Karavanımın Yapım Aşamaları; Isuzu-coskuntic-Ali Coşkun

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan coskuntic Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 228
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,805
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Isuzu-coskuntic-Ali Coşkun

Ali Bey, güzel gezi ve dinlencelerde kullanmanızı dilerim; izliyoruz.

Celal Hocamın, bu gidişle, epeyce gezgin ve karavancıya örnek olacağını, katkı sağladığını/sağlayacağını bir kez daha anlıyorum; ne güzel!.. ;) :smiley:

Cavid Sezen

Etiketler

Ali bey aracınız hayırlı olsun, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.
Celal beyin aracından sonra sizin aracınızında bir çok kişiye ilham vereceği kesin.

Selamlar

Ömer

Güzel bir çalışma merakla izliyorum.

Kolay gelsin hayırlı olsun Ali bey ... HEp merak ederim bu tip araçlarda yakıt tüketimi nasıldır araştırdınızmı ??

Selamlar
Erhan

Sürekli yaz kış içinde kalınabilecek ferah bir karavan ortaya çıkacak kolay gelsin

[attachment=1]

01-Son Karavan Planı.jpg

Planın açık görülmesi için yaptığım çalışma yukarda ilginize sunulmuştur. İnternet bağlantımda yer yer sorun yaşadığım için (türkcell VINN) bazı gönderilerim çift veya boş olabiliyor. Hızıyla ve bağlantısı ile övünen türkcell e ithaf olunur.

Birinci planda mutfak sol da oturma gurubu sağda idi. Daha sonra havalandırma konusu ile servis konusundan dolayı bunlar yer değiştirdi.
Mutfak sağa alındı çünkü:
1- Aracın üst havalandırması ile dışarıya açık tek kapası sağda idi. Mutfak kokularının çabuk dışı atılması bakımından böyle yapıldı.
2- Aracın sol tarafı tamamen elektrik tesisatı ile elektrikli cihazlara ayrılmış idi. Bu bölümde pis ve temiz su tesisatının sorun yaratacağı düşünüldü.
3- Aracın dışında ikamet ederken, dışarıya mutfaktan servis sağ tarafta iken daha kolay olacağı düşünüldü.

Öncelikle böyle bir siteyi hayata geçiren değerli dostlara sonsuz TEŞEKKÜR eder, bu zorlu uğraşlarında başarılar dilerim.
Bizleri birbirimizle buluşturmak ve bilgi ile görgülerimizi paylaşmak gibi önemli bir görevi yerine getirmekteler.

Yaptığım işi sizlerle paylaşmanın ayrı bir hazzı var bende. Bu güzel duyğuyu oluşturan ve bu bölüme değerli destek ve katkılarını esirgemeyen;
HALİLO11
SİMURG2
MAYISTOSBÖCE
BURALPDİ
CAN_NACİ
GEZMEZ
FREEDİVER2009
WARMASTER
ERHAN110
ve diğer dostlara TEŞEKKÜR ederim

Erhan110 dostum aracın tüketiminden söz etmekte;
Taşıt normal kullanımlarda 45-50 kr /km yakmaktadır. Bu tür araçlarla devamlı yolculuk yapmaktan ziyade, belli bir adreste uzun süre kalmak daha uyğun olmaktadır.
Bu bakımdan aracın tüketimi yerine içindeki kişileri rahat ettirip etirmediğine bamak lazım gelir.
Benzinli bir doğan taksinin 40-50 kr/km gibi bir tüketimin olduğu Ülkemizde kullandığım aracın çok yaktığını düşünmemek lazım gelir.

Bu aşamaya kadar hiçbir arkadaşımdan "şurası da böyle olsa" diye bir öneri gelmemesi, bana herşeyi doğru yapıyormuş gibi bir his uyandırdı. Bu da hiç hoşuma gitmiyor. KATKILARINIZ ve ELEŞTİRİLERİNİZİ de bekliyorum.
Sayğılarımla

[attachment=1]

Fotoğraf0056.jpg

[attachment=1]

Fotoğraf0055.jpg

coskuntic' Alıntı:
Bu aşamaya kadar hiçbir arkadaşımdan "şurası da böyle olsa" diye bir öneri gelmemesi, bana herşeyi doğru yapıyormuş gibi bir his uyandırdı. Bu da hiç hoşuma gitmiyor. KATKILARINIZ ve ELEŞTİRİLERİNİZİ de bekliyorum.

Ali Bey, sessizlik bence ilgisizlikten kaynaklanmıyor. Dinlence mevsiminde olduğumuzdan, herkes bir yerlerde ve bundan dolayı da foruma girişlerde de bir azalma olacak ister istemez. Ayrıca, bu tip araçları karavan yapanların sayısı da çok değil forumda. Okulların açılması ile birlikte bu durum değişir. Kolay gelsin.

Cavid Sezen

hayırlı uğurlu olsun. aracı 9,000 tl ye aldığınızı yazmışsınıız ekstra motorda veya yürüyen aksamda masrafı oldu mu? kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR