Karavanımın Yapım Aşamaları; 17 m3 Ducato Efsane (Goldwingerr)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 458
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 132,982
Aracınız ve amacınız hayırlı olsun, güzel bir araç seçmişsiniz, eminim çadırdan sonra baya bir keyif verecektir.

Etiketler
Burak bey ve EFSANNE Bu gün bir köşeye atılmış Dostluğun, Kardeşliğin,Dürüstlüğün, Yardımlaşmanın,Dayanışmanın,olduğu bir aile ortamına hoşgeldiniz Efsanenin deposu,Akılsuyunun buzu eksik olmasın kardeşim hadi kolay gelsin..Tunay,Tugay...

Burak Bey hayırlı olsun.Siz yapında bizlerede ön ayak olun.Bende aylardır düşünüyorum aynı şeyi bir türlü şeytanın bacağını kıramadım.Ama bir gün benimde kamper karavanım olacak.Şimdiden size kolay gelsin.Menemen/İzmir Fatih.

Goldwingerr' Alıntı:
Hemen inceleyeceğim kamera sistemini.Yarından itibaren aracı sağa sola götürmeye başlayacağım.Dediğiniz gibi pratik kazanmam lazım.Bir de hiç araştırdınız mı acaba bu araçların krem rengi açık renk ön konsulları var mı?

Konsollar konusu benim ilgi alanım dışında. Döner koltuk mekanizması tek vidayla tutuyor, doğru. Trenlerdeki mekanizma farklı. Belki araçlar için de buna benzer mekanizma yapanlar vardır, bilemiyorum.

Geri görüş kamerası alabileceğiniz yer için bir öneri: http://www.marketdijital.com/BL-808-H,PR-228.html (ben buradan almadım. Burayı sonradan buldum.)

armes' Alıntı:
Burak bey,aracınız hayırlı olsun.Karavan imalatınızda kolaylıklar dilerim.
Bu araçların şehir içi kullanımında çok sakin davranmak gerekiyor.Size önerim,kesinlikle geri görüş kamerası ve park sensörü montajı yapmanız-yaptırmanız.Yükseklği benzer araçlardan(13m3-15m3) fazla olduğundan daha da dikkat etmenizi(özellikle park anında)salık veririm.Gönlünüzce karavanınıza kavuşmanız konusunda iyi çalışmalar dilerim.
Önce iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Önerileriniz çok değerli.Mutlaka geri görüş kamerası ve park sensörü taktıracağım araca dediğiniz gibi.Manisada iseniz tanışmak da isterim tecrübelerini dinlemek isterim.İzmir den selamlar.
Burak Yalçın 0 536 437 22 97

theta' Alıntı:
Burak Bey,
öncelikle aracınız hayırlı olsun, uzun bir sürece en önemli adımı attınız bana göre de, yapımınızda kolaylıklar diliyorum içtenlikle.

Okurken arkada 600cc lik bir motosiklet taşımayı planladığınızı gördüm. Önemli bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum:
Motosiklet taşıyıcı ve motosikletin kendisinin getireceği ek ağırlık, arka dingilin izin verilen taşıma kapasitesini geçmemelidir. Sizin aracınızın arka dingil kapasitesini bilmiyorum. Fiat tan öğrenilebilir sanırım.
Karavanın içerisindeki her ekipmanın ağırlığı bu kapasiteyi azaltacaktır.

Fikir vermek için, benim karavanımda bu değer üretici firma Knaus tarafından 140kg olarak verildiğinden 100kg lık motosikletim ile toplamı geçmeyecek yaklaşık 32kg lik bir sehpa tasarlamıştım.

Kullanmayı düşündüğünüz motosiklet örneğin 200kg ise, bunu taşıyacak sehpa da daha güçlü ve ağır olmalıdır.
Bu konuyu araştırmanızda fayda var bence.
İti temennileriniz için çok teşekkürler.Evet arka dingil in taşıma kapasitesini öğreneceğim yarın çarşamba randevu aldım fiat dan 120.000 bakımı için bu konuyu ayrıntılı soracağım.Ağırlık imalatta ön planda tutacağım çok önemli bir faktör.Tavsiyeniz için çok teşekkürler.
Burak Yalçın
0 536 437 22 97

buralpdi' Alıntı:
aracınız hayırlı olsun, tez zamanda biter inşaallah diyerek kolay gelsin :smiley:
Levent Beycim çok teşekkürler valla pek tez zaman gibi gelmiyor bana ama inşallah planladığım zamanda bitirip yaza yetiştiririm :smiley:
Burak Yalçın 05364372297

Aka' Alıntı:
Aracınız ve amacınız hayırlı olsun, güzel bir araç seçmişsiniz, eminim çadırdan sonra baya bir keyif verecektir.
Çadırın da keyfi başka tabi içine su almadığı sürece yanında da motorsikletiniz park edilmiş halde ise offf ama artık evimi yanımda taşıyacağım şehir dışında duruşma mı var atlayacağım Efsane ye hem ortamın tadını çıkaracağım bir taşla iki kuş inşallah :smiley:)
Temennileriniz için çok teşekkürler
Burak Yalçın 05364372297

TUGAY58' Alıntı:
Burak bey ve EFSANNE Bu gün bir köşeye atılmış Dostluğun, Kardeşliğin,Dürüstlüğün, Yardımlaşmanın,Dayanışmanın,olduğu bir aile ortamına hoşgeldiniz Efsanenin deposu,Akılsuyunun buzu eksik olmasın kardeşim hadi kolay gelsin..Tunay,Tugay...
Tugay Bey çok naziksiniz çok teşekkürler.Bugün telefonla da arayıp iyi dileklerinizi ilettiniz çok mutlu oldum.İnşallah en kısa zamanda tanışmak dileğiyle.İzmir den selamlar
Burak Yalçın 05364372297

fagul' Alıntı:
Burak Bey hayırlı olsun.Siz yapında bizlerede ön ayak olun.Bende aylardır düşünüyorum aynı şeyi bir türlü şeytanın bacağını kıramadım.Ama bir gün benimde kamper karavanım olacak.Şimdiden size kolay gelsin.Menemen/İzmir Fatih.
Fatih Bey iyi dilekleriniz için çok teşekkürler.Ben resmen iki yıldır karavan ile yatıp kalkıyordum.Ama bir türlü başlayamamıştım.Ama bu sefer karavan düşünceleriyle geçen uzun uykusuz geceler sonunda doktor ya al bi araç karavan yapımına başla ya da sonun iyi değil dedi:smiley: Ben de bismillah deyip işe başladım.Ama kendim yapmak için karar vermemde bu sitedeki dostların yaptıkları ve karşılıksız bilgi dayanışması etken oldu.Tanışmak dileğiyle.
Burak Yalçın 05364372297

Tabii Burak bey görüşebiliriz,ben de memnun olurum.Yardımcı olabilirsem ne mutlu...

TA2RX' Alıntı:
Konsollar konusu benim ilgi alanım dışında. Döner koltuk mekanizması tek vidayla tutuyor, doğru. Trenlerdeki mekanizma farklı. Belki araçlar için de buna benzer mekanizma yapanlar vardır, bilemiyorum.

Geri görüş kamerası alabileceğiniz yer için bir öneri: http://www.marketdijital.com/BL-808-H,PR-228.html (ben buradan almadım. Burayı sonradan buldum.)
Acaba bunun gece performansı nasıl bir de bununla baraber park sensörü de taktırmalı mı acaba?Gerekirse olay yeri inceleme araçlarında görmüştüm polisin geri vites lambası ışığı az gelirse bir lamba takılabilir diye düşünüyorum

Bugün yaptıklarımdan biraz bahsedeyim.Aracın bugün sabah satışını aldım.Artık resmen benim oldu Efsane :smiley: Çekme belgeli olduğu için takipçiyi arayıp işlemleri başlattım.Araç çekme belgeli olduğu için satışı 163 tl tuttu.
ekspertiz için de Fiat Birmod servisine 177 TL vermiştim.Sigortacıyı da arayıp en uygunu olan 636 TL ye trafik sigortasını yaptırdım.
Araç 121.000 de.Triger kayışı ve yardımcı kayışların değişmasi lazımmış.Bunun için de servisten çarşamba sabahına randevu aldım.Aracı kompla elden geçirteceğim.
Öğleden sonra aracın ön koltuk ve ön konsulda istediğim işlerin yapılmasında konuşmak için İzmir de bulunan ADR Dizayn firmasına gittik üç arkadaş.İlk deva VİP araç yapan bir firmaya gittim ama resmen fabrika kurmuşlar ve üretim bantlarında panelvanları okul araçlarına ve sanatçıların konserlere gitmek için kullandıkları araçlara çeviriyorlar.Ön kokpiti boyatmak istiyorum ve ön sürücü ve yanındaki koltuğu dönerli yapıp döşetmek ve oturma grubunun masalarındaki koltukların da aynı şekilde döşenmesi için konuştuk.Ama karavan ile ilgili pek fikirleri yok.Azerbeycan Cumhurbaşkanına yaptıkları otobüsü gezdim.VIP aksesuarlarla yatak odalı ev gibi bir karavan yapmışlar:smiley:
Daha sonra araçta klima olmadığı için yine İzmir de bu konuda uzman Delphi nin baş bayisine gittik.Amacımızı anlatınca çok ilgileniyorlar.Önümüzdeki pazartesiye araca klima uygulaması ve webasto takılması için randevu aldım.Ducato seçiminin ne derece doğru olduğunu klima işin içine girince anladım zira görürüz araçların tepesinde klima için yükseklikler yapılıyor.Ducato için bu aparatları motorun önüne koyuyorlar ve tavan boş kalıyormuş sadece ön alınlığa yani şöför ve yolcu üstüne havayı üfüren bir sistem koyuyorlar ve ayrıca bu iki boru ile arka tarafa da gidiyor.Ama tabi gücünü motordan aldığı için araç çalışmadığında şu an için klima yok.Bununla ilgili dometic veya diğer çözümleri çok randımanlı kendime göre görmediğimden araca takmayacağım.Kullanmaya başladıktan sonra ona karar vereceğim.
Bakım klima vebasto işi hallolduktan sonra planımda ön tarafın elden geçmesi ki buna çok önem veriyorum çünkü karavanı uzun ve tempolu gezilerde kullanacağım kokpitin rahat ve kullanışlı olması ilk hedefim tabi ki şık da olması.
Bu arada 50*80 lik tepe havalandırmalarını gördüm.bunlardan da bir tane yatağın üstüne bir tane de oturma grubunun üstüne koymayı düşünüyorum.
Fotoğrafları yüklemeye başlayacağım bürokratik işlemleri bitirmeme az kaldı :smiley:
İzmirden selamlar
Burak Yalçın 05364372297

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR