Kayseri Off-Road Grubu---Yahyalı Şelalesi Gezimiz ve Off-Road Kurtarma (26 Eylül 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PIKE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 141
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,268
Ynt: Kayseri Off-Road Grubu---Yahyalı Şelalesi Gezimiz ve Off-Road Kurtarma (26 Eylül 2010)

Ordu Off-Road Kulübü olarak büyük geçmiş olsun diyoruz.Allah beterinden saklasın.Tabi bu hepimizin başına gelebilecek bir olay mühim olan bu olaydan bir ders alıp bir dahaki sefere daha dikkatli olmak.

Etiketler
Ynt: Kayseri Off-Road Grubu---Yahyalı Şelalesi Gezimiz ve Off-Road Kurtarma (26 Eylül 2010)

aynen katılıyorum emnıyet olayına ne kadar tecrube olsada genede tecrube alınacak olaylarla karsılasıyoruz hepımız, teklardan arkadasımıza cok gecmıs olsun

geçmiş olsun. önce facebookta gördüm resimleri sonra burada konuyu okuyunca işin ciddiyetini iyice anladım. mal geri gelirde can gelmiyor. :-[

Bu moral bozucu olayı yaşayan herkese çok çok geçmiş olsun.Allah beterinden korumuş.

çok büyük geçmiş olsun .ateş ve su en korkulacak şeylerden bence. Allah daha beterinden korusun .

deveci' Alıntı:
arkadaşlar tekrar çok geçmiş olsun
olay beni çok üzdü.Allah kimsenin başına vermesin.herkesi ve ailesini korusun.
ailece offroad a zaten gitmiyorum ama piknik tatil vb. yerlere giderken bile insan korkuyor.
babalık içgüdüsü herhalde insan sadece ailesini çocuklarını düşünüyor.
ne zaman bir kaza,bir afet görsem helede olayın içinde bayanları ve çocukları görünce insanın içi birşekil oluyor
herzaman gördüğüm bu olaylarda ben olsam ne yapardım diye düşünürüm,ders almaya çalışırım.
bu olayda da kimseyi eleştirmiyorum veya akıl vermiyorum
sadece bu olayda ben olsam ne yapardım
bir defa su 30-40 cm olsa bile nehir yatağına,kumların arasına ve suya girmezdim
o kenarda birikmiş olan kumun altı balçık,bataklık olabileceğini düşünürdüm.
suyun içinden kum alınmış olabilir ve bir anda derinleşiyor olabilir diye düşünürdüm.
eğer bu hataları yapmış olsam
su yükseldikten sonra karşı kıyıda olabilecek en yüksek noktada beklemek ve tehlikesiz bir kurtarma yapılmasını sağlamak,beklemek en iyisiydi,suya girdikleri anda birden su seviyesi yükselse felaket olurdu.bir anda su arabayı tavanına kadar kaplayabilir,sürükleyip yan veya ters yatırabilirdi.kimsede can yeleği olmadığından olay çok daha tehlikeli bir hal alabilirdi.sadece kazaya uğrayanlar değil kurtarmaya çalışanlarda canından olabilirdi.

Aynen katılıyorum. Kurtarmaya çalışanların hayatını riske atması ise ayrı bir konu, galiba hangimiz olsak öyle yapardık. İnsanın bir arkadaşı öylesine zor durumda iken mantıklı düşünmesi çok zor.

tüm geçmiş olsun dilekleri için orda bulunan tüm arkadşlarımız adına teşekkür ederim.

Tabiki arkadaşlarımız tecrübe ve yorumlarını paylaşıyorlar. Zaten burdaki güzellikte buradaki paylaşımlar dogruları elde etmek ve tecrübeleri sentezlemek.
Off road a gönül veren bir şahıs olarak yorumluyorum.

Olay gerçekleşip arabayı karşıdan kurtarma safhasına gelindiğinde

1)Biz ipleri uç uca ekleyerek uzun hale getirdik ve karşı tarafa bunu ilettik.
İşte büyük hata burda başlıyor. Heyecandan olsa gerek okan başkan arabasına bizim gönderdiğimiz halatı bagladıktan sonra fazla ipleri tamaıyle söküp aracına almadı. tabi bizde buna dikkat edemedik.
Bu fazla ipler akıntıyla birlikte şnorkele dolaşınca , şnorkel yerinden koptu. eger şnorkel kopmasa idi, araç su almayacak ve istop etmeyecekti.
bu durumda Rubicon zaten çok güçlü bir araç vinç ile çekerken bize yardımcı olacaktı ve kolayca çekecektik.
Tabi akıntı çok güçlü ,araba agır ne kadar yüklensemde benim 4,3 tonluk vinç tam ortada çekmez oldu ( Birde vinç çekerken yavaş kaldı)

2)İkinci en büyük hatamız ise çocukları kurtardıktan sonra hemen organize olamadık. ( Tabi sonra olayı fark ettik ve arabaları teker , teker kurtarmaya başladık)
Bundan dolayı birlikten kuvvet dogar , bu tarz olaylarda hep birlik olup teker , teker işleri halletmek

Arkadaşlar o anda sadece çoocuklarınız gelıyor aklınıza.Siz olsanız ne yapardınız bilmiyorum ama aracın içinde panik başlayıp arabanın içine su dolmaya başladığını ve çocukların ağladığını ;
bunların hepsini aynı anda sizden sadece hayal etmenizi istiyorum.Bende kesinlikle çocuklarımı götürmüyorum.Ama bir yere kadar çocuğunuzun kalbini kırıp hayır diyebiliyorsunuz.Benim ve ailemin bu 3. offroad gezisine çıkmaları.Tamamen talihsizlik.Geçmiş olsun dileklerinize çok teşekkür ederim.Arkadaşlarımın bizi kurtarmak iiçin verdiiği çabalar hayret vericiydi.Bende olsam onlar gibi hiç düşünmeden kendimi suyun içine atardım.Bunu yapacağımıda onlar zaten biliyorlar.
Çok üzücü ve bir o kadar da can pazarı yaşanan bir olaydı.Ne diyeyim allah beterinden saklasın.Çocuklarımın eşimin herhangi bir sağlık problemi yok .Bendeki hasar ise öncelikle psikolojik.Sabaha kadar uyumadım.Her gözümü kapadığımda suyun ön camdan gelip arabanın yanlarından akması,ve çocukların ağlamaları.Sanırım uzun sürede hafızamda kalacak.Daha sonrasında ise çelik halatın ellerimde yaptığı yarıklar,ayaklarımın altındaki kesikler.Arabayı da soruyorsanız hiç bir problem yok sadece snorkel kırılıldığından dolayı motora biraz su girdi.Gerekli temizlemeler yapıldı.Çok şükür araçtada bir şey yok.
Ne diyelim Allah tekrarını göstermesin.Herkese saygı ve selamlarımı ordu offroad klubüne,gezenbilir modoratörü zerrin hanıma,sivas offroad klubi başkanı bülent ve mustafa arslan beyefendiye,türkiyenin her yerinden gelen geçmiş olsun telefonlarına arayan herkese teşekkürlerimi sunarım.Saygılarımla,

V.Okan GÜPGÜPOĞLU
Kayseri Offroad Klubü Bşk.

Gerçekten yaşanmsı en kötü olaylardan biri size ve ailenize geçmiş olsun diyorum...(Antalya offroad 07)

Su geçişlerinden hep korkarım, gezilerdede hep çok temkinli davranıyorum diye bana kızıyorlar. Olmuyor olmuyor ama oldumuda elden bişey gelmiyor bu durumlarda. Ama en azından tek araba gitmeyip dostlarınızla gittiğinizde bir güvenceniz oluyor, size yardım eden el uzatan birileri oluyor. Tekrar geçmiş olsun, cana gelmeyip mala gelmesi büyük tesellisi bu durumların.

Bundan sonra siz siz olun barajda çalışan bir tanıdık bulun.Özellikle kapak açma bölümünde olsun.Canınız suya mı istedi arayın arkadaşınızı kapağı kapatsın.Yada turkcell 2222 kapağı kapat yazıp gönderirseniz otomatik olarak kapaklar kapanacaktır.:D

Kayseri off-road kulübü üyesi tüm dostlara ve özellikle okan başkana çok büyük geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. Olayın sadece maddi hasarla atlatılması en büyük tesellimizdir.

Yolu bulamadığımız için yanınıza gelemedik. Ama bu olaydan haberimiz olsa idi inanın arabalar gelmese bile dahi böyle bir anda sizin yanınızda olmak ve yardım edebilmek için koşarak da olsa gelirdik. Tekrar çok büyük geçmiş olsun diyorum...

Kimse olayın bu boyutlara geleceğini düşünemezdi, onun için keşke şöyle yapsaydınız, böyle yapsaydınız demenin bir anlamı yok. Bazı anlar vardır ezber bozar, herşey yeniden yazılır, bu da o anlardan biri bence.

Ama unutulmaması gereken konu bence şu " Off-road zaten herkesin herşeyi paylaşdığı, insanların nerdeyse kendinden fazla arkadaşını düşündüğü , kolladığı bir etkinlik. İnsanlardaki paylaşma ve yardımlaşma duygusunun doruğa ulaştığı bir yaşam. Bu vesile ile okan başkanı ve ailesini kurtarırken gösterdikleri çabadan dolayı hepsini tek tek kutluyorum. Selamlar

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN GERÇEKTEN BÜYÜK Bİ FELAKET ATLATMIŞSINIZ.

Başta Okan Beye ve ailesine olmak üzere herkese geçmiş olsun, en az zararla atlatılmış olması sevindirici. Sonrasında günün devam etmesi ayrıca güzel olmuş.

Bizler camel tropy kıvamında ağır ofroad yapmıyoruz. Ailelerimizi bu etkinliklerden mahrum etmeyelim. Risk herzaman vardır. Sadece temkinli olmak önlemleri almak gereklidir. Bu sadece aileler için değil kendi güvenliğimiz içinde geçerli.

msmt' Alıntı:
Başta Okan Beye ve ailesine olmak üzere herkese geçmiş olsun, en az zararla atlatılmış olması sevindirici. Sonrasında günün devam etmesi ayrıca güzel olmuş.

Bizler camel tropy kıvamında ağır ofroad yapmıyoruz. Ailelerimizi bu etkinliklerden mahrum etmeyelim. Risk herzaman vardır. Sadece temkinli olmak önlemleri almak gereklidir. Bu sadece aileler için değil kendi güvenliğimiz içinde geçerli.
evet mustafa bey bende size katılıyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,876
Kayıtlı Üye Sayımız
166,663
Kaydolan Son Üyemiz
Mpakalin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR