Kendi Karavanını Kendi Yapanlar Dukato

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Destan06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 416
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 137,912
Ynt: Kendi Karavanını Kendi Yapanlar Dukato

KIPÇAK70' Alıntı:
Vahit Bey, aldığınız güneş panellerinin özellikleri kısmındaki açıklamalarda (açık voltaj gerilimi) Voc inşallah 21 volt ve üzeridir. Değilse bir daha düşünün. 12 voltluk sitemlerde 21 voltun altındaki; 24 voltluk sitemlerde 42 voltun altındaki Voc değerindeki güneş panelleri şebeyeke bağlı sistemler içindir. Akü doldurmaya uygun değildir.

Syn KIPÇAK70 uyarı için çok teşekkürler hemen kontrol ettim Voc 22.59 değerinde sanırım iyidir.

Etiketler

Bugün güneş panelinin ayağını paslanmaz kromdan yaptık

IMG_20150315_170027.jpg

IMG_20150315_165657.jpg

Ben ce çok güzel olmuş.
Sefasını süreceginiz günler geldiğinde , tepenizin üzerinden akan pas lekelerini hiç görmeyeceksiniz . Bir de krom vida bağlantılarınızı yaptınız mı de-me gitsin artık.
Elinize sağlık , kolay gelsin .

KIPÇAK70' Alıntı:
Vahit Bey, aldığınız güneş panellerinin özellikleri kısmındaki açıklamalarda (açık voltaj gerilimi) Voc inşallah 21 volt ve üzeridir. Değilse bir daha düşünün. 12 voltluk sitemlerde 21 voltun altındaki; 24 voltluk sitemlerde 42 voltun altındaki Voc değerindeki güneş panelleri şebeyeke bağlı sistemler içindir. Akü doldurmaya uygun değildir.

Kolay gelsin Vahit bey.
Sayın KIPÇAK70, bu yazınızda net olarak ne dediğinizi anlamadım, bu yazı alıntımıdır yoksa sizin görüşünüzmüdür, kısacası 12 volt sistem için 21 voltun altında olmaması gerektiğinin teknik olarak açıklamasını yaparmısınız, benim panellerim sizin söylediklerinize uymuyor çünki, değiştirsemmi acaba.

mehmet_mtrs' Alıntı:
Ben ce çok güzel olmuş.
Sefasını süreceginiz günler geldiğinde , tepenizin üzerinden akan pas lekelerini hiç görmeyeceksiniz . Bir de krom vida bağlantılarınızı yaptınız mı de-me gitsin artık.
Elinize sağlık , kolay gelsin .

Mehmet abi aynen dediğiniz gibi yaptım. İlgi için teşekkürler.

Aka' Alıntı:
Kolay gelsin Vahit bey.
Sayın KIPÇAK70, bu yazınızda net olarak ne dediğinizi anlamadım, bu yazı alıntımıdır yoksa sizin görüşünüzmüdür, kısacası 12 volt sistem için 21 voltun altında olmaması gerektiğinin teknik olarak açıklamasını yaparmısınız, benim panellerim sizin söylediklerinize uymuyor çünki, değiştirsemmi acaba.

Syn Aka teknik boyutunu ben bilmiyorum muhtemelen KIPÇAK70 biliyor o ikaz etti ben.

Sayın Aka, edebiyat öğretmeniyim. En az bilginimin olduğu konu elektrik ve elektroniktir. Güneş enerji panelleri konusunda çok fazla bilgim yok. Ancak karavanımdaki 105 amper akü yetmeyince aküler konusunda paneller konusunda internet ortamında epeyce yazı okudum. Okuduğum yazılar arasında 3 ya da 4 internet sitesinde 12 volt sistemlerde voc değerinin 21 volt ve üzeri olması gerektiği yazıyordu. 21 voltun altındaki değerlerde tam verim alınmadığı yazıyordu. Özellikle voc değeri 17-18 volt ise daha az verimlidir, diye düşünüyorum. Bilgilerin doğruluğunu test imkanım olmadı. Güneş panelliriniz size yetiyorsa değiştimenize gerek olmadığını düşünüyorum. Kaldı ki internet sitesinde yazılanlar sağlıklı bilgi olmayabilir. Önümüzdeki günlerde mezkur internet sitelerini bulabilirsem link atarım. İyi akşamlar.

Sayın Aka, güneş paneliyle ilgili okuduğum yazınının birisinin linki: www.elektropazar.com/ozsolar.htm diğerlerini nerede okuduğumu henüz bulamadım. Okuduğum yazıların birinde 12 volt için voc değeri 21 volt yazıyordu diye hatırlıyorum. Diğer yazıları da bulabilirsem link yazarım.

KIPÇAK70' Alıntı:
Sayın Aka, güneş paneliyle ilgili okuduğum yazınının birisinin linki: www.elektropazar.com/ozsolar.htm diğerlerini nerede okuduğumu henüz bulamadım. Okuduğum yazıların birinde 12 volt için voc değeri 21 volt yazıyordu diye hatırlıyorum. Diğer yazıları da bulabilirsem link yazarım.

Anlaşılmıştır Sayın KIPCAK70, bunlara pek tamah etmemek lazım, bir nevi satış politikası, teknik olarak sorsanız kendileride açıklayamazlar abuk sabuk cevaplar verirler. 12 volt için 15 voltun üzeri normalde yeterlidir, bu konu biraz derin.
Normalde voltajı yükselmesi aradaki şarz regülatörünün daha iyi pişmesine neden olur, bundan bahseden yok tabiki.

" Buzdolabımızın 12 V motoru takıldı çok sessiz çalışıyor, iç aydınlatma ampulü de let olarak değiştirildi. "

Dolabınız hayırlı olsun " buses " galiba, inşallah netice alırsınız.

Hayırlısı olsun güzellikler ile olsun çok güzel ilerliyor başarılar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR