Kendi Karavanını Kendi Yapanlar Dukato

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Destan06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 416
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 137,705
Ynt: Kendi Karavanını Kendi Yapanlar Dukato

Öncelikle kolay gelsin sert köpük benimle çok tercih etmediğim bir malzeme tabi tercih meselesi size uygun gördükten sonra güle güle kullanın. Bu konu forumda daha önce oldukça hararetli bir şekilde tartışıldı eminim o konulara da bakmışsınızdır. Ileride oluşabilecek muhtemel küçük kazalar da dışarıdan çektirme denilen müdahalelerde sert köpük yanma riski ile karşı karşıya kalıyor. Yolda ses yapması da cabası. Ses ses yapmaması için gerekli tedbiri aldığınızı söylüyorsunuz. Umarım herhangi bir kazayla da karşılaşmazsınız. Emeklerinize sağlık tekrar kolay gelsin.

Etiketler

Vahit bey, konuyu yeni fark ettim, kolay gelsin, emeğinize sağlık, çok güzel olacak inşallah ... :smiley:

Bugun alışveriş günü olarak geçti çift kapaklı buzdolabı aldım. Ölçüleride çok uygun geldi bana Y-85 G-45 D-50 cm dankof diye tabir edilen avrupa 12 volt motor dönüşümü yapılacak. Ayrıca 3 ad 100 wat güneş paneli aldım 54 cm x 20 cm ebatlarında, 1 wattı 90sent yerli malı Bursa üretimi Çin malı olmasından ziyade yerli malı tercih ettim. Ankara dan Nihat Zaloğlu abimiz beş yıldır kullanıyor çok memnun olduğunu belirtti. ilgilenenlere irtibat numarası veririm. Bayii bana çok güven verdi.
a2264a008e3918d7a51ffd8a6886810b.jpg
b8eeec967fa0ee52b0d544a07ad70da3.jpg
60cd0f52bba5cba144f3c44ecd5a0943.jpg
724ddea48dd417accbb001b72582ed41.jpg

Vahit Bey hayırlı olsun, güle güle kullanın. Buzdolabını 12 voltta nerede dönüştürmeyi düşünüyorsunuz. Maliyeti ne kadar acaba?

Vahit bey,
Paneller cesitli firmalar icin uzak dogu ulkelerce uretilip 15x15cm lik kucuk olculerde hazirlanip paketlenir,ulkemizde istenen vat icin lemimlenerek
Paneller elde edilir,hic bir zaman panel halinde getirilmez.cunku navlun ucreti cok tutar veya tasimada hasar gorurler.
Ayrica, dolarin 2,65tl oldugunu varsayarsak pekde ucuz sayilmaz.
Gule gule kullnin,hayirli olsun.

airboat' Alıntı:
Vahit bey,
Paneller cesitli firmalar icin uzak dogu ulkelerce uretilip 15x15cm lik kucuk olculerde hazirlanip paketlenir,ulkemizde istenen vat icin lemimlenerek
Paneller elde edilir,hic bir zaman panel halinde getirilmez.cunku navlun ucreti cok tutar veya tasimada hasar gorurler.
Ayrica, dolarin 2,65tl oldugunu varsayarsak pekde ucuz sayilmaz.
Gule gule kullnin,hayirli olsun.

Teşekkürler Seyfettin abi

vahit bey öncelikle hayırlı olsun. gördüğüm kadarıyla tek kat strapor kullanmışsınız kalınlıgı nedir?. bu yalıtım için yeterlimi? benim yüksek tavan t5 de bende bunun gibi bir yalıtım yapmayı düşünüyorum. eski hali içler acısıydı yalıtımdan cok sunta vardı içinde hepsini söktüm. yeniden revize edecegim. sizin yaptıkllarınıza göre yaparsam en az 6-7 cm yer açılacak benim arac kücük 6-7 cm bayagı yer ediyor benim için.

msh' Alıntı:
vahit bey öncelikle hayırlı olsun. gördüğüm kadarıyla tek kat strapor kullanmışsınız kalınlıgı nedir?. bu yalıtım için yeterlimi? benim yüksek tavan t5 de bende bunun gibi bir yalıtım yapmayı düşünüyorum. eski hali içler acısıydı yalıtımdan cok sunta vardı içinde hepsini söktüm. yeniden revize edecegim. sizin yaptıkllarınıza göre yaparsam en az 6-7 cm yer açılacak benim arac kücük 6-7 cm bayagı yer ediyor benim için.

Syn msh evet tek kat kullandım yeterli olduğunu düşünüyorum. bir kaç gün önce sıcak havalarda faydasını hissettim, ahşap kaplama yapılmadığı halde evet dediğiniz gibi 6-7 cm çok önemli sizin araçta daha da önemli, iyi sıkıştırır ve yapıştırırsanız sıkıntı olmaz.

Vahit Bey, aldığınız güneş panellerinin özellikleri kısmındaki açıklamalarda (açık voltaj gerilimi) Voc inşallah 21 volt ve üzeridir. Değilse bir daha düşünün. 12 voltluk sitemlerde 21 voltun altındaki; 24 voltluk sitemlerde 42 voltun altındaki Voc değerindeki güneş panelleri şebeyeke bağlı sistemler içindir. Akü doldurmaya uygun değildir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

SON KONULAR

Geri