karda en iyi 4x4

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyinemil Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 132
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,923
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: karda en iyi 4x4

Aracıma 4 adet goodyear ultragrip suv4x4 lastik aldım, harika bir lastik çok araştırdım, kar buz performansına bakacağım.. lastik genişliği konuna gelince, tartışmaya yer bırakmayacak şekilde dar lastik herzaman daha iyidir karda.. genişledikçe, birim alana düşen baskı azaldıkça kaymalar, gücün zemine yansıtılmaması, stabilite bozukluğu, dümenleme bozuklukları, tutunamama gibi problemler başlar.. dikkat edin wrcnin finlandiya, isveç, norveç ayaklarına, pilotların tercihi neredeyse 3-4 parmak genişliğinde çok dar lastikler... yüksek hızda çekiş pilotaj ancak böyle mümkün.. tartışmaya açık bir konu bile değil bu, bilimsel birşey..

Ben biraz tartışmak isterim. Karın şekli ; kalınlığı ve tazeliği de lastik seçiminde etken. Bakınız Arctic Trucks ;)

Dusterci kardeşlerimizden bu yıl çıtayı yükseltmelerini bekleriz yada en azından 80 cm yi egale etmelerini

dopamin' Alıntı:
Dusterci kardeşlerimizden bu yıl çıtayı yükseltmelerini bekleriz yada en azından 80 cm yi egale etmelerini
Vay Ömer Abim nasılsın. ?
Ben burada bir Dusterci arkadaş gördüm.
Daha doğrusu Denizli bayisinin satış temsilcisi.
Bana araç satışı için uğramış, ben de aracın benim beklentimi low olmadığından karşılamayacağını söylediğimde bana "bu araçta low'a gerek yok , çünkü turbo var" dedi.
Yağmur ve karda birlikte test sürüşü için sözleştik, iki teker üzerinde felan gidebildiğinden bahsetti.
Eminim çıtayı çok yükseltecek, standart lastikle hiçbir aracın iş yapmayacağını söylesem de arkadaş çok ateşli çıktı, standart lastikle birçok off road aracından mesela range rover'dan iyi olduğunu söyledi.
Gelişme oldukça aktarırım.

veteriner' Alıntı:
Vay Ömer Abim nasılsın. ?
Ben burada bir Dusterci arkadaş gördüm.
Daha doğrusu Denizli bayisinin satış temsilcisi.
Bana araç satışı için uğramış, ben de aracın benim beklentimi low olmadığından karşılamayacağını söylediğimde bana "bu araçta low'a gerek yok , çünkü turbo var" dedi.
Yağmur ve karda birlikte test sürüşü için sözleştik, iki teker üzerinde felan gidebildiğinden bahsetti.
Eminim çıtayı çok yükseltecek, standart lastikle hiçbir aracın iş yapmayacağını söylesem de arkadaş çok ateşli çıktı, standart lastikle birçok off road aracından mesela range rover'dan iyi olduğunu söyledi.
Gelişme oldukça aktarırım.

amanınnnn : ))))

Bir kar yağsın yollar kapansın ayvayı yedi duster sahipleri herkes onları arayacak :smiley:

range rover dan iyi imiş :smiley: bu adamlar neyin kafasını yaşıyorlar :smiley:

Hazır konu güncellenmişken "şoförlük", "80 cm karda giden araç" ekseninden konuyu başlıktaki özüne yaklaştırmak için daha önce yazılan önemli bir konuyu hatırlatmak istedim.

Karda en iyi 4x4 yoktur, kar için uygun lastik vardır, karda kullanılması gereken en uygun 4x4 çekiş sistemi vardır.

veteriner' Alıntı:
Low yerine turbo varmış, ama neyin kafasını yaşadıklarını ben de daha önce sordum, söylemediler, ketamin olabilir diye tahmin ediyorum.

Eskiden rohypnol vardı abdullah o da olabilir

dopamin' Alıntı:
Eskiden rohypnol vardı abdullah o da olabilir
Abi sanmıyorum senin dediğin roş ya da kırmızı bomba. Onu alanda hafıza kaybı olur, hatırlamaz.
Ama ketaminde güzel rüyalar, hayaller, halisünasyonlar, disfori ve anksiyete gibi fenomenler ortaya çıkar, ben bu nedenle ketamini daha yüksek ihtimal görüyorum.
Konuyu saptırdığımız veya makara yaptığımız düşünülmesin.
Gerçekten bu forumda zamanında 89 cm karda standart lastikleriyle ilerleyen ve yakıtı da çok yakmayan dusterden bahsedildi.Bir arkadaşımız bu başlıkta bunu gündeme getirdi.
Eski üyeler buna gülüp geçebilir ama konuya vakıf olmayan, hele ki siteye üye olmayıp, internette araştırma yapanlara bir açıklama olarak yazdım.

cenkcc' Alıntı:
Bir kar yağsın yollar kapansın ayvayı yedi duster sahipleri herkes onları arayacak :smiley:
cenk ozaman hemen bir dustercı arkadaş edinmem lazım sende herhangi bir numara varmı.

bende fikrimi söylemek isterim.

karda en iyi araç sen kalmışken yanından geçip giden araçtır.
selamlar

xkirpix' Alıntı:
cenk ozaman hemen bir dustercı arkadaş edinmem lazım sende herhangi bir numara varmı.

bende fikrimi söylemek isterim.
karda en iyi araç sen kalmışken yanından geçip giden araçtır.
selamlar
bu konuda en şanslı benim.
Direk satış temsilcisiyel tanıştım.
Zaten kar ve çamurda test edip benim gariban JLX in geçtiği yerlerden geçerse aracı değerlendirmeye alacağımı söyledim.
Dolayısıyla battığımda beni çekecek duster çok.
Siz de başınızın çaresine bakın.
İsterseniz arkadaşın teleonunu vereyim.

veteriner' Alıntı:
bu konuda en şanslı benim.
Direk satış temsilcisiyel tanıştım.
Zaten kar ve çamurda test edip benim gariban JLX in geçtiği yerlerden geçerse aracı değerlendirmeye alacağımı söyledim.
Dolayısıyla battığımda beni çekecek duster çok.
Siz de başınızın çaresine bakın.
İsterseniz arkadaşın teleonunu vereyim.
hamili kart yakinimdir yapabilirmiyiz. yaparsak alalım telefonu.

xkirpix' Alıntı:
hamili kart yakinimdir yapabilirmiyiz. yaparsak alalım telefonu.
Tabi hocam adamlar memnun olur, biz de bir şeyler öğreniriz, mesela iki teker üzerinde gidebiliyormuşlar.
sadıkoğulları otomotiv
Ercan Acar
Dacia Satış danışmanı
02583713366
selamımı iletin kırmazlar.
bu arada aracınız çok güzel duruyor maşallah.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR