Karavanımın Yapım Aşamaları; 17 m3 Ducato Efsane (Goldwingerr)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 458
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 132,490
carpediem69' Alıntı:
Burak Bey,
Linkte yeralan firmanın ürünlerine bir göz atmanızı öneririm. Özellikle polyester panller ölçü ve kalite olarak uygun ise yan duvar kaplama problemi daha uygun ağırlıklarla çözülmüş olur....

http://www.alkocplastik.com/urunler.php?id=25&lang=tr
Çok teşekkürler yarın bu firmayı arayıp konuşacağım

Etiketler

bülent usta' Alıntı:
Meraba arkatampona taktıracağınız koruma demiri veya motor platformu park sensörünün algılama mesafesine gireceğinden size tavsiyem geri görüş kamerasını aracın tepesndeki fren lambasının üstüne koymanız işinizi kolaylaştıracaktır.
Bülent Ustacım sizin imalatınızdı heralde bir resmini görmüştüm üst lambanın içinde küçük dikkat çekmeyen bir kamera vardı.Ben dö öyle bir uygulama düşünüyorum.
Çok teşekkürler tavsiyeleriniz çok değerli

Bugün Eltesanmobil firması aradım ellerinde kasetli wc varmış ama dometic marka sineklikli perdeli camlar için şipariş üzerine getiriyorlarmış 4 ile 6 hafta beklememiz lazım.Aracın içinde iki saat geçirip arkadaşlarla tartıştık.Karasız kaldığım nokta arkaya 140 genişliğinde yatak koymak istiyorum ama bunu yatak olarak yapsam arka uyumadan uyumaya kullanılacak buyuk bir bölüm atıl kalacak gibi geliyor.Bu yatağın üzerine ranza da koyma fikri geçti kafamızdan kullanılmadığı zaman yanıma almam diye düşündüm.Fakat zaten iki kişi kullanacağım belki üç sonradan hiç ranza işine girmemeye karar verdim.Ama aklım arkada 140 lık karşılıklı iki divan ve ortasında masa.hem burada uzanıp iki kişi dinlenip tv seyredebilir ıkı yanda buyuk cam koyup soğuk kış günlerinde de ferah biçimde zaman geçirebilir.günübirlik kalabalık bir yere gidildiğinde 6 kişi rahatlıkla yemek yiyebilir diye düşünüyorum.iki divanın altına da boiler ve temiz su deposunu koymayı düşünüyorum.
Acaba 140 lık yatak çok büyük mü ama iki kişi için bence anca yeter diye düşünüyorum ama tecrübeye ihtiyacım var ve arka masa kullanışlı olur mu yani düşüncelerimin aksine dezavantajları ne olabilir?Depolama alanı oluyor heralde baş eksisi.
Bir de boiler için bilinen bir adres var mıdır edineleceğimiz
Buzdolabı araştırmalarım da sürüyor ama derinliği önemli çünkü koridorun genişliğine etki edecek ennfazla derinliği 45 cm olan uzun bir dolap arıyorum 12 volt ile çalışan ama bulamadım bir tane var 40 litrelik motoru çıkabiliyor bu da derinliği 32 cm fakat o da hacimsel olarak çok küçük geldi bana.derinliği 45 olan bir model var mıdır acaba ?
Ne çok araştıracak şey varmış bu konuda :smiley:)

Burak bey İki kişi,nin yatması gerektiğinde yatağın en az 140cm olması benim olmazsa olmazlar,danım.Ha katlar oturma gurubu yapılır, geri acıldığında 140 cm olmalı altı bence sabahları zor eder.

Burak Bey,

Aracınızı en kısa zamanda gönlünüze uygun karavan haline getirip, sağlıkla, güzel günlerde kullanmanızı dilerim.
Karavan sürecinizi merakla bekliyoruz.
Bu arada söylemeden geçmek olmaz, darısı başımıza...

Alpaslan Yarar

Goldwingerr' Alıntı:
Bugün Eltesanmobil firması aradım ellerinde kasetli wc varmış ama dometic marka sineklikli perdeli camlar için şipariş üzerine getiriyorlarmış 4 ile 6 hafta beklememiz lazım.Aracın içinde iki saat geçirip arkadaşlarla tartıştık.Karasız kaldığım nokta arkaya 140 genişliğinde yatak koymak istiyorum ama bunu yatak olarak yapsam arka uyumadan uyumaya kullanılacak buyuk bir bölüm atıl kalacak gibi geliyor.Bu yatağın üzerine ranza da koyma fikri geçti kafamızdan kullanılmadığı zaman yanıma almam diye düşündüm.Fakat zaten iki kişi kullanacağım belki üç sonradan hiç ranza işine girmemeye karar verdim.Ama aklım arkada 140 lık karşılıklı iki divan ve ortasında masa.hem burada uzanıp iki kişi dinlenip tv seyredebilir ıkı yanda buyuk cam koyup soğuk kış günlerinde de ferah biçimde zaman geçirebilir.günübirlik kalabalık bir yere gidildiğinde 6 kişi rahatlıkla yemek yiyebilir diye düşünüyorum.iki divanın altına da boiler ve temiz su deposunu koymayı düşünüyorum.
Acaba 140 lık yatak çok büyük mü ama iki kişi için bence anca yeter diye düşünüyorum ama tecrübeye ihtiyacım var ve arka masa kullanışlı olur mu yani düşüncelerimin aksine dezavantajları ne olabilir?Depolama alanı oluyor heralde baş eksisi.
Bir de boiler için bilinen bir adres var mıdır edineleceğimiz
Buzdolabı araştırmalarım da sürüyor ama derinliği önemli çünkü koridorun genişliğine etki edecek ennfazla derinliği 45 cm olan uzun bir dolap arıyorum 12 volt ile çalışan ama bulamadım bir tane var 40 litrelik motoru çıkabiliyor bu da derinliği 32 cm fakat o da hacimsel olarak çok küçük geldi bana.derinliği 45 olan bir model var mıdır acaba ?
Ne çok araştıracak şey varmış bu konuda :smiley:)

İşe başlamadan önce önceliklerinizi belirleyin diye tutturmamızın sebebi bu ;D ;D ;D

Buzdolabı konusunda atiladi'nin yapım hikayelerine bakın. Dolabı kapının yanına koyup yan çevirerek (buzdolabı kapısının kayar kapı tarafına doğru açılmasını sağlayarak) bir çok sorunu çözebilirsiniz.

Linkte yeralan Roller team'in Livingstone modeli benim favori tasarımlarımdan biri özellikle ranza yapısı itibarıyla ,sizin araç da yüksek olduğundan en azından ranza altyapısını hazırlarsanız ihtiyaç halinde faydası olur veya ilerde satma durumunda 4-5 kişilik bir aile için güzel bir alternatif olur. Ayrıca bu modelde dış duşun WC kasetinin çıkarıldığı yerde olması da bana pratik bir uygulama gibi gelmişti .
Malzeme tedariki hususunda Saly Karavan ile de görüşün derim hem ithal hemde yerli karavan camlarının yanısıra pek çok malzeme stoklarında bulunabiliyor....

http://www.rollerteam.it/index.cfm?method=mys.veicolo&id=201

Hayırlısı olsun Burak bey. Anladığım kadarıyla motorsikletle bitirmişsiniz ve sıra karavanda diyorsunuz. Umarım Hem karavanınız, hem de gezileriniz, istediğiniz güzellikte gerçekleşir.

Goldwingerr' Alıntı:
Dün aracınızın yapım aşamalarını okudum.Sundeposunu çok beğendim reimomda ve sizin verdiğiniz sitede buldum ama buraya yollamıyorlar siz özel olarak mı birine getirttiniz? Uygun bir zamanda bizzat tanışıp fikirlerinizi almak isterim müsait olduğunuzda.Selamlar

Burakcım hemen cevap veremediğim için özür dilerim, izmir dışında olduğum için arayamadım, bugün döndüm, her konuda elimden geldiğince yardıma hazırım. Sevgilerimle.

Goldwingerr' Alıntı:
Bülent Ustacım sizin imalatınızdı heralde bir resmini görmüştüm üst lambanın içinde küçük dikkat çekmeyen bir kamera vardı.Ben dö öyle bir uygulama düşünüyorum.
Çok teşekkürler tavsiyeleriniz çok değerli

Burakcım, Bülent beyin dediği çok doğru, Kamera yukarıda olmak zorunda, geri görüş kamerasının montajı konusunda benim aracımı görmeden plan yapma, ilk olarak elektrik işleri yapılacağı ndan, öncelikli olarak park sensörü ve kamera takılacak, gerekirse arka kamera montajını ben yaparım. Sevgilerimle.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR