Kayseri'deki 110'lar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan c126 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 79
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,814
Ynt: Kayseri'deki 110'lar

Bahadır 1919 ve diğer arkadaşlar, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Aracı 7000 TL'ye aldım.

Tescil işlerinin hepsini muameleciye yaptırdım. Aklımda kaldığı kadar anlatmaya çalışayım.

1. Noter satışı aldım (37.5TL)
2. Trafik sigortası - aracım 10 kişilik olarak geçti (275TL)
3. Eksoz Muayenesi (25TL)
4. LPG olduğu için sızdırmazlık (20TL)
5. Muayene harcı ve gecikme 2 aylık (147TL)
6. Geçici plaka - Kayseri'den Ankara'ya getirmek için (200TL) - Ek-1 belgesi yani yol belgesi dedikleri. Kamyonlar, yükleyip getirmek için 400TL istiyor.
7. Ankara'da da emniyete gidip muameleciye verdim direkt, onun için vekalet (47TL)
8. Trafik işlemleri ise - kayıt tescil, dosya, ruhsat, plaka, şoförler odasına haraç, trafik vakfına haraç, emniyete haraç (500TL)

buraya kadar 1251.5TL ediyor, ayrıca unuttuğum ıvır zıvırlar da 250 etse toplam 1500TL

aracın plakasını Kayseriden çıkartsaydık daha ucuza mal olurdu, Kayseride emniyet harçları daha ucuz.

Bir de yalnız, aracı muayene, tespit ve tescile hazır hale getirmek için yapılan masraflar var ki onlar da aracın durumuna göre artar veya eksilir.

Etiketler

Bu arada Kayseri'de benim arabanın partisinden kalan 4 tane daha land var, bayağı işleri var yanlız, yeni 10 tane daha getirildi, daha dün indiler Kayseri'ye yalnız içlerinden düzgün olan 1-2 tane var ve onların da fiyatları yüksek, sormak lazım. Ben gerçekten şanslıydım, benim arabayı satıcı kendine ayırmış, gereken bakımı yapmış, benimkinin durumunda araba 40 yılda bir tesadüfen düşer, bu satıcının ve Kayseri'deki ustaların ve ayrıca da Ankara'daki ustaların kendi sözleri ve benim de kendi gözlerimle gördüğümdür.

c126' Alıntı:
Bu arada Kayseri'de benim arabanın partisinden kalan 4 tane daha land var, bayağı işleri var yanlız, yeni 10 tane daha getirildi, daha dün indiler Kayseri'ye yalnız içlerinden düzgün olan 1-2 tane var ve onların da fiyatları yüksek, sormak lazım. Ben gerçekten şanslıydım, benim arabayı satıcı kendine ayırmış, gereken bakımı yapmış, benimkinin durumunda araba 40 yılda bir tesadüfen düşer, bu satıcının ve Kayseri'deki ustaların ve ayrıca da Ankara'daki ustaların kendi sözleri ve benim de kendi gözlerimle gördüğümdür.

evet görüntülerden araç bayağı diri duruyor. hayırlı uğurlu olsun.

Hayırlı olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ederim, daha iyisi sizlerin olsun.

hayırlı olsun güle güle kullanın artık yeni bir sevgiliniz var ve bütün zamanınızı ona ayıracaksınız
bu arada
LACİLAND derneği kurulacak kadar araç oldu site de :smiley:

Bülent Bey,

Aracı alım sürecindeki destek ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Araç gerçekten de tam tarif ettiğiniz gibi çıktı. Yaz'a doğru bir Sivas yolculuğu düşünüyoruz. Koyulhisarlı ve Suşehri'li arkadaşlarım var. Geldiğimizde görüşmeyi çok isterim. Bakarsınız belki o zamana kadar bizim araçta baya bir değişiklikler olur.

c126' Alıntı:
Bülent Bey,

Aracı alım sürecindeki destek ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Araç gerçekten de tam tarif ettiğiniz gibi çıktı. Yaz'a doğru bir Sivas yolculuğu düşünüyoruz. Koyulhisarlı ve Suşehri'li arkadaşlarım var. Geldiğimizde görüşmeyi çok isterim. Bakarsınız belki o zamana kadar bizim araçta baya bir değişiklikler olur.
her zaman beklerim
bende dün koyulhisar ve suşehrindeydim çok güzel araziler var tam off-road lık
tekrar hayırlı olsun her konuda bildiğimi paylaşırım

Merhaba

Ben Urfadan emniyetten çıkma lacivert 1987 model defender 110 aldım.Nakliye şirketinin aracı ile İstanbula geldi.(araç çalışıyordu ama yolculuk uzun sürdüğü için nakliyeyi tercih ettim.)Ben bu araç ile ilgili bilgiye ihtiyacım var.Ben bunu toplayıp binmek istiyorum.25 gün içinde işlerini bitirip muayene işini yapmam lazım.Bu araça şehir içinde binebilirim dimi,
Ruhsata öndeki koruma demiri işleniyormu,çeki demiri işleniyor mu zaten orjinalinde var değil mi,renk değişikliği yapıcam krem mi beyaz mı tavsiyeniz nedir,ruhsata işleme için neler yapmam lazım,film işlenecekmi,Gaz taktıracağım tavsiyeniz nedir ,istanbul 4.levent eski otosanayide tamircisi varmı bu konuda bilmem gerekenler mutlaka vardır bunlar nelerdir kafam bir dolu arkadaşlar destekleriniz için şimdiden teşekkürler (Bir telefon numarası verirseniz sizi ararım)

Muratykss,

Öncelikle aracın hayırlı olsun, güle güle kazasız belasız binmeni dilerim.

Cevabını aradığın sorular için halihazırda forumda birçok başlık bulunuyor ve uzun süredir bu başlıklar altında tecrübelerini paylaşan daha tecrübeli insanlar mevcut. Bu başlıkları okumalısın bence, ben de araç almadan hemen hemen 'LAND ROVER' konusundaki tüm konuları baştan sona okudum ve müthiş bilgiler olduğunu gördüm. Mesela muayene konusunda tüm sorularının cevabı ilgili başlık altında mevcut, renk seçenekleri vs de öyle. Bana gelince, ben port bagaj ve çeki demirini işletmek istedim, bu yönde bir talebim oldu fakat proje istendi, evet makine mühendisleri odasından sanırım gidip proje çizdirmek gerekiyormuş aynen lpg projesi gibi, ve her bir aksesuar için ayrı ayrı yaptırman gerekiyor bunu. Mesela bende koltuk sayısı 10 gözüküyor, ben bunun aslında 5 artı 1 olduğunu iddia ettimse de bana gidip araçtan (en arkadan) bir sıra koltuğu söktürüp sonra da projesini çizdirip gelmemi, ancak o durumda ruhsata 5 artı 1 olarak işleyeceklerini söylediler, bu yüzden de aracım 10 kişilik yani minibüs olarak geçti ve sadece 1 yıllık muayene alabildim, ayrıca koltuk sayısı arttıkça sigorta bedeli filan da artıyor, trafikte minibüs olarak değerlendirildiğin için hız limitlerin vs de kısıtlı. Lafı çok uzattım galiba, demek istediğim, biraz zaman harcayarak aradığın tüm cevapları ve fazlasını forumda bulacaksın.

Merhaba

Sitedeki bilgilere nasıl ulaşırım konusunda bir acemiliğim var.Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.Burası aile gibi.çok güzel..

Bu sayfayı tıklayın, listelenmiş olan tüm başlıklarda birçok bilgi mevcut, sırayla okuyabilirsiniz veya ilginizi çekenlere bakabilirsiniz, sayfanın alt sol köşesinde 1, 2, 3, 4... diye numaralar gider, oradan da başka başka başlıklar olan sayfalara gidersiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?board=186.0

hayırlı olsun aracınız extraları söktürün muayeneden sonra geri takın
araca şehir içinde binebilirisiniz fakat hidrolik olmaması büyük zorluk
10 kişilik minibüs işini yeni çıkarttılar ben aldığımda öyle bişi yoktu
benim araç 9 kişilik husüsi arazi taşıtı diye geçiyor muayene 2 yıllık
seneye aynı sorun çıkabilir sanıyorum BRC den başkA tüp taktırmayın araç yemiyor
beyin 140 KWA lık olsun

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,771
Kayıtlı Üye Sayımız
166,593
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.