Karavanımın Yapım Aşamaları; 17 m3 Ducato Efsane (Goldwingerr)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 458
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 132,966
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; 17 m3 Ducato Efsane (Goldwingerr)

Burak bey motosiklet seçimi konusunda sizin kararınızı merakla bekliyorum. Ben çok istemekle beraber alıp almamakta kararsızım ???. Bunda neden de sizin gibi motosiklet tecrübemin olmaması :( Deneyimleriniz bize yol gösterecek :smiley:

Etiketler

drares' Alıntı:
Burak bey motosiklet seçimi konusunda sizin kararınızı merakla bekliyorum. Ben çok istemekle beraber alıp almamakta kararsızım ???. Bunda neden de sizin gibi motosiklet tecrübemin olmaması :( Deneyimleriniz bize yol gösterecek :smiley:

Motosiklet konusunda tecrübeniz yoksa tercih yapmanız daha kolay aslında :D

Kesinlike büyük tekerlekli bir motor alacaksınız. (Küçük tekerlekliler en küçük çukurda sizi üzerinden atar. Ayrıca motoru yanda olduğu için motorun olduğu tarafa doğru dengesi bozuktur. Daima o tarafa devrilir. Çukur, kum, çakıl, yağ, vb. tehlikelerden kaçmak ise tecrübe gerektirir.) Vitesli olması hayatınızı kolaylaştırır. Ama arabadan sonra motosikletin vites debriyaj ilişkisine alışmanız biraz zaman alacaktır.

Ağırlık-performans ilişkisi bakımından benim önerim 125cc olur. 50cc (bence) az gelir ve bildiğim kadarıyla vitesleri yok. 250cc performansı iyidir ama ağır gelir diye düşünüyorum.

Bu arada, motosiklet (A2) ehliyeti almak için kurs, sınav, vb. işlere de şimdiden başlamakta fayda var. ;D

TA2RX' Alıntı:
Motosiklet konusunda tecrübeniz yoksa tercih yapmanız daha kolay aslında :D

Kesinlike büyük tekerlekli bir motor alacaksınız. (Küçük tekerlekliler en küçük çukurda sizi üzerinden atar. Ayrıca motoru yanda olduğu için motorun olduğu tarafa doğru dengesi bozuktur. Daima o tarafa devrilir. Çukur, kum, çakıl, yağ, vb. tehlikelerden kaçmak ise tecrübe gerektirir.) Vitesli olması hayatınızı kolaylaştırır. Ama arabadan sonra motosikletin vites debriyaj ilişkisine alışmanız biraz zaman alacaktır.

Ağırlık-performans ilişkisi bakımından benim önerim 125cc olur. 50cc (bence) az gelir ve bildiğim kadarıyla vitesleri yok. 250cc performansı iyidir ama ağır gelir diye düşünüyorum.

Bu arada, motosiklet (A2) ehliyeti almak için kurs, sınav, vb. işlere de şimdiden başlamakta fayda var. ;D
Kemal hocam bilgiler için teşekkürler, cesaretim gelirse çalışmalara başlayacağım :smiley:

Bu motorsiklet işi benimde büyük eksiğim ve hatta korkum. İyi bir 4 tekerlekli araç sürücüsü olduğumu düşünüyorum ancak motorsiklet malesef 2 tekerlekli ve beceri istiyor. Bir zamanlar çok iyi bisiklet kullanırdım. Geçen yaz benim oğlanın bisikletine binmeye kalktım, biraz da oğluma hava atayım dedim ama belli ki gerilerde bırakışız o günleri. Motorsiklet içinse kendim için "çok geç" derim.
Sevgiler,
Alpaslan

Adil05' Alıntı:
İmaj Karavanın işinde çok ciddi olduğunu biloyorum.İçin rahat etsin.Aydın Bey bu konuda çok titiz.Selamlar.
Adil Abi,evet ciddiler ve belirlibir imalat kaliteleri var ödün vermiyorlar.Benim istediğim de bu zaten.Çok selamlar

drares' Alıntı:
Haşmet Bey,motorsiklet konusunda ilk okuldan beri zaman zaman ailemin yasaklamasına rağmen gizli gizli de olsa hep bindim.Ama bir çok kez ciddi kazalar geçirdim.Şimdi artık uysallaştım.Yaş ile beraber korku da geldi :smiley:) Ama ailede kız kardeşim yalvarmasına rağmen ona motorsiklet kullandırtmadım.Çünkü korktum.Çok güzel pratik bir araç ama bizim trafikte ve yol şartlarında tehlikeli.Yollar çok kaygan ve her türlü sürpriz var.Kemal Hocamın da dediği gibi tehlikelerden kaçmak tecrübe gerektiriyor.Düşmeden de öğrenilmiyor ama ileri yaşlardaki basit bir düşmede oluşan bir kırığın iyileşmesinin ne zor olduğunu siz daha iyi biliyorsunuz.Bisiklet en güzeli.Ama tabi ben kardeşime sevdiklerime bindirmeme rağmen vazgeçemiyorum :smiley:)) Bu şubat sonunda İstanbul da motorsiklet fuar var.Fuardan küçük hacimli ama beygiri yüksek bir spor moto alacağım sanırım Efsanenin arkasına koymak için.Bununla gezilerde hem gazlayıp kurtlarımı dökeceğim hem de iki kişi sağa sola gideceğim.Ama kararı daha veremedim.Scooter ise büyük tekerlekli olması şart.Küçük tekerlekliler çok tehlikeli.

Motorsikletle yarıştığım yıllar öncesinden kırmızı motor benim arka tarafta olan :smiley:

337_24833188217_2360_n.jpg

Yine çok klasik bir motorla sene 2003 İtalya Alpleri motor Amerikan versiyon Honda ST1100

337_24828638217_6927_n.jpg

Bu resimde özeldir benim için motorla Polonya Ausschwitz - Birkenau toplama kampına gitmiştim.İkinci Dünya Savaşında beş milyon insanın katledildiği yer.

59025_428140418217_18812_n.jpg

Son resim de Gibaltar European Point İspanya nın Akdeniz ile Okyanusun birleştiği yerden.Buralara artık Efsane ile gideceğim:smiley:) Gel tezkere gelll

8928_132165988217_6866698_n.jpg

Goldwingerr' Alıntı:
Son resim de Gibaltar European Point İspanya nın Akdeniz ile Okyanusun birleştiği yerden.Buralara artık Efsane ile gideceğim:smiley:) Gel tezkere gelll

Az kaldı, az... Şubat ayı da bitti bitecek, şurda Hazirana ne kaldı ki :smiley:
Araç son gördüğümde neredeyse bitecek gibiydi. Sanırım Aydın Bey onu Haziran'dan önce tamamlayacak, sana çok faydası olmasa da öyle gözüküyor.
Haziranın kaçında yaş sınırı kalkıyordu?
Bu arada fotolardan güzel zamanlar geçirmiş olduğun anlaşılıyor. Umarım daha iyilerini Efsane ile yaşarsın :smiley:
Alp

bariscim' Alıntı:
Az kaldı, az... Şubat ayı da bitti bitecek, şurda Hazirana ne kaldı ki :smiley:
Araç son gördüğümde neredeyse bitecek gibiydi. Sanırım Aydın Bey onu Haziran'dan önce tamamlayacak, sana çok faydası olmasa da öyle gözüküyor.
Haziranın kaçında yaş sınırı kalkıyordu?
Bu arada fotolardan güzel zamanlar geçirmiş olduğun anlaşılıyor. Umarım daha iyilerini Efsane ile yaşarsın :smiley:
Alp
Alp Abi 3 haziranda 5 yaş doluyor sanırım haziranın 15 i gibi biter bekleyiş:smiley: canım sıkıldığında fotolara bakmak kafamı dağıtıyor.
Senin durumda var mı gelişme Alp Abicim umarım sen de istediğin karavanına en kısa zamanda kavuşursun:smiley:

Motorsiklet Fuarı 28 Şubat - 3 Mart arası imiş. Perşembeden Pazara.
Hafta sonuna mı denk getirirsin? Ara lütfen görüşelim.
Alp

Goldwingerr' Alıntı:
Alp Abi 3 haziranda 5 yaş doluyor sanırım haziranın 15 i gibi biter bekleyiş:smiley: canım sıkıldığında fotolara bakmak kafamı dağıtıyor.
Senin durumda var mı gelişme Alp Abicim umarım sen de istediğin karavanına en kısa zamanda kavuşursun:smiley:

Ben uzun bir süre artık karavan ilanlarına falan bakmayabilirim. Çünküüüüü ALDIIIM.... :D

Burda : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=94918.0
Ve istediğime kavuştuğumu söyleyebilirim. Hatta bir gece yakın konaklama bile yaptık ailecek. Artık darısı en kısa zamanda senin ve tüm arzu edenlerin başına :smiley:
Fuar da buluşalım...
Alp

OOO süper haber Alp Abi hayırlı olsunçok sevindim konaklamanın darısı başımızaaa:smiley:
Fuara gelince arayacağım

Goldwingerr' Alıntı:
OOO süper haber Alp Abi hayırlı olsunçok sevindim konaklamanın darısı başımızaaa:smiley:
Fuara gelince arayacağım

Çok teşekkür ederim.
Artık, nasıl ve ne zaman yola çıkabiliriz 'i düşünerek kafamı meşgul eder oldum. Ancak bütün yollar bizim oğlanın sınav tarihine çıktığından ben de sen gibi Haziran'ı bekliyorum. Teskereyi de beraber alacağız bu gidişle :smiley:
Haberini bekliyor olacağım.
Alp

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR