Karavanımın Yapım Aşamaları; Isuzu-coskuntic-Ali Coşkun

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan coskuntic Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 228
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,816
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Isuzu-coskuntic-Ali Coşkun

Sayın BEKİR KEMAL Bey,

İyi dilekleriniz için ve övgü dolu sözlerinize teşekkür ederim.

Etiketler

Sayın HAŞMET KALKANCI bey,

Çektiğim videolar ful HD olduğundan bayt boyutları çok yüksek. Bu bakımdan yayınlayabileceğim bir site veya bu sitede yayınlanabilmesi oldukça güç.

Anlaştığım TV lerin yayına sokması halinde bu sayfalardan size yayın saat ve tarihlerini bildirebilirim.

Saygılarımla

sayın ali coşkun, karavanınızı yayınlamaya başladığınız günden itibaren izliyorum,sormak istediğim konu ;220 volta göre yaptığınız elektrik sistemi sorunsuz çalıştımı , akü ve invertör sistemi soğutma ve diğer ihtiyaçlarınızı kaç gün sağlayabildi yani doğada elektrik almadan bu sistem verimlimi,saygılar.

ali bey merhabalar sizi canı gönülden tebrik ediyorum cok harika olmuş karavanınız başarılarınızın devamını kazasız belasız mutlu bol gezili günler dilerim

405837_343673645655662_107073829315646_1102604_1871896672_n.jpg

405837_343673648988995_107073829315646_1102605_877418703_n.jpg

405837_343673632322330_107073829315646_1102602_633956520_n.jpg

Sayın MEHMET Bey,

Sayın DAİSUKİ,

Sayın RAMAZAN ÇETİN beyler,

İyi dilekleriniz ve övgüleriniz için teşekkür ederim. Allah sizlere de gönlünüzce versin

Saygılarımla,

Sayın LOKMAN bey,

Adrasan daki beraberliğimizi unutmak mümkünmü? Hele sizler gibi açık düşünceli ve zeki insanları unutmak hiç mümkün değil. Mesajınıza geç cevap verdiğim için özür dilerim.

Karavanın işlerinin bitmesi uzun sürüyor. Bu bakımdan sizin gibi güzel dostlara zaman ayırmak zor oluyor.

Beğeni ve övgüleriniz için TEŞEKKÜR EDERİM.

Saygılarımla,

Sayın GÖKHAN ASLIHAN bey,

Sitenin durumuna göre, gezilen yerlerin bölümü ayrı. Çekimlerimden güzel gördüklerimi o bölümde ayrıca yayınlamayı düşünüyorum. Ama biraz malzeme biriksin diye beklemedeyim.

Saygılarımla

Sayın, ARİKANDALI,

Güzel sözleriniz için TEŞEKKÜR ederim.

Hayaliniz deki karavan da oldukça güzel. Hele kısa dönem karavancılık yapacaklar için oldukça ideal.

Ben uzun süreli karavancılığı hedeflediğimden bana daha büyük araba gerekli idi.

Allah gönlünüze göre versin

Saygılarımla

Sayın SUAT54,

220 Wolt ELEKTRİK SİSTEMİ ve ÇALIŞMA DURUMU
--------------------------------------------------------------

Önceki sayfalarımda açıkladığım nedenlerden dolayı (6.sayfada) karavanın elektrik tesisatının 220 olmasına karar vermiş idim. Bu duruma göre de buzdolabı, bilgisayar, süpürge vs cihazları 220 ye göre aldım ve monte ettim.

Akülerimi değiştirerek 210x2 adet olmak üzeri 420 amperlik aküler taktım. Amacım uzun süreli kendi kendime yetebilmek idi.

2011 in sonbaharında yaptığım 10 günlük sabit konaklamada bu tesisatın yetmediğini gördüm.

Buzdolabı, tv bilgisayar, aydınlatmalar, hidrofor gibi cihazların kullanımında 420 amper akü en fazla 3 gün gitti.

Esas bu 3 günden sonra sorun başladı. Sebebi de aküleri tam olarak dolduramayışımızdan. Araba motoru ile doldurmak nerede ise bir günlük çalışmayı gerektiriyor.

Diğer dostlarla ve özellikle CELAL hocamla yapılan görüşmeler sonucu, elektrik sistemimin GÜNEŞ PANEL siz verimli olmayacağına karar verdik.

Resimlerini ekte sunuyorum.

Güneş panelleri

2011-11-05 17.00.00.jpg

Bagaja monte ve üstündeki profil seyir halinde kilitleme sistemi, konaklama da güneş panellerinin alt ayaklarını oluşturuyor.

2011-11-06 14.26.40.jpg

Elektrik kontrol paneli

2011-11-14 15.30.02.jpg

180 er voltluk iki adet panel taktım.

Şu anda enerji hususunda hiçbir sıkıntım kalmadı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR