Karavanımın Yapım Aşamaları; Iveco Camper - Ümit (centilmen)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan centilmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 301
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,776
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Iveco Camper - Ümit (centilmen)

Tam ben fotoğrafları bekliyoruz diye yazdım daha göndermeden bir baktım yenileri geldi ;D olay budur işte ellerinize sağlık çok güzel olmuş Bülent usta yine eldeki az teknik malzemeyle döktürmüş ne diyelim Allah tamamına erdirsin.

Etiketler

Resimlere devam.

IMG_0004.jpg

IMG_0005.jpg

IMG_0006.jpg

Devam

IMG_0007.jpg

IMG_0008 (3).jpg

Şimdilik son resimler.

IMG_0009 (4).jpg

IMG_0010 (5).jpg

Ümit abi belki kendinizde konuştunuz ama o yukarı açılan dolaplara tas menteşe uygulayamazmıydınız sarı teneke menteşeler bence görseli biraz bozmuş ??? gerçi tas menteşe içinde yukarı kısmına 5 cm lik bir kayıt koymak gerekir ve buda iç hacmi daraltırdı ama benimki sadece kendi görüşüm mutlaka siz bunun kritiğini yapmışsınızdır kolay gelsin.

Ümit abi fotoğraflar akılda kalıcı olsun diye herbirini 2 adet gönderiyorsunuz değilmi ;D

yaybek' Alıntı:
Tam ben fotoğrafları bekliyoruz diye yazdım daha göndermeden bir baktım yenileri geldi ;D olay budur işte ellerinize sağlık çok güzel olmuş Bülent usta yine eldeki az teknik malzemeyle döktürmüş ne diyelim Allah tamamına erdirsin.
Kardeşim gönüller bir olsun. Sen yeni resimler derken bende resimleri yüklüyormuşum demekki.
Tezgah üstü için led 12v spot aradık bugün. Ben çarşıda bulamamıştım hep 220v var sanayiye baktık ama pazar günü olduğundankapalı idi dükkanlar.

Haklısın Yusuf kardeşim. Bencede sarı menteşeler sırıttı. Ama çok bildiğim bir konu değil. Taş menteşe nasıldır bir öğreneyim ustayı çok zorlamayacaksa değiştirelim.
Bülent usta ile konuşursan sende söyle lütfen. Seni çok seviyor ve önemsiyor yaptıklarını çok takdir ediyor.

yaybek' Alıntı:
Ümit abi belki kendinizde konuştunuz ama o yukarı açılan dolaplara tas menteşe uygulayamazmıydınız sarı teneke menteşeler bence görseli biraz bozmuş ??? gerçi tas menteşe içinde yukarı kısmına 5 cm lik bir kayıt koymak gerekir ve buda iç hacmi daraltırdı ama benimki sadece kendi görüşüm mutlaka siz bunun kritiğini yapmışsınızdır kolay gelsin.

Ümit abi fotoğraflar akılda kalıcı olsun diye herbirini 2 adet gönderiyorsunuz değilmi ;D
Yusufcuğum hangi resimler 2 adet ben göremiyorum. ;D Dikkatli bak bakalım.
Uyarı için teşekkürler. Ustam çift çift çekmiş bende yükler iken dikkatimden kaçmış. :eek:

Ümit abi tas menteşe zaten o içinde kabloların olduğu kapakta kullanılmış,gerçi biraz iş çıkacak ama bence yer de müsait menteşe gelen yere kapak uzunluğunda 5cm genişliğinde bir parça eklenirse ve o menteşelerin montajı ona yapılırsa daha şık durur işin başında yapılacak değişiklikler zor olmaz ama cila vb.işler bittikten sonraki zor olur sırıtır bence o şekilde yapabilirseniz iyi olur.

Bülent usta kapak kalınlıklarından korkuyorsa ve delme aparatının ucu dışarı taşar korkusu varsa deldiği noktanın altına metal bir takoz koyarsa uç ahşabı delip metale gelince duracak dışdan bakınca sadece bir iğne deliği gibi bir delik olacak ve tas menteşe tam kurtaracak zira 15mm kontra tas menteşeyi anca kurtarıyor geriye 2-3mm gibi bir kalınlık kalıyor.
ben yarın Bülent ustayı arar konuşurum belki bizim bilmediğimiz bir sıkıntıdan dolayı bu şekilde yaptı.

Evet haklısın kardeşim. Kabloların olduğu dolaptaki menteşeler çok daha şık duruyor. Bülent ustaya ben söylerim sende ararsan sevinirim nede olsa aynı dili konuşuyorsunuz.
Yarın işte olacak bazen yoğun olabiliyor şimdi de müsaittir sanırım yinede sen bilirsin.

bende biraz fikrimi söylemek istiyorum :smiley:,
kabloların olduğu dolap, tas menteşe bağlamak için uygun montajı yapılmış, fakat diğer dolaplar tas menteşe bağlamak için uygun değil, montaj sistemi yaprak menteşe için uygun, tas menteşe takılmak istendiğinde dolap içlerinde yer kaybı olacaktır, burada hata kaliteli sarı mobilya menteşesi değil de ucuz sarı kaplama menteşe kullanılmış olması, menteşelerin kaliteli sarı mobilya menteşeleri ile değiştirilse durum toparlanır,
benim de bir sorum var ustaya izni olursa,
-cumbaları kaplayacakmısınız yoksa kontraplak görüntüsündemi kalacak,
-ahşabı renklendirmeyi düşünüyormusunuz, yoksa doğal renginimi tercih edeceksiniz,
ustamızın ellerinize sağlık güzel iş çıkıyor,
kolay gelsin :smiley:

buralpdi' Alıntı:
bende biraz fikrimi söylemek istiyorum :smiley:,
kabloların olduğu dolap, tas menteşe bağlamak için uygun montajı yapılmış, fakat diğer dolaplar tas menteşe bağlamak için uygun değil, montaj sistemi yaprak menteşe için uygun, tas menteşe takılmak istendiğinde dolap içlerinde yer kaybı olacaktır, burada hata kaliteli sarı mobilya menteşesi değil de ucuz sarı kaplama menteşe kullanılmış olması, menteşelerin kaliteli sarı mobilya menteşeleri ile değiştirilse durum toparlanır,
benim de bir sorum var ustaya izni olursa,
-cumbaları kaplayacakmısınız yoksa kontraplak görüntüsündemi kalacak,
-ahşabı renklendirmeyi düşünüyormusunuz, yoksa doğal renginimi tercih edeceksiniz,
ustamızın ellerinize sağlık güzel iş çıkıyor,
kolay gelsin :smiley:

Levent bey eleştiri ve önerileriniz için teşekkürler. Ustama ileteceğim.
Bildiğim kadarı ile zımpara sonrası dolgu verniği ve sonrasında da vernik atılacak.
Cumba olarak bahsettiğiniz bölüm tavan kısmımı acaba Levent bey ? / Ben cam kenarları olarak anladım.
Sizin gibi bir ustanın eleştiri ve önerileri çok önemli benim için çok teşekkürler.
Dostça dostlukla kalınız.

cumba dediğimiz ahşapların kenarlarıdır, mesleki bir terimdir bilmemeniz doğal ben yazarken açıklamalıydım pardon,
kapakların ve mobilyaların yüzeyini çam kaplamışsınız peki kenarlarını kaplayacakmısınız diye sorumu değiştireyim :smiley:,
uatamızın ellerine sağlık işi temiz ve düzgün,
selamlar

Ne guzel şeyler cıkartılmış ortaya. Harıka gorunuyor .
Kolay gelsın Umıt bey. selam olsun. :D

Açıklama için teşekkürler Levent bey, cumbayı bilmemek bizim eksikliğimiz öğrenmiş olduk sayenizde. Oraların verniklenmesi neticesinde farklı bir tonlama düşünüyor sanırım ustam.
Ama soracak ve önerilerinizi ileteceğim tekrar teşekkürler..Ustamın işçiliğini beğenmenizde beni ayrıca mutlu etti. İyiki varsınız.

Mehmet bey çok teşekkürler sizde kolay gelsin, havalar biraz daha serinlerde daha rahat çalışabilirsiniz umarım.
Sizinki el emeği çok daha kıymetli bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri