Karavanımın Yapım Aşamaları; 17 m3 Ducato Efsane (Goldwingerr)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 458
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 132,963
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; 17 M3 Ducato Efsane (goldwingerr)

Goldwingerr' Alıntı:
Efsane bitti.Üç hafta önce motorsikleti de götürdüm aparat yaptırmak için.Aydın Beyin hazırladığı aparat motora göre zayıf kaldığından yeniden yapmışlar.Arkası ağırlaştığından havalı kendinden kompresörlü süspansiyon da taktırdım Aydın Beyin tavsiyesi ile.Bu arada siteye giremediğim zamanda çok yoğundum iki kere Almanya ya gittim birer haftalığına ve bütün karavan mağazalarını gezdim.120 kg lık malzeme getirdim.Şarap bardağından sivrisinek kovucusuna katlanır bisikletinden fön makinesine süpürgesine kadar çeyiz düzer gibi herşeyi aldım.Tuvalet kimyasalları melamin tabak çanak setleri katlanır çaydanlıklar waeco kattel lar organiser lar orjinal cam güneşlikleri kapılara içten ve dıştan koruyucu kilitler arka ve orta kapıya sineklikler gizli kasa dolap içlerine yaylı eşya düşmesini engelleyici çubuklar elektrikli mangallar hatta Hollanda dan orjinal bir masa aldım ayakları tabüre şeklinde kulpları çıkan celik tencere seti ve teflon tencere seti bile aldım.Annem oğlum artık karavana bari bir gelin getir diye takılıyor bana :smiley:)) Çok özendim ilk seyahati de annem ile kız kardeşime ayırdım onları kısmet olursa bu sene yurt dışına götüreceğim.Aldıklarımın ve malzemelerin resimlerini paylaşacağım.Efsanenin de tahminim 15 gün sonra resimlerini bitmiş halde paylaşırım.Şafak 15 :smiley:

Resmen kahkaha attım annenizin dileğine :smiley: Süper bir alışveriş olmuş. Bende 12V su ısıtıcısı alacaktım. Kullandıktan sonra görüşünüzü merak ediyorum. Bisiklet gerçekten güzelmiş.

Etiketler

theta' Alıntı:
Bir Brompton almışsınız; katlanır bisikletler arasında bir "efsanedir" o da :smiley:
Kendine özgü katlanma tekniği sayesinde katlandığında mümkün olan en küçük boyutlara ulaşan 16 inç bisiklettir. Geçen sene Türkiye de çok aradım, dışarıdan alacak vaktim yoktu. Bulamayınca 2 numaraya (Dahon Ciao) razı olmuştum.
Lastik basıncı normal bisikletlere göre çok yüksektir; söylediler mi bilmiyorum satarken.

Güle güle kullanın.

Çok teşekkür ederim evet lastik basıncı 100 Psi inanılmaz.Ben de bakarken bu bisikleti keşfettim.Ama Türkiye de bulunmuyor.Onun için ben de Köln den almak zorunda kaldım.Ama denedim inanılmaz dengeli ve yolda gidişi vites oranları süper.Arabanın bagajından ayırmıyorum şu an.Biryere gittiğimde arabayı uzak yere park ediyorum gideceğim yere bisikletle gidiyorum park parasından tasarruf ede ede parasını çıkaracağım :smiley:

bariscim' Alıntı:
Burak, bisiklet çok güzelmiş. Güle güle kullan tüm aldıklarını.
Hala var mı o gelenek bilmiyorum. Kimi yörelerde gelin olacak kız isteme filan işleri bittiğinde çeyizini sergiler.
Benzerini aldıklarını göstermen adına senden yapmanı isteyebiliriz.

Alp Abicim resimlerini çekip koyacağım siteye.Annem de bir an önce efsanenin gelmesini bekliyor salondaki bir köşe karavan malzemesi dolu :smiley:

marmariscj7' Alıntı:
Karavan için aldığınız bisiklet mükemmel her zaman için benim tercihimdir katlanan bisikletler.Bazı karavanların arkasında koca koca bisikletleri gördüğümde hafif bir gülümseme oluyor yüzümde ne gerek var bu kadar büyük bisiklet taşımaya diyorum.

Evet bende scoott marka çok güzel bir bisiklet daha var ama bu katlanır ondan aşağı kalmaz.Hollanda da gezerken kullanılmış bisiklet satan bir dükkanda bir tane daha buldum ikinci el buna benzer bir bisiklet inanır mısınız 50 Avro idi ama alacak durumum yoktu çünkü yüküm 60 kiloyu bulmuştu.Ama demek ki oralarda bulunabiliyor.Ben bir tane de öyle ikinci el kıstırıp almak istiyorum brompton olmasına gerek yok küçük olsun yeter.fakat bunu dışarı koyamadığımızdan camper in içindeki bağajdan yiyor bu durum biraz dezavantaj değil mi?

zentoz' Alıntı:
Resmen kahkaha attım annenizin dileğine :smiley: Süper bir alışveriş olmuş. Bende 12V su ısıtıcısı alacaktım. Kullandıktan sonra görüşünüzü merak ediyorum. Bisiklet gerçekten güzelmiş.

Valla su ısıtıcısını aldım ama Aydın Bey fazla sisteme yükleniyor bir kişi karavanı yakıyordu bunun yüzünden ben takmam dedi.Ayrı hat çekilmesi lazım dedi açıkçası ben de biraz çekindim.Ama çok şık gözüküyor.Bakalım alınca deneyeceğiz.O zaman kullanışlı mı göreceğiz.

Havalı süspansiyon çok iyi bir seçim. Böylece kendiniz de ayarlayabilirsiniz. Ben birde alacağım karavana Il Fema firmasının dengeleyecisini düşünüyorum. Otomatik moduda var. Böylece benim için karavanı dengye almak sorun olmayacak. En sevmediğim iş takozlar üzerinde karavana manevra yaptırmak :smiley:

Bu videosu belki fikir verir. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-uiRq1Ki4uo

Şu anda onu araştırıyorum ama bir fiyata ulaşamadım. Arayıp sormak lazım. Bir de şu sistem var. Sürekli karşıma çıkıyor. Bunun da fiyatına ulaşmaya çalışıyorum. Arayıp sormak lazım. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZVPRDVFAa10

Büyük bisikletin kapladığı alan küçüğe göre daha fazla yer kaplar ayrıca yapılmış olan yer tasarrufundan kazanılan yerede başka birşeyler koyulabilir.Katlanır bisikletlerin jant çapları küçük olabir ama unutmayınki çevremize baktığımız bir çok gencin altında BMX tarzı bisikletler görüyoruz bu bisikletler hem şehir yaşamında hemde doğada kullanılabilecek tarzda yapılmıştır.Ayrıca kamp çevresinde veya arazide bizler yarış halinde değilizki yavaş yavaş etrafımıza bakınarak sakin bir şekilde gezintiye devam ederek konforuda sağlamış oluruz.

Goldwingerr' Alıntı:
Biryere gittiğimde arabayı uzak yere park ediyorum gideceğim yere bisikletle gidiyorum park parasından tasarruf ede ede parasını çıkaracağım :smiley:

Fiyatını biliyorum, park parasından tasarruf ederek ödediğinizi çıkarmak pek mümkün değil :smiley:)

zentoz' Alıntı:
Havalı süspansiyon çok iyi bir seçim. Böylece kendiniz de ayarlayabilirsiniz. Ben birde alacağım karavana Il Fema firmasının dengeleyecisini düşünüyorum. Otomatik moduda var. Böylece benim için karavanı dengye almak sorun olmayacak. En sevmediğim iş takozlar üzerinde karavana manevra yaptırmak :smiley:

Bu videosu belki fikir verir. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-uiRq1Ki4uo

Özgür bu süpermiş bulmak lazım bunu taktırmadan uyuyamam ben şimdi vallaha:smiley:
fakat topraga çime denk getirmemek lazım değil mi bunun yere basan kısmını gömülür yoksa.

marmariscj7' Alıntı:
Büyük bisikletin kapladığı alan küçüğe göre daha fazla yer kaplar ayrıca yapılmış olan yer tasarrufundan kazanılan yerede başka birşeyler koyulabilir.Katlanır bisikletlerin jant çapları küçük olabir ama unutmayınki çevremize baktığımız bir çok gencin altında BMX tarzı bisikletler görüyoruz bu bisikletler hem şehir yaşamında hemde doğada kullanılabilecek tarzda yapılmıştır.Ayrıca kamp çevresinde veya arazide bizler yarış halinde değilizki yavaş yavaş etrafımıza bakınarak sakin bir şekilde gezintiye devam ederek konforuda sağlamış oluruz.

Çok doğru hızlı olmakla işimiz yok zaten ama bence tek olması gereken bisiklette ya çok iyi bir vites ya da biraz elektrik katkısı.her bisiklete takılan bir elektrik kiti buldum izmirde adı greenline online sipariş yeri ikiteker.com.tr bilgi için 02324221421 mail ise info@turat.com.tr Malum yazın hava çok sıcak ve hemen hemen her yer Türkiyede az ya da çok yokuşlu ben de biraz balıketi olduğumdan rampada hararet yapıyorum ondan bu iyi bir tercih olabilir :smiley:))

Her bisiklete takılabilen elektrikli motoru çok iyi seçmek gerekiyor her zaman parçası olan ve tanınan bilinen bir markayı almakta fayda var.Bir iki sene sonra parça aradığınızda bulunabilsin yoksa çok parça peşinde koşturursun.İyi bir elektrikli motor takviyesiyle gezmenin tadına doyum olmaz.İleriki günlerde bisikletinizin resimlerinizi bizlerle paylaşırsanız memnun olurum .

Goldwingerr' Alıntı:
Özgür bu süpermiş bulmak lazım bunu taktırmadan uyuyamam ben şimdi vallaha:smiley:
fakat topraga çime denk getirmemek lazım değil mi bunun yere basan kısmını gömülür yoksa.

Çimde çekilmiş görüntülerini de gördüm. Önemli olan çamura girmemek bence.

Bilgi için,
Brompton bisikletlerin yapım aşamalarını gösteren çok detaylı bir video :smiley:

http://www.youtube.com/watch?v=qtR56OdIVCk&feature=em-subs_digest

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR