Karavanımın Yapım Aşamaları; 17 m3 Ducato Efsane (Goldwingerr)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 458
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 132,981

Etiketler

Merhaba burak. aracının aynı boyda olanını iş yerinde hemen hemen her gün kullanıyorum . iş yerindeki araç 15m3 .benim karavanım ise 11,5m3 .karavanımda park sensörü yok bu şekildede rahat kulana biliyorum kısa olması büyük avantaj .15m3 olanda park sensörü var şehir içinde park çok sorun oluyor. uzun araçta tamda bu noktada sensör park yaparken 3. 4. bir göz oluyor tabiki kamera artı bir avantaj. motorunuz şehir içinde size çok avantaj sağlayacak. saygılar kolay gelsin.

Goldwingerr' Alıntı:
Acaba bunun gece performansı nasıl bir de bununla baraber park sensörü de taktırmalı mı acaba?Gerekirse olay yeri inceleme araçlarında görmüştüm polisin geri vites lambası ışığı az gelirse bir lamba takılabilir diye düşünüyorum

Bence önce bir deneyin, gerek görürseniz sensör de taktırırsınız. Ben bugüne kadar ihtiyaç duymadım.

Bendeki (ve size gönderdiğim linkteki) kızıl ötesi aydınlatmalı. Geceleyin siyah beyaz ama gayet net bir görüntü veriyor.

Geri görüş kameralarının tek sorunu bakış açısı. Ayna görüntüsü terstir, bununki düz. Yani kafayı arkaya çevirip bakıyormuşsunuz gibi düşünün. Dolayısıyla ayna alışkanlığıyla geri giderken kamera görüntüsüne bakarsanız kafanız karışabilir. Aynaki gibi sağ taraf sola sol taraf sağa geçmiyor. Kameranın sağı (aracın solu) görüntüde sağda kalıyor. Ben kafamı karıştırmaması için manevrayı aynayla yapıyorum. Kamera görüntüsünü YALNIZCA ne kadar mesafe kaldığını kestirmek için kullanıyorum.

Burak Bey,
Kolay gelsin....Süreç içinde sakıncası yoksa yapılan işlerin fiyat bilgisini de paylaşabilirmisiniz? Diğer karavan adaylarına oldukça faydası olur...
Kalın sağlıcakla

Sevgili Burak ,

Zevk ve merakla izlediğimiz Atila bey'in Tatanka'sının başarılı imalat sürecinin bitmeye yaklaştığı şu günlerde Efsane'nin imalat projesini başlatarak Gezenbilir takipçilerini heyecanlı , zevkli , merakla izleyeceğimiz bir camper projesi sürecine dahil ettin.

Her ne kadar karavancılıkta yeni olduğunu söylesende şimdiye kadar anlattıklarından çok iddialı , çok güzel , örnek bir camper ortaya çıkaracağını tahmin ediyorum. Daha önce Adnan Ilgaz arkadaşımızın çok güzel bir çalışmayla ortaya çıkardığı camperından sonra senin çalışmanın da başarılı olması , camper imalatında ,karavancılarıyla , ustaları , teknik elemanlarıyla İzmir'in bu konuda söz sahibi olacağının bir göstergesi olacak ve bu anlamda yeni karavancı arkadaşlara yol gösterecektir.

Bu arada bizim şansımızda bir izmirli olarak bu süreci yakından izleme olanağımızın bulunması. Yeni sezonda seninde katılımınla İzmir grubunun daha aktif olması , yeni gezilerde , etkinliklerde bir araya gelebilmemiz dileğiyle sana çalışmalarında kolaylık ve gönlünce bir camper olmasını diliyorum.

Evet Burak kardeşim artık resimlerle bilgilendirme zamanı yaklaşmış hadi hayırlısı..

Burak Bey,
Linkte yeralan firmanın ürünlerine bir göz atmanızı öneririm. Özellikle polyester panller ölçü ve kalite olarak uygun ise yan duvar kaplama problemi daha uygun ağırlıklarla çözülmüş olur....

http://www.alkocplastik.com/urunler.php?id=25&lang=tr

gez-bil' Alıntı:
Merhaba burak. aracının aynı boyda olanını iş yerinde hemen hemen her gün kullanıyorum . iş yerindeki araç 15m3 .benim karavanım ise 11,5m3 .karavanımda park sensörü yok bu şekildede rahat kulana biliyorum kısa olması büyük avantaj .15m3 olanda park sensörü var şehir içinde park çok sorun oluyor. uzun araçta tamda bu noktada sensör park yaparken 3. 4. bir göz oluyor tabiki kamera artı bir avantaj. motorunuz şehir içinde size çok avantaj sağlayacak. saygılar kolay gelsin.
Ben biraz sakarım park konusunda.Gecen ofiste kafamda bir dolu şey var düşünürken aracı geri vitese takmışım ayağımı da frenden çekmişim ama hiç farkında değilim daaat dedi güümm diye otoparkın duvarına vurdum allahtan başka bir araca veya birine vurmadım.Tamponda biraz duvarın resmi çıktı:smiley:) Efsaneme kıyamam o nedenle arkasına kamera takıcam ama motorsiklet aparatı takınca park sensörü nasıl olacak onu soracağım ustalara

carpediem69' Alıntı:
Burak Bey,
Kolay gelsin....Süreç içinde sakıncası yoksa yapılan işlerin fiyat bilgisini de paylaşabilirmisiniz? Diğer karavan adaylarına oldukça faydası olur...
Kalın sağlıcakla
Elbette paylaşırım
Klima delphi marka montaj dahil 2.750 + kdv
Webasto 3900 lük montaj dahil 1.900 + kdv ama bir pazarlık daha yapıcağım
Ön konsul boyanması ön iki koltuk arkada iki koltuk döner mekanizmaları aracın iiçinin kaplanması (koltuklar deri ) geri görüş kamerası ve park sensörü toplam 4.000 civarı
Dometic kasetli wc 525 avro
Şimdilik bunlar netleşen ama yine yaptırdıkça belirteceğim çok selamlar

Meraba arkatampona taktıracağınız koruma demiri veya motor platformu park sensörünün algılama mesafesine gireceğinden size tavsiyem geri görüş kamerasını aracın tepesndeki fren lambasının üstüne koymanız işinizi kolaylaştıracaktır.

SAM_1259.JPG

SAM_1260.JPG

SRDRGV' Alıntı:
Sevgili Burak ,

Zevk ve merakla izlediğimiz Atila bey'in Tatanka'sının başarılı imalat sürecinin bitmeye yaklaştığı şu günlerde Efsane'nin imalat projesini başlatarak Gezenbilir takipçilerini heyecanlı , zevkli , merakla izleyeceğimiz bir camper projesi sürecine dahil ettin.

Her ne kadar karavancılıkta yeni olduğunu söylesende şimdiye kadar anlattıklarından çok iddialı , çok güzel , örnek bir camper ortaya çıkaracağını tahmin ediyorum. Daha önce Adnan Ilgaz arkadaşımızın çok güzel bir çalışmayla ortaya çıkardığı camperından sonra senin çalışmanın da başarılı olması , camper imalatında ,karavancılarıyla , ustaları , teknik elemanlarıyla İzmir'in bu konuda söz sahibi olacağının bir göstergesi olacak ve bu anlamda yeni karavancı arkadaşlara yol gösterecektir.

Bu arada bizim şansımızda bir izmirli olarak bu süreci yakından izleme olanağımızın bulunması. Yeni sezonda seninde katılımınla İzmir grubunun daha aktif olması , yeni gezilerde , etkinliklerde bir araya gelebilmemiz dileğiyle sana çalışmalarında kolaylık ve gönlünce bir camper olmasını diliyorum.
Serdar abi
İyi dilekleriniz için çok teşekkürler.Elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışacağım inşallah.İzmir deki sanayi ustalar ve firmalar bizim için büyük bir şans.
Bu arada İzmir de gezenbilir üyeleri olarak toplanılıyorsa ben de tanışmayı çok isterim olmazsa Aydın ve Manisa daki arkadaşlarımızla da ortak biryerlerde toplanıp tanışmak çok güzel olur.
Görüşmek dileğiyle

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR