Karavanımın Yapım Aşamaları; Isuzu-coskuntic-Ali Coşkun

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan coskuntic Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 228
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,805
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Isuzu-coskuntic-Ali Coşkun

coskuntic' Alıntı:
Bu aşamaya kadar hiçbir arkadaşımdan "şurası da böyle olsa" diye bir öneri gelmemesi, bana herşeyi doğru yapıyormuş gibi bir his uyandırdı. Bu da hiç hoşuma gitmiyor. KATKILARINIZ ve ELEŞTİRİLERİNİZİ de bekliyorum.

Merhaba Ali bey.
Başlangıçta "2009 yılından beri hayalimde olup da yapamadığım karavanımı yaptım.
Şu anda gayet rahat bir biçimde gezilerime devam ediyorum."
Yazmışsınız. Yani iş bitmiş sanırım.

Ben de ilgiyle takipdeyim. Sonucu merak ediyorum.
Saygılar.

Etiketler

Cavit Bey verdiğiniz bilgiye teşekkür ederim. Ben yine de anlatmaya devam edeyim. Merakla sonucu bekleyen arkadaşlar var.

CİVİLENG kodlu dostumuz motor ve yürüyen aksamını sormuş. Satın aldığım kişi ben almadan 3-4 ay önce motorunu rektefiye ettirmiş ve yürüyen aksamları ile kaporta aksamına kople bakım yaptırmış.
Ben aldıktan sonra sadece yürüyen aksamına 300 TL gibi bir masraf ettim.

GÜLTEKİN dostumuz da karavanı tamamlamışsın ne diye fikir soruyorsun demeye getiriyor herhalde. Dediği doğru. Şu anda % 90 itibariyle karavanım bitti ve Türkiye içinde dolaşıyorum.
Fakat, yaptığım karavan da sabit bölmeler kullanılmadı. Her zaman ufak tefek uğraşlarla değiştirmeye ve geliştirmeye müsaid.
Karavanı yaparken, aşırı yorgunluk ve uğraşıdan dolayı bu siteye gerekli bilgileri girme durumum olmadı.
Kullandığım Plywood adı verilen su kontraplağı, oldukça sağlam bir yapıya sahip ve suya darbeye karşı da oldukça dirençli. Bu malzemeyi inşaatta beton kalıbı olarak da kullanıyorlar.
Bu malzemeyi seçişimin nedeni ise taşıtın kaportasına müdahale etmek istemeyişimdendir.
Çünkü; taşıtın tavan ve yan duvarlarında orjinal cam yünleri ve yalıtım sistemleri oldukça sağlam durmaktadır. Bu bölümlerin sökülerek yeniden yaptırılması aşırı derecede mali külfet ve zaman kaybına sebep olacağıından bu yola gitmedim.
Malzeme sağlam olduğu için ve vidalarla montajı yapıldığından istenilen tadilatların yapılabilmesi mümkün görülmektedir.
Bu bakımdan güzel fikirlerin gelmesi halinde karavana uygulamam mümkündür.
Sayın Dostların güzel fikirlerini esirgememesini özellikle rica ederim.

[attachment=1]

Fotoğraf0062.jpg

[attachment=1]

Fotoğraf0065.jpg

aracın orjinal yalıtım sistemi zayıf kalmaz mı karavan için? nede olsa şehir içi minibüs olarak tasarlanmış. ek yalıtım yapılmalı bence.

[attachment=1]

2011-05-31 13.07.55.jpg

[attachment=1]

2011-05-31 13.08.03.jpg

[attachment=1]

2011-05-31 13.09.18.jpg

Bu oturma gurubu aynı zamanda iki kişilik yatak olmaktadır. Üsteki resimde gördüğünüz hali yatak biçimine dönüşmüş halidir.
Masanın duvar tarafında, duvara monte edilen galvaniz sac a girecek şekilde bir oluklu sac yapılmış ve vidalanmıştır. Duvara vidalanan karşı tarafa geçirilmekte, masanın hol orta tarafında ise kıvrılabilen bir profil ayak ta masanın hol tarafındaki dengeyi sağlamaktadır.
Yatak halinde ise masa arka ve ön oturma gurublarının üstüne gelerek düz bir zemin olmaktadır.

[attachment=1]

2011-05-31 13.09.28.jpg

[attachment=1]

2011-05-31 13.13.01.jpg

ali bey ocaklı evye küçük karavanlar için uygun. sizin yeriniz fazla fazla var. ocakda tencere,çaydanlık varken hemen dibinde çeşme olması biraz sıkıntı yaratır hareketi engeller.

Üst resimde oturma gubu ve yatak olan kısmın oturma gurubu hali görülmektedir.

Alı Coskun bey merhaba
Çalışmalarınızın tamamını gordunkten ve ınşa kalıntılarından kurtulup da temızlendıgınde sorularımı , duşuncelerımı sormayı soylemeyı beklıyordum . Herhalde sıze " kendım soyluyor kendım dınlıyorum " gıbı gelmış olmalı kı :D O nedenle bende daha fazla sabredemeyıp hemen araya bır gıreyım dedım. Karusörü bıtmış olarak dışarıdan goremedıgım ıçın merak etmekteyım. Acaba gereklı olan pencerelerı kullanıyor oldugunuza gore mobılya veya bolmeler arkasında kalan bolgelerı ne yaptınız . Bence bu bolgelerı sac plakalar veya benzerı bır örtü ıle kapatıp daha bır karavan gorunumu kazandırmışsınızdır diye dusunuyorum Ayrıca projenıze gore on kapyı kullanıyor olmalısınız . arka kapı ne oldu. İç dekerasyonda sanırım mdf turunden bır malzeme kullandınız . Önde gorunen acık renkler makınada pvc çekılmiş gıbı gorunuyor yanılıyormuyum.
Neyse , ben yıne de sonunu beklemek daha ıyı olacak gıbı gelıyor. Kolay gelsın dıyecegım, bıtırmişsiniz olmayacak. Ama var ya hanı dıyorsunuz "bıkkınlık oldu " bakın onu cok ıyı anlıyorum. Ben halen debelenmekteyım de . ;D
selamlar gonderıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR