Karavan Yenileme- Chevrolet Centurion

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan y_bakla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 115
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,853
Ynt: Karavan Yenileme- Chevrolet Centurion

y_bakla' Alıntı:
Iyi dilekleriniz icin cok tesekkurler Niyazi Bey.
Agaclar hakkindaki tecrubem sinirli ozellikle Karadenizdeki agaclarla ilgili bir sey demem yanlis olur. Burada sadece karavanlar degil uc kata kadar butun evler Cam agacindan yapiliyor. Hafifligi, cirasinin dayaniklilik kazandirmasi, bol olmasinin ucuzlugu getirmesi ve kolay islenebilmesinden dolayi cazip geliyor. Asagidaki fotograftaki agaclarin hemen hemen hepsi Cam. birazi da Sedir.
Agaclarin agirligi karavan yapiminda tercih edilmesinde etkili olabilir. Zira soktugumuz mobilyalarda kalin playvud hic kullanilmamizti yerine iskeletleri 3mm lik ince panellerle kaplayip bosluk ve kalin gorunum yaratmislar. Hafiflikte cok fark yaratabilmislar.
Cok cesitli sertlik degerlerine sahip Kestane agaclari mevcutmus. Janka denen sertlik testine gore bir kac kestanenin sertlik farkina dikkat ettim.
[font=arial, verdana, helvetica]Kizilderili Gul Kestanesi {Mesua ferrea} 2890[/font]
[font=arial, verdana, helvetica]Guney Kestanesi {Sweetia panamensis} 2670[/font]
[font=arial, verdana, helvetica]Patagonya Kestanesi {Cabralea parda} 1610[/font]
[font=arial, verdana, helvetica]Kape Kestanesi {Calodendrum capense} 1430[/font]
[font=arial, verdana, helvetica]Avrupa at kestanesi {Aesculus hippocastanum} 880

Tatli Kestane {Castanea sativa} 680
[/font]
[font=arial, verdana, helvetica]Amarikan (tirtilli) Kestane {Castanea dentata} 540[/font]
Bizim burada bahcede heryeri tirtil yapan bela kestane agacini budadik ve birini hatta kestik ve ise yarar umidiyle kuruttuk. Bir tur at kestanesi olan bu amarikan kestanesi beklentilerimizin cok cok altinda sertlige sahipti. Islemeye de hic musait degildi. Ama Karadenizdeki cok farkli degerlere sahip olsa gerek.
Ben butun karavani bastan yapsam ve agac kullansam sanirim sedir kullanirdim.Agir ve pahali olurdu ama bir cok ozelligi var. Burada ev kaplamasi olarak hic ilaclamadan evleri onunla kaplamalari tesaduf degil. Hasereleri de barindirmiyor hatta bocek kovucu olarak sedir talasi kullaniyorlar. Dolabi, cekmeciligi sedirden yap guveyi uzak tutar deniyor. Sediri agac kurdu da yiyemiyormus.
Selametle kalin.
Merhaba
Bu tarz konstrüksyonlarda meşe ağacı kullanılması tavsiye edilir,
kullanılacak ağaç pürmüzle yakılıp,üzerine zift sürülüp naylon poşet yada streç film le sarılırsa(çok şart değildir) betondan bile daha dayanıklı olacaktır.
Siz yapacağınızı yapmışsınız,sizin vesileniz ile bir başka arkadaşın işine yarayabileceğini düşünerek not düştüm.
Zanaatkar insanları her zaman takdir etmişimdir,kolay gelsin.

Etiketler

zentoz' Alıntı:
Uzun süredir sizden ses çıkmayınca merak ettim umarım herşey yolundadır...

Yuuf Bey'den, nian başından bu yana bir haber yok, meraklandım doğrusu; umarım ters giden birşeyler yoktur.

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Yusuf Bey'den, nisan başından bu yana bir haber yok, meraklandım doğrusu; umarım ters giden birşeyler yoktur.

Cavid Sezen

Bende zevkle takip ediyordum.

İyi olduğunu ümit ediyor,çalışmalarının devamını sabırsızlıkla bekliyorum.

Ben de şimdi okudum devamını merak ediyorum.Kolay gelsin.
İzmir den selamlar
Burak Yalçın

Siteye yeni giren,Numan beyle bu gün iş yerinde kahvemizi cayımızı ve kazandibini yiyerek ( Sağolsun ) konuşmuştuk eski bir motokaravanı alıp tekrar onarmayı.
Bu sayfayı da görünce Numan beye yardımcı olabilir diye iyice irdeledim ama sonunda hayal kırıklığına uğradım.
Yusuf abiden uzunca bir zamandır haber cıkmamış dileğimiz sağlıkda bi sorun yoktur.İŞALLAH

Tugay Bey,

bana bu karavanlardan bakmayalım!! Baksanıza, bermuda şeytan üçgeni gibi karavan. İçerisine giren kayboluyor.

Yusuf bey an azından sağlıklı olduğunu bildirse de, içimiz rahat etse... Bulunduğu bölgede bir yakını olan tanıdık araştırıyorum. Hiç değilse, o arkadaşı yönlendirebilirsek belki bir haber alınabilir.
Forumda da, o bölgede tanıdığı olan arkadaşlarımız bence araştırmalı...

Haklısın Numan bey aslında bu konu üzerinde durmak lazım evet bazı arkadaşlar birden bire kayboluyorlar tabi takdir kendilerinindir,de bu konu hakkında Levent beyden,de akıl almakda fayda var sanıyorum.

TUGAY58' Alıntı:
Haklısın Numan bey aslında bu konu üzerinde durmak lazım evet bazı arkadaşlar birden bire kayboluyorlar tabi takdir kendilerinindir,de bu konu hakkında Levent beyden,de akıl almakda fayda var sanıyorum.
Tugay Numan Bey'i gördün mü? Ben bir haftadır Karşılaşmıyorum.Oysa iyide sohbetimiz vardı.Selamlar.

Evet öğretmenim cumaartesi 5 cayında buluştuk güzeldi üstüne kazandibide ikram etti.Kendilerine bir kez daha teşekkürlerimi iletirim..
Bilirsin 1.sınıf öğrencilerinin bazıları ilk günler anneleri ile gelirler sınıflara hele birde öğretmen mazallah bi şey dedimi cocuğa oda kaşlarını catar başını önüne eğer bide dudaklarını büzer somurtur..durur !!!

Yok abicim somurtmak tabiatıma aykırı :smiley: Bu sitede ağız tadıyla küsmemize bile izin vermiyorsunuz. Bunu öğrendik :smiley:
Sadece Adil abi, geçenlerde bana şu soğuk kış gününde buz gibi bir içecek ikram etti . O da üzerinize afiyet, biraz sesimi kısmış. Düzelir düzelmez (namelere) devam ederiz :smiley:

Merhaba Arkadaşlar,

Forum arkadaşlarımızın sağlığını merak etmek hatır sormak gerçekten çok güzel ve zarif bir davranış teşekkürler ilgi gösteren
herkese. Yusuf bey 2 Ağustos 2012 tarihinden sonra on-line olmamış görünüyor, umarım ve diliyorum sağlık problemi yoktur.

Bu mesajı kendisinin e-mail adresinede göndereceğim başka bir yolu malesef yok kendisine ulaşmamızın zira kendisi Kanada'da
yaşıyor. Umarım ve diliyorum sağlıklı ve zinde bir şekilde karavanıyla geziyordur.

Sevgi ve selamlar herkese.

Teşekkürler Levent Bey.

Ben de bugün, Yusuf Bakla ismiyle internette araştırdım. Türkiyede' ki kendi Köy Muhtarı kesin biliyordur veya bir bilgiye ulaşabilir, diyerek.

Tekirdağ / Malkara / Kürtüllü Köyü / Muhtarlık Tel: 0 282 458 33 77. Maalesef telefon yanlış veya kapalı..

Umarım birgün tekrar bağlanır...

numan33' Alıntı:
Yok abicim somurtmak tabiatıma aykırı :smiley: Bu sitede ağız tadıyla küsmemize bile izin vermiyorsunuz. Bunu öğrendik :smiley:
Sadece Adil abi, geçenlerde bana şu soğuk kış gününde buz gibi bir içecek ikram etti . O da üzerinize afiyet, biraz sesimi kısmış. Düzelir düzelmez (namelere) devam ederiz :smiley:
Yapma beni üzüyorsun.Nükdeli konuşmayı seviyorsun.Şaka yapmak sana yakışıyor.Nükdeni anlayamadıysam,benim saflığımdandır.Unutamadığım:Sınıf huzurunda yanlışlıkla incittiğim 8 yaşındaki bir öğrencimden,bir gün sonra sınıf huzurunda özür dilemiş olmam!
Sevgiler Bizden.
Adil.

Merhaba arkadaşlar,

Yusuf beyden gelen e-postayı sizlerle paylaşmak istedim. Selamlar

Merhaba Güngör Bey,
Sağlığım çok şukur iyi, sorduğunuz için minnettarım.
Bir süreliğine Türkiyeye ziyarete geldim. Aylak kalmayım dedim motorla uğraştım.
http://www.moto-park.com/forum/smf/index.php?PHPSESSID=daaf0dd841a5fa5e3c68b1ce70752232&topic=3181.0
bu aralarda yurtdışında sehayatteyim. internete girmeye fırsatım olmuyor.
Kanada ya dönünce umarım projelerı paylaşmak yine nasip olur.
Teşekkürler ilginiz için.
Sağlıcakla kalın
Yusuf Bakla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR