Karavan Yenileme- Chevrolet Centurion

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan y_bakla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 115
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,925
Ynt: Karavan Yenileme- Chevrolet Centurion

Arka ust parcayi monte ettigimizde butun parcalar birbiri ile bosluktuz opusmesi onemliydi. alt ust ve yan parcalar hepsi tatmin edici oldu.

20120306_175946.jpg

20120306_180009.jpg

20120306_180025.jpg

20120306_180216.jpg

20120306_180300.jpg

Etiketler

Arka sinyaller ile merdivenin monte edilecegi kisimlari tutkallayip zimbaladiktan sonra camlarin gelecegi yerlere de kontraplak ile kalinlik vermek icin cerceve yapinca arkasi kapatmaya hazir oldu. ama gun bitti.

20120306_181714.jpg

20120306_182411.jpg

20120306_183230.jpg

20120306_183818.jpg

20120306_183845.jpg

Merhaba ilgi ile izliyorum. Ozellikle alkovanli karavanlarin etekleri de ahsap oldugundan curuyor. Bu curumeyi ileride engellemek icin bir sey yaptiniz mi? Ahsaba birsey surdunuz mu gibi bir cozumunuz oldu mu? İkinci sorum ise bu ahsap konstruksiyonu yaptiktan sonra uzerine ne kaplayacaksiniz? Orjinal alimunyum mu yoksa yeni aluminyum plaka mi aldiniz. Sevgiler. Kolay gelsin.

Elinize emeğinize sağlık hayırlısı ile bitirip sağlıkla gezmenizi diliyorum

insel' Alıntı:
Merhaba ilgi ile izliyorum. Ozellikle alkovanli karavanlarin etekleri de ahsap oldugundan curuyor. Bu curumeyi ileride engellemek icin bir sey yaptiniz mi? Ahsaba birsey surdunuz mu gibi bir cozumunuz oldu mu? İkinci sorum ise bu ahsap konstruksiyonu yaptiktan sonra uzerine ne kaplayacaksiniz? Orjinal alimunyum mu yoksa yeni aluminyum plaka mi aldiniz. Sevgiler. Kolay gelsin.
Eteklerin dis yuzu gibi ic yuzleri de aleminyum tabaka ile kapli olsalarda curumeleri zor olmuyor. Iskelette kullanilan ahsaplar vacum ilacli dis sartlar icin hazirlanan turden olursa sanirim dayaniklilik suresi artar. Ama biz daha sonra altini poliüretan kopuk ile kaplama sansi bulma umidine sahip oldugumuz icin isolasyonun eteklerin omrunu uzatacagini umid ediyoruz. Ahsap iskeleti cikardigimiz kendi aleminyum tabakalari ile kapliyoruz.

Bu konu bence cok onemli. Gecen gun gidip bakma sansi buldugum euromobil bir alkovanli karavanin eteklerinin icerden hep curuk oldugunu yine tespit ettim. Bunlarin tamiri oldukca zor. Velhasil bu ahsaplarin komur gibi olmasinin kontrol edilmesi karavan alinacaksa bunlar bilinerek alinmalidir.

Aleminyum kaplamalarin eklem yerlerindeki kalinlik farkinin koselere koyacagimiz aleminyum cubuklarin bosluksuz monte edilmesini zorlastiracagi icin bu kalinlik farklarini ahsapta actigimiz bosuklarda kaybettirdik. Camlarin monte edilecegi kisimlara macun seritleri ahsap ile alelimyum kaplama arasina ve kaplama ile de cam cerceve arasina konularak su sizmasini kesmeyi umit ediyoruz. ayni macunlari ayni prensip ile eteklerin ust kisminda bulunan kapaklarin etraflarina da yaptik.

20120308_123600.jpg

20120308_161430.jpg

20120308_161438.jpg

20120308_172453.jpg

20120308_182042.jpg

Camlari da taktiktan sonra elektrige basladik. Eski halinin fotografina bakinca emegimize ve harcadigimiz zamana degdigini gorduk.

20120308_182056.jpg

20120308_182126.jpg

20120323_200300.jpg

20120323_200318.jpg

IMG_20120203_123715.jpg

Elektrik kismi basladi.
Prizleri yeniledik. Uc tane daha yeni priz monte edip kablo cektik. Banyonun prizini beyaz diger butun prizleri siyah yaptik. 110V sadece prizlerde olacak. Isiklaklarin hepsi 12V.

20120323_200130.jpg

20120323_200226.jpg

20120323_202003.jpg

20120323_202349.jpg

20120323_202858.jpg

Merhabalar,
Yusuf bey ellerinize sağlık.Emekle güzel birşey ortaya çıkartacaksınız bu belli.Güzel gezi ve dinlencelerde kullanın.
Haddim ve bilgim olmayarak bir konu hakkında (aslında bilgi edinebilmek amaçlı) sanırım çam ağacının kerestesini kullandınız, acaba çam ve benzeri yumşak kereste yerine kayın, meşe veya kesyane kullanılamazmı?Malum bizim bölgede (doğu Karadeniz iklim zaten malum)boya veya koruma için herhangi bir işlem yapılmamış özellikle iskeletinde kestane ağacı kullanılmış birçok ev var.Bizim kendi evimiz 100 seneden eskiydi ve çatısındaki kestane keresteleri tekrar kullandık.O nedenle sordum kestane gerçekten çok dayanıklı bir ağaçtır.Acaba bu işlerde dezavantajımı vardır.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Yusuf bey ellerinize sağlık.Emekle güzel birşey ortaya çıkartacaksınız bu belli.Güzel gezi ve dinlencelerde kullanın.
Haddim ve bilgim olmayarak bir konu hakkında (aslında bilgi edinebilmek amaçlı) sanırım çam ağacının kerestesini kullandınız, acaba çam ve benzeri yumşak kereste yerine kayın, meşe veya kesyane kullanılamazmı?Malum bizim bölgede (doğu Karadeniz iklim zaten malum)boya veya koruma için herhangi bir işlem yapılmamış özellikle iskeletinde kestane ağacı kullanılmış birçok ev var.Bizim kendi evimiz 100 seneden eskiydi ve çatısındaki kestane keresteleri tekrar kullandık.O nedenle sordum kestane gerçekten çok dayanıklı bir ağaçtır.Acaba bu işlerde dezavantajımı vardır.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
Iyi dilekleriniz icin cok tesekkurler Niyazi Bey.
Agaclar hakkindaki tecrubem sinirli ozellikle Karadenizdeki agaclarla ilgili bir sey demem yanlis olur. Burada sadece karavanlar degil uc kata kadar butun evler Cam agacindan yapiliyor. Hafifligi, cirasinin dayaniklilik kazandirmasi, bol olmasinin ucuzlugu getirmesi ve kolay islenebilmesinden dolayi cazip geliyor. Asagidaki fotograftaki agaclarin hemen hemen hepsi Cam. birazi da Sedir.
Agaclarin agirligi karavan yapiminda tercih edilmesinde etkili olabilir. Zira soktugumuz mobilyalarda kalin playvud hic kullanilmamizti yerine iskeletleri 3mm lik ince panellerle kaplayip bosluk ve kalin gorunum yaratmislar. Hafiflikte cok fark yaratabilmislar.
Cok cesitli sertlik degerlerine sahip Kestane agaclari mevcutmus. Janka denen sertlik testine gore bir kac kestanenin sertlik farkina dikkat ettim.
[font=arial, verdana, helvetica]Kizilderili Gul Kestanesi {Mesua ferrea} 2890[/font]
[font=arial, verdana, helvetica]Guney Kestanesi {Sweetia panamensis} 2670[/font]
[font=arial, verdana, helvetica]Patagonya Kestanesi {Cabralea parda} 1610[/font]
[font=arial, verdana, helvetica]Kape Kestanesi {Calodendrum capense} 1430[/font]
[font=arial, verdana, helvetica]Avrupa at kestanesi {Aesculus hippocastanum} 880

Tatli Kestane {Castanea sativa} 680
[/font]
[font=arial, verdana, helvetica]Amarikan (tirtilli) Kestane {Castanea dentata} 540[/font]
Bizim burada bahcede heryeri tirtil yapan bela kestane agacini budadik ve birini hatta kestik ve ise yarar umidiyle kuruttuk. Bir tur at kestanesi olan bu amarikan kestanesi beklentilerimizin cok cok altinda sertlige sahipti. Islemeye de hic musait degildi. Ama Karadenizdeki cok farkli degerlere sahip olsa gerek.
Ben butun karavani bastan yapsam ve agac kullansam sanirim sedir kullanirdim.Agir ve pahali olurdu ama bir cok ozelligi var. Burada ev kaplamasi olarak hic ilaclamadan evleri onunla kaplamalari tesaduf degil. Hasereleri de barindirmiyor hatta bocek kovucu olarak sedir talasi kullaniyorlar. Dolabi, cekmeciligi sedirden yap guveyi uzak tutar deniyor. Sediri agac kurdu da yiyemiyormus.
Selametle kalin.

IMG_20120217_193151.jpg

Yusuf bey kolay gelsin. Keyifle okuyorum, ellerinize sağlık...

Yusuf bey.
Çalışmalarınızı ibretle izliyorum . eskiye baglı kalıp yenileme işlerinin ne kadar zor olabildiğini zaman zaman yaşadıgım da ne kadar kadar hassas çalışmaya mecbur kaldıgımı ve hangi yanından çalışmaya kalksanız bir sürü ters el ile karşılaştıgımı hatırladıkca sizi gönulden takdir ediyorum. Üstelik " bu kadar oluyor" demeyip gereken saglamlıgı ve estetigide sürdürüyorsunuz . Kolay gelsin kardeşim .Ne diyeyım, zor iş . Bileğine kuvvet.
selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri