Karavanımın Yapım Aşamaları; 17 m3 Ducato Efsane (Goldwingerr)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 458
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 132,968
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; 17 m3 Ducato Efsane (Goldwingerr)

Yapım aşaması başadı.Önce aracın dışındaki hata kusurlar gideriliyor,plastik aksamlar araç rengine boyanacak.

20130115_183310.jpg

20130115_183321.jpg

20130115_183334.jpg

Etiketler

Benim içime hiç sinmiyordu bu aracın kaportasındaki hata ve kusurlar bir de plastiklerin rengi ve yıpranıklığı hoş durmuyordu.Araca başlamadan bunları direk sökerek işe başlamışlar.Aydın Bey ben beğenmedim o nedenle önce bunların düzeltilmesi gerek dedi.Bakış açımızın aynı olduğu görmek beni çok memlun etti.

20130115_183532.jpg

Goldwingerr' Alıntı:
Benim içime hiç sinmiyordu bu aracın kaportasındaki hata ve kusurlar bir de plastiklerin rengi ve yıpranıklığı hoş durmuyordu.Araca başlamadan bunları direk sökerek işe başlamışlar.Aydın Bey ben beğenmedim o nedenle önce bunların düzeltilmesi gerek dedi.Bakış açımızın aynı olduğu görmek beni çok memlun etti.

Güzel bir karavan ortaya cıkacağa benziyor.İnşallah imalatın diğer asamalarında memnuniyetiniz devam eder.. :smiley:

Burak kardeşim cok mantıklı bi olay ikinizinde düşlerine sağlık bir güzelliğide iş yaptıranla yapanın işe bakış acıları aynı olması işin 4 / 8 lik olacağının kanıtıdır hadi kolay gelsin. Yeriniz uzak uzak olmasınada Umarız yapım aşamalarını bir şekilde paylaşırsınız sevgiyle kalın.

Halil bey ilginize teşekkür ederiz. sevgi ile kalın sağlıkla kalın..Tunay,Tugay

TUGAY58' Alıntı:
Burak kardeşim cok mantıklı bi olay ikinizinde düşlerine sağlık bir güzelliğide iş yaptıranla yapanın işe bakış acıları aynı olması işin 4 / 8 lik olacağının kanıtıdır hadi kolay gelsin. Yeriniz uzak uzak olmasınada Umarız yapım aşamalarını bir şekilde paylaşırsınız sevgiyle kalın.
Elimden geldiğince paylaşacağım Tugay abi.Teşekkürler

Bütün kapı kilitleri ve mekanizmaları elden geçirilip güçnedirilip rahat çalışması için ayarları yapılıyor.Zira benim efsanede yan kapıyı çarpıp kapıyordum ama oradaki araçlara baktım tek parmakla kapanıyordu.Bu nedenle ayarlanıyor

20130115_183421.jpg

20130115_183435.jpg

Goldwingerr' Alıntı:
Bütün kapı kilitleri ve mekanizmaları elden geçirilip güçnedirilip rahat çalışması için ayarları yapılıyor.Zira benim efsanede yan kapıyı çarpıp kapıyordum ama oradaki araçlara baktım tek parmakla kapanıyordu.Bu nedenle ayarlanıyor
Efsanenin çıplak görünüşü çok temiz.İmajin,daha doğrusu Aydın Beyin bu konudaki titizliğini biliyorum.Çok temiz bir karavan olacağı kesin.İyi günlerde kullanın.Selamlar.

Efsanenin arkasına koyulacak motor konusunda araştırmalarım sürüyor.Tabi geçmişteki motorculuk da olduğundan bu konuda çok titizleniyorum.Amacım şehirde iki kişinin rahat dolaşabileceği,alışveriş yapıldığında taşıma bölmesi olan,yakıtı uygun,şehirlerdeki çevre yollarında en az iki kişi güvenli olarak 120 km sürat yapabilecek bir motorda karar kılmak bu arada cant ölçüsünün de büyük olması.Gerektiğinde de motor en az bir gün içinde yormadan 100 km gidip 100 km gelecek şekilde günlük gezi de yaptırabilmeli.
Bu kadar done bir araya gelince tabi tercihler azalıyor.İki model öne çıktı.Biri Honda PS150i Bu hondanın ıslak ağırlığı 135 kilo olan büyük tekerlekli scooteri.15.8 beygir ve son sistem PGM F1 elektronik yakıt enjeksiyonlu.O nedenle çok az bir tüketimi var.uzunluğu 1990 olduğundan Ducato ve benzeri camper tipi araçların arkasına rahatlıkla sığıyor ve ağırlık olarak da bu araçların rahatlıkla taşıyabileceği bir model.Sele yüksekliğinin 800 olması da kullanımda boyu kısa olanlar için de avantaj.
Fiyat olarak sıfırı plaka dahil 7300.-TL Honda Akbank kredi kartına sıfır faiz 12 ay taksit yapıyor.

HONDA PS 150Ä°.jpg

Bir diğer tercih de Yamaha XENTER bu motor da Honda PS150i ile aynı değerlere sahip gibi gözükse de Honda dan bir adım önde bir motor.Neden dersek Honda performans açısından yamaha dan daha geride.akselasyon ve son süratte yamaha önde.Bir de aksesuar olarak yamaka gerek ön cam gerekse diğer konularda daha iyi.fakat tabi bu ayrımlar çok ince ayrımlar.Fakat fiyat olarak da 8.000.-TL bu fiyatlar plaka dahil fiyatlar.Ama Honda nın 12 aylık taksit seçeneği ve daha fiyatının uygun olması normal kullanıcı için çok farkedilmeyecek performans farkına deymez diye düşünüyorum.

YAMAHA XCENTER.jpg

daha uygun yarı otomatik vitesli bir motor koymak istersek bunlar Honda Wave ve Yamaha Crypton olabilir bunlarda debriyaj bulunmamakta sadece ayakla vites değiştirilmektedir.Ama seyir sürati maksimum 80 olacak ve çevre yolunda veya iki kişi yokuşta performans açısından yetersiz kalacak motorlardır.Yokuş çıkmaz mı çıkar yolda da gider ama motorun güvenli olmasının bir nedeni de çevremizde bir güvenlik çemberi oluşturmamızdır.Bu çember için bazen arkadaki çok yaklaşınca gazı açmamız bazen de tehlikeden kaçmamız gerekir.Bu motorlarla bunu yapamayız ve hep araçların bizi geçtiği onların dikkatine teslim olan motor sürücüsü oluruz.Bunu da hiç tercih etmemek gerek.

HONDA WAVE 110Ä° RESÄ°M VE FÄ°YAT.jpg

YAMAHA CRYPTON.jpg

Bu motorlar süper Burak bey işin zor..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,603
Kaydolan Son Üyemiz
Enes Güllü

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR