Karavanımın Yapım Aşamaları; Iveco Camper - Ümit (centilmen)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan centilmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 301
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,755
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Iveco Camper - Ümit (centilmen)

Ümit Bey slm,
Link için çok teşekkür ederim.
Anlaşılan bu konuda öğreneceğim çok şey var.
Biz başlayanadek siteyi komple gözden geçirmeye vaktim olur inşaallah.
Öğretici bilgilerinizden dolayı size ve şahsınızda bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
Saygı ve selamlarımla...

Etiketler

Ümit Bey merhaba,
Hayaller için bir kaç çalışma.
Umarım beyenirsiniz.

DAÄ°LY MOTORKARAVAN.jpg

KAR 4.jpg

KAR 3.jpg

KAR 2.jpg

Yücel bey beğenmenize sevindim. Yeni başlayacak arkadaşlara bu sayfalar fikir vererek biraz ışık tutarsa ne mutlu bizlere.
Sayfalarda okuduğunuz gibi bende tereddütlerle ne nasıl yapılır hangi araç gibi sorularla başladım ne mutluki gezenbiliri ve buradaki yardımsever dostları buldum.
Yusuf kardeşimin (yaybek) yardımlarınıda özellikle belirtmeden geçemiyeceğim. Bülent ustam işini biliyor. Görüşün fikir alın tabiki.
Sevgi ve dostlukla kalınız.

Bülent usta ile kontak kurma aşamasında ya da herhangi bir konuda ihtiyaç duyarsanız yardıma her zaman hazırım.

Nedim kardeşim merhabalar.
O projeler baslamış mikrobu kötü kapmıssın valla söyleyeyim. Projelerde güzel olmuş çizim işinin elinden geldiği belli.
Yatağı benimki gibi boylamasına koymayı tasarlıyorsun sanırım. Değişik ve güzel bir proje olmuş, arka kapıyı kullanamıyacaksın bu durumda herhalde.Aslında düşünülebilir tabiki. kapıdan toz ve soğuk girme problemide daha azalmış olur .
İstersen Karavanımın yapım aşamaları bölümünde kendine bir sayfa aç. Henüz fiziken yapıma başlamamış olsanda tasarım aşaması başlamış, projeleri düşünceleri geniş bir katılımla tartışma inceleme şansın olur. Bu işin duayeni arkadaşlarda fikrini söyler, çözüm ve yol gösterirler.
Gönlünde olana kavuşman dileği ile sevgi ve dostlukla kal.

Arkadaşlar merhaba yeni üyeyim ve size bir kaç sorum var. moderetör arkadaş beni bu konuya yönlendirdi.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-iveco-otoyol-vize-sifir-motor-sanzuman-sorunsuz-1996-48055888/detay/

bu model bi boş panelvanı karavan yapmak istesek nekadar harcama yaparım öğrenmek istiyorum şimdiden teşekkürler..

Merhabalar Nuran hanım (umarım yanlışlık yapmıyorumdur) Moderatörümüz Cem bey doğru yönlendirmiş sizi.
Sizin linkini vermiş olduğunuz aracın bir benzerini alarak Ankarada yerleşik Bülent usta vasıtası ile motokaravana dönüştürdük. Sayfama mesaj yazdığınıza göre imalat aşamalarını ilk sayfalardan itibaren okumuşsunuzdur sanırım. Benim aracım İveco 35.10 1998 model ve 200.000 km cıvarında idi.
Bu aracı motokaravana dönüştürürken maliyeti etkileyebilecek pek çok kriter mevcut.( izalosyon şekli ve malzeme seçimi, uygulanacak proje, aksesuarların çeşidi, yerli olup olmaması,kaplama malzemesi ve uygulaması, eğer kendiniz dönüşümü gerçekleştirmeyecek iseniz yaptırmayı seçtiğiniz imalatçı ve atölye seçimi gibi) ayrıca aracın elden geçirilmesi (bakım onarım, kaporta boya) proje çizimi, muayene aşaması...... Epey bir iş var yani. Bu seçimlerinize bağlı olarak maliyet 35.000 TLl ile 45-60.000 TlL gibi değişken olacaktır.
Harcamanın ve beklentilerin belirleyebileceği ucu açık bir süreç yani.
Eğer bire bir görüşmeyi arzu ederseniz beni cep telefonumdan herzaman arayabilirsiniz. 0 5362460909 Ankarada yaşıyorum.
İnşallah gönlünüzdeki karavan için karar verir, imkan bulur ve ulaşırsınız. Ben ve bu forumdaki arkadaşlarım yardımcı olmaya her zaman gönüllü ve hazırız.
Dostça kalınız.

ÜMİT BEY ÇOK TEŞEKÜRLER BİLGİLERİNİZDEN İSTİFADE EDECEĞİM EŞİM PEK SICAK BAKMIYOR KARAVAN OLAYINA
BULDUĞUM ARAÇ GÜZELDİ MALESEF USTAMIZIN İŞİ ÇOK OLMASI SEBEBİ İLE SATILAN ARACIN BİR BAŞKASINI BULUP ALDIKTAN SONRA TEKRAR BİLGİLERİNİZE İHTİYAÇ DUYARIZ BÜYÜK İHTİMAL İLE SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM

centilmen' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar karavanımın sahibinden.com da satılık olduğunu altta bulunan mesaj ile öğrenmiş bulunuyorum. :D ;D :eek: ???
Gülmekten şaşırmaktan başka ne diyebilirimki......
Hafta sonu mutfak kısmında bulunan ocağa cam kapak taktık Bülent usta ile. Sohbet sırasında da birisin karavan imalatı için araç aradığından bahsetti bende hazır istiyorsa bunu veririz yeni bir araç alır yaparız nasılsa sincana gelmeye alıştım hem sanada iş olur dedim muhabbet ettik şaka ile karışık. Değerini veren olursada satılıp yeniden yapılabilir tabi ama daha yatmadık içinde dostlar. :-\ Ama imalat sürecide yapanlar biliyor zevkli bir iş. Ne fiyat konuştuk nede sahibinden.com olayını:smiley:i
Hani reklam yapıyorlar ya şok şok şok...... Aynen öyle valla. Bülent usta durumdan vazife çıkarmış hemen. Yazıyı okur okumaz hemen telefona sarıldım. Durum budur, çpk şükür elimizde olmayan nedenler herhangi bir zorluk yok allah mecbur etmesin ...
Dostça kalınız.

berkcantp' Alıntı:
Teyit almak için Bülent ustayı aradım ''Satıp yeni bir araç daha yaparız.'' düşüncesinden bahsetti.

Ümit bey merhaba,
Forumda yenilerdenim. Karavanınızın yapılış sürecini başından sonuna kadar büyük bir merakla okudum.
Merak ettiğim için soruyorum, karavanınızı kullanıyormusunuz yoksa sattınız mı? Kullanıyorsanız, paylaştığınız gezileriniz var mı?
Kısaca bu yapım sayfalarını merakla okuyanlar olarak nasıl sonuçlandığını açıklarsanız memnun olurum.
Umarım merakımı bağışlarsınız.
Her iki durum da karavanınız hayırlı olsun.

Mustafa bey, Ümit bey karavanını satmadı, şu anda kendisi ailesiyle birlikte Gökova- Akyaka orman kampında karavanında tatilini geçiriyor :smiley: :smiley: :smiley:

Merhabalar Mustafa bey.
Kamp amaçlı olarak Gökova Akyaka orman kamp alanında olmam nedeni ile mesajınızı geç gördüm ve malesef cevap yazamadım.
Karavanımızın imalat aşamalarını takip etmissiniz. 1 ay süren kamp ve 1300 km yol boyunca herhangi bir kayda değer problem yaşamadık çok şükür. Keyifli birkamp ve yolculuk oldu.
Emekli olup çok daha uzun süreli kamp yapmayı planlıyorum o yüzden motokaravanım (kamper) şu anda satılık. Çünki emekli ikramiyem ile birleştirip kira geliri getirecek bir ev almayı
düşünüyorum emekli maaşındaki düşüşü buradan azaltıcağım. sonrada yeni bir karavan edinmenin çaresine bakacağız inşallah.
Sevgi ve dostlukla kalınız.

Dostlar arkadaşlar bugün itibari ile motokaravanım satılmıştır.
Şimdilik almayı düşündüğüm,planladığım çekme karavan ile devam edeceğiz.
Motokaravanımın planlaması, yapımı ve sonrasında katkı veren değerli fikirlerini esirgemeyen, sayfamı ziyaret eden tüm dostlara arkadaşlara gönülden teşekkürler.

hayırlı olsun :smiley:
selamlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri