Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 689
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 332,986
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Firkat' Alıntı:
Daha önce konusu geçtimi bilmiyorum, karavanlarımızı uzun süre kullanmıyoruz, süreli bir sigorta türü yokmu merak ediyorum?

Firkat Bey Merhaba;
Maalesef Zorunlu Trafik Sigortası'nda süreli bir seçim/seçenek bulunmuyor zira Zorunlu Trafik Sigortası adından anlaşılacağı gibi Trafiğe çıkan ve çıkmasında sakınca olmayan,belirtilen ebat ve tonajlarda,tip ve modelde olan,Plakası,Tüv muayenesi ve geçerli ruhsat belgesi olan (ki çekme belgeleri olan araçlar bu yüzden bu kapsama girmezler) araçların kullanım halindeyken karıştığı kazalarda karşı tarafın hasarlarını ödemekle yükümlüdür.İşte bu yüzden maalesef az kullandığımız karavanlarımızı yılda 2 -3 ay değil 1 gün bile trafiğe çıkarıyorsak ve hareket halinde diğer araçlar için potansiyel risk teşkil ediyorsak hukuken ve trafik kuralları gereği trafik sigortası yaptırmak zorunda kalıyoruz.
Bir dönem bazı firmaların Karavanlara farklı poliçe tarifeleri uygulaması için fiyat çalışmaları olmuştu ancak zorunlu trafik sigortası temelde yukarıda bahsettiğim mantıkla işlediğinden dolayı maalesef o çabalar da sonuçsuz kaldı diye biliyorum.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Saygılarımla

Etiketler

Buğra bey bilgiler için teşekkürler, mantık olarak sozlerinize katılıyorum. Ancak benim kastettiğim kısmi sigorta gibi birşey mesela Temmuz 1 ile 15 i arası araç trafige çıkacağı için sadece bu tarihler arasında sigorta. Şimdi böyle bir uygulama yok ancak dava vs açılsa kazanma şansı olurmu aceba :smiley: Olsa hiç fena olmazdı.

Karavan muayene süresi konu içinde yazıldığından ilgil başlığa taşınmıştır.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=95446.70

Firkat' Alıntı:
Buğra bey bilgiler için teşekkürler, mantık olarak sozlerinize katılıyorum. Ancak benim kastettiğim kısmi sigorta gibi birşey mesela Temmuz 1 ile 15 i arası araç trafige çıkacağı için sadece bu tarihler arasında sigorta. Şimdi böyle bir uygulama yok ancak dava vs açılsa kazanma şansı olurmu aceba :smiley: Olsa hiç fena olmazdı.
Firkat Bey Merhaba;
Keşke belirttiğiniz gibi sadece belirli tarih aralıkları için kullanıma açılan trafik sigortaları olabilseydi ancak böyle bir uygulama kişinin beyanına tabii olacağı,o tarihlerde trafikteki aracın sigortasının reelde olup olmadığının(ki pek çok kişi bunu kötü amaçlı kullanabilir düşüncesiyle) SBM(Sigorta Bilgi Merkezi) ve Tramer tarafından takip edilemeyeceğinden yola çıkıldığı için tüm sigortalar 1 yıllık süreci kapsıyor.Böylece sistem sigortanın devamını ve yapılmadığı takdirde sürprim dediğimiz cezayı da beraberdinde zorunlu tutmuş oluyor.
Ancak dediğiniz gibi alt yapısı buna uygun bir sistemin takibi acenteler,SBM,Tramer,Emniyet,TÜV,Noter vb silsileler içerisinde kullanılabilir ve yaşar hale gelebilseydi herhangi bir vadeyi kapsayan poliçenin takibi de çok zor olmazdı.
Saygılar

Herkese Tekrar Selamlar;

Sizlerin de bildiği gibi Karavancı dostlarımın/abilerimin araçları için farklı sigorta firmalarından araştırarak bulmaya çalıştığımız en uygun trafik sigortası ve kasko poliçelerinin fiyat bilgilerini sizleri de bilgilendirmek adına mümkün olduğunca burada paylaşmaya devam ediyorum.Buna istinaden son dönemdeki 2 fiyatlamayı belirtmek istedim;

Geçenlerde Bursa'dan Sn.Atınç Çoltu abimizin 2004 Model Citroen Jumper motokaravanı için yaptığımız çalışmada 781TL Aksigorta'dan fiyat alabildik.Bildiğim kadarıyla onun dışında en düşük 1440TL ile Axa idi.

Dün de Antalya'dan Sn.Uğur Orhan abimizin 2006 Model İveco Daily motokaravanı için yine Aksigortadan 763tl fiyat aldık bu fiyatlamayı Allianz:1619tl, Anadolu:1860tl,Ergo:1939tl,Axa:2011tl ve Mapfre:3601tl izledi.
Burada belirtmek istediğim Aksigorta şu aralar uygun fiyatlama verse de piyasadaki diğer kaliteli firmalardan da mutlaka fiyatlama almak gerekir.(Tabiiki aracın ve sigortalının risk durumlarına göre poliçe fiyatlarının değişebileceğini unutmadan)

Zira bazen firmalarda farklı indirim seçenekleri olabiliyor ve farklı firmalardan çok uygun fiyatlar çıkabiliyor ancak özellikle Kasko yaptıranlar için önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum.

Araçlarınıza yaptırdığınız Kaskolarda aracın tipi/kullanım tarzı seçimine lütfen çok dikkat edin zira bazı araçlar Özel Amaçlı Motokaravan olarak değil Kamyonet/Panelvan vb şekillerde poliçelendirilmiş oluyor.
Maalesef tüm sigorta firmalarında acente ekranında özel amaçlı taşıt/motokaravan seçeneği bulunamayabiliyor.Dolayısıyla sizin çalıştığınız acente şayet Motokaravanlarla ilgili yeterli bilgiye sahip değilse ve ekranında özel amaçlı taşıt seçeneği yoksa,aracın ruhsatındaki cinsi kısmında kamyonet veya panelvan olarak belirtildiği şeklinde kasko poliçesini tanımlıyor ve çoğu zaman da bu poliçeler motokaravanlara göre çok daha düşük fiyatlı çıkıyor.
Ancak bu poliçelerin maalesef herhangi bir hasar durumunda maddi/manevi/bedeni hiçbir ödemesi mümkün olmuyor.Çünkü hasar durumunda sigorta firması tüm detayları inceliyor ve sizin aracınızın poliçede belirtilen kullanım tarzından(özel amaçlı) farklı bir tipte kullanıldığını düşünerek hasar ödemenizi reddediyor.Aynı durum trafik poliçeleri için de geçerli.
Bu tip sürprizlerle karşılaşmamak adına hem trafik hem kasko poliçelerinizde aracınızın kullanım tarzının özel amaçlı motokaravan olduğunu mutlaka kontrol ediniz ve acentenizi bu konuda uyarınız.
Bir de özellikle kaskoda çok farklı fiyatların çıkması sizde soru işareti yaratmalı.Zira bazı acenteler piyasadan müşteri toplamak ve hacim arttırmak için diğer acentelere göre zaman zaman çok daha düşük fiyatlı kasko teklifleri verebilmek adına bu tip hilelere başvuruyorlar.

İşte bu yüzden Sigorta firması ve Acentenizi belirlerken şu önemli kriterlere dikkat etmeniz gerekir;
1-Sigorta Firmasının Asistan hizmetlerinin yaygın olması
2-Hasar durumunda orjinal parça kullanan şirketler olması
3-Hasarı kısa sürede ödeyebilme gücüne sahip,bilinen ve güçlü şirketler olması
4-Acenteniz tarafından düzenlenmiş poliçedeki bilgilerinizin(ki yukarıda bahsettiğim durum dahil) ruhsattaki bilgilerinizle birebir aynı olması.
5-Poliçelerinizin düzenli olarak takip edilmesi ve zamanından önce bilgilendirilmeniz

Sadece trafik ve kasko değil diğer tüm sigortalarınızla ilgili her türlü danışmanlık hizmeti için sizlere yardımcı olmaya çalışacağımı, poliçelerinizle ilgili her zaman dönüş yapabileceğinizi tekrar hatırlatmak isterim.
Umarım sizlere yardımım olmuştur.
Saygılarımla
Buğra DARICI

BGRDRC' Alıntı:
İşte bu yüzden Sigorta firması ve Acentenizi belirlerken şu önemli kriterlere dikkat etmeniz gerekir;
1-Sigorta Firmasının Asistan hizmetlerinin yaygın olması
2-Hasar durumunda orjinal parça kullanan şirketler olması
3-Hasarı kısa sürede ödeyebilme gücüne sahip,bilinen ve güçlü şirketler olması

Mitsubishi L200 çift kabin kamyonetim için senelerce Axa Oyak ve Yapı Kredi Sigorta gibi 3. kıstasa uygun firmalarla çalıştım. Bugüne dek hiç bir firmanın oriijinal parça ödediğini görmedim. Her hasar ödemesinde kavga etmek zorunda kaldım. Dahası aracımın ticari olduğu iddiasıyla 7 yaşından sonra amortisman kesmeye başladılar ve hasarın onarımı süresi boyunca vermek zorunda oldukları kiralık araçtan her seferinden aynı bahaneyle kaçtılar. Oysa ruhsatım başından beri hususi kullanım.

Bu yüzden, o gün bu gündür Kasko dendin mi okkalı bir küfür savuruyorum. Sigorta şirketi dendiğinde ne hissetiğimi ise hiç söylemeyeyim daha iyi.

1992 model j9 motorkaravanım var sigortası bitmek üzere önüme abzürt rakamlar cıktı siz değerli arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevinirim.

şenol yirmiibeş' Alıntı:
1992 model j9 motorkaravanım var sigortası bitmek üzere önüme abzürt rakamlar cıktı siz değerli arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevinirim.
Ziraat sigortaya uğrarsanız,farklı olur diye düşünüyorum.Sevgiler.

Sevgili doğasever dostlar, 2006 model İveco Daily marka araç üzerine yapılı motokaravanımın zorunlu trafik sigortasının süresi 31.03.2014 tarihinde bitmişti.Geçen yıl en uygun fiyatı veren Halk Sigorta bu yıl bir hayli yüksek fiyat verdi.Antalya'da değişik sigorta şirketlerinden fiyatlar aldım ve bunlar da inanılmaz astronomik rakkamlardı . Aldığım en düşük fiyat 1350.-TL oldu.Hemen uzun süredir giremediğim Gezenbilir formuna girdim ve kendisinin de karavancı olduğunu ve karavanını sattığını söyleyen Ankara'dan Buğra Darıcı arkadaşımızın yukarıdaki yazısını okudum.Yazıda vermiş olduğu e-mail adreslerine motokaravanımın ruhsatının bilgisayarımda taranmış bilgilerini ve iletişim bilgilerimi içeren mail atarak fiyat isteminde bulundum.Yarım saat geçmeden Buğra arkadaşımız beni telefonla aradı ve kendisiyle tanışmış olduk.1 saat sonra tekrar arayarak yapmış olduğu araştırmada,çeşitli sigorta şirketlerinden aldığı fiyatları ve en düşük Ak Sigortadan 763 TL fiyat aldığını söyledi.Yeni tanışmamıza rağmen ses tonu ve konuşmasındaki içtenliğe güvenerek,dün mail order vasıtasıyla sigortayı yapmasını ve poliçeyi bana (Antalya'ya ) kargo ile göndermesini rica ettim.Sigorta poliçem bu gün öğleden sonra kargo ile elime ulaştı.Hem sigorta problemimi en ucuz yolla çözmenin hem de yeni bir doğasever dostla tanışmanın mutluluğunu yaşadım.Bu vesile ile buradan sevgili Buğra Darıcı arkadaşımıza çok çok teşekkür ediyorum.

Selamlar uğur,
Geçen ay benimde trafik sigortam bitmişti Antalya'da yapmış olduğum araştırma sonucu belirtmiş olduğun rakam ak sigorta ve ziraat sigorta vermişti.Hayırlı olsun,görüşelim ve geçmiş olsun.

Merhaba,
Benim karavanın da sigortası 08.04 de bitiyor.
En uygun fiyatı Ak sigortadan aldım.
Buğra Beye de mesaj attım. İnşallah ondan daha uygun bir fiyat gelir.
Daha olmadı plakayı Osmaniye İline taşıyacağım. Belki yarı yarıya düşer.

Ziraat sigorta en iyi teklifi vermişti bana...

şenol yirmiibeş' Alıntı:

Şenol Bey Merhaba;
Özel mesaj veya mail olarak bana T.C.No,Araç plakası ve Ruhsat Seri No(Adresin olduğu sayfanın altında yazan 2 harf 4 rakam) yollarsanız bir ön çalışma yapabilirim.En azından fiyatları görmüş oluruz.
Saygılar

gurcata' Alıntı:
Sevgili doğasever dostlar, 2006 model İveco Daily marka araç üzerine yapılı motokaravanımın zorunlu trafik sigortasının süresi 31.03.2014 tarihinde bitmişti.Geçen yıl en uygun fiyatı veren Halk Sigorta bu yıl bir hayli yüksek fiyat verdi.Antalya'da değişik sigorta şirketlerinden fiyatlar aldım ve bunlar da inanılmaz astronomik rakkamlardı . Aldığım en düşük fiyat 1350.-TL oldu.Hemen uzun süredir giremediğim Gezenbilir formuna girdim ve kendisinin de karavancı olduğunu ve karavanını sattığını söyleyen Ankara'dan Buğra Darıcı arkadaşımızın yukarıdaki yazısını okudum.Yazıda vermiş olduğu e-mail adreslerine motokaravanımın ruhsatının bilgisayarımda taranmış bilgilerini ve iletişim bilgilerimi içeren mail atarak fiyat isteminde bulundum.Yarım saat geçmeden Buğra arkadaşımız beni telefonla aradı ve kendisiyle tanışmış olduk.1 saat sonra tekrar arayarak yapmış olduğu araştırmada,çeşitli sigorta şirketlerinden aldığı fiyatları ve en düşük Ak Sigortadan 763 TL fiyat aldığını söyledi.Yeni tanışmamıza rağmen ses tonu ve konuşmasındaki içtenliğe güvenerek,dün mail order vasıtasıyla sigortayı yapmasını ve poliçeyi bana (Antalya'ya ) kargo ile göndermesini rica ettim.Sigorta poliçem bu gün öğleden sonra kargo ile elime ulaştı.Hem sigorta problemimi en ucuz yolla çözmenin hem de yeni bir doğasever dostla tanışmanın mutluluğunu yaşadım.Bu vesile ile buradan sevgili Buğra Darıcı arkadaşımıza çok çok teşekkür ediyorum.

Sevgili Uğur Abicim;
Senden böyle övgü dolu sözler duymak beni gerçekten çok onure etti.Sizlere yardımcı olabiliyor ve üzerime düşenin fazlasını yapabiliyorsam ne mutlu benim için.Açıkcası ben senin ses tonundaki samimiyet ve canayakınlıkla kendimi hiç yeni tanıştığım bir büyüğümle konuşuyormuşum gibi hissetmedim,aynı samimiyeti yansıtabilmiş olduğuma çok sevindim.Seni tanıdığıma inan çok memnun oldum,Antalya'ya annemlere uğradığımda görüşme şansımız olursa çok sevinirim. Kazasız,belasız günlerde kullanman dileğiyle Abicim.
Saygılar

arı' Alıntı:
Merhaba,
Benim karavanın da sigortası 08.04 de bitiyor.
En uygun fiyatı Ak sigortadan aldım.
Buğra Beye de mesaj attım. İnşallah ondan daha uygun bir fiyat gelir.
Daha olmadı plakayı Osmaniye İline taşıyacağım. Belki yarı yarıya düşer.

Ahmet Bey Günaydın;
Mesajınızı aldım.Şimdi kontrol edip size dönüş yapacağım.
Saygılar

Merhaba Buğra Bey,
Trafik sigortası konusundaki açıklamalarınızı biraz geç de olsa okudum ve yardımseverliğiniz konusunda teşekkür etmek isterim.
Yeni satın aldığımız VWT3 1980 model Bus-Karavan (Özel amaçlı-motor karavan) aracımıza bir çok sigorta şirketinden teklif almamıza rağmen (hasarsızlık indirimi olmadığı ve ruhsat sahibi bayan olduğu gibi sebeplerle) 2.688 TL fiyatla trafik sigortasını yaptırmak zorunda kaldık. Ziraat Sigortadan bir arkadaş 695 TL'ye hasarsızlık indirimiyle 1979 model T3'ünü sigorta ettirmişti. Ancak bizimkine bu fiyatı verdiler. Hatta 6.500 TL fiyat veren şirket de oldu.
Sizin yazılarınızı daha önce görseydim belki daha ucuz fiyat alabilirdik. Sanırım bütün karavanseverlerin başına sırayla benzer sıkıntı gelecek.
Forumlarda okuduklarımın ve yaptığım ödemenin ışığında sigorta şirketlerinin ellerine geçen fırsatla soygun yaptıklarına inanıyorum. Maalesef bu devlet de bu soyguna göz yumuyor. İçimden geçenleri söylemeye terbiyem elvermiyor.
Belki imza toplayarak, ruhsatlarda değişiklik yaptırarak indirim alma şansımız olabilir diye (saf bir vatandaş olarak) düşünüyorum. :p
Sizin de tekrar karavanınıza kavuşmanız dileğiyle, sevgiler...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri