Kayseri'deki 110'lar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan c126 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 79
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,806

c126

Ana Kamp
Yer
Ankara
Merhabalar,

Ben foruma yeni üye oldum. Merakla ve ilgiyle yazıları, fotoğrafları, konular takip ediyorum. Ben de bir Defender 110 hayranıyım ve kısa zamanda sahip olmayı düşünüyorum. Çeşitli başlıkların içeriğinde kısa kısa Kayseri'de bulunan Özel Harekat'tan çıkma Defender'lar hakkında yorumlar okudum. Hatta gidip gören üye'ler de olmuş. Ben bunlardan birtanesini almayı düşünüyorum, aslında tam olarak üzerinde port'u olanı. Gidip görmüş olan arkadaşlardan gözlemlerini, bu arabalar hakkında tecrübesi olan abilerimden ise tavsiye ve yorumlar rica ediyorum. Teşekkür ederim. [attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

kayseri1.jpg

kayseri2.jpg

kayseri3.jpg

kayseri4.jpg

Etiketler
Ynt: Kayseri'deki 110'lar

cemil bey merhaba bu araçların bi ikisine bende baktım siz baktınızmı bilmiyorum faka baya emek isteyen araclar cok hor kullanılmıs sadece görüntüde biraz iyiler o kadar

Ben gidip bakmadım Erdinç bey, sadece resimlerden gördüm. Forumlarda haklarında bazı yorumlar var, mesela bazılarının sadece plakasının çıkartılıp doğrudan araziye çıkarılabilecek durumda oldukları yazıyor. Araçlar sanırım uzun süredir satılık, siz yerinde mi incelediniz acaba?

evt kendim gittim cok defender ustası degilimdir fakat masraf istedikleri cok açık yeni sanayi yolunda dsi nin karsısında 2 defender daha var haki yeşil askeri araçlar onlar duruyormu bilmiyorum ama bi bakın isterseniz bu baktıklarınız araclardan kapalı alanda olan yeni sanayi land rover servisinde digerleride yeni sanayi yolunda

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu haftasonu gidip bakmayı düşünüyorum. Ankara'dan yola çıkacağım. Kayseri'ye kadar gitmişken bir de şu Urfa'dakilere de mi baksam diyorum. Anlatılır gibi değil, fena bu 110 hastalığı ::smiley:

bu aralar bende düşünmüyor degilim cj5 im vardı fakat ufak gelmeye basladı ben eşim ve 2 rott um sıgmıoruz malum :smiley: bende defender düşünüyorum bu araclardan bi ikşi tanesi olgun lpg nın yanında duruyor onlar almıs yapmıslar satamayı düşünüyorlardı ama ne yaptılar bi bilgim yok ben şu an erzincandayım hafta sonu kayseride olucam

Biz de eniştemle sardık bir anda. Ben daha önce Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı yapımında çalıştım ve 2 yıl kadar discovery-2 kullandım. Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Iğdır dağlarında gezmelerimi unutamıyorum. Tekrar o doğayla iç içe olmak istiyorum. Araştırmalardan sonra da en uygun aracın Defender 110 olduğuna karar verdim. Discovery'ler tabiri caizse sizin rott'ların yanında labrador gibi kalıyor defender'la kıyaslayınca. Aslında hakkını vermeliyim, çok kahrımızı çekti o arabalar :smiley: 2 yılın sonunda 2 şanzuman dağıtmış olarak döndüm oralardan (tanesi 11.000euro'ydu o zaman - sıfır tabi borusan'dan). Bana açıkcası yürüyen bir araba yeter ilk etapta. Yani ufak tefek mekanik problemi olsa da yürüsün yeter, estetik hele hiç ama hiç önemli değil.

kamu kurumlarında defender'lari pek hakkıyla kullandıklarını söyleyemem, muhtemelen bu araçlarda da görünen ve görünmeyen sıkıntılar çoktur.
bence direk sahibinden, sorunları, değişenleri, değişmeyenleri belli bir araç almanız sizin için daha iyi bir tercih olabilir.
forumda defender'lar hakkındaki başlıkları bir gözden geçirmeniz tercihinizi belirlemenizde yardımcı olacaktır.

Bu araçlar tamamen ticari olarak alınıp satılıyor arac sahiplerinin çok bi bilgisi yok ihaleden 20 tane aldılar sanırım gelın bakın gösterin deniyor genelde gidip bakmak görmek en dosrusu zaten

Teşekkürler Iceman,

4-5 gündür LR hakkındaki hemen hemen tüm forum başlıkları ve içerikleri okudum hatta gözlerimi kaybetmek üzereyim sanırım ekrana bakmaktan :eek:

Çok yararlı bilgiler olmakla birlikte, çok farklı görüşler var bu konuda. Mesela dizel'i olan benzinliyi yeriyor, benzinli'si olan dizel'i sevmiyor, kimisi hurda'dan al topla diyor, kimisi hazırını al diyor. Açıkcası ben hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadığım tamir konusunda derhal birşeyler yapmayı düşünmüyorum. Kötü durumda da olsa yürüyen bir araba alıp, yavaş yavaş (hatta çooook yavaş yavaş), tecrübe ve bilgi sahibi oldukça yenilemeyi düşünüyorum. Tabi ilk olarak elzem olan mekanik gereksinimlerle başlayacağım. Estetik açıdan masraf yapmak - her ne kadar içim içimi yese de yapmak için - bana boşa akan para gibi geliyor, yani aracın daha öncelikle mekanik anlamda kusursuzlaştırılması gerektiğine inanıyorum. Forum'da her ne kadar sonsuz ve değeri tartışılmaz bilgiler olsa da, belli konularda kutuplaşmalar var. Bu yüzden de benim gibi profesyonel derecede bu işten anlamayanlar için çok kafa karıştırıcı oluyor (bu arada bunu da böylece belirtmiş olalım ;) )

cemil bey özel harekattan cıkma olan defenderlar yani port bagajı olan lacivert defenderlar sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak durumda

İşte bu umut verici bir haber Erdinç Bey, ağzınıza sağlık. Sanırım bu konularda pek tecrübesi olmayınca insanın, biraz da böyle pozitif yaklaşımlara ihtiyaç oluyor. Çok teşekkür ederim konuya ilginiz ve yardımlarınızdan dolayı :smiley:

@c126 :
Evet haklısınız, birçok farklı görüş mevcut, insan ilk başlarken ne yapması gerektiği konusunda çok bocalıyor, sonu bitmeyen bir dünya gibi 4çeker araçlar. hiçbiri birbirine benzemiyor, her ne kadar aynı marka aynı modelde olsa birçoğu değişime uğramış araçlar.
kimisi çok mükemmel olmuş, kimisi ise sahibinin cebine düşman.
bu sebeple insan ne yapacağı konusunda karar veremiyor.
forumda satılık olan defender'lara göz attınız mı hiç?

Rica ederim geldiginizde sizde göreceksiniz ;) olurda bende alırsam modifiye konusunda yardımcı oluruz birbirimşize 8)

Iceman,

Forumda satılık olanları çok detaylı inceleyemedim ama derhal başlıyorum, hatırlattığınız için teşekkürler!

Erdinç Bey,

Tabi ki çok memnun olurum. Gerçi pek bilgim olmasa da sizin bilgilerinizden istifade etmek çok değerli bir kazanç olur. Ben de böylece öğrenirim birşeyler. :D

biraz fark verip 3-4 bin kadar cok daha derli toplu araclar alınabilir ,en azından içi dışı temiz araclar sonucta masraf illaki oluyor sevgilerimle

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,771
Kayıtlı Üye Sayımız
166,593
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR