Karavanımın Yapım Aşamaları; 17 m3 Ducato Efsane (Goldwingerr)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 458
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 132,971

Etiketler
Burak kardeşim günümüzün modası acılımlar gibi sizde sitede acılım yapıyosunuz hemde cığır acan bir kac kişiden biri oldunuz fiat soruldumu tak tak şurdan şu fiyat olay bu işte düşlediğim zihniyet benim karavancım bu mudur budur abi ben 5 tl ucuza aldımsa diğer karavancı dostumda 5 tl ucuza alsın.TEŞEKKÜRLER BURAK.

Burak bey sorulan fiyatları açık açık cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Burası bilgiye açık olan biryer bazı arkadaşlar nedense fiyat konusu olunca tek kelime etmeden konuyu değiştiriyorlar buda benim onlara olan inancımı yitirmeme neden oluyorlar.Bilgiler paylaşıldıkça değer kazanırlar.

TUGAY58' Alıntı:
Burak kardeşim günümüzün modası acılımlar gibi sizde sitede acılım yapıyosunuz hemde cığır acan bir kac kişiden biri oldunuz fiat soruldumu tak tak şurdan şu fiyat olay bu işte düşlediğim zihniyet benim karavancım bu mudur budur abi ben 5 tl ucuza aldımsa diğer karavancı dostumda 5 tl ucuza alsın.TEŞEKKÜRLER BURAK.

Turgay Bey doğru olan düşüncede bu değil mi zaten ???

marmariscj7' Alıntı:
Burak bey sorulan fiyatları açık açık cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Burası bilgiye açık olan biryer bazı arkadaşlar nedense fiyat konusu olunca tek kelime etmeden konuyu değiştiriyorlar buda benim onlara olan inancımı yitirmeme neden oluyorlar.Bilgiler paylaşıldıkça değer kazanırlar.

Bende fiyat konusunu gizlemenin nedeni malesef ki anlamadım.
Aklıma böyle bir fikir geliyor ama ne derece doğru olur bilemem.Olurda bir gün imal edilen karavan satılacak olursa " sen bunu bu paraya yaptın neden fazla kar ediyorsun " gibi bir soru ile karsılasmaktan kacınmak ise arada EL EMEĞİ denilen bir işçilik var. Bazı el emekleri para ile ölçülemez ;)

TUGAY58' Alıntı:
Rica ederim Tugay Abi,amaç burada paylaşım ve birbirimize yardım edebilmek.Benden daha uyguna başka bir kardeşimiz bir işi benim sayemde yaptırırsa ben sevinirim.
İzmir den selamlar
Burak Yalçın

marmariscj7' Alıntı:
Herkesin kendine göre bir düşüncesi ve davranış tarzı var.Bilgi paylaşımı tabi ki buranın amacı.Ama bence fiyat vermek istemeyene de bazı konular hakkında saygı duymak lazım vardır bir sebebi.

Tipo' Alıntı:
Turgay Bey doğru olan düşüncede bu değil mi zaten ???

Bende fiyat konusunu gizlemenin nedeni malesef ki anlamadım.
Aklıma böyle bir fikir geliyor ama ne derece doğru olur bilemem.Olurda bir gün imal edilen karavan satılacak olursa " sen bunu bu paraya yaptın neden fazla kar ediyorsun " gibi bir soru ile karsılasmaktan kacınmak ise arada EL EMEĞİ denilen bir işçilik var. Bazı el emekleri para ile ölçülemez ;)
Ben Efsaneyi kendim yapamayacağımdan profesyonel karavan yapan bir yere bıraktım.Bence bu sitede ne derece karavan yapımında emek sarf edildiğini açıkça gördüm.Gerçekten karavanda kullanılan malzemelerin değeri bence karavanın değerini belirlemede ölçüt değil.Onları bir araya getirmek işlemek esas olan.Yoksa iki plaka konturplağı duş teknesini yatağı muslukları vs almak ne olacak.Bunları işlemek önemli.O nedenle her karavan bence sahibinin kendisine verdiği veya biçtiği değeri hak ediyor.Ha tabi karavan alma aşamasında pazarlıklar yapıyorum yaptım da kendi adıma ama bu düşüncemi değiştirmiyor.Keşke refah seviyesi ülkemizin çok fazla olsa da herkes rahatça ikinci elde karavanını satabilse veya rahatlıkla yapsa veya yaptırabilse.
Aklıma gelen bir anımı yazayım bu arada.Önceki sayfalarda belirtmiştim her sene motorsikletle gezi yaptığımı.Ve hep campinglerde konakladığımı.İspanya gezimizde Ronda diye küçük bir kasabanın girişinde bir campinge giriş yaptık.Burası Boğa Güreşi nin doğduğu ve ilk boğa güreşi arenasının yapıldığı geçmişte kalan inanılmaz tarihi bir kasaba olduğundan Camping çok tercih ediliyordu.Öğle sıcağı motorlarımızı park ettik bizden iki dakika önce de büyük ve çok pahalı bir karavan ile yaşı 60 ın üstünde bir alman karı koca resepsiyone girmişti.Ben evraklarımızı alıp kaskı bile çıkarmadan resepsiyona girdim.hava 40 dereceden fazla Ağustos.Geride durup onların check in yapmasını beklerken arkadaşlarım da dışarıda kalın giysilerle güneşte bekliyorlardı.Alman karavancı lütfen siz işleminizi yapın dedi.Şaşırdım.Hava sıcak üzeriniz kalın arkadaşlarınız güneş altında dedi.Siz önce check in i bitirin dedi.Sonra campingdeki havuzda eşi ile kendisini görünce tekrar teşekkür etmek için yanlarına gittim karı koca öğretmenlermiş ve ayda 5000 avroya yakın maaşları varmış yılda altı ay geziyor altı ay Berlinde yaşıyorlarmış.Bu konuşmayı yaptığım tarihte kendisi de avukat olan babam sağdı ve SSK emeklisiydi.Ayda maaaşı da 600tl idi.İşte bizler Türkiye de kısıtlı imkanlar ve büyük fedakarlıklarla birşeyler yapmaya çalışıyoruz.Bu çok güzel bence.Fiyatların bazen açıklanmak istenmemesi bu zorluklardan da kaynaklanabilir.Bir şey diyemeyiz.Forumda bazen tartışmalar veya yanlış anlaşılmalar okuyorum ama bunların büyümemesi çok güzel çünkü zaten küçük bir camiada tartışmak yerine birbirimize yardımcı olmak hoş sohbet etmek en güzeli.Konuyu biraz dağıttım ama olsun burada çok değerli kişilerle gerek telefonda gerek mail ortamında gerekse yüzyüze tanışıyorum.İnşallah campinglerde de tanışacağız zamanı gelince.
İzmir den selamlar
Burak Yalçın

Burak Bey düşünceleriniz çok doğru. Mecburen kazancımıza göre hayatımızı şekillendimek zorundayız..Bütçemize göre bir karavan hepimizin hayali..İnşallah herkes hayallerine kavusur..
Nette karavan yedek parcası veya aksesuarı incelerken görüyorum ki adı MARİNE veya KARAVAN olan yedek parcalar ,benzer şekilde kullanılabilecek muadil parcalara göre çok pahalı.
İşte bu durumda devreye fiyat yardımlasması girmeli.. Nerede ucuz ve kaliteli bir malzeme var ise ihtiyacı olanlara almaları konusunda yardım edilip ve bilgi verilmeli diye düşünüyorum.

Emek verilen bir karavan dediğiniz gibi " her karavan bence sahibinin kendisine verdiği veya biçtiği değeri hak ediyor " :smiley:

İnşallah güzel bir karavana sahip olursunuz. Siz camp ve gezi konusunda cok cok ileridesiniz. Bense daha çok çok yeniyim.. ;D Tanışmak ve görüşmek dileğiyle..

Saygılar hey.gif

Goldwingerr' Alıntı:
Ben Efsaneyi kendim yapamayacağımdan profesyonel karavan yapan bir yere bıraktım.Bence bu sitede ne derece karavan yapımında emek sarf edildiğini açıkça gördüm.Gerçekten karavanda kullanılan malzemelerin değeri bence karavanın değerini belirlemede ölçüt değil.Onları bir araya getirmek işlemek esas olan.Yoksa iki plaka konturplağı duş teknesini yatağı muslukları vs almak ne olacak.Bunları işlemek önemli.O nedenle her karavan bence sahibinin kendisine verdiği veya biçtiği değeri hak ediyor.Ha tabi karavan alma aşamasında pazarlıklar yapıyorum yaptım da kendi adıma ama bu düşüncemi değiştirmiyor.Keşke refah seviyesi ülkemizin çok fazla olsa da herkes rahatça ikinci elde karavanını satabilse veya rahatlıkla yapsa veya yaptırabilse.
Aklıma gelen bir anımı yazayım bu arada.Önceki sayfalarda belirtmiştim her sene motorsikletle gezi yaptığımı.Ve hep campinglerde konakladığımı.İspanya gezimizde Ronda diye küçük bir kasabanın girişinde bir campinge giriş yaptık.Burası Boğa Güreşi nin doğduğu ve ilk boğa güreşi arenasının yapıldığı geçmişte kalan inanılmaz tarihi bir kasaba olduğundan Camping çok tercih ediliyordu.Öğle sıcağı motorlarımızı park ettik bizden iki dakika önce de büyük ve çok pahalı bir karavan ile yaşı 60 ın üstünde bir alman karı koca resepsiyone girmişti.Ben evraklarımızı alıp kaskı bile çıkarmadan resepsiyona girdim.hava 40 dereceden fazla Ağustos.Geride durup onların check in yapmasını beklerken arkadaşlarım da dışarıda kalın giysilerle güneşte bekliyorlardı.Alman karavancı lütfen siz işleminizi yapın dedi.Şaşırdım.Hava sıcak üzeriniz kalın arkadaşlarınız güneş altında dedi.Siz önce check in i bitirin dedi.Sonra campingdeki havuzda eşi ile kendisini görünce tekrar teşekkür etmek için yanlarına gittim karı koca öğretmenlermiş ve ayda 5000 avroya yakın maaşları varmış yılda altı ay geziyor altı ay Berlinde yaşıyorlarmış.Bu konuşmayı yaptığım tarihte kendisi de avukat olan babam sağdı ve SSK emeklisiydi.Ayda maaaşı da 600tl idi.İşte bizler Türkiye de kısıtlı imkanlar ve büyük fedakarlıklarla birşeyler yapmaya çalışıyoruz.Bu çok güzel bence.Fiyatların bazen açıklanmak istenmemesi bu zorluklardan da kaynaklanabilir.Bir şey diyemeyiz.Forumda bazen tartışmalar veya yanlış anlaşılmalar okuyorum ama bunların büyümemesi çok güzel çünkü zaten küçük bir camiada tartışmak yerine birbirimize yardımcı olmak hoş sohbet etmek en güzeli.Konuyu biraz dağıttım ama olsun burada çok değerli kişilerle gerek telefonda gerek mail ortamında gerekse yüzyüze tanışıyorum.İnşallah campinglerde de tanışacağız zamanı gelince.
İzmir den selamlar
Burak Yalçın

Tipo' Alıntı:
Burak Bey düşünceleriniz çok doğru. Mecburen kazancımıza göre hayatımızı şekillendimek zorundayız..Bütçemize göre bir karavan hepimizin hayali..İnşallah herkes hayallerine kavusur..
Nette karavan yedek parcası veya aksesuarı incelerken görüyorum ki adı MARİNE veya KARAVAN olan yedek parcalar ,benzer şekilde kullanılabilecek muadil parcalara göre çok pahalı.
İşte bu durumda devreye fiyat yardımlasması girmeli.. Nerede ucuz ve kaliteli bir malzeme var ise ihtiyacı olanlara almaları konusunda yardım edilip ve bilgi verilmeli diye düşünüyorum.

Emek verilen bir karavan dediğiniz gibi " her karavan bence sahibinin kendisine verdiği veya biçtiği değeri hak ediyor " :smiley:

İnşallah güzel bir karavana sahip olursunuz. Siz camp ve gezi konusunda cok cok ileridesiniz. Bense daha çok çok yeniyim.. ;D Tanışmak ve görüşmek dileğiyle..

Saygılar hey.gif
İnşallah karavanlarımıza sahip olur da kamp gezi yazılarımızı paylaşırız:smiley:
İzmir den selamlar
Burak Yalçın

Burak Bey

Reimo'ya gittiginizde araciniz icin cok sey bulacaksiniz.Sahsen ben ilk olarak on camlar icin icten takmali guneslik alirdim.
Tente icin neye karar verdiniz bilmiyorum ama Yunanistan gibi ulkelerde cok ucuza ikinci el bulunabiliyor.
Bu hafta imaja bir gidip Aydin beyin cayini icmek istiyorum.Araca baslandiysa resimlerini ceker sizin icin buradan paylasirim.Tabi Aydin Bey izin verirse..

Saygilar
Mustafa Guler

Mustafa Bey çok teşekkürler.Bursaya öyle bir hızla gelip döndük ki kimseyi arayamadım.İnşallah yapım aşamasında sık sık geleceğim.Geldiğimde tanışmak isterim.Aydın Bey hemen başlamış işe.Valla yerimde duramıyorum heyecandan ama 5 yılın dolmasına daha 4.5 ay var.Yazın kimse tutamaz beni :smiley:
Tente için şu anda taktırmayacağım.Sizin dediğiniz gibi bir çözüm düşünülebilir.Benim esas sıkıntım arkaya koyacağım motorun seçimi konusunda :smiley: Karar veremiyorum bu konuda derin araştırmalar yaptım motorcu da olduğumdan bununla ilgili bir topik açmayı düşünüyorum.Nasıl olur acaba?

Herşey gönlünüzce olsun özünden olsun..Dileğim özlediğiniz karavana sorunsuz kavuşmanız ( O, Alman karavancı,lar gibi zihniyet,leriniz bol olsun )

TUGAY58' Alıntı:
Herşey gönlünüzce olsun özünden olsun..Dileğim özlediğiniz karavana sorunsuz kavuşmanız ( O, Alman karavancı,lar gibi zihniyet,leriniz bol olsun )
Tugay bey çok teşekkürler.Kim bilir belki bir gün Kayserideyim buranın nesi özel abi çok açım diyebillirim:smiley: Ben de aynı iyi dilekleri sizin için besliyorum.
İzmir den selamlar
Burak Yalçın

must' Alıntı:
Burak Bey,

Elbette sizin kadar bilgi ve tecrube sahibi olmamakla birlikte
Eger karavanin arkasina bir motor koyacaksam, http://www.ktm.com/enduro/250-exc-f-eu/highlights.html#.UPW7kYmLLO0 olurdu.

Saygilar
Mustafa Guler
Mustafa Bey bu motorlar çok güzel hem bunu,hem de 640 lığını kullandım bir süre ama hiç sevemedim.Arazide süperler toptak pistte ama devamlı gaz istemekteler ve yolda stabil gitme eğilimleri yok devamlı agresif bir sürüş istiyorlar.yani yolda 40 la 50 ile gideyim derseniz ya çok bağırıyor motor ya da gaz vermenizi isteyip tekliyor.Ama bunun duke 200 si var o olabilir diye düşünüyorum.
http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.motorbeam.com/wp-content/uploads/KTM_Duke_200_vs_Competitors.jpg&imgrefurl=http://www.motorbeam.com/bikes/ktm-duke/ktm-duke-200-live-pictures/&h=720&w=960&sz=94&tbnid=O8uWj_OkTL0TXM:&tbnh=99&tbnw=132&prev=/search%3Fq%3Dktm%2Bduke%2B200%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=ktm+duke+200&usg=__PaxW5DXBYxClgKOMknOquj5Pg_0=&docid=AMvkWkTEJF-FCM&hl=tr&sa=X&ei=Tsf1UITeM8SH4gSm6YGwAw&sqi=2&ved=0CEEQ9QEwAw&dur=109

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR