Karavanımın Yapım Aşamaları; 17 m3 Ducato Efsane (Goldwingerr)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 458
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 132,978

Etiketler

Merhabalar.Bu ara harıl harıl malzeme toplama işiyle uğraşıyorum.Neler edindiğimi yazacağım fakat danışmak istediğim bir konu var.Su ısıtıcısı olarak truma boiler düşünüyordum.Isıtıcı olarak da webasto 3900 ama şimdi Termosa dan gelen katalog ve yazılarda kombi olarak Truma nın ürünü var diesel hem su ısıtıyor hem de içeriyi ısıtıyor.
Karar veremedim bu acaba tek elden iki işi yapan cihaz iyi midir kullanan var mıdır.Yorumlarınızı bekliyorum.İzmir den Saygılar.Bu arada dün Manisa da ilk buluşmamız gerçekleşti Sayın Armes beyi ziyaret gittim.Karavanını bana açtı sağ olsun fikir alışverişinde bulunup keyifli sobet ettik.

Goldwingerr' Alıntı:
Termosa dan gelen katalog ve yazılarda kombi olarak Truma nın ürünü var diesel hem su ısıtıyor hem de içeriyi ısıtıyor.
Karar veremedim bu acaba tek elden iki işi yapan cihaz iyi midir kullanan var mıdır.Yorumlarınızı bekliyorum.İzmir den Saygılar.Bu arada dün Manisa da ilk buluşmamız gerçekleşti Sayın Armes beyi ziyaret gittim.Karavanını bana açtı sağ olsun fikir alışverişinde bulunup keyifli sobet ettik.

Ben bir ara CİDDİ olarak niyetlendim. Ama sonra hanımın da zoruyla fiyatı nedeniyle vazgeçtim. Bu arada, TR fiyatı Almanya'dan ucuza geliyor. Ama toplamda çok para. Benim elimde Truma'nın TT2'si var. Onu alıp üzerini tamamlamamı kabul etselerdi ben yine de alacaktım. Ama elimdekini çöpe atmak işime gelmedi. Bu yüzden bir şekilde onu değerlendirme yoluna gideceğim sanırım.

Arkadaşlar bu gün bir iveco inceledim ic kısımdaki arka teker üstü davlumbazları yaklaşık 10 cm yüksekliğinde kesmişler şaşırdım nası oluyo yük basmıyormu dedim 4.5 tonu gecersen sürtüyo dedi bu konuyu değerlendirmenizi isterim

Goldwingerr' Alıntı:
Burak Bey,
eski karavanımızda kalorifer sistemi ve su ısıtıcısı ayrıydı. Yenisinde birleşik durumda. Bu sistemin en büyük avantajı ısıl veriminin daha yüksek olması. Ayrıca daha az yer kaplıyor, kontrolü ve ayarları da daha kolay. Her durumda aracın içinde homojen bir ısı dağılımı sağlamak için hava kanalları döşemeniz gerek tabii...

Kişisel tercihim, dizel yakıtı yerine LPG ile çalışan modelleri kullanmak. Dizeli basınçlı hale getirmek için gereken enerji nedeniyle bu modeller daha fazla güç harcıyor ve daha sesli çalışıyor. Gece uyumaya çalışırken önemli :smiley:

Burak bey,ısıtıcı seçiminde marka ve türler üzerine bazı teknik bilgiler(elk-gaz-mazot harcamaları vb.gibi) aşağıdaki linkte yer alıyor.Selamlar.
http://www.karavanatolia.com/?p=1061

TA2RX' Alıntı:
Ben bir ara CİDDİ olarak niyetlendim. Ama sonra hanımın da zoruyla fiyatı nedeniyle vazgeçtim. Bu arada, TR fiyatı Almanya'dan ucuza geliyor. Ama toplamda çok para. Benim elimde Truma'nın TT2'si var. Onu alıp üzerini tamamlamamı kabul etselerdi ben yine de alacaktım. Ama elimdekini çöpe atmak işime gelmedi. Bu yüzden bir şekilde onu değerlendirme yoluna gideceğim sanırım.
Ben de sanırım LPG li boiler ve webasto ile bu işi çözeceğim zira kombi güzel ama fiyatı çok yüksek eksozu ile beraber 2700 euroları buluyor

theta' Alıntı:
Burak Bey,
eski karavanımızda kalorifer sistemi ve su ısıtıcısı ayrıydı. Yenisinde birleşik durumda. Bu sistemin en büyük avantajı ısıl veriminin daha yüksek olması. Ayrıca daha az yer kaplıyor, kontrolü ve ayarları da daha kolay. Her durumda aracın içinde homojen bir ısı dağılımı sağlamak için hava kanalları döşemeniz gerek tabii...

Kişisel tercihim, dizel yakıtı yerine LPG ile çalışan modelleri kullanmak. Dizeli basınçlı hale getirmek için gereken enerji nedeniyle bu modeller daha fazla güç harcıyor ve daha sesli çalışıyor. Gece uyumaya çalışırken önemli :smiley:
Verdiğiniz bilgi için teşekkürler ben de boiler için LPG ısınma için diesel i tercih edeceğim boiler ve webasto olarak.

armes' Alıntı:
Burak bey,ısıtıcı seçiminde marka ve türler üzerine bazı teknik bilgiler(elk-gaz-mazot harcamaları vb.gibi) aşağıdaki linkte yer alıyor.Selamlar.
http://www.karavanatolia.com/?p=1061
Çok teşekkürler burada herşeyi açıklamışlar.

Yusuf Aybek' Alıntı:
Burak bey aramıza hoş geldiniz,aracınızda hayırlı olsun elinizden iş geliyorsa buradaki yazılan başlıkları okuyarak size en iyi hizmeti sunacak tasarımı oluşturabilirsiniz.
Evet inşallah Yusuf Bey sizin yaptıklarınızı da ayrıntılı okudum.Harikanşeyler yapmışsınız.

Goldwingerr' Alıntı:
Resim yükleyemiyorum neden acaba yetkim mi yok yüklemek istediğimde yükleyemezsi diyor.
İşin biraz karışık.Bizde aynı zorluklarla karşılaştık.Tarif etmeye çalışayım.
1-YANITLAYA tıkla
2-Boş sayfaya "........resimlerim şeklinde"herhangi bir mesaj yaz.
3-mesajın alt kısmında "dosya aç"a tıkla.Dosyan gelir.Oradan göndereceğin resmi iki kere tıkla.Dosya numarası çıkar.Alttaki göndere tıkla .gitmiş olur.En fazla 4 dosya gönderebilirsin.Birde resim ölçüleri oradaki ölçülere uygun olmalı.Selamlar.

Efsane nin ilk resimleri

290.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR