Karavanımın Yapım Aşamaları; 17 m3 Ducato Efsane (Goldwingerr)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 458
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 132,965
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; 17 m3 Ducato Efsane (Goldwingerr)

Katlanır bisikletler konusunda geçen yaz bir araştırma yapmıştım. Paylaşalım.
Benim motosiklet ve oğlumun bisikletini, yapımını sitede paylaştığım katlanır taşıyıcı ile taşıyoruz.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47726.0

Ancak hanımın bisikletine yer kalmadı, onu da içerde taşırız diye düşündük. Katlanır tiplere baktık.

Bu konuda dünyadaki en iyi ürün, İngiltere de ikon olmuş bir bisiklet bana göre.
Markası Brompton. Katlandığında tekerlek boyunu da dikkate almak kaydıyla en küçük hacmi kaplayan bisiklet. Katlanma mekanizması da çok hızlı. Omzunuza asıp toplu taşıma araçlarını kullanabileceğiniz kadar kompakt bir yapısı var.
http://www.brompton.co.uk/

Ama Türkiye de bulamadığım için Dahon D5 Ciao aldım. 12.1 kg ağırlığı ve Brompton dan biraz büyük hacmi ile o da çok başarılı. Daha "masküler" modelleri de var :smiley:

http://www.dahon.com/bikes/2011/ciao-d5

Etiketler

Karavana koyacağım motora fuar Alparslan Abi ile karar verip bugün de
İzmir Honda bayinden aldım.Honda crf 250 Bugün test de ettim çok
başarılı ve gücü çok iyi ayarlanmış ne fazla ne az

image.jpg

Goldwingerr' Alıntı:
İlk resim anlamadığım şekide ters oldu

Burak Bey, anlaşılmayacak birşey yok! İşin erbabı olarak öyle bir motorsiklet seçmişsiniz ki, fotoğrafta bile havada takla atıyor :smiley:

Hayırlı olsun. Allah kazadan, beladan korusun.

Bende fuarda çektiğim seni kararsız bırakan alternatif Yamaha ile Honda'nın diğer bir resmini koyuyorum.
Malesef Honda'yı denerken çekememişim. Yoksa denememiş miydin?
Motorsiklet senin uzmanlık alanın ben anlamam ama dışarıdan bakan bir göz olarak Honda bana da daha güzel gelmişti.
Belki de rengindendir, kırmızıyı severim :smiley: :D

Güzel günlerde sağlıkla kullan... :smiley:
Alp

P1090082.JPG

P1090081.JPG

P1090064.JPG

Burak kusura bakma, yukardaki resimde bende seni bir türlü düzeltemedim :smiley: Bilgisayarda doğru gözüküyor oysa.

Dağınık olmasın, bu resimleri de buraya koyalım izninle Burak.

Motorsikletten ürken biri olarak benimde dikkatimi çeken bu motor ve bu bisiklet oldu...

Motor'da, bisiklet de elektrikli.
Motor bir harika: Markası Yamaha, üzerindeki akü ile 70 km civarında yol gidilebiliyor. Akü 750 Watt, 1 TL den daha az tutarındaki elektrik enerjisi boş aküyü şarj ediyor. Fiyatı tam belirlenmemiş, zira henüz Türkiyede satışa sunulmuş bir ürün değil. İsrar edildiğinde 6.000 TL civarı olabileceğini söylüyorlar.
Bisiklet Bianchi, o da 45 km civarında yol gidilmesine olanak veriyor. Fiyatı 1.600 TL.
Burak bu bisiklete alternatif olabilecek bir başka benzerine İzmir'de rastlamış.
O daha iyi bir alternatif olabilir...

Alp

P1090073.JPG

P1090074.JPG

P1090075.JPG

P1090065.JPG

Bu da italyan malı 1770 TL akü 4 saatte şarz ediliyormuş ve 90 km kullanılabiliyor dendi.
Sol elde gaz var ama mutlaka pedal çevirmek gerekiyor sensör varmış pedalda
Çok kaliteli geldi bana kullandım deneme amaçlı inanılmaz birşey :smiley:

image.jpg

numan33' Alıntı:
Burak Bey, anlaşılmayacak birşey yok! İşin erbabı olarak öyle bir motorsiklet seçmişsiniz ki, fotoğrafta bile havada takla atıyor :smiley:

Hayırlı olsun. Allah kazadan, beladan korusun.
Çok teşekkürler :smiley:)

Burak bey motorlar bir harika bende aynısını düşünüyorum.

Selamlar Turan.

Turan YUCEL' Alıntı:
Burak bey motorlar bir harika bende aynısını düşünüyorum.

Selamlar Turan.
Turan Abi yamaha wr 250 30.3 beygir fazla güçlü ve 15.000 TL benim
Aldığım Honda crf 250 23 beygir axess karta paşin fiyatına 12taksit 10.000TL
Gücü tam uygun ve çok şık benim boyum 1.70 rahatlıkla kullanabiliyorum
Tavsiye ederim ama bu sene Türkiyeye sınırlı gelecekmiş

Burak Bey,
Efsane'den haberler nasıl? Fotolarını sabırsızlıkla bekliyoruz...
kalın sağlıcakla

carpediem69' Alıntı:
Burak Bey,
Efsane'den haberler nasıl? Fotolarını sabırsızlıkla bekliyoruz...
kalın sağlıcakla
Valla ben gidemedim yanına bi türlü ama ya bu hafta sonu yada önümüzdeki hafta sonu gideceğim Bursa ya.Alp Abi Bursa'ya sık gittiği için ondan alıyorum haberleri %90 bitmiş Efsane.Ufak tefek rötuşlar ile döşemeler kalmış.Onların da renklerini seçmiştim.Resimleri çekip koyacağım ben de merak içersindeyim:smiley: Motoru da arkasına koydum muydu pıtır pıtır gezeceğim inşallah.Duruşmalara da şehir dışındakiler Efsane ile gideceğim orada bahane ile çevreyi tanıyacağım.Çok selamlar

Goldwingerr' Alıntı:
Duruşmalara da şehir dışındakiler Efsane ile gideceğim orada bahane ile çevreyi tanıyacağım.Çok selamlar

Harika ya!!! Valla, Hakimleri de ikna edip, Abant' ta açık hava duruşmaları yaptırırsanız hiç şaşırmayacağım :smiley:
Alışılmışın dışında bir karavancılık yapacağınız kesin. Onun için, yollara çıkacağınız günü merakla bekliyorum..

Hadi, bitsin artık şu Efsane :smiley:

Bianchi, Carraro ve Whistle aynı fabrika da üretiliyor. Turkiye'de . Italyan falan değil bilginiz olsun.

Goldwingerr' Alıntı:
Valla ben gidemedim yanına bi türlü ama ya bu hafta sonu yada önümüzdeki hafta sonu gideceğim Bursa ya.Alp Abi Bursa'ya sık gittiği için ondan alıyorum haberleri %90 bitmiş Efsane.Ufak tefek rötuşlar ile döşemeler kalmış.

Ben yine iki gündür Bursa'dayım. Ama işler akşam geç saatlere sarkınca İmaj'ın açık zamanını bu iki gün içinde kaçırdım. Yarın burdaki, bu hafta için, son günüm. Yarın İmaj için fırsat yaratmayı istiyorum. Bunu başarabilirsem yeni haberlerde gelebilir :smiley: Resim bekleyen dostlar bilmeliler yapım aşamalarının görüntülenmesine izin verilmiyor. Sadece karavan yapımında değil bir çok işletmede fotograf alınmasına izin verilmeyebilir. Bu da beni çok şaşırtmıyor açıkcası. Umarım Burak karavanını bitmiş olarak teslim aldığında bol resimle bu açığı kapatacaktır :smiley:
Selamlar...
Alp

Burak, senin karavan bitmiş 90 falan değil 99% bitmiş. Döşemeleri de hazırmış ama görmedim. Geçen gidişimde masa yoktu, şimdi var. Yurtdışından özel bir menteşe bekliyormuş Aydın Bey. Mutfak altı dolap kapakları sadece yerlerinde değildi, menteşe meselesi yüzünden. Sonrasında araç tamam olacak da, zaman tamam olmayacak :(
Orada bir başka İmaj sahibi ile karşılaştım. Aracı 2011. Karavan yaptırmış. Herhalde idare edebileceğini düşündü ama yakalanmış ve 130% vergiyi vermek zorunda kalmış.
Az daha sabredeceksin...
Hoşçakal...
Alp

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,787
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR