Karavanımın Yapım Aşamaları; 17 m3 Ducato Efsane (Goldwingerr)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 458
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 132,974
Aka' Alıntı:
Burak bey, yanılmıyorsam İzmirde bir firma, araç plastik aksamlarını antistatik kaplama yapıyor, ben numuneleri görmüştüm, bu kaplama boya yerine kullanılıyor ve deri, süet, kadife gibi doku seçenekleri yanında istediğiniz renktede olabiliyor.
Evet İzmirde 3.sanayide o sekilde lüks arabaların kokpitlerini boyuyan birini buldum araca kalima taktırmak için kokpit sökülünce boyatıp boyatmamaya karar vereceğim gercekten çok güzel secenekler var

Etiketler
bariscim' Alıntı:
Olasılıklar azalıyor... Bu da olumlu bir şey aslında...
Sizin zaman durumunuz ne? Bizzat yapmaya zaman var mı?
Bir ara benim gibi, yaptırmayı düşünüyordunuz sanırım. Artık kesin karar yapmaktan yana mı ?

Alpaslan
Ben İmaj Karavan a yaptırmaya karar verdim.Bunda gidip bizzat Aydın Bey ile görüşmem ve işyerlerini gezmem etkili oldu.Tabi bunda diğer bir neden de kendim yapmak için zamanımın olmayışı çünkü çok yoğun çalışıyoruz bazen cumartesi pazar da.Yapıma başlasam çok uzun sürecek.Benim amacım aracı teslim edene kadar biraz kullanıp eksiklerini görüp tamamlamak motor ve yürüyeninde ve klima vs gibi işleri halletmek.

armes' Alıntı:
Burak bey,kolay gelsin.Ruhsat değiştirme işlemi 2 kez mi yapılacak?Çünkü karavan tamamlanınca zaten "özel amaçlı motokaravan " olarak ruhsatı değiştireceksiniz.Yoksa yanlış yorumladığım birşey mi var?
Araç çekme belgeli olduğundan ilk önce trafiğe çıkabilmesi ve klima bakım vs işler için hususi ruhsat alıyoruz.Dönüşümden sonra karavan ruhsatı alacağım inşallah.

armes' Alıntı:
Burak bey,Yan Paneller konusunda da arayışlarınız sürerken aklıma gelen bir konuda da paylaşmadan edemedim.Araç iç izolasyonunuzdaki seçiminizin sözkonusu panellere uygunluğu(izolasyon kesidinin) da önemli.Sizin bunu gözönüne aldığınızı da sanıyorum.Naçizane hatırlattım işte...
Çok teşekkürler

Adil05' Alıntı:
Burak Bey ben ege karavana bu gün uğramak istiyorum ama fiat sormuşmuydunuz?İmajda herşey euro ile ve aslında malzeme satmak gibi bir düşünceleri yok.Ege karavanı bilmem.Yeniyılda sizlere şans ve mutluluklar dilerim.Selamlar.
Fiat sormamıştım ama orda da pek satmayı ister gibi gelmedi bana ama konuşmak gerek tabi.Fakat özür dilerim mesajınızı geç gördüm siz gitmiş olamlısınız ege karavana.Görüşebildiniz mi sonuç ne oldu ben de merak ediyorum.
Bu arada herkesin yeni yılını da kutluyorumm

Goldwingerr' Alıntı:
Ben İmaj Karavan a yaptırmaya karar verdim.Bunda gidip bizzat Aydın Bey ile görüşmem ve işyerlerini gezmem etkili oldu.Tabi bunda diğer bir neden de kendim yapmak için zamanımın olmayışı çünkü çok yoğun çalışıyoruz bazen cumartesi pazar da.Yapıma başlasam çok uzun sürecek.Benim amacım aracı teslim edene kadar biraz kullanıp eksiklerini görüp tamamlamak motor ve yürüyeninde ve klima vs gibi işleri halletmek.

Doğrusu, İmaj'ı ziyaret ettikten ve bitmiş işlerini gördükten sonra, benim izlenimim de çok olumluydu. O ziyaretimde çok detaylı bir fiyat çalışması zamanı yoktu ve yapmadık. Sonrasında benim bir kez daha Bursa'ya yolum da düşmedi. Ancak bitmiş işlerinin fiyatlarını bütçemin üzerinde bulmuştum. Zaten böyle olmasa, şimdiye kadar bende kendi karavanımın siparişini İmaj'a vermiş olabilirdim.
Bu anlamda sizdeki gelişmeler benim için daha da önem kazandı. Kendi adıma, görüşmenizin sonucunu merakla bekliyor olacağım...

Kolay gelsin,

Alpaslan Yarar

Goldwingerr' Alıntı:

Burak Bey,
Kararınız hayırlı olsun imalat tamamlanınca sizi üzmeyecek bir ürün sahibi olacağınız kesin....Fiyat çalışması yapılabişldimi? Benim tahminim dolu bir araç için 55-60 civvarında bir tutar olur.
Kalın sağlıcakla

Hayırlı olsun Burak bey Takibi biraz zor olur ama Aydın bey,den iyi işcilik cıkacağı kanısındayım...

bariscim' Alıntı:
Doğrusu, İmaj'ı ziyaret ettikten ve bitmiş işlerini gördükten sonra, benim izlenimim de çok olumluydu. O ziyaretimde çok detaylı bir fiyat çalışması zamanı yoktu ve yapmadık. Sonrasında benim bir kez daha Bursa'ya yolum da düşmedi. Ancak bitmiş işlerinin fiyatlarını bütçemin üzerinde bulmuştum. Zaten böyle olmasa, şimdiye kadar bende kendi karavanımın siparişini İmaj'a vermiş olabilirdim.
Bu anlamda sizdeki gelişmeler benim için daha da önem kazandı. Kendi adıma, görüşmenizin sonucunu merakla bekliyor olacağım...

Kolay gelsin,

Alpaslan Yarar
Alpaslan Bey iki tane karavan yapan İzmir de motorcu dostum mobilyacı arkadaşım var kendisi de üniversiteden elektrik bölümü menzunu ve karavanı çok seviyor.Onla yapmayı düşünüyorduk karavanı kendisi bir 15 metreküp ducato yaptı sonra aynı abimiz karavanı satınca bu sefer ısuzu Turquase model bir otobüsü aynı abimize yaptılar.Yurt dışından malzemeleri getirdiler.Ama karavanı yaptıran abimiz otelci olduğundan kışın boş ve bilfiil iki aya yakın bu iş için İzmirde ev tutup karavanın yapımında birlikte çalıştılar.Ama bende böyle bir zaman yok.Yıllarca bitiremem karavanı,Bir de arkadaşım mobilyayı en güzel şekilde yaparım ama altyapıyı bilemem mutlu olur musun dedi.Gerçekten yapım aşamasında elektrikçilerden su tesisatçısından ve döşemecilerden çok çektiler.Mutfaga koryen tezgah yaptırırken az daha katil olacaklardı ben de avukatları :smiley:) Bu nedenle yaptırma yoluna gideceğim.
İnşallah ben de siz de gönlümüzdeki karavana ulaşırız .

carpediem69' Alıntı:
Burak Bey,
Kararınız hayırlı olsun imalat tamamlanınca sizi üzmeyecek bir ürün sahibi olacağınız kesin....Fiyat çalışması yapılabişldimi? Benim tahminim dolu bir araç için 55-60 civvarında bir tutar olur.
Kalın sağlıcakla
Merhaba fiyatlar o civarlarda İzmir de de aynı maliyet oluyor.Aracta dijital göstergeler,döner koltuklar,kasetli wc,truma boiler webasto karavan camı dometic s4 ki bu camlar maliyeti ciddi arttırıyor ama benim olmazsa olmazım bu camlar çünkü hani insan bir yerde bir şey görür kafasında yer eder ya ben de motorla Norveç e gittiğimde oranın Alp dağları denen bir yerinde Ağustosta yüksek rakıma çıktık,saat ilerlediğinde diğer motorcu arkadaşım etrafta kar olduğundan buzlanma olabilir diye bir an önce daha az rakıma inmek istedi,virajın birini bir döndük bir de ne görelim dağların arasında bir baraj ve fiyortların içinde bir göl.Dağların yansıması göle vurmuş ama saat 18.00 hava 3 derece aşağıya inmamiz lazım.Ama Alkovenli bir karavan baraj setinin ucuna park etmiş yeşilin içine o yukarı doğru acılan camını açmış eşi ile şarap içiyor.O zaman kendi kendime dedim ileride ben de buraya tekrar geleceği ama bu sefer karavanla :smiley: Neyse çenem düştü ama dediğim gibi o camları kullanacağım,güneş enerjisi 12 volt buzdolabı,dometic klima,motorsiklet aparatı ve çeki demiri olacak.Bu arada aracın bakımda herşeyini değiştirdim.süspansiyonlar baskı balata senkromençler dördüncü vites dişlisi tüm kayışlar filtreler volan rulmanlar dört disk balatalar fitiller arka kapı kilit mekanizması vs vs İzmirdeki Birmot daki servis yetkilisi abi sıfır araba alsaydın ya dedi ona %130 vergiyi anlattım acıdı bana ekstra indirim aldı sağ olsun.Fakat bu iş biraz maliyetli bir iş veya ben biraz abartıyorum.Ama arızaya tatilde tahammülüm yok çünkü bununla ilgili tatsız anılarım var geçmişte :smiley:

TUGAY58' Alıntı:
Hayırlı olsun Burak bey Takibi biraz zor olur ama Aydın bey,den iyi işcilik cıkacağı kanısındayım...
Takip İzmir den zor ama şu yönden de kolay : imalat fabrikasyona dönmüş yani yaptıkları iş kullanılan malzeme aynı olduğundan bitmişini ve yapım aşamalarındaki araçları gördüğümden aracı bıraktıktan sonra pek gitmeyi düşünmüyorum.Bana özel bir iki şey isteyeceğim tabiki.Ama genelde onlara bırakacağım çünkü ben bu konuda tecrübesizim.

Goldwingerr' Alıntı:
Merhaba fiyatlar o civarlarda İzmir de de aynı maliyet oluyor.Aracta dijital göstergeler,döner koltuklar,kasetli wc,truma boiler webasto karavan camı dometic s4 ki bu camlar maliyeti ciddi arttırıyor ama benim olmazsa olmazım bu camlar çünkü hani insan bir yerde bir şey görür kafasında yer eder ya ben de motorla Norveç e gittiğimde oranın Alp dağları denen bir yerinde Ağustosta yüksek rakıma çıktık,saat ilerlediğinde diğer motorcu arkadaşım etrafta kar olduğundan buzlanma olabilir diye bir an önce daha az rakıma inmek istedi,virajın birini bir döndük bir de ne görelim dağların arasında bir baraj ve fiyortların içinde bir göl.Dağların yansıması göle vurmuş ama saat 18.00 hava 3 derece aşağıya inmamiz lazım.Ama Alkovenli bir karavan baraj setinin ucuna park etmiş yeşilin içine o yukarı doğru acılan camını açmış eşi ile şarap içiyor.O zaman kendi kendime dedim ileride ben de buraya tekrar geleceği ama bu sefer karavanla :smiley: Neyse çenem düştü ama dediğim gibi o camları kullanacağım,güneş enerjisi 12 volt buzdolabı,dometic klima,motorsiklet aparatı ve çeki demiri olacak.Bu arada aracın bakımda herşeyini değiştirdim.süspansiyonlar baskı balata senkromençler dördüncü vites dişlisi tüm kayışlar filtreler volan rulmanlar dört disk balatalar fitiller arka kapı kilit mekanizması vs vs İzmirdeki Birmot daki servis yetkilisi abi sıfır araba alsaydın ya dedi ona %130 vergiyi anlattım acıdı bana ekstra indirim aldı sağ olsun.Fakat bu iş biraz maliyetli bir iş veya ben biraz abartıyorum.Ama arızaya tatilde tahammülüm yok çünkü bununla ilgili tatsız anılarım var geçmişte :smiley:

Burak Bey bende sizin gibi düşünenlerdenim. Bütçem el verdiği müddetçe...

Biraz da yaptıklarımdan bahsedeyim,Bu gün yanlış aldığım paspasları değiştirdim.Vize işi de tamam.Delphi yi aradım ve aracı getirmemi istediler.Bu konuda gerçekten şanslıyım çünkü İzmirden ustalar klima takmaya diğer şehirlere delphi den gidiyorlar ve 500 tl den başlayan ekstra ücretler alıyorlar.Klima modeli konusunda kararımı da değiştirdim.ilk kararım aracın motorundan tahrik alan ama üfleme yeri sürücü ve yolcunun kafasının üstünde olan modeldi fakat burada gereksiz yere tüm karavan giderken soğuyacak ki ben genelde iki kişi olacağımdan bana bir yararı yok hem motora çok yük bindirecek hem de baş üstündeki önemli bir dolabı kaybedecektim.Bundan dolayı aracın havalandırmasından üfleyen yani binek araba kliması şeklinde orjinal ducato kliması taktırıyorum.giderken bir perde ile arkayı kapatacağım şöför kabini soğuyacak.araç dururken de dometic koltuk altında olan klima modelini koymayı düşünüyorum.Rica ettim klima montajını resimleyeceğim paylaşacağım.Bu klima 2750 TL bu arada lastik ve aliminyum cant siparişi de verdim michelin lastikler 235 65 16 C cant takımı 750 TL Lastikler michelin 425 dediler tanesine pirelli 325 fakat müvekkilin elemanı verdi fiyatları tabi daha ucuza alacağım avukatları ile aralarını bozmak istemezler :smiley:

zentoz' Alıntı:
Burak Bey bende sizin gibi düşünenlerdenim. Bütçem el verdiği müddetçe...
Evet size yazmıştım karavan maceranızı okuyup satıldıgına sanki kendi karavanım satılmış gibi üzülmüş ama satılma nedeni çok güzel olduğundan inşallah daha iyisine sahip olursunuz demiştim.
Benim dikkatimi çeken Avrupa da karavan fiyatlarının arabalara nazaran çok yüksek gelmesi bana.Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?Bu geçtiğimiz bayramda 8 silindirli steyşın bir mercedes uzay aracı gibi birşey 120000 avroydu karavan satıcısında ise aracı mercedes olan bir alkovenli sıfır karavan 145000 avro idi.Avrupa da da karavan edinmek düşündüğümün aksine birhayli pahalı anladığım kadarı ile.

TUGAY58' Alıntı:
Yoklamak iyidir iyi bu alemde hayırlısı bakalım
Evet haklısınız tabi kontrol etmek gerekir imalat aşamasında.Tugay bey sizin de yazılarınızı okuyorum.Umarım en kısa zamanda siz de karavanınıza kavuşursunuz.Belki kim bilir bir kampta veya yolda tanışırız.
İzmir den selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR