Karavanımın Yapım Aşamaları; Isuzu-coskuntic-Ali Coşkun

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan coskuntic Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 228
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,822

Etiketler
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Isuzu-coskuntic-Ali Coşkun

Sayın HALİL Bey,

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Saygılar

Sayın BEKİR KEMAL bey,

Beğenmiş olmanız ayrı bir Mutluluk verdi.

Sigara konusunda ben de üzgünüm ama, çaresiz devam ediyorum. Bir bildiğin varsa paylaşalım lütfen.

Saygılarımla,

Sayın LOKMAN bey,

Bana 40 lık çanağın ayarlanma ve taşıma konusu çok zahmetli geliyor.

Sizin gibi uzmanlık alanım ELEKTRONİK olsa idi muhakkak aynı yolu izlerdim.

Saygılarımla,

Sayın OMNİTEMPORAL,

Bilgisayardan internete bağlanıyorum, Bvt Live Tv adında bir program ile TV seyrediyorum.

Bağlantının düşük olduğu yerlerde bazen görüntü kesilmesi oluyor. Fakat geri geldiğinde kaldığı yerden itibaren yayına devam ettiği için kaçırılan bir görüntü olmuyor.

Lokman bey ile KUMLUCA-ADRASAN da tanışmış idik. Kendisi elektronik uzmanı. Bu bakımdan bizlerden daha şanslı ve ucuz çözümler bulması mümkün.

Saygılarımla

MOTOR SİKLET SEÇİMİ ve MOTOR SİKLET RAMPASI
------------------------------------------------------------

Gittiğim yerleşim alanlarında karavanım la her yere gitmem mümkün olmuyor idi. Bir ara daha sağlıklı diye bisiklet taşıdım ve bindim. Fakat çekim yapmam gereken yüksek yerlere çıkabilmek bisikletle büyük bir eziyet idi.

Bunun için motorsiklet almaya karar verdim. Bana göre karavancının motorsikleti:
1 - Hafif olmalı ki;
a - Karavana koyarken veya alır iken zorluk çıkarmamalı,
b - Karavana çok fazla ağırlıklar getirmemeli,
c - hafil olan araç az yakar
2 - Vitesli olmalı fakat manuel vitesli olmalı, otomatik vitesli değil. Çünkü; Dağda, bayırda ve yokuşlarda vitesli motorlar daha iyi sonuç veriyor.
3 - Ucuz olmalı ki;
a - Hırsızın, uğursuzun gözüne batmamalı,
b - Karavan arkasından düşer ise, size dert olmamalı
4 - Her yerde servis ve yedek parçası olmalı

Bütün bu düşüncelerime MONDİAL 100 serisi uydu ve satın aldım.

003 (1).jpg

Motor siklet rampası ve yapım aşamaları fotoğrafları

20111229_095642.jpg

20111229_095703.jpg

20111229_095747.jpg

Arka bagajı kullanabilmem için rampanın seyyar olması gerekiyordu. Bu düşünce ile sabit yapmadım. Aşağıdaki elle sıkılabilen vida sıkıldığında sabit oluyor.

20111230_144253.jpg

20111230_165739.jpg

20120108_124557.jpg

20111230_165739.jpg

coskuntic' Alıntı:
Sigara konusunda ben de üzgünüm ama, çaresiz devam ediyorum. Bir bildiğin varsa paylaşalım lütfen.

Bütün mesele GERÇEKTEN niyet etmekte. Sonrasındaki tüyo ise, bir kez bıraktıktan sonra tek bir nefes dahi çekmemekte. Çünkü arkası geliyor. Yazar Mark Twain'e atfedilen bir laf vardır: "Dünyanın en kolay işi sigarayı bırakmaktır. Ben bugüne kadar belki bin defadan fazla bıraktım" der :smiley: Dolayısıyla her eliniz gittiğinde, o güne kadar harcadığınız BÜTÜN emeğin boşa gideceğini hatırlayıp kendinizi tutmak en önemli ayrıntı.

Ali Bey selamlar ;

Öncelikle azminizden ve eserinizden dolaı sizi tebrik ederim herşey harika olmuş.Ayrıca sabırla paylaşımlarınız içinde teşekkür.zirak 5 gün önce bende M23 ü karavan yapmak için alma kararı aldım ve nette sağlıklı bilgi alabileceğim veri bulamadım,sizin paylaşımınız harika oldu.Sizden ricam bana özelden mesaj atarmısınız iletişim kurmak için numara rica edeceğim,zira paylaşırsanız çok fikrinize ihtiyacım var.1993 model temiz bir M23 iveco buldum ve fiyatıda hayli makul.Yanıtınızı sabırsızlıkla bekliyorum.....

Özgün çalışmalarınız ve paylaşımı için kutlarım, teşekkürler. :smiley:

Biraz isteme, biraz gereksinim, biraz beceri, biraz mühendislik (mühendis kafalı olmak), biraz gayret.. işte sonuç!... ;)

Cavid Sezen

Sayın AKERKAN,

Özelinize de bu mesajı attım. Fakat başkaca arkadaşların da aynı husustaki sorularına cevap olabilsin diye sayfamda da yayınlamayı uygun buldum.

Karavan yapacağımız aracı alırken, dikkat etmemiz gereken en önemli unsur, kabin ve iç yapısı olmalıdır. Çünkü bize içi lazım. Bana göre dış güzelliği çok önemli değil.

Karsan araçların motor kabinleri yüksek olduğundan şöför koltuğunun sağında büyükçe bir çıkıntı oluşturuyor. Bu da ön kapıdan giriş ve çıkışlarda engel veya ön kapı biraz geride olduğu için ön bölme ölü alan oluyor.

Aslında yerli malı ve yedek parça-servis bakımından daha üstün olmasına ragmen ben iç hacmi tamamen düz olduğundan kullanım bakımından daha iyi olduğunu düşündüğüm ISUZU hakkında tercih kullandım.

Takdir sizin

Telefonum aşağıda, aklınıza gelen bütün soruları cevaplamak bana birilerine yardımcı olabilme duygusundan dolayı mutluluk verecektir.

Saygılarımla

Tlf: 533 514 50 40

Bütün mesele GERÇEKTEN niyet etmekte. Sonrasındaki tüyo ise, bir kez bıraktıktan sonra tek bir nefes dahi çekmemekte. Çünkü arkası geliyor. Yazar Mark Twain'e atfedilen bir laf vardır: "Dünyanın en kolay işi sigarayı bırakmaktır. Ben bugüne kadar belki bin defadan fazla bıraktım" der Dolayısıyla her eliniz gittiğinde, o güne kadar harcadığınız BÜTÜN emeğin boşa gideceğini hatırlayıp kendinizi tutmak en önemli ayrıntı.

Sayın dostum. BEKİR KEMAL bey

Konunun özeti birinci cümlenizde. Sigara içmek bana mutluluk veriyor. Bunun başka izahı yok.

Saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR