Ynt: Karavan Yenileme- Chevrolet Centurion
Bu tarz konstrüksyonlarda meşe ağacı kullanılması tavsiye edilir,
kullanılacak ağaç pürmüzle yakılıp,üzerine zift sürülüp naylon poşet yada streç film le sarılırsa(çok şart değildir) betondan bile daha dayanıklı olacaktır.
Siz yapacağınızı yapmışsınız,sizin vesileniz ile bir başka arkadaşın işine yarayabileceğini düşünerek not düştüm.
Zanaatkar insanları her zaman takdir etmişimdir,kolay gelsin.
Merhabay_bakla' Alıntı:Iyi dilekleriniz icin cok tesekkurler Niyazi Bey.
Agaclar hakkindaki tecrubem sinirli ozellikle Karadenizdeki agaclarla ilgili bir sey demem yanlis olur. Burada sadece karavanlar degil uc kata kadar butun evler Cam agacindan yapiliyor. Hafifligi, cirasinin dayaniklilik kazandirmasi, bol olmasinin ucuzlugu getirmesi ve kolay islenebilmesinden dolayi cazip geliyor. Asagidaki fotograftaki agaclarin hemen hemen hepsi Cam. birazi da Sedir.
Agaclarin agirligi karavan yapiminda tercih edilmesinde etkili olabilir. Zira soktugumuz mobilyalarda kalin playvud hic kullanilmamizti yerine iskeletleri 3mm lik ince panellerle kaplayip bosluk ve kalin gorunum yaratmislar. Hafiflikte cok fark yaratabilmislar.
Cok cesitli sertlik degerlerine sahip Kestane agaclari mevcutmus. Janka denen sertlik testine gore bir kac kestanenin sertlik farkina dikkat ettim.
[font=arial, verdana, helvetica]Kizilderili Gul Kestanesi {Mesua ferrea} 2890[/font]
[font=arial, verdana, helvetica]Guney Kestanesi {Sweetia panamensis} 2670[/font]
[font=arial, verdana, helvetica]Patagonya Kestanesi {Cabralea parda} 1610[/font]
[font=arial, verdana, helvetica]Kape Kestanesi {Calodendrum capense} 1430[/font]
[font=arial, verdana, helvetica]Avrupa at kestanesi {Aesculus hippocastanum} 880
Tatli Kestane {Castanea sativa} 680[/font]
[font=arial, verdana, helvetica]Amarikan (tirtilli) Kestane {Castanea dentata} 540[/font]
Bizim burada bahcede heryeri tirtil yapan bela kestane agacini budadik ve birini hatta kestik ve ise yarar umidiyle kuruttuk. Bir tur at kestanesi olan bu amarikan kestanesi beklentilerimizin cok cok altinda sertlige sahipti. Islemeye de hic musait degildi. Ama Karadenizdeki cok farkli degerlere sahip olsa gerek.
Ben butun karavani bastan yapsam ve agac kullansam sanirim sedir kullanirdim.Agir ve pahali olurdu ama bir cok ozelligi var. Burada ev kaplamasi olarak hic ilaclamadan evleri onunla kaplamalari tesaduf degil. Hasereleri de barindirmiyor hatta bocek kovucu olarak sedir talasi kullaniyorlar. Dolabi, cekmeciligi sedirden yap guveyi uzak tutar deniyor. Sediri agac kurdu da yiyemiyormus.
Selametle kalin.
Bu tarz konstrüksyonlarda meşe ağacı kullanılması tavsiye edilir,
kullanılacak ağaç pürmüzle yakılıp,üzerine zift sürülüp naylon poşet yada streç film le sarılırsa(çok şart değildir) betondan bile daha dayanıklı olacaktır.
Siz yapacağınızı yapmışsınız,sizin vesileniz ile bir başka arkadaşın işine yarayabileceğini düşünerek not düştüm.
Zanaatkar insanları her zaman takdir etmişimdir,kolay gelsin.