Karavanımın Yapım Aşamaları Hyundai-Country; ALBATROS

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan abdullah tepe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 484
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 114,791
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları Hyundai-Country; ALBATROS

Yusuf Aybek' Alıntı:
Bülent ellerine sağlık neta uydu çanakta tamam ;) Abdullah beyin bu aracı çok güzel bir karavan olacak sonucu sabırsızlıkla bekliyoruz.

Abdullah bey en az 300watt güneş panelini şimdiden alıp montajlamanızı öneririm.
Saolun Yusuf bey
300 W güneş panelide listemiz dahilinde. Çatımızda gözüken ayaklarda sırf bu yüzden konuldu. Çatıdaki delme işi mümkün oldugunca az olsun diye.

Etiketler

VAP' Alıntı:
Hyundai'nin bu modelini zaten ilk gördüğüm senelerde de çok beğenmiş ve karavan olarak hayal etmiştim, şimdi de hayalimdeki gibi olan bu gidişatı keyif ve sonucunu merakla bekleyip izliyorum.
Emeklerinize sağlık ve kolaylıklar diliyorum. :smiley:
Teşekkürler.
İnanın görünüşünü ve şeklini bende cok seviyorum.
Bana görede tam karavan olacak araç. Bitince de aynı hissedecekmiyim, veya yollarda sıkıntı yaratacakmı onu da zamanla göreceğiz.

Çok ince detaya kadar düşünülerek yapıldığı için sorun çıkarcağını sanmıyorum.Eskilerin bir değimi var''Göç yolda düzülür.''Apdullah bey eksiklerde yolda tamamlanır,gezinin tuzu biberi olur.İyi günlerde kullamanız dileği ile.

seyyah54' Alıntı:
Çok ince detaya kadar düşünülerek yapıldığı için sorun çıkarcağını sanmıyorum.Eskilerin bir değimi var''Göç yolda düzülür.''Apdullah bey eksiklerde yolda tamamlanır,gezinin tuzu biberi olur.İyi günlerde kullamanız dileği ile.
Evet haklısınız. Her ne kadar tetbirlerimizi alsakda mutlaka yolda bazı eksiklikler cıkacaktır.

Tavan
Aracın orjinal havalandırması ve yeni takılan 11.000 kw'lık klima

08,09 023.jpg

Abdullah Bey,
en kısa zamanda keyifli gezilerde kullanmanızı temenni ederim....araca taktırdığınız klima elektrikli mi yoksa araç motoruna bağlı olarakmı çalışıyor?

carpediem69' Alıntı:
Abdullah Bey,
en kısa zamanda keyifli gezilerde kullanmanızı temenni ederim....araca taktırdığınız klima elektrikli mi yoksa araç motoruna bağlı olarakmı çalışıyor?
Teşekkürler
Araç motoruna bağlı olan cinsinden. Malesef elektrikli klima için yetecek elektrik güneş enerjisi ile zor. Ancak kamplarda kullanıma uygun.
Hem hareket halinde iken de klimaya ihtiyac var. En azından ben buşekilde düşündüm.

abdullah tepe' Alıntı:
Teşekkürler
Araç motoruna bağlı olan cinsinden. Malesef elektrikli klima için yetecek elektrik güneş enerjisi ile zor. Ancak kamplarda kullanıma uygun.
Hem hareket halinde iken de klimaya ihtiyac var. En azından ben buşekilde düşündüm.
kamplarda kullanıma uygun diyorsunuz, yani arabanın motoru çalışmadan klima soğutma yapabiliyormu?

Malesef.
Ben sanırım yanlış ifade ettim. Elektrikle calışan klima ancak kamplarda uygun olur.
Benim secdiğim klima tamamen araça bağlı, araç çalışmadan malesef sogutma yapmıyor.
Eşim ve ben kamp konaklamalarından daha, cok bağımsız olmayı seviyoruz. Ev tipi klima secseydik,
jenaratöre ihtiyacımız olacaktı. Jenaratör hem yakıt tüketimi nedeniyle masraflı, hemde atık nedeniylede dogaya zararlı diye tercih
etmedik. Düşüncemize görede konaklamalarda zaten araç dışında ya deniz kenarında yada bir dağ başında olacağımız düşünülürse
böylesi daha uygun olur diye karar verdik.
Tabi bu bizim düşüncemiz. Daha öncede yollardaki durumu acıkcası tam bilmediğimizden şimdilik bu şekilde karar verdik.
Doğru veya yanlış olduğunu zaman gösterecek.

bkocoglu' Alıntı:
Abdullah Bey,

Kamp ve diğer alanlarda özellikle sinekler rahatsız edici oluyor

Camlara sineklik montajını bu aşamada planlayabilseniz yararlı olur düşüncesindeyim.

Pimapenciler de şimdi sineklikler var

Kolay gelsin

Bülent KOÇOĞLU
Teşekkürler Bülent bey.
Sanırım biz şu an sinekliği pek düşünmüyoruz.
Bunun için CİTROSA BİTKİSİ'nden yararlanmayı düşünüyoruz.
Bildiğimiz kadarıyla bu bitki yaydığı doğal kokusu nedeniyle bulunduğu ortama sinek ve sivrisineklerin yaklaşmasını engelliyor.

1 adet 9000 btu Mobil klima(0,982 kw) = 2 adet büro tipi buzdolabının enerji tüketimi....
1 adet büro tipi buzdolabı(0.450 kw) 24 saatte 65 amp enerji tüketiyor....
1 adet mobil klima satte 65x2=130 amp, 130/24= 5.5 amp enerji tüketir, klimayı günde kaç saat çalıştıracaksanız tüketimi hesap edin...
İkisi birden yukarıda yazdığım saatler şeklinde çalıştırılırsa ( buzdolabı 24 saat, klima 5 saat) günde 120-130 amp enerji tüketir, bu enerjide 200 amp'lik bir aküden rahatlıkla karşılanıyor...
Ben karavanda mobil klima kullanırken bu değerleri buldum..
Burada sorun Akü'de çoğumuz az amperli akü kullanıyoruz veya eski akülerimizde iidare ederken, buzdolabı klima çalıştırmaya çalıştığımız için sorun yaşıyoruz...Akü kapasitesi 300-400 amp ve en önemlisi Markalı sıfır akü seçilirse hiç bir sorun olmadan, günde 4-5-6 saat mobil klima kullanabilme şansı var..
Eski, sulu, 300-400 amp altındaki akülerle klima çalıştırmak tabiki hayal...

atiladi' Alıntı:
1 adet 9000 btu Mobil klima(0,982 kw) = 2 adet büro tipi buzdolabının enerji tüketimi....
1 adet mobil klima satte 65x2=130 amp, 130/24= 5.5 amp enerji tüketir, klimayı günde kaç saat çalıştıracaksanız tüketimi hesap edin...
İkisi birden yukarıda yazdığım saatler şeklinde çalıştırılırsa ( buzdolabı 24 saat, klima 5 saat) günde 120-130 amp enerji tüketir, bu enerjide 200 amp'lik bir aküden rahatlıkla karşılanıyor...
Burada sorun Akü'de çoğumuz az amperli akü kullanıyoruz veya eski akülerimizde iidare ederken, buzdolabı klima çalıştırmaya çalıştığımız için sorun yaşıyoruz...Akü kapasitesi 300-400 amp ve en önemlisi Markalı sıfır akü seçilirse hiç bir sorun olmadan, günde 4-5-6 saat mobil klima kullanabilme şansı var..
atila bey,bir mobil klima alsak 400 amp aküyle ve güneş paneliylede desteklesek( yazın gündüz yaptığımız seyahatlerde araba zaten çok güneş alıyor )seyahat halinde bile motordan güç almadan klimamız arabayı soğutabilir ve kamptada kullanabiliriz doğrumudur.

Paylaşım için teşekkürler Atilla bey
Tecrube tabiki haklıdır. Bizlerde görerek öğreneceğiz inşallah.
Tekrar teşekkürler. Bu arada imalata yeni başlayacak arkadaşlara da paylaşımınız bir fikir verir planlamayı o şekilde yaparlar inşallah

atiladi' Alıntı:

Atilla Bey,
Mobil klimaların ses seviyeleri 50 dB üstü olarak geçiyor kataloglarda pratikte özellikle gece kullanımında ses seviyesi rahatsız edicimi?
Kalın sağlıcakla

Mobil klimada, dış ünite de içeride olduğu için splitlere göre tabiki sesi biraz var, Gürültü konusunda da sorun klimada deyil yine bizde, hem en ucuz olacak hemde sessiz, ikisi bir arada olmuyor arkadaşlar, sesi bir split klima kadar az olan mobil klimalarda var, fiyatları yüksek malesef, 400-500 TL'lik mobil klimanın tabiki sesi olacak, sesi kesmek için bedelini ödemek gerekiyor....
Farklı karavanlarımda mobil klima olarak, Haier, amcor, hec, freedom gibi markaları bizzat kullandım, sesleri beni rahatsız etmiyor...
Gürültü kişiye göre çok farklı yorumlanabilir, onun için bana göre diye cevap vermem en doğrusu olur, ben bunaltıcı sıcak ile klimanın sesi arasında kalınca, tabiki Tercihim klima oluyor....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR