Karavanımın Yapım Aşamaları; 17 m3 Ducato Efsane (Goldwingerr)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 458
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 132,976
Goldwingerr' Alıntı:
Çok teşekkür ederim.Orayı da bir görmek lazım.Gelir isem mutlaka haber veririm hatta beraber de gidebiliriz fikir alışverişinde de bulunuruz.Benim problemim yedek parca daha doğrusu imalatı yapacak parcaları bulmakta.Mesela wc koymak istiyorum misal dometic 3110 veya thethford c 200 bunları bulabiliyorum ama bunlara uygun duş tekneleri var bunları bulmak zor.Veya aracın içine göre dökülmüş özel duvarlar var bunları kullanmak istiyorum ama bunları da bulmam zor.Zamanım olsa belki bulurum ama her bir parça ile ayrı uğraşmak gerekiyor.Bakalım nasıl olsa aracım var artık en kötüsü atlarım efsaneye giderim reimoya doldururum istediğim parçaları içine dönüp başlarız imalata ama bu masrafa değceğini düşünmüyorum.Tabi bunlar sadece benim fikrim ve beğendiğim malzemeler.Bir de oldu mu uzun zaman kullanacağım içime sinen bir karavana sahip olmak istiyorum.Zira satmak veya değiştirmek uzun süre istemiyorum.Hayırlısı bakalım.

Aradığınız pek çok şey İmaj karavanda mevcut ancak özellikle yan paneller olmak üzere ağırlıklı olarak 15 m3 için hazırlanmış. Parça olarak satma konusunda hiç bir fikrim yok....yan paneller 17 m3'e uyarsa ve alabilirseniz süper olur (Alkoşçlar Plastik ile görüşebildinizmi yan paneller için ) . Ayrıca kendi imal ettirdiği su depolarının yanısıra c 200' uygun banyo parça ve aksesuarlarıda bayağı işinizi rahatlatır.
Buralara gelirseniz seve seve yardımcı olmaya çalışırım 05337107009

Kalın sağlıcakla

Etiketler

carpediem69' Alıntı:
Aradığınız pek çok şey İmaj karavanda mevcut ancak özellikle yan paneller olmak üzere ağırlıklı olarak 15 m3 için hazırlanmış. Parça olarak satma konusunda hiç bir fikrim yok....yan paneller 17 m3'e uyarsa ve alabilirseniz süper olur (Alkoşçlar Plastik ile görüşebildinizmi yan paneller için ) . Ayrıca kendi imal ettirdiği su depolarının yanısıra c 200' uygun banyo parça ve aksesuarlarıda bayağı işinizi rahatlatır.

İmajı bende ziyaret etmiş, yan panellerin şıklığını, hem 15m3, hemde 17 m3 bitmiş araçta görmüştüm. Buradan Aydın Bey'e ilgisinden ötürü bir kez daha teşekkürler ediyorum. Sağolsun Aydın Bey, 17 m3 için extra bir hayli işçilik gerektiğinden bahsetmişti. Bunu bir soru netliğinde sorup cevap almadığımdan benim tahminim olarak belirteyim, Süleyman Bey ile aynı fikirdeyim, bir şekilde 15m3 ile aynı parçalar kullanılıyor olmalı. Ve bu parçaları 17 m3 de yerlerine uydurmak biraz külfet gerektiriyor sanırım. Bir başka gidişimde tekrar sormalıyım. 17 m3 benim de ilgi alanımda zira.

Alkoç Plastikte bu durum kesin. Bu gün Alkoç Plastik ile görüştüm. Onlar bu panellerin üretiminin sadece 15 m3 için yapıldığını söylediler. Parçalardan 17 m3 e uygun olabileni varmı soruma, kullanıldıkları durumda yerlerine tam oturmayacağını belirtiyorlar. Telefonla yapılan bir görüşme olduğundan fazlasını konuşamadım ama daha sonra parçaların detaylı ölçülerini göndermeye söz verdiler...
Kolay gelsin...
Alpaslan

Burak bey ben 1 hafta önce İzmir,den geçerken ege karavana gittim orada çok güzel wc,banyo,lavabo takımları var oraya bakmanızı tavsiye ederim.Ben çok beğendim kısmet olursa almayı düşünüyorum. :smiley:

bariscim' Alıntı:
Merhaba Burak Bey,
Başlamak yolun yarısı imiş. Bence siz daha fazlasınıda yaptınız. Yorulmak için henüz erken...

Kolay olacağı bilinse, şu araçla gidip, topluca malzemeleri yurtdışından satın alıp gelme fikri fena değil aslında. Zamanı geldiğinde bende kendim için bunu yapabileceğimi düşünüyorum. Ancak bu yolu denemiş veya denemeye çalışmış arkadaşlar fikir verirlerse çok yerinde olur. Türkiyedeki fiyat yakınlığı vs. bir kenara, topluca herşeyi bir arada bulmak sanırım önemli bir kolaylık...

İyi çalışmalar...
Alpaslan
Yurt dısından zaman zaman motorsiklet malzemesi getirdim ebay den alıp fiyatı gümrüğe takılınca gümrüğünü ödeyip aldım.Ama karavan için reimomdan online sipariş verip malzemeleri Almanya da bir tanıdığa yollatmak lazım.Kredi kartı kullanmıyorlar malları teslim alacak kişi kapıda ödeme yapıyor.Sonra da bir tırcı bulup onları buraya getirmek lazım.Bana getirilecek malzemeler hem büyük hem de kimisi elektronik olduğundan pek akıl karı gelmedi getirtmek.Ha karavanı yapıp bazı malzemeleri karavanla çıkıp takmak olabilir ama ona da değer mi bilemiyorum.Biraz fazla para verip garantili Türkiyeden almak daha akıl karı gibi.

bariscim' Alıntı:
İmajı bende ziyaret etmiş, yan panellerin şıklığını, hem 15m3, hemde 17 m3 bitmiş araçta görmüştüm. Buradan Aydın Bey'e ilgisinden ötürü bir kez daha teşekkürler ediyorum. Sağolsun Aydın Bey, 17 m3 için extra bir hayli işçilik gerektiğinden bahsetmişti. Bunu bir soru netliğinde sorup cevap almadığımdan benim tahminim olarak belirteyim, Süleyman Bey ile aynı fikirdeyim, bir şekilde 15m3 ile aynı parçalar kullanılıyor olmalı. Ve bu parçaları 17 m3 de yerlerine uydurmak biraz külfet gerektiriyor sanırım. Bir başka gidişimde tekrar sormalıyım. 17 m3 benim de ilgi alanımda zira.

Alkoç Plastikte bu durum kesin. Bu gün Alkoç Plastik ile görüştüm. Onlar bu panellerin üretiminin sadece 15 m3 için yapıldığını söylediler. Parçalardan 17 m3 e uygun olabileni varmı soruma, kullanıldıkları durumda yerlerine tam oturmayacağını belirtiyorlar. Telefonla yapılan bir görüşme olduğundan fazlasını konuşamadım ama daha sonra parçaların detaylı ölçülerini göndermeye söz verdiler...
Kolay gelsin...
Alpaslan
15 m3 için üretilen parçaları uzatıp 17 m3 e uyarlıyorlarmış.Ama gerçekten çok şık duruyor

Turan YUCEL' Alıntı:
Burak bey ben 1 hafta önce İzmir,den geçerken ege karavana gittim orada çok güzel wc,banyo,lavabo takımları var oraya bakmanızı tavsiye ederim.Ben çok beğendim kısmet olursa almayı düşünüyorum. :smiley:
Evet orada da güzel wc kombinasyonu var.Oradaki dometic CT 3110 serisi wc ye göre.Tahmin ediyorum İzmir de biryerde döktürmüşler aksesuarları.Ama ben İmaj Karavanın kullandıklarını daha çok beğendim

Bugün hafta sonu olmasından faydalanıp detaylı iç temizlik yaptım.Mis gibi oldu içi Efsanenin.Sanayiye gidip silecek ve paspas aldım.Geri görüş kamerasını konuştum yılbaşından sonra taktıracağım.İstepne yoktu serviste istepne takılacak mekanizmayı yaptırmıştım buna çıkma bir lastik ve cant bulup taktım.dört cantı ve lastikleri değistireceğim.aliminyum cant modelleri ducatoya uyan pazartesi gelecek oradan beyeneceğim.Önümüzdeki hafta yine klima için Delphi den randevu aldım.Kokpit sökülünce klima için belki kokpiti de krem rengine boyatırım daha şık duruyor.
Bu arada yine pazartesi vize randevusu aldım Tüv den.Vize yapılıp çekme belgeli ruhsatı değiştireceğim.
Bugün efsaneyi bir hayli kullandım.Şehir içinde sıkışık trafikte ve sanayinin içinde bir hayli zaman geçirdim.Hiç çekinilecek bir durum yok.Süper rahat ve zevkli kullanmak.Sanki jeep kullanıyormuş gibi yukarıda oturduğunuzdan trafiğe hakimsiniz.Bu derece konfor beklemiyordum iyi ki böyle bir araç tercih etmişim.Tam benim amacıma uygun uzun yol gezisine ve bir günde yüksek kilometreler yapabilecek bir araç.Ama yüklü halde nasıl olur tabi ona da bakmak lazım.Şimdilik izlenimlerim bunlar.

Goldwingerr' Alıntı:
Yurt dısından zaman zaman motorsiklet malzemesi getirdim ebay den alıp fiyatı gümrüğe takılınca gümrüğünü ödeyip aldım.Ama karavan için reimomdan online sipariş verip malzemeleri Almanya da bir tanıdığa yollatmak lazım.Kredi kartı kullanmıyorlar malları teslim alacak kişi kapıda ödeme yapıyor.Sonra da bir tırcı bulup onları buraya getirmek lazım.Bana getirilecek malzemeler hem büyük hem de kimisi elektronik olduğundan pek akıl karı gelmedi getirtmek.Ha karavanı yapıp bazı malzemeleri karavanla çıkıp takmak olabilir ama ona da değer mi bilemiyorum.Biraz fazla para verip garantili Türkiyeden almak daha akıl karı gibi.

Sizin zaten deneyiminiz varmış bu konuda...
Ben aracın içine ihtiyaç duyulan malzemeleri yükleyip gelmenin bir olasılık uygun olabileceğini düşünürdüm ancak garantisini kullanamamak, gümrükrükleme vb işlemlerle uğraşmak çok da kolay değildir bilirim. Hele adres edin, oraya göndert, tır'cı bul getirsin iyice zor gözüküyor.
Anlaşılan, paşa paşa Türkiyeden almayı hedeflemek gerek.

Goldwingerr' Alıntı:
15 m3 için üretilen parçaları uzatıp 17 m3 e uyarlıyorlarmış.Ama gerçekten çok şık duruyor

İmaja siz sordunuz mu, üretimlerini kendilerinin yaptığı bu panelleri vs, satıyorlarmı?

Bu arada tüm dostların yeni senesini sağlık, mutluluk ve sevgi içinde geçirmelerini dilerim.
Başarılarınız bol olsun...
Alpaslan Yarar

Burak bey, yanılmıyorsam İzmirde bir firma, araç plastik aksamlarını antistatik kaplama yapıyor, ben numuneleri görmüştüm, bu kaplama boya yerine kullanılıyor ve deri, süet, kadife gibi doku seçenekleri yanında istediğiniz renktede olabiliyor.

bariscim' Alıntı:
İmaja siz sordunuz mu, üretimlerini kendilerinin yaptığı bu panelleri vs, satıyorlarmı?

Gidip yüzyüze görüştüm ama panelleri satıp satmadıklarını sormadım ama sadece onları almak yetmiyor bir sürü ara bağlantı aparatları vs var.Aracı kendimiz yaparsak duvarları yapan arkadaslar gibi kaplamak daha mantıklı geliyor bana

Olasılıklar azalıyor... Bu da olumlu bir şey aslında...
Sizin zaman durumunuz ne? Bizzat yapmaya zaman var mı?
Bir ara benim gibi, yaptırmayı düşünüyordunuz sanırım. Artık kesin karar yapmaktan yana mı ?

Alpaslan

Bu arada yine pazartesi vize randevusu aldım Tüv den.Vize yapılıp çekme belgeli ruhsatı değiştireceğim

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=93747.120#ixzz2GZZlkMwk

Burak bey,kolay gelsin.Ruhsat değiştirme işlemi 2 kez mi yapılacak?Çünkü karavan tamamlanınca zaten "özel amaçlı motokaravan " olarak ruhsatı değiştireceksiniz.Yoksa yanlış yorumladığım birşey mi var?

Burak bey,Yan Paneller konusunda da arayışlarınız sürerken aklıma gelen bir konuda da paylaşmadan edemedim.Araç iç izolasyonunuzdaki seçiminizin sözkonusu panellere uygunluğu(izolasyon kesidinin) da önemli.Sizin bunu gözönüne aldığınızı da sanıyorum.Naçizane hatırlattım işte...

Goldwingerr' Alıntı:
Evet orada da güzel wc kombinasyonu var.Oradaki dometic CT 3110 serisi wc ye göre.Tahmin ediyorum İzmir de biryerde döktürmüşler aksesuarları.Ama ben İmaj Karavanın kullandıklarını daha çok beğendim
Burak Bey ben ege karavana bu gün uğramak istiyorum ama fiat sormuşmuydunuz?İmajda herşey euro ile ve aslında malzeme satmak gibi bir düşünceleri yok.Ege karavanı bilmem.Yeniyılda sizlere şans ve mutluluklar dilerim.Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR