Öncelikle kolay gelsin sert köpük benimle çok tercih etmediğim bir malzeme tabi tercih meselesi size uygun gördükten sonra güle güle kullanın. Bu konu forumda daha önce oldukça hararetli bir şekilde tartışıldı eminim o konulara da bakmışsınızdır. Ileride oluşabilecek muhtemel küçük kazalar da dışarıdan çektirme denilen müdahalelerde sert köpük yanma riski ile karşı karşıya kalıyor. Yolda ses yapması da cabası. Ses ses yapmaması için gerekli tedbiri aldığınızı söylüyorsunuz. Umarım herhangi bir kazayla da karşılaşmazsınız. Emeklerinize sağlık tekrar kolay gelsin.
Bugun alışveriş günü olarak geçti çift kapaklı buzdolabı aldım. Ölçüleride çok uygun geldi bana Y-85 G-45 D-50 cm dankof diye tabir edilen avrupa 12 volt motor dönüşümü yapılacak. Ayrıca 3 ad 100 wat güneş paneli aldım 54 cm x 20 cm ebatlarında, 1 wattı 90sent yerli malı Bursa üretimi Çin malı olmasından ziyade yerli malı tercih ettim. Ankara dan Nihat Zaloğlu abimiz beş yıldır kullanıyor çok memnun olduğunu belirtti. ilgilenenlere irtibat numarası veririm. Bayii bana çok güven verdi.
Vahit bey,
Paneller cesitli firmalar icin uzak dogu ulkelerce uretilip 15x15cm lik kucuk olculerde hazirlanip paketlenir,ulkemizde istenen vat icin lemimlenerek
Paneller elde edilir,hic bir zaman panel halinde getirilmez.cunku navlun ucreti cok tutar veya tasimada hasar gorurler.
Ayrica, dolarin 2,65tl oldugunu varsayarsak pekde ucuz sayilmaz.
Gule gule kullnin,hayirli olsun.
Vahit bey,
Paneller cesitli firmalar icin uzak dogu ulkelerce uretilip 15x15cm lik kucuk olculerde hazirlanip paketlenir,ulkemizde istenen vat icin lemimlenerek
Paneller elde edilir,hic bir zaman panel halinde getirilmez.cunku navlun ucreti cok tutar veya tasimada hasar gorurler.
Ayrica, dolarin 2,65tl oldugunu varsayarsak pekde ucuz sayilmaz.
Gule gule kullnin,hayirli olsun.
vahit bey öncelikle hayırlı olsun. gördüğüm kadarıyla tek kat strapor kullanmışsınız kalınlıgı nedir?. bu yalıtım için yeterlimi? benim yüksek tavan t5 de bende bunun gibi bir yalıtım yapmayı düşünüyorum. eski hali içler acısıydı yalıtımdan cok sunta vardı içinde hepsini söktüm. yeniden revize edecegim. sizin yaptıkllarınıza göre yaparsam en az 6-7 cm yer açılacak benim arac kücük 6-7 cm bayagı yer ediyor benim için.
vahit bey öncelikle hayırlı olsun. gördüğüm kadarıyla tek kat strapor kullanmışsınız kalınlıgı nedir?. bu yalıtım için yeterlimi? benim yüksek tavan t5 de bende bunun gibi bir yalıtım yapmayı düşünüyorum. eski hali içler acısıydı yalıtımdan cok sunta vardı içinde hepsini söktüm. yeniden revize edecegim. sizin yaptıkllarınıza göre yaparsam en az 6-7 cm yer açılacak benim arac kücük 6-7 cm bayagı yer ediyor benim için.
Syn msh evet tek kat kullandım yeterli olduğunu düşünüyorum. bir kaç gün önce sıcak havalarda faydasını hissettim, ahşap kaplama yapılmadığı halde evet dediğiniz gibi 6-7 cm çok önemli sizin araçta daha da önemli, iyi sıkıştırır ve yapıştırırsanız sıkıntı olmaz.
Vahit Bey, aldığınız güneş panellerinin özellikleri kısmındaki açıklamalarda (açık voltaj gerilimi) Voc inşallah 21 volt ve üzeridir. Değilse bir daha düşünün. 12 voltluk sitemlerde 21 voltun altındaki; 24 voltluk sitemlerde 42 voltun altındaki Voc değerindeki güneş panelleri şebeyeke bağlı sistemler içindir. Akü doldurmaya uygun değildir.