Karavanımın Yapım Aşamaları; 17 m3 Ducato Efsane (Goldwingerr)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 458
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 132,974
Goldwingerr' Alıntı:
İnşallah ben de siz de gönlümüzdeki karavana ulaşırız .

İnşallahhh...

Sanırım koşulların doğru değerlendirilmesi çok önemli. Bütçe de oluşturulabiliyorsa, sonrasının kendiliğinden geleceğine inanıyorum. Bu anlamda siz yolun yarısını aşmışsınız. İmaj'ın da yanlış bir seçim olmayacağını düşünüyorum.
Zaten yapacak zamanınız yoksa, başkaca fazla olasılık da yok. Ya öteleyeceksiniz, ya da uygun gözüken, güvenilir olanla devam edeceksiniz. Dilerim herşey gönlünüzden geçirdiğinizce olsun...

Görüşme için belirlediğiniz bir zaman var mı???

Kolay gelsin,
Alpaslan Yarar

Etiketler
Goldwingerr' Alıntı:
Merhaba fiyatlar o civarlarda İzmir de de aynı maliyet oluyor.Aracta dijital göstergeler,döner koltuklar,kasetli wc,truma boiler webasto karavan camı dometic s4 ki bu camlar maliyeti ciddi arttırıyor ama benim olmazsa olmazım bu camlar çünkü hani insan bir yerde bir şey görür kafasında yer eder ya ben de motorla Norveç e gittiğimde oranın Alp dağları denen bir yerinde Ağustosta yüksek rakıma çıktık,saat ilerlediğinde diğer motorcu arkadaşım etrafta kar olduğundan buzlanma olabilir diye bir an önce daha az rakıma inmek istedi,virajın birini bir döndük bir de ne görelim dağların arasında bir baraj ve fiyortların içinde bir göl.Dağların yansıması göle vurmuş ama saat 18.00 hava 3 derece aşağıya inmamiz lazım.Ama Alkovenli bir karavan baraj setinin ucuna park etmiş yeşilin içine o yukarı doğru acılan camını açmış eşi ile şarap içiyor.O zaman kendi kendime dedim ileride ben de buraya tekrar geleceği ama bu sefer karavanla :smiley: Neyse çenem düştü ama dediğim gibi o camları kullanacağım,güneş enerjisi 12 volt buzdolabı,dometic klima,motorsiklet aparatı ve çeki demiri olacak.Bu arada aracın bakımda herşeyini değiştirdim.süspansiyonlar baskı balata senkromençler dördüncü vites dişlisi tüm kayışlar filtreler volan rulmanlar dört disk balatalar fitiller arka kapı kilit mekanizması vs vs İzmirdeki Birmot daki servis yetkilisi abi sıfır araba alsaydın ya dedi ona %130 vergiyi anlattım acıdı bana ekstra indirim aldı sağ olsun.Fakat bu iş biraz maliyetli bir iş veya ben biraz abartıyorum.Ama arızaya tatilde tahammülüm yok çünkü bununla ilgili tatsız anılarım var geçmişte :smiley:

aracın bakımı ile ilgili en doğrusunu yaptığınızı düşünüyorum emniyet ile ilgili olarak işi şansa bırakmamak lazım....Sektörde imalat yapma yetisine sahip çok az firma var kendi içlerinde fiyatlar çok dalgalanıyor...Benzer bir araç Ege'de 50-55 ,Saly'de 45 -50 BUrsa veya Ankarada 35-40 civarında rakamlara toparlanabiliyor.Benim yaptığım araştırmalarda mobilya ,su ve elektrik tesisatı alt yapısı hariç ithal malzeme ile toparlanacak bir karavandaki donanımların maliyeti max.13000 € civarında

Yanlız bir konuyu atlamamak lazım, bu yukarıda saydığınız fiyatlar arasında oldukça bariz işçilik ve malzeme farklarıda var. göz ucuylada olsa yapılan işlerin fotolarını görüyoruz. bitti denilen işe sonradan yapılan ikinci bir işçilik en pahallı fiyatın üzerine çıkabiliyor.

Aka' Alıntı:
Yanlız bir konuyu atlamamak lazım, bu yukarıda saydığınız fiyatlar arasında oldukça bariz işçilik ve malzeme farklarıda var. göz ucuylada olsa yapılan işlerin fotolarını görüyoruz. bitti denilen işe sonradan yapılan ikinci bir işçilik en pahallı fiyatın üzerine çıkabiliyor.

5000 TL ile 20000 TL arasında değişen işçilik ilaveleri var mutlak surette imal eden bu rakamları hakediyordur....özellikle Ege -İmaj ve Saly 'de iş yaptıranın kişisel tatminine kalmış durumda kişi kendini nerede güvende hissedip mutlu olacağını düşünüyorsa firma dolayısıylada nüansların yer aldığı tercihini yapıyor.....Kişisel olarak sırf işine duyduğu saygıdan ve sürekli olarak ortaya koyulan gelişimden dolaı İmaj karavana 5000 TL fark vermeyi göze alabilirim Ancak sözkonusu fark afaki olursa yapılan işlerin mukayesesini yapıp bazı detaylardan feragat ederek tercihimi diğerlerinden yana kullanırım

carpediem69' Alıntı:
5000 TL ile 20000 TL arasında değişen işçilik ilaveleri var mutlak surette imal eden bu rakamları hakediyordur....özellikle Ege -İmaj ve Saly 'de iş yaptıranın kişisel tatminine kalmış durumda kişi kendini nerede güvende hissedip mutlu olacağını düşünüyorsa firma dolayısıylada nüansların yer aldığı tercihini yapıyor.....Kişisel olarak sırf işine duyduğu saygıdan ve sürekli olarak ortaya koyulan gelişimden dolaı İmaj karavana 5000 TL fark vermeyi göze alabilirim Ancak sözkonusu fark afaki olursa yapılan işlerin mukayesesini yapıp bazı detaylardan feragat ederek tercihimi diğerlerinden yana kullanırım

Aynı fikirdeyim...
Bu noktada firmalar kendilerini nerede görüyorlar umarım öğrenme fırsatımız olacak...
Alpaslan

Goldwingerr' Alıntı:
Evet size yazmıştım karavan maceranızı okuyup satıldıgına sanki kendi karavanım satılmış gibi üzülmüş ama satılma nedeni çok güzel olduğundan inşallah daha iyisine sahip olursunuz demiştim.
Benim dikkatimi çeken Avrupa da karavan fiyatlarının arabalara nazaran çok yüksek gelmesi bana.Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?Bu geçtiğimiz bayramda 8 silindirli steyşın bir mercedes uzay aracı gibi birşey 120000 avroydu karavan satıcısında ise aracı mercedes olan bir alkovenli sıfır karavan 145000 avro idi.Avrupa da da karavan edinmek düşündüğümün aksine birhayli pahalı anladığım kadarı ile.

Burak Bey sizin mesajınız için çok teşekkürler. Diğer sorunuza gelince nasıl bir şey aradığınıza göre değişiyor. Mesela sıfır almak isterseniz ortalama bir karavanın fiyatı 40 bin Euro'dan başlar. İkinci ellerde ise linkteki örnek gibi 5 yıllık bir karavanı 20 bin ile 30 bin Euro arasında bulursunuz. http://www.leboncoin.fr/caravaning/offres/rhone_alpes/?f=a&th=1&ps=22&pe=26&rs=2008&re=2008 Bunlara sahip olmak ise Avrupa'da yaşayan için o kadar zor değil. En önemlisi burada banka kredileri faizleri Türkiye'deki gibi değil. Örnek vermek gerekirse en son bankadan kredi aldığımda YILLIK %3.5 faizle kredimi kullandım. Türkiye'de ise son rakamları bilmiyorum ama aylık bazda yüzde 5 gibi sanıyorum. Bu yüzden bir şeyi nakit almayız kredi kullanırız. 48 aylık bir kredi alırsın cebinden para çıkacağına aylık paranı ödersin. İkincisi burada Türkiye'deki gibi 6 ayda bir trafik vergisi ödemeyiz. Ben aracımı kendi üstüme geçririken sadece 125 Euro vergi ödedim başkada bir şey ödemedim. Sonuncusu ve en önemlisi Türkiye'de politikacılar Yunanistan'ı veya Avrupa'yı ekonomik krizde eleştirsede Avrupa'da yıllık kişibaşı gelir Türkiye'nin çok üzerinde ki ne yazıkki daha ülkemizin o rakkamlara ulaşması için kat etmesi gereken daha çok yol var. Velhasılı kelam sonuç aslında Avrupa'da iyi bir karavana sahip olmak istiyorsanız o kadar da zor değildir.

Bilgiler için teşekkürler.. Yazınızı okudukça canım ülkemde bir mal-mülk- arac sahibi olmanın ne kadar zor olduğu daha iyi anlaşılıyor :'(

zentoz' Alıntı:
Burak Bey sizin mesajınız için çok teşekkürler. Diğer sorunuza gelince nasıl bir şey aradığınıza göre değişiyor. Mesela sıfır almak isterseniz ortalama bir karavanın fiyatı 40 bin Euro'dan başlar. İkinci ellerde ise linkteki örnek gibi 5 yıllık bir karavanı 20 bin ile 30 bin Euro arasında bulursunuz. http://www.leboncoin.fr/caravaning/offres/rhone_alpes/?f=a&th=1&ps=22&pe=26&rs=2008&re=2008 Bunlara sahip olmak ise Avrupa'da yaşayan için o kadar zor değil. En önemlisi burada banka kredileri faizleri Türkiye'deki gibi değil. Örnek vermek gerekirse en son bankadan kredi aldığımda YILLIK %3.5 faizle kredimi kullandım. Türkiye'de ise son rakamları bilmiyorum ama aylık bazda yüzde 5 gibi sanıyorum. Bu yüzden bir şeyi nakit almayız kredi kullanırız. 48 aylık bir kredi alırsın cebinden para çıkacağına aylık paranı ödersin. İkincisi burada Türkiye'deki gibi 6 ayda bir trafik vergisi ödemeyiz. Ben aracımı kendi üstüme geçririken sadece 125 Euro vergi ödedim başkada bir şey ödemedim. Sonuncusu ve en önemlisi Türkiye'de politikacılar Yunanistan'ı veya Avrupa'yı ekonomik krizde eleştirsede Avrupa'da yıllık kişibaşı gelir Türkiye'nin çok üzerinde ki ne yazıkki daha ülkemizin o rakkamlara ulaşması için kat etmesi gereken daha çok yol var. Velhasılı kelam sonuç aslında Avrupa'da iyi bir karavana sahip olmak istiyorsanız o kadar da zor değildir.

Cok güzel bilgiler edindim güzel rakamlar tabi buna görede güzel araçlar.Ama bana göre corba aynı corba misali ( Tarhana corbasını Altın tasa koymuşlar Gümüş tasa koymuşlar porselene, bakır,a, taşa,toprak kaba koymuşlar ama Tarhana aynı tarhana be arkadaşlar.

Çok yeni değil bu bilgi ama yinede insanın içini sızlatıyor.
Ne demeli, ilk el satış fiyatları da, hele hele aracın durumu ve kullanılan malzemeleri ile birlikte değerlendirince ikinci el fiyatları da çok çok iyi.
Canım Türkiyem'de hayatı zorlaştırmak için elden gelen esirgenmiyor...
Bir nema yoksa yapılan yanlışlar önemsenmiyor... 130% vergi neyin nesidir? Anlayan beri gelsin. Lüks olduğu mu düşünülüyor?
Burada karavan edinmeye çalışanların çoğunluğu orta yaşın üzerinde ve bir o kadarı da emekli kişiler. Nasıl lüks olabilir ki...

Bir yerlerde denk gelmiştim, sanırım arkadaşlardan biri de avatarının yanına link olarak koymuştu o internet adresini, karavan alma uçak al, vergisi daha az diye... Uçak alımının vergisi 5% miş, almak isteyene...

Sağlıcakla kalın.
Alpaslan

bariscim' Alıntı:
Alparslan bey bu hafta gitmeyi düşünüyordum ama klima ve lastikleri taktirmama rağmen motor ağriza lambası yandı bir elektrik motorunun değişmesi gerek fakat fiat yıl sonu parça sayımında imiş tahminim önümüzdeki hafta o parçayı değiştirip Bursa nın yolunu tutacağım.
İzmir den selamlar
Burak Yalçın

carpediem69' Alıntı:
aracın bakımı ile ilgili en doğrusunu yaptığınızı düşünüyorum emniyet ile ilgili olarak işi şansa bırakmamak lazım....Sektörde imalat yapma yetisine sahip çok az firma var kendi içlerinde fiyatlar çok dalgalanıyor...Benzer bir araç Ege'de 50-55 ,Saly'de 45 -50 BUrsa veya Ankarada 35-40 civarında rakamlara toparlanabiliyor.Benim yaptığım araştırmalarda mobilya ,su ve elektrik tesisatı alt yapısı hariç ithal malzeme ile toparlanacak bir karavandaki donanımların maliyeti max.13000 € civarında
Şimdi çeşitli imalatları inceledim kendi tecrübesiz gözümle ama inanın bizim sitede kendi karavanını yapan abilerimizin pratik çözümlerle yarattikleri işçilik ve imalatlar çoğundan daha kaliteli güzel estetik ve şık.Bunu gerçekten inanarak söylüyorum.Mesela Atilla Abinin son karavanda yaptığı lavabo,en son ürettiği basamak gibi.
Donanım maliyetine gelince bir iki kalem bile fiyatı bir andan dört beş bin avro değiştirebiliyor.Tabi bu kişisel tercihe dayanıyor.insan ev tadilatına sadece musluğu değiştireceğim diye başlar bir de bakmış ev şantiye halinde buna benziyor bu iş :smiley: Burada işin güzelliği bu sitede araştırma yapınca insanın karşısına seçeneklerin çıkması.Mesela tente 900 avroya da var baumax da 250 tl civarına da amaç ne günesi kessin yağmurun altında keyif yapabilelim diye.Ben bir ara bir fiyat çıkarmıştım sadece malzemeler 25000 euro tutuyordu :smiley: Bu iş de anladım ki tekne işi gibi önü açık.Sabit şeyleri kişisel olarak belirleyip ona göre hareket etmek lazım bence.Helembir yapıp tatile çıkınca esas bu işte yorum yapabilir hale geleceğim diye düşünüyorum tüh bu olsaydı da bu olmasaydı diye :smiley:
İzmir den Selamlar
Burak Yalçın

Aka' Alıntı:
Şimdi bir arkadaşım teknesine webasto aldı hatta beraber araştırdık ve biraz ucuza aldık diye sevindik.Buraya kadar herşey güzel.Bunu tekneye taktirmak için servisi aradık garantisi bozulmasın diye.Adamlar 1000 TL işçilik aldılar.Arkadaşıma delirdin mi dedin cihazı zaten o paralara aldık diye.Yani el emeğinin değeri farklı tabi bu Avrupa da çok daha fazla.Karavan işinde de aslında parçaların değerini hesaplıyıp bir maliyet düşünüyoruz ama bunların tek tek mıntesi ve birbiriyle uyumunun sağlanması gerçekten zor ve meşakatli bir süreç yapan arkadaşlarımızdan okuduk.Önemli olan kullanacak kişinin içine sinmesi bence gerisi teferruat.Sonuçta kampingde mangalı yakıp herkes ayne yerde oturup çay içiyor.Hatta biz iki sene önce altı motor avrupa turu yapmıştık canpinglerde karavancılar hayret ediyordu siz bu masaları mangalı sandalyeleri nasıl taşıdınız diye :smiley:

Lastikler de tamam :smiley:

image.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR