Karavanımın Yapım Aşamaları; Isuzu-coskuntic-Ali Coşkun

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan coskuntic Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 228
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,952
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Isuzu-coskuntic-Ali Coşkun

CİVİLENG dostumuz "ali bey ocaklı evye küçük karavanlar için uygun. sizin yeriniz fazla fazla var. ocakda tencere,çaydanlık varken hemen dibinde çeşme olması biraz sıkıntı yaratır hareketi engeller." diyor.
Çeşme ocağın tam zıddında. Kullanımı son derece kolay. 1 aylık bir gezide hiç sıkıntı yaşamadım. Bunun bir güzel tarafı var ki benim için önemli. Çaydanlık veya tencereden taşan, dökülen lavaboya gidiyor.
Şimdilik memnunum. Bir sıkıntı yaşarsam dediğinizi değerlendireceğim. Teşekkür ederim.

Etiketler

MEHMET Bey,
Aracın dış kısmına hiç müdahale etmedim. Camlar aynen olduğu gibi duruyor. Son fotoğrafları gönderdiğimde göreceksiniz. Sadece dolap veya bölmeye gelen camları beyaz pvc ile kapattım. Arka kapı içerden iptal edildi. Kapılarım havalı ve içe açılır olduğundan iç kısma koyduğum ahşap malzeme kapıyı açılmaz hale getirdi. Bu ahşap malzeme aynı zamanda yatağın baş kısmı.
Kullandığım malzeme playwood denen kaplamalı bir su kontraplağı çeşidi. Malzemenin kenarlarına pah (yuvarlama) yapıldığı için size kaplamalı gibi gelmiş. Bu fotoğraflardaki malzemeler tamamen ham hali.
Dolap ve bölmelere gelen camlar ile bölmeler arasına strafon kondu. Böylece yalıtımı sağladığımızı düşünüyorum.
Araya giren sizin gibi değerli dosltlar sayesinde unuttuğum veya gerekli görmediğim bölümlerin izahını yapma şansını elde ediyorum.
Ayrıca kendim çalıp kendim oynamakta pek hoş olmuyor.
Teşekkürler

2011-05-31 13.07.55.jpg

2011-05-31 13.08.03.jpg

[attachment=1]

Fotoğraf0073.jpg

CİVİLENG dostumuz aracın orjinal yalıtımının yetmeyeceğini bahsediyor. Kulanım sırasında yetmedi de.
Fakat orjinal yalıtımının sökülmesi halinde yerine yapcağınız yalıtım da aynı malzeme ve aynı kalınlıkta olmak zorunda. Çünkü; karoserde kullanılan profillerin kalınlığı dikey olarak 3 cm olduğundan yerine koyacağınız malzeme de bu kalınlıkta olmak zorunda. Zaten içinde var olan yalıtım malzemesi de bu kalınlıkta.
Aracı Haziran ortasında aldım. Bu yaz gezebilmek için çok acele edince vakitte yoktu.
Aracın alt ve yan duvarlarının içine önce de belirttiğim gibi su kontraplağı ile yeniden kaplatarak iç hacmin büyük bir kısmını güzel bir şekilde yalıtmış oludm.
Tavan yalıtımı yetmedi. Buna çözüm olarak tavan üstüne tekrar su kontraplağı kullanılarak bagaj yaptırdım. Bu bağaj yalıtım bakımından son derece uyğun oldu. Ayrıca alt bağajlara sıgmayan malzemelerimi (bisiklet, yan cadır malz.) de buraya koyuyorum.
Üst bağaja portatif monte ettiğim 3 mt lik yan cadır direkleri ile yere hiçbir tutturma yapmadan çadır kurabilme imkanını da elde ettim.

Mobilya aşamasında dikkat edilen hususlar ile bazı özellikleri aktarmaya çalışayım.
2.sayfada yer alan plana bakıldığında,
1- Yatak, dolap ve duş-tuvalet dikey bölmelerinin karoserin ana direklerine uyğun olması sağlandı. Böylece bölmelerin tuturulabileceği yerler sağlam olarak seçilmiş oldu.
2- Soldaki dolapların bitimi ile oturma gurubu arasına gizli bir kapı yapıldı. Bu kapı holü kapatarak gece bölümünün oluşumunu sağladı.
3- Mutfağın arkasındaki dolap buzdolabı boyutlarına düşürülerek holün genişlemesi sağlandı.
4- Arka tekerlerin üstü tamamen dolap olarak yapıldı ve arka teker çamurluk çıkıntıları gizlendi.
5- Ortada kalan hol genişliği arka teker çamurluklarının müsade ettiği kadar genişlikte yapıldı.

Mobilya bölümünün izahı ve fotoğrafları bitti.
Bu bölümden sonra pis su ve temiz su tesisatı, elektrik tesisatı gibi bölümleri
Daha sonra aracın OTOBÜS den KARAVAN a dönüşümünün zorluklarını
en sonunda da kullanırken ihtiyaç hissedilen bölümleri anlatmaya çalışacağım
Hepinize iyi gece ve günler dilerim
Sayğılarımla

Nefis;ferah bir karavan olacak :smiley:
Benim merak ettiğim;kullandığınız malzemenin rengi;daha açık tonlu bir renk tercihi yaapılamazmıydı? + tavan;bunun için ilave bir kaplama düşünyormusunuz?
Güle güle güzel günlerde kullanınız;ilgi ile takip edeceğim şahsen..

benim kafamdan geçen de orjinal yalıtımı sökmeden sizin yaptığınız şekilde ilavelerdi. malum her zaman gölge yer bulmak zor. bir de plywood un kenarlarına pah nasıl yapılıyor alet olarak ne kullandınız

Ali Bey,

Aracınızı gerçekten beğendim. Güle güle kullanmanızı diliyorum ve diğer ayrıntıları da merakla bekliyorum.

Zevkler ve renkler tartışılmazmış ama ben de koyu renge takıldım. Bana fena halde iç karartıcı geldi.

Ali bey projeniz hayırlı olsun geç fark ettim.Umarım güzel gezileriniz ve anılarınız olur aracınızla.

Sayın dostlar,
Sizlerden gelen yazıları cevaplandırdıktan sonra son mobilya halini beğeninize sunacağım. Böylece birçok dostumun merakı ve soruları da cevaplanmış olacak
-----CEVDET bey, kullandığım malzeme rengine kafayı takmış. Kullanılan malzeme tek tip. Rengi de koruyucu boyadan oluşmakta. Bu malzeme şu ana kadar gördüğünüz hali ham hali. Bu malzeme boyanacak ve boyandı da.
Tavan bana göre temizlendiğinde epey kullanılacak durumda. Daha sonra kaplama veya boya düşünebilirim. Sizlerden bu konuda gelecek tekliflere açığım. Böylece karavan tekrar yenilenmiş olur diye düşünüyorum.
Güzel dilekleriniz için TEŞEKKÜR ederim.

-- CİVİLENG kodulu dostum. Malzeme kenarlarına mobilyacıların kullandığı portatif pah makinası ile istenilen yuvarlaklık ta kenar kırmaları yapılabiliyor. Tavan yalıtımı için en uyğun yöntem tavan bagajı olarak görünüyor, şimdilik.

-- AHMET bey ile KAPM II kodlu dostlarımın iyi dileklerine candan TEŞEKKÜR ediyorum.

-- BEKİR KEMAL beyin içini karartan malzeme rengi sonraki fotoğraflarda değişmiş olacak. İnşaallan beğenirsiniz.

--TANJU ÇALLI beyin iyi dileklerine de TEŞEKKÜRLER

[attachment=1]

2011-06-20 16.28.52.jpg

Bence iyi bir araç seçimi, geniş ferah. İyi günlerde kazasız belasız kullanmanız dileğiyle takibe devam.

[attachment=2]

2011-07-05 13.56.46.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri