Karavanımın Yapım Aşamaları; 17 m3 Ducato Efsane (Goldwingerr)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 458
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 132,966
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; 17 m3 Ducato Efsane (Goldwingerr)

Burak bey, :smiley:

7000 e yakın tıklanma, 300 yakın cevapla, (içeriğinin, başlığını doldurması açısından) bırakın forumda, dünyada rekora gidiyorsunuz. :D

"Karavanımın Yapım Aşamaları" adı altında açtığınız başlıkta, bu güne kadar 30 a yakın sayfanın hiç birinde karavanınızın iç yapım aşamalarından tek bir resim bile görememenin hayal kırıklığını, sayfanızı her tıklamamda yaşadığımı söylersem, sanırım itirazınız olmaz. ? :-\
Gerçekten karavanınızın bir "Efsane" olduğuna inanmaya başladım dersem de kırılmazsınız sanırım? ;)

Sorunun sizden kaynaklanmadığının bilincinde olsamda, geçerli ve hakiki bir gerekçe göstermeden, "yasaktır hemşerim" diyebileceğine inanmak istemediğim ve okuduğum kadariyle istisnasız bütün karavancıların beğenisini kazanan yapımcınızın bu kısıtlayıcı davranışını anlamakta zorluk çekiyorum.
Hele zamanımızda "Pössl" ve benzeri yapımcıların kendilerine olan güvençle, karavanlarının yapım videolarını 'You Tube' da presente ettiklerini düşününce.
http://www.youtube.com/watch?v=ExkaL2WpfOc

Karavanınıza beklediğiniz şekilde kavuşmanız ve belkide resimlerini gönderebilmeniz dileğimle. :smiley:

Etiketler

bariscim' Alıntı:
Ben uzun bir süre artık karavan ilanlarına falan bakmayabilirim. Çünküüüüü ALDIIIM.... :D

Burda : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=94918.0
Ve istediğime kavuştuğumu söyleyebilirim. Hatta bir gece yakın konaklama bile yaptık ailecek. Artık darısı en kısa zamanda senin ve tüm arzu edenlerin başına :smiley:
Fuar da buluşalım...
Alp

Hayırlı uğurlu olsun Alp Bey... Ama hangi fuardan bahsediyorsunuz?

EvliyaCelebi2' Alıntı:

7000 e yakın tıklanma, 300 yakın cevapla, (içeriğinin, başlığını doldurması açısından) bırakın forumda, dünyada rekora gidiyorsunuz. :D

"Karavanımın Yapım Aşamaları" adı altında açtığınız başlıkta, bu güne kadar 30 a yakın sayfanın hiç birinde karavanınızın iç yapım aşamalarından tek bir resim bile görememenin hayal kırıklığını, sayfanızı her tıklamamda yaşadığımı söylersem, sanırım itirazınız olmaz. ? :-\
Gerçekten karavanınızın bir "Efsane" olduğuna inanmaya başladım dersem de kırılmazsınız sanırım? ;)

Sorunun sizden kaynaklanmadığının bilincinde olsamda, geçerli ve hakiki bir gerekçe göstermeden, "yasaktır hemşerim" diyebileceğine inanmak istemediğim ve okuduğum kadariyle istisnasız bütün karavancıların beğenisini kazanan yapımcınızın bu kısıtlayıcı davranışını anlamakta zorluk çekiyorum.
Hele zamanımızda "Pössl" ve benzeri yapımcıların kendilerine olan güvençle, karavanlarının yapım videolarını 'You Tube' da presente ettiklerini düşününce.
http://www.youtube.com/watch?v=ExkaL2WpfOc

Karavanınıza beklediğiniz şekilde kavuşmanız ve belkide resimlerini gönderebilmeniz dileğimle. :smiley:
Mesut Bey öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Burada ilk başta izleyici olarak uzun süre karavanları yapan abilerimizin ve sayfalarını okudum ve tecrübe edindim.Hala da ediniyorum.Bu topiği açarken de karavanımı kendim yapmayı düşündüm ama sonradan planlar değişti.Haklısınız karavanı kendim yapmadığımdan ve uzakta da yaşadığım yere yapıldığından resim koyamadım.Ama bu imalatçının yasaklaması veya başka düşüncelerle olmadı zaten bundan çekinecek de bir durumum olamaz.Ama üzüntüm bu topikte siteye birşeyler katamamış olmam.Sizin mesajınızdan sonra başlığı değiştirmek için baktım ama bir link göremedim.Ama amaç tanışmak konuşmak ve birşeyler paylaşmak ve yeni kişiler tanımak da olduğu için sizleri tanıdığım için mutluyum:smiley:)
Aman bu arada dilinizi ısırın efsane adı gibi olmasın yollarda asfaltı ağlatsın inşallah:smiley:))
Biryerlerde tanışmak dileğiyle
İzmir den selamlar

zentoz' Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun Alp Bey... Ama hangi fuardan bahsediyorsunuz?
Özgürcüm İstanbulda motorsiklet fuarı var şubatın son haftası.Alp Abi onu kastediyor

Burak bey merhaba,

Goldwingerr' Alıntı:
Sizin mesajınızdan sonra başlığı değiştirmek için baktım ama bir link göremedim.

Bu yazınıza açıklık getirmek isterim.
Forum 21. kuralda tam detay açıklama olmasada açtığınız başlık yada mesajınız 12 saat içinde sahibi tarafından değiştirilebilir,
süre dolumundan sonra ancak moderatörden yardım alarak işlem yapabilirsiniz.
Talebinizi özel mesaj olarak yazarsanız yardımcı olabilirim. Selamlar.

Sitemimin dozunu kaçırdım sanırım. :'(
Lütfen başlığı benim yazım yüzümden, incelik yapıp, değişdirmeye kalkmayın. Başlığınızın kişiliğiniz ve uğraşılarınız nedeniyle herkezin ne kadar ilgisini çektiği ortada. Üstelik gördüğünüz gibi, benden başka kimsenin de bir şey söylediği yok. :D

Ama yine de sizden birşey rica etmeme müsaade edin.

Tahmin ettiğim kadarı ile, motorsikletin orta ve ileri yaşlarda öğrenme zorluğu ve bilinen risikolarından da daha fazla ve detayları ile (Haşmet bey'e olduğu gibi) bahsederseniz, başka olanaklar olduğu halde sırf karavanlarına ekstra mobilite sağlaması açısından bu taşıta meyl edenlere de, haklı olarak otorite kabul edildiğinizden yol gösterici olabilirsiniz.

Belki, karavancılar için başka bir başlık, dikkati doğru yönlendirebilir ?

Baslangıç için isterseniz internetten bazı bilgiler:

* Avrupa da 2008 yılı verilerine göre, her 100 motorsiklet kazasında ölen 2 kişiye karşı, otomobil kazalarında bu oran 0,8 de kalmış.

* Her 100 otomobil kazasında %65,1 kişi yaralanırken, bu oran motorsiklet kazalarında %99,6 !

* 2008 yılında Fransa da trafik kazalarında ölenlerin %26 si motorsikletliler, ama trafikteki motorsiklet toplamı yalnızca %2 !

* Almanya da sigortalar birliğinin 2008 yılında yayınlanan araştırmasında, yapılan kilometreye göre 2005 de motorsikletlilerde otomobillilere göre 13,7 kere daha fazla ölüm vakkasına rastlanmış. Yani yapılan her kilometre karavana göre ~14 kere daha riskli.

* Motorsiklet kazalarının oluşundaki en büyük sebep otomobiller. Motorsikletin ve yolun kalitesi, araç bakımı ile hatta sürücünün bilgi ve mahareti, daha sonra geliyor.

Gezenbilir motorsiklet bölümünden bir link !
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=93836.0

EvliyaCelebi2' Alıntı:
* Motorsiklet kazalarının oluşundaki en büyük sebep otomobiller. Motorsikletin ve yolun kalitesi, araç bakımı ile hatta sürücünün bilgi ve mahareti, daha sonra geliyor.[/font][/i]

Bu dedikleriniz sanırım Avrupa'ya göre hesaplanmış istatistikler. Türkiye'de 1 numaralı sebep otomobil ve tabii kamyon SÜRÜCÜLERİ olacaktır. Sonrasında Avrupa'da çok daha tali olan bir konu ikinci sırayı alacaktır: Yolun kalitesi. Türkiye'de işin başında bunun BERBAT olduğunu varsaydığımız için, bundan kurtulamabilmek için sürücünün bilgi ve mahareti özel bir önem kazanıyor. Araç bakımı ise BÜTÜN araçlar için (bence) aynı seviyede.

Mesut Bey siteminizde haklısınız ve dostça olduğunu biliyorum hiç problem yok:smiley: Örnek konu başlıklarına baktım ama biraz karamsar geldi motor açısından bana tehlikeli ama her araçta olduğu gibi ama biraz fazla risk taşıyor.Kemal Abi çok iyi tespit ediyor.Yolların bozukluğu en büyük problem.Buna sürücülerin de motoru araçtan saymamaları eklenince çok daha fazla dikkat etmek gerekiyor.
Ama yaşın biraz olması yani deliyürek olmamak çok önemli çünkü risk alınmıyor ve daha bilinçli olunuyor.Bu işte korkmak şart ki riske girilmesin.Motor seçiminde mutlaka büyük tekerlekli motor tercih edilmeli ve koruma mutlaka kullanılmalı.Koruma sadece basit bir kask olmamalı.hepsi kaliteli kask eldiven dizlik ve dirseklik veka yazlık motor montu ve ayakkabısı olmalı.Çünkü ister scooter ister büyük motor olsun koruma olmalı zira yaralanmalı kazalarda korumalar olmadığından çok basit atlatılacak şeyler sıkıntı yaratabiliyor.Motorda kısa mesafe gideceğim veya markete ekmek almaya gideceğim terlik şort la binerim demek en büyük yanlış.Bir anımı anlatayım;
Bizim yazlık Mordoğan da ve ortaokulda amcam bana bir peugeot motor almıştı.O zamanlar kask pek yok ama fiberglasdan dandik bi kask zorla bulup yazlıkta kullanıyorum havam bana göre 1500 ama insanlar deliye bak bu sıcakta kafasında neyle dolaşıyor diyorlar.Neyse Mordoğan ın düz bir sahili vardır önünde yolu olan motor 150 metre ileride iken alıp kahvenin önüne getirmek istedim.Kızlar da orada hava atacağım ya.Motoru aldım hızla kahvenin önüne geldim.Ama kask kafamda.Kahvecinde bi su motoru koymuş denizden su çekip yolu yıkıyıp duruyor.Duramadım bir kaydım motor bir yana ben bir yana.O zamanlar düşmeyi de bilmiyorum ilk sol yanımdan yere çarptım.Bu tür kazalarda omuzun oradaki köprücük kemiği kırılır hemen.Ama daha kötüsü omuz ile boyun arasında mesafe olduğundan insan kafasını tutamaz ve top gibi yere çarpar.Benim köprücük kemiğim kırılmadı ama kask belki 5-6 kez yere çarptı ve kırıldı.O kask o gün kafamda olmasaydı ne olurdu bilmiyorum.İşte her an koruma full olmalı.Bundan sıkılan motora bence binmemeli.Fakat şu da var binbeşyüz ikibin liralık scoter alan doğal olarak ekipmana fazla para bağlamak istemiyor.Ama kendimiz için gerekli diye düşünüyorum.
Şubat sonundaki motor fuarında bol bol resim çekip fiyat alıp paylaşacağım.Bu arada elektrikli bisikletler ile scooterleri de inceleyip bilgi vermeye çalışacağım.
Selamlarr

Goldwingerr' Alıntı:
Motorda kısa mesafe gideceğim veya markete ekmek almaya gideceğim terlik şort la binerim demek en büyük yanlış.

Kesinlikle hemfikirim. Ben de kaş ve çenede okkalı birer yara iziyle dizlerde seneler sonra bile hala sorun çıkaran yumuşak doku zedelenmeleri var. Sürat 20-30 km, belki daha az. Mesafe 300m. Motor hata affetmiyor.

Kendi adıma, biraz bu yüzden, biraz da ilave ağırlık nedeniyle karavanda motor fikrine hiç sıcak bakmadım. Bisiklet düşünüyordum. Ona da fizik tedavi doktoru izin vermedi. Gereken yerde yaya devam...

Sağolun, tam düşündüm gibi. :smiley:

Aktardığınız tecrübelerinizin yanında, gönderdiğim sayılar oldukça kuru kalıyor. ;)

Goldwingerr' Alıntı:
Haşmet Bey,motorsiklet konusunda ilk okuldan beri zaman zaman ailemin yasaklamasına rağmen gizli gizli de olsa hep bindim.Ama bir çok kez ciddi kazalar geçirdim.Şimdi artık uysallaştım.Yaş ile beraber korku da geldi :smiley:) Ama ailede kız kardeşim yalvarmasına rağmen ona motorsiklet kullandırtmadım.Çünkü korktum.Çok güzel pratik bir araç ama bizim trafikte ve yol şartlarında tehlikeli.Yollar çok kaygan ve her türlü sürpriz var.Kemal Hocamın da dediği gibi tehlikelerden kaçmak tecrübe gerektiriyor.Düşmeden de öğrenilmiyor ama ileri yaşlardaki basit bir düşmede oluşan bir kırığın iyileşmesinin ne zor olduğunu siz daha iyi biliyorsunuz.Bisiklet en güzeli.Ama tabi ben kardeşime sevdiklerime bindirmeme rağmen vazgeçemiyorum :smiley:)) Bu şubat sonunda İstanbul da motorsiklet fuar var.Fuardan küçük hacimli ama beygiri yüksek bir spor moto alacağım sanırım Efsanenin arkasına koymak için.Bununla gezilerde hem gazlayıp kurtlarımı dökeceğim hem de iki kişi sağa sola gideceğim.Ama kararı daha veremedim.Scooter ise büyük tekerlekli olması şart.Küçük tekerlekliler çok tehlikeli.
Burak bey aslında size yazdıklarımın cevabını çok iyi biliyorum. Ben A2 ehliyeti olmadan motosiklet ileri sürüş teknikleri eğitimi almış bir kişiyim. Zaten o eğitimden sonra iyice korktum. Eskiden kara-cahil olarak motosiklet kullanırdım. Şimdi tedbirsiz gidonunu bile tutmam ;)
Motosiklet kullanımı ile ilgili ayrı bir başlık oluşturup bunları derli toplu paylaşsak, karavancı dostlarımıza faydalı olacaktır :smiley:

drares' Alıntı:
Burak bey aslında size yazdıklarımın cevabını çok iyi biliyorum. Ben A2 ehliyeti olmadan motosiklet ileri sürüş teknikleri eğitimi almış bir kişiyim. Zaten o eğitimden sonra iyice korktum. Eskiden kara-cahil olarak motosiklet kullanırdım. Şimdi tedbirsiz gidonunu bile tutmam ;)
Motosiklet kullanımı ile ilgili ayrı bir başlık oluşturup bunları derli toplu paylaşsak, karavancı dostlarımıza faydalı olacaktır :smiley:
Evet haklısınız Haşmet Bey Bu konuda ayrı bir başlık açmak bence faydalı olacak.Bu hafta sonunda olan fuardan sonra bu başlığı açalım.Bu arada dün bisikletime iç lastik almak için 1.kordondaki bisikletçiye gittim.Katlanır kayışlı bir bisiklet gördüm ki süper ama resmini çekmeyi unuttum karavan için ideal hiç de yer kaplamıyor tasarım harikası.Onu da paylaşacağım.Görüşmek dileğiyle bir türlü denk gelemedik.Çok selamlar.

Goldwingerr' Alıntı:
Evet haklısınız Haşmet Bey Bu konuda ayrı bir başlık açmak bence faydalı olacak.Bu hafta sonunda olan fuardan sonra bu başlığı açalım.Bu arada dün bisikletime iç lastik almak için 1.kordondaki bisikletçiye gittim.Katlanır kayışlı bir bisiklet gördüm ki süper ama resmini çekmeyi unuttum karavan için ideal hiç de yer kaplamıyor tasarım harikası.Onu da paylaşacağım.Görüşmek dileğiyle bir türlü denk gelemedik.Çok selamlar.

Burak Bey,
fuarda vaktiniz olursa benzer katlanır bisiklet modellerinide inceleyebilirmisiniz?
Kalın sağlıcakla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR