.
Eh yani Serdar bey, şimdi taşlar yerine oturdu.
AR-GE mühendisi olduğunuzu daha evvel yazmış olsaydınız açtığınız başlıklarla bizleri böylece boşuna aşağılık duygusuyla kıvrandırmazdınız.
Gerçi projelerinize yaklaşım yönteminiz, materyal bilgisi, alet kullanımı v.b. den anlamam lazımdı ya. Her neyse..
Çarşamba testinizi ben de sabırsızlıkla bekliyorum. Özellikle sonucunu merak ettiğim noktalar var.
* Aparatı sabitleme amacıyla kullanacağınız lastik balonun, belki hava yerine su ile doldurulması daha yerinde olabilir ? Kayganlık deterjan ya da sıvı sabun ile artabileceği gibi, balonun yeterli tutuculuğu için diğer satıhların, yeterli retansiyona sahip olma zorunluğu ve konik yapıların amaça pek de uygun olamayacağı aklıma geliyor.
* Aparatınızın sudan daha ağır olduğunu sanıyorum ?
* Su ve çamaşır dolu durumda pervane yüzey direncinin, motorun gücüyle kolaylıkla aşılıp aşılamayacağı da diğer merak ettiğim bir nokta.
Tabii bütün bu teorik yaklaşımların oluşması durumunda çözümleri ise bilindiği üzere çok basit şeyler.
Piyasada çok kuvvetli vantuz sistemleri var. Sanırım kapladıkları yer, aparata sabitlenmesi ve yatay kuvvetlere belirsiz direnci açısından ilginizi çekmedi ?
Silecek motorunuz sanırım çift yönlü çalışıyor ? Zaten akla en uygunu da o.
Pervaneyi çamaşırların altına sıkışmaması için diske oturtmanız, evimize altmışlı yılların başında buzdolabından önce giren Hoover merdaneli çamaşır makinasını hatırlattı. Çok hoşuma gitti.
Pervaneye takılan çamaşırlarla artan direnç, pervanenin hatta disksiz olarak kafes içine yerleştirilmesiyle aşılabilir sanırım. Tabi gerekliliğinizi testiniz gösterecek. Belki pervane kenarlarının ovalleştirilmesi bile yeterli sonuç verebilir ? Ya da hepsi gereksizdir.
Aparatınız bittikten sonra müsaadenizle, çözüme teknik yaklaşım açısından görüşlerimi bildirmek isterdim.
Not
İzninizle bir spekülasyon:
Enerji birimini de aparatınıza integre ettiğiniz kompakt bir çözüm, neden dış pazarlar için çekici ve sevimli gelmesin ? Bütün kışı mesela Portekiz’de, İspanya’da karavan parklarda geçirenler var.
Büyük düşünmek size stres yapmıyorsa belki üzerinde düşünmeye değebilir?
Patentini alıp 30-40 tanesini Amazon üzerinden pazarlamak, piyasa geçerliliği üzerinde fazla risk almadan bilgi sahibi olmanızı sağlamalı ?
Tabi gerekli güç açısından bilgimin olmadığını söylemeliyim.
.