Karavanımın Yapım Aşamaları; Isuzu-coskuntic-Ali Coşkun

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan coskuntic Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 228
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,820
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Isuzu-coskuntic-Ali Coşkun

yanıtınıza teşekkürler doğru anladı isem bu paneller aküleri dolu tutuyor ve bu sistemde 220 volt verimli çalışıyor,peki aküler sıfır şarja hiç inmiyormu.

Etiketler

Ali bey ,
normal güneşli olmayan havalarda akü takviyesine yetiyor mu. bu süre ne kadar artıyor mesela..

Mehmet Bey,

İlginize TEŞEKKÜRLER, ilginç bazı aksesuarları da bu sayfaya ekleyeceğim.

Takip edilmek normal hayatta iyi değil ama internet sayfalarında süper bir olgu.

Saygılarımla,

Sayın SUAT54,

Güneş panelleri büyük olduğundan gündüz kullanımını karşıladığı gibi, gece kullanımında boşalan aküleri de dolduruyor.

Anlattıklarımdan, sonsuz bir enerji sağladığım gibi bir anlam çıkarılmasın.

Uzun süredir karavanla seyahat eden dostlarım çok iyi bilirler ki; karavanda elindeki mevcut imkanları sınırlı kullanırsan rahat edersin.

Evde kullanılan elektrik gibi karavanda da kullanılırsa, dogal olarak aküler sıfırlanacaktır.

Güneş panelleri ile birlikte aldığım enerji düzenleyici akülerin doluluk oranlarını devamlı gösteriyor. Bu göstergeden hareketle gece kullanımını kendiniz verimli bir şekilde ayarlamak zorundasınız.

Böyle olunca aküler sıfırlanmamış olur.

Normal gece kullanılan enerji yi akdeniz bölgesinde öğle zamanlarına kadar dolduruyor.

Hava bulutlu ise dolum daha az oluyor ve dolum zamanı saat 15-17 gibi uzuyor.

Sorularınıza yeterli cevabi verebildim zannediyorum.

Daha başka sorularınızı memnuniyetle cevaplarım

Saygılarımla

Sayın İSMAİL Bey,

İlginize Teşekkür ederim.

Sorularınıza SUAT54 e verdiğim cevap içinde mevcut

Saygılarımla

Sayın HALİL Bey,

İyi dilekleriniz ile takibinize TEŞEKKÜR ederim.

Saygılar

TELEVİZYON - BİLGİSAYAR SİSTEMİ

Karavanda Televizyon sistemini kabaca araştırdığımda,
1 - Uydu yayınlarının alınabilmesi için gerekli olan mobil çanak anteninin çok pahalı olduğunu,
2 - Yerel karasal antenlerin sadece yerleşim bölgelerinde iyi çektiğini, diğer yerlerde hiçbir işe yaramadığını
gördüm.

Bilgisayara olan düşkünlügümü de 1982 den beri kullanıyorum dersem herhalde iyi bir biçimde anlatmış olurum.

Bu durumda bilgisayar ile tv yi aynı anda düşünmem gerektiğini anladım.

All-in-One (monitör PC) diye tabir edilen bilgisayar almayı ve bu bilgisayara da Türkcell in Vın ını takarak

1 - Cep telefonunun çektiği her yerde;
- İnternete girebilmeyi,
- İnternet üzerinden televizyon seyretmeyi
hedefledim.
Başarıya ulaştım da,

2 - Yapmış olduğum kamere ve fotograf çekimlerini 1 TB lik har diske her zaman aktarabilmeyi

3 - Bilgisayar dan uzak kalmamayı

4 - Karavanın hem oturma bölümünde, hem yatak bölümünde ve karavan dışında evde veya dışarda kullanabilecek bir tv ve bilgisayarım olmayı

hedefledim ve başardığıma inanıyorum.

Şimdiye kadar hiçbir zorluk görmedim. Bazı yerlerde internet baglantı hızı düşük oluyor. O kadar.

Aşağıda yatak bölümünde TV bilgisayar fotografları

2011-11-03 16.53.09.jpg

2011-11-03 16.56.17.jpg

Aşağıdaki fotgraflar da oturma bölümünde bilgisayar TV durumunu gösteriyor

2011-11-03 16.55.29.jpg

2011-11-03 16.53.52.jpg

Aynı bilgisayar evimde

20120229_005310.jpg

20120229_005318.jpg

Hepsi çok hoş da... Şu evde çekilen fotoğrafların önündeki kül tablası ve sigara olmasaydı... :(

Bu illetten 27 sene çekmiş ve çok şükür sonunda kurtulmuş birisi olarak sizin de tez zamanda kurtulmanızı diliyorum.

Ali bey, LCD ler için üretilmiş 12vdc ile çalışan minik receiver ler var. Bir tane ondan bir tane de 40 lık çanak ile LNB aldınızmı istediğiniz yerde çok rahat uydu yayınlarını izleyebilirsiniz. Ben o şekilde kullanıyorum. Bende söylemesi, ;D saygılar.

coşkun bey karavanınız hayırlı olsun,karasal antenlerin işe yaramadığını bende test edip gördüm,bende de turkcell vınn var,pcden tv nasıl izliyorsunuz tivibu ilemi?
internet bağlantı hızının düşük olduğu yerlerde kaliteli bir şekilde tv izlenebiliyormu?
birde lukman bey receiver çanak lnb götürdük diyelim uyduyu nasıl bulacağız,benim evde depoda bir çanak ve lnb var,evdeki digiturk kutusunu götürsem eutelsatı bulabilirmiyim?

omnitemporal' Alıntı:
... receiver çanak lnb götürdük diyelim uyduyu nasıl bulacağız,benim evde depoda bir çanak ve lnb var,evdeki digiturk kutusunu götürsem eutelsatı bulabilirmiyim?

Merhabalar.
Piyasada uydu bulucu cihazlar var.
15-20 liradan başlıyor. >>> http://www.hepsiburada.com/Liste/atlanta-atl-2020-uydu-yon-bulucu/productDetails.aspx?productId=evatlantaatl2020&categoryId=154296

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR