikrim, karavanın girişi olarak yolcu koltuğu arkasındaki kapının sürgülü olmaması önemli ölçüde avantaj iken aynı kapıdan şoför arkasında da olması dezavantaj gibi. Projede kullanılmıyor bu kapı ama oturma gurubunu ortalayacak büyücek pencere kullanımını da engelleyecek sanırım. Çözüm var mı aklınızda?

bariscim' Alıntı:
Kişisel fikrim, karavanın girişi olarak yolcu koltuğu arkasındaki kapının sürgülü olmaması önemli ölçüde avantaj iken aynı kapıdan şoför arkasında da olması dezavantaj gibi. Projede kullanılmıyor bu kapı ama oturma gurubunu ortalayacak büyücek pencere kullanımını da engelleyecek sanırım. Çözüm var mı aklınızda?
Diğer kapı planda kullanılmayacak ama plana da engel hali yok. Pencere ise kanepe ve masanın bir kısmına geliyor, buda engel teşkil etmez. O kapıya ait basamak boşluğuna da aküleri koymayı planlıyorum. Ağırlık dağılımını da dengeleyecek İnşallah.

Destan06' Alıntı:
Diğer kapı planda kullanılmayacak ama plana da engel hali yok. Pencere ise kanepe ve masanın bir kısmına geliyor, buda engel teşkil etmez. O kapıya ait basamak boşluğuna da aküleri koymayı planlıyorum. Ağırlık dağılımını da dengeleyecek İnşallah.

Güzel, devam takibe...

Vahit bey, Allah kolaylık versin, aracınız bu iş için mükemmel denk gelmiş. Bir dönem 12 m3 ler Bursa'da 50 cm uzatılıyordu, onlardan sanmıştım önce. Uygulamalarınızda çok iyi gidiyor. İnşallah karavanı bir an önce istediğiniz gibi tamamlarsınız.
Tente konusunda bir sorunuz olmuştu başta. Halletmediyseniz benim Arşipel'in brandasına bir göz atın Kafanıza yatarsa imalatçıyla irtibat kurmanızı sağlarım. Ben iki de açma mafsal kolu eklemek üzere bir tadilat yapmak üzereyim o brandaya. Görüşmek üzere Kolay gelsin. Hakkı

Kolay gelsin, inşallah tez zamanda bitirir ve kervanımıza katılırsınız :smiley: tente konusunda size yardımcı olabilirim. Kendi karavanıma da, bircok arkadaşın aynı yerden aldığı gibi, taktırdım... Mafsalsız tip oldukça ekonomik, üstelik fazla ağırlıkta yapmıyor... www.alendatente.com sitesinden gerekli iletişimi kurabilirsiniz. Tüm takma aparatları dahil size kargoyla geliyor.. Esen kalınız...

arsipelege' Alıntı:
Vahit bey, Allah kolaylık versin, aracınız bu iş için mükemmel denk gelmiş. Bir dönem 12 m3 ler Bursa'da 50 cm uzatılıyordu, onlardan sanmıştım önce. Uygulamalarınızda çok iyi gidiyor. İnşallah karavanı bir an önce istediğiniz gibi tamamlarsınız.
Tente konusunda bir sorunuz olmuştu başta. Halletmediyseniz benim Arşipel'in brandasına bir göz atın Kafanıza yatarsa imalatçıyla irtibat kurmanızı sağlarım. Ben iki de açma mafsal kolu eklemek üzere bir tadilat yapmak üzereyim o brandaya. Görüşmek üzere Kolay gelsin. Hakkı

Çok teşekkürler Hakkı bey bende bu günler de tenteyi düşünüyorum inceleyip değerlendireyim.

egean.tr' Alıntı:
Kolay gelsin, inşallah tez zamanda bitirir ve kervanımıza katılırsınız :smiley: tente konusunda size yardımcı olabilirim. Kendi karavanıma da, bircok arkadaşın aynı yerden aldığı gibi, taktırdım... Mafsalsız tip oldukça ekonomik, üstelik fazla ağırlıkta yapmıyor... www.alendatente.com sitesinden gerekli iletişimi kurabilirsiniz. Tüm takma aparatları dahil size kargoyla geliyor.. Esen kalınız...
Çok Teşekkürler Erdal abi iletişime geçeceğim İnşallah.

Elektrik tesisatını çabuk yaparım diyorum ama zaman alıyor. Hem 220 hem 12 V bir arada uğraştırdı ama %95 bitti sayılır. Dağılım yerlerine plastik buatları mastik ile yapıştırdım. Buat içi bağlantıları klemens ile yaptım. 220 priz kasalarını ahşaptan panç ile açtım yandan kablo geçiş deliği açarak kasayı mastik ile yapıştırdım. 12 V tesisatta ağırlıklı olarak ana hatlarda 6 mm ve 4 mm kablo kullandım. Şaşe (-) tesitası 1,5mm ve 2 mm kabloyla çektim. 220 V tesisatta hatlarda a 3x2.5, ara hatlar da ise 3x1.5 kablo kullandım

IMG_20150214_203939.jpg

IMG_20150217_120115.jpg

IMG_20150217_120217.jpg

IMG_20150214_193902.jpg

IMG_20150217_120128.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.