Karavanımın Yapım Aşamaları; Iveco Camper - Ümit (centilmen)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan centilmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 301
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,774
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Iveco Camper - Ümit (centilmen)

yayiyayayu' Alıntı:
Ümit bey ellerinize sağlık çok güzel gidiyor
Teşekkürler Yaşar bey beğendiğinize sevindim. Bülent ustamın ellerine sağlık
Levent bey usta ile görüştüm öneriniz doğrultusunda menteşeleri değiştireceğiz inşallah.

Etiketler

Bülent usta ile bugün uzun uzun telefonla görüştük dün menteşe almaya giden arkadaş yanlış almış hemde pazar günü olması nedeniyle çeşit bulamamışlar bu sebeple idareten takmışlar ama en kısa zamanda estetik krom yada sarı renkli parlak menteşe ile değişeceğini söyledi zaten cila vernik yapılırken mecburen o sistemler sökülecek o zamana kadar aracı toplamak adıma geçici taktıklarını söyledi,Bülent ustada telefondan konuştuğumuz kadar çok saygılı düzgün bir arkadaşa benziyor olurda Ankara'ya yolum düşerse kendileriyle görüşüp tanışmak isterim.

Cavit bey havalandırma resimleri aşagıda. Başoğlu karavan Derya hanımdan aldığım e posta aşagıdadır.
Sevgi ve selamlar.

"Telefon görüşmemize istinaden ekli dosyada talep etmiş olduğunuz havalandırma kapağının resimlerini gönderiyorum.Yalnız üst kapağı şeffaf olarak değil beyaz renkte alıyoruz.Fiyatı 250 TL+KDV(%18) dir.Bilgilerinize.

--
Best Regards,
Ms.Derya YILMAZ
BASOGLU KARAVAN SAN.VE TIC A.S
IMPORT&EXPORT MANAGER
TEL:+90 264 319 36 00/5 LINES
FAX:+90 264 319 36 04
E-MAIL: derya@basoglucaravan.com.tr
info@basoglucaravan.com.tr
www.basoglucaravan.com.tr"

havalandırma.jpg

havalandırma 2.jpg

yaybek' Alıntı:
Bülent usta ile bugün uzun uzun telefonla görüştük dün menteşe almaya giden arkadaş yanlış almış hemde pazar günü olması nedeniyle çeşit bulamamışlar bu sebeple idareten takmışlar ama en kısa zamanda estetik krom yada sarı renkli parlak menteşe ile değişeceğini söyledi zaten cila vernik yapılırken mecburen o sistemler sökülecek o zamana kadar aracı toplamak adıma geçici taktıklarını söyledi,Bülent ustada telefondan konuştuğumuz kadar çok saygılı düzgün bir arkadaşa benziyor olurda Ankara'ya yolum düşerse kendileriyle görüşüp tanışmak isterim.

Çok teşekkürler Yusuf kardeşim ta İstanbullardan Ankarada işimizle ilgileniyorsun senin ve diğer arkadaşların hakkını nasıl öderiz bilemiyorum.
Bugün bende konuştum ustam ile, dediğin gibi uyumlu işi bilen bir arkadaş. İmkanları kısıtlı ama en iyisini yapmaya çalışıyor.
Haftanın 6 günü yoğun çalıtıgı için az vakit ayırabiliyor ama biraz kendini duygusal açıdan toparlayabilirse sırf bu işe yoğunlaşmayı düşünüyor.
Sevgi ve selamlar... Gönülden

Ümit abi ne münasebet tabiki yardımcı olacağız bildiğimiz kadarıyle,unutulmasınki bende uzaktan yardım alarak karavanımı bitirebildim yoksa mümkün değildi böğle bir hayale kavuşmak,bizler paylaştıkca keyif alan insanlarız amacımız doğa ve dostluk karavan bir araçtır.size kolay gelsin umarım en azından son bahar kamplarına yetiştirip sezon tam kapanmadan aracın testlerini yaparsınız,aslında bana göre yazın her türlü kamp yapmak mümkün ufak bir çadır bir şemsiye bir piknik tüpü vs ile binek araba ilede rahatlıkla kamplar yapılabilir önemli olan yaz haricindede normal şartlarda binek araçlar ile yapılamayan dönemlerde tüm gerekli techizatıyle yağmur kar demeden doğada özgürce olabilmektir.

İç mekan tavan, dolap, dolap kapaklarında gördüğüm kadarıyla kullanılan tahtalar kalın görünüyor, kullanılan tahtaların belki yarısı kadar kalınlıkta tahta (suntalem galiba) olsa iç ağırlık belki bir hayli azalacak gibime geldi.

Yinede merakla izliyorum yapım aşamalarınız,

Saygılarımla,

Yiğit bey öncelikle hoş geldiniz aramıza. Dostların arkadaşların eleştirilerine her zaman açığız. Hatta bunlarn özelde bana genelde de tüm dostlara katkı ve bilgi olarak geri döndüğüne eminim.
Kullanılan malzeme marin kontra üzeri kaplama. Kalınlığa gelince genelde bu kalınlık kullanılıyor sanırım. Aracın zor şartlar ve yol durumlarında kullanımında esnemelere , çukurlara
düşmeleri halinde dolap ve benzeri ahşap mobilyanın deforme olması, düşmesi, can ve mal emniyetini tehlikeye düşürmemesi için belli bir kalınlık gerekiyor diye düşünüyorum.
Yapıştırma, vidalama gibi montaj şekillerinde sağlamlık ön planda tabiki olabilecek en hafif konstriksiyonla.
Bu konuda çok yetkin usta ve karavan duayenlerimiz var daha aydınlatıcı bilgi verebilirler sanırım yanlışlarımda varsa ve düzeltirlerse sevinirim. (Levent bey, Atilla bey gibi)
Sevgi ve dostlukla kalınız...

Serbest muhabbet bölümünde yazmıştım bir kezde burada sorayım istedim.
Dostlar aracımı noter kanalı ile alalı epey oldu fakat ruhsatımı alamadım nedeni de araçta firma logolu folyo giydirme bulunması, logonon da devir yapılarak tespite girilmesi gerektiğinin bildirilmesi idi. Dolayısı ile ruhsatın bir yaprağı hala emniyette duruyor. (duruyordur inşallah) Bende proje çizilince nasılsa muayene ve renk değişimi için tespite gireceğim için ( renk kırmızı- beyaz geçiyordu) iki işlem olmasın diye düşündüm. Aracın tadilatı sona yaklaşırken proje onayında ve daha sonrasında TÜV muayenesi ve tespitte ruhsatın bir kısmının emniyette olması nedeni ile bir problem yaşarmıyım diye aldı bir düşüncedir.
Araçta mevcut bulunan folyo logo söküldü
Renk kırmızı beyazdan beyaza çevrildi
Proje çizilecek ve onaya gidecek.
Bu konuda bilgisi tecrübesi yorumu olabilecek çevresi olan arkadaşlarımdan bilgi alabilirsem çok sevinirim.
Şimdiden çok teşekkürler.
Sevgi ve saygı ile kalınız.

Noter satışı sonrası, geçici tescil belgesi ile renk değişikliği için EK1 düzenletip tespite gidip, tabiki önce logoları söküp, aracın rengini tesbit ettirseydiniz, ruhsatınızı yeni düz rengi ile alırdınız...Ama 15 gün içerisindede muayeneye girme zorunluluğunuz olurdu...Araç tamamlanıp projesi onaylandıkdan sonrada tekrar muayeneye girecekdiniz....

bu problemi bence tüv istasyonuna giderek bizzat sorun, bizler ne dersek diyelim karar onların :smiley:, sizi yanıltmayalım
benim ilk aklıma gelen sizin önce ruhsatınızın alınması lazım idi

Bugün günümün büyük bölümü sanayide geçti. Karavan imalatında sona yaklaşırken bir yandanda aracın bakımı ile uğraşmaya başladım.
Önce mazot kaçıran mazot otomatiği (mazot hava yaptıgında pompalama yapılabilen küçük bir pedalı olan) değiştirildi. ön kapı fitilleri alındı.(150 TL)
Daha sonra aracın artık karavan halindeki yükü hemen hemen aldığı düşüncesi ile makaslardan bir segment alınarak aracın en ufak kasis, logar kapağı gibi
yol defolarında hoplayıp zıplamasının önüne geçildi bir miktar.( yük taşındığı göz önüne alınarak fazladan makas laması konulmuştu aldığımızda)
Makas bağlantıları , terazi kolları ve benzer aksam elden geçirilip zaman ve mevsim etkileri ile sertleşen lastik takoz ve cinsi malzeme değiştirldi. (150 Tl)
İmalat işi bittikten sonra krank keçesindeki yağ kaçağı nedeni ile keçe değişimi için tekrar ustaya gidilecek.
TÜV istasyonunun yanından geçerken içeri girilerek bir hanımefendiden durum açıklanıp nasıl bir yol izlenmesi konusunda bilgi alındı.
Sonuç ek1 düzenlenecek ve proje tamamlandıktan ve onaydan sonra TÜV'e gelinecek sıra beklenmeden tadilat oldugu söylenerek muayeneye girilecek. Tabii önceden egzos muayenesi de yaptırılmış olacak. Bilgi budur.
Umarım bu aşamalarda bitecek ve dostlar artık ruhsat elimde karavan otoparkta diyebileceğim.
Selam ve sevgi ile.

Mutlu sona ulaşmanız dileğiyle Ümit Bey..

Cavid Sezen

Güzel dilekler için çok teşekkürler Cavit bey, Yusuf kardeşim Bülent usta cilaya başladı fotolar yakında inşallah.

Ümit bey bende karavanınızın son haline merakla bekliyorum selamlar.

Son halini merakla bekliyorum :smiley:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR