Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 689
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 333,001
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Faruk Bey Merhaba;
Maalesef motorkaravanlar için çıkan bu yüksek trafik sigortası fiyatları insanların belini büküyor.Zira sizin örneğinize benzeyen o kadar çok örnekle,bir taraftan da yanlış ve hatalı kesilmiş o kadar çok poliçe ile karşılaşıyorum ki inanın ben de sigorta acenteliği adı altında tamamen ticari kaygılarla dükkan açmış bazı insanlardan dolayı bu mesleğe karşı ciddi önyargı besleyenlerin neden bu şekilde düşündüklerini daha iyi anlamaya başlıyorum.
Ben Aksigorta acentesiyim ve her fırsatta kendi bölge müdürlüğüme motokaravanların diğer özel amaçlı taşıtlarla aynı risk kategorisinde değerlendirilmemesi gerektiğini,itfaiye ve ambulans gibi araçların zamanla yarıştığı için aşırı sürat yaptığını ve bu sürat durumunun da aslında riski ve dolayısıyla primi arttıran bir sebep olduğunu,motokaravanların ise tam tersine gidilen yolu tabiri caizse sindire sindire katediklerini,sık sık durup molalar verildiğini anlatmaya devam ediyorum.
Ancak belli noktalarda sigorta müdürlüklerinin de eli kolu bağlı kalıyor çünkü tramer sistemine devlet tarafından özel amaçlı taşıt nasıl ayrı bir kategori olarak giriliyorsa motokaravanın da aynen ayrı bir kategori olarak girilmesi gerekir ki sigorta acenteleri bizlere poliçe keserken bizlerin risk sınıfını ambulans ve iftaiyeden ayrı bir sınıfta değerlendirebilsinler.
Aslıan bakarsanız bu tamamen kişilerin duyarlılığı ve birlikte tek bir güç olarak seslerini duyurmaları ile alakalı.Bence burada yapılan imza kampanyasına ek olarak aynı şehirlerdeki karavancılar dernekler ile birlikte organize olup ulaştırma bakanlığı ve iç işleri bakanlığı nezdinde ciddi yazılı girişimlerde bulunmalılar.
Sesimizi daha yüksek sesle duyurmadığımız sürece maalesef alan memnun satan memnun durumu devam ediyor.
Gelecek yıl için sigortanızı yaptırmadan önce bir fiyat çalışması yapar en uygun hangisi çıkarsa onu tercih ederiz.
Saygılarımla

Etiketler

Teşekkür ediyorum Buğra Bey, umarım birlikte bir sonuç alınır.
Seneye rahatsız ederim sizi :smiley:

Dün Yalova plakalı aracımın sigortasını Buğra Darıcı kardeşimin yardımı ile 781 liraya 4 taksit olarak yaptırdım.
Sevgili Buğra tekrar teşekkürler.

mhmtabi' Alıntı:
Dün Yalova plakalı aracımın sigortasını Buğra Darıcı kardeşimin yardımı ile 781 liraya 4 taksit olarak yaptırdım.
Sevgili Buğra tekrar teşekkürler.

Mehmet Abicim Merhaba;
İznin olursa senin durumunu bilgi anlamında diğer Gezenbilir üyeleri ile paylaşmak isterim.
Geçen Yıl Mehmet Abi'nin aracı Özel Amaçlı Taşıt olmasına rağmen sigortayı yapan acente aracın daha önceki cinsi olan Minibüs ile poliçesini kesmişti ve Mehmet Abi kazasız belasız bugüne kadar Özel Amaçlı Taşıt Ruhsatı ve 17 kişilik Minibüs Sigortası ile gelmişti.Poliçesinin bitmesine yaklaşık 1 hafta kala Mehmet Abi ile görüştük.Kendisine "Önceki sigorta acentesine aracının poliçesini Minibüsten Özel Amaçlı taşıta zeyil yaptırmasını,böylece Özel Amaçlı taşıt olarak indirim alabileceğimizi yoksa fiyatın daha yüksek çıkacağını" belirttim.Mehmet Abi zeyili yaptırınca özel amaçlı taşıt olarak çalışmamızı yaptık ve en uygun Aksigorta'da 781TL fiyat alabildik.
Burada asıl önemli nokta sadece indirim değildi zira yaklaşık 1 yıl yanlış araç cinsi ile trafikte bulunmak çok ciddi bir risk teşkil ediyor çünkü aracınız bir trafik kazasına karıştığında bildiğiniz gibi karşı tarafın trafik sigortası sizinkini,sizin trafik sigortanız karşının masraflarını ödüyor.Ancak poliçede minibüs , ruhsatında özel amaçlı taşıt yazan bir araç kazaya karıştığında sigorta eksperi bunu ödememe ve tüm masrafı size rücu etme şansına sahip oluyor.Keza kazaya karışan tarafların sigorta firmasına gönderdiği resimlerde aracın karavan olarak gözüktüğü kanıtını da unutmamak gerek.O yüzden nacizhane tavsiyem poliçeleri ucuz çıktığı için araçlarınızı eski halleri olan kamyonet,minibüs vb. şeylerde bırakarak risk almamanız çünkü Allah esirgesin tek bir kaza sizin daha önce kamyonet,minibüs vs. gibi uygun fiyata yaptırdığınız poliçeyle olan farkın mislini çıkartabilir.
Mehmet Abicim yardımım dokunduysa ne mutlu bana.Sayende Eskişehir'de de bir kapımız oldu.Fırsatın olursa Ankara'ya da beklerim.Kazasız belasız güzel günlerde kullanmanı dilerim.
Saygılar&Sevgiler

Herkese Selamlar;
Bir başka örnekle sizleri bilgilendirmeye devam edeyim istedim.Saygıdeğer İsmail Dönmez(mdr) abimizin 1993 Model LT 31 Florida aracı için yaptığımız fiyat çalışmasında Aksigorta-702TL,Ergo-2252TL,Allianz-1521TL,Mapfre-2801TL, Axa-1339TL,Ray-1692TL olarak fiyat çıkarttık ve Aksigorta'dan poliçesini yaptık.
Burada vermek istediğim örnek şu olacak;
İsmail Abi'nin aracı orjinalinde de motokaravan olarak tescil edilmiş bir araçtı ve 3 yıllık hasarsızlık indirimi ile 6.basamakta olan bir araç olduğu için modeli 1993 olmasına rağmen(ki daha eski model araçlarda aracın yaşına bağlı olarak risk arttığı için prim fiyatı yüksek çıkabiliyor) uygun diyebileceğimiz bir fiyata ulaştık.
Bizler(aynı durum şuan benim için de geçerli)için en önemli ve dikkat edilmesi gereken nokta; öncesinde ve orjinalinde Özel Amaçlı Taşıt olmayan Panelvan,Kamyonet veya Minibüs vb. araçları Motokaravana çevirdiğimizde aracın tadilatı gerçekleştikten ve ruhsatı Özel amaçlı Taşıt'a döndükten sonra sigortacımızı arayarak aracın sigorta poliçesinin zeyil yaptırılarak düzeltmesini sağlamak.Zira böylece hem yukarıda bahsettiğim gibi aracınızın trafikteki cins farklılığından kaynaklı riskini üstlenmemiş hem de o tarihten itibaren 1 yıl sonundaki yıllık hasarsızlık indirimini sağlamış olacaksınız.
Örneğin:2003 model aracını 2008 yılında özel amaçlı taşıta çeviren bir kişi eski poliçesine zeyil yaptırmadığı ve sigortacı tarafından uyarılmadığında(ki genelde kamyonet vb sınıfın trafik sigortası daha düşük çıktığından ayrıca sigortacı müşteriyi yüksek fiyattan dolayı kaybetmek istemediğinden, müşteriden "illa sigortamı motokaravan olarak kes" diye bir talep gelmediği sürece düşük fiyatlı poliçeyi tavsiye edecektir) geçmiş zaman boyunca kazanabileceği 6 yıllık hasarsızlık indiriminin 5 yılını kamyonet olarak kaybetmiş oluyor.Son bir yıllık zaman şayet fark edilir ve poliçe bitiminden önce zeyil yapılıp düzeltilirse ancak 1 yıllık hasarsızlık indirimi olarak kendisine fayda sağlıyor.
Özellikle bu şekilde olan araç sahiplerinin geçmiş dönem hasarsızlıklarını kaybetmemeleri adına projelerini yaptırır yaptırmaz poliçelerini düzelttirmeleri ilerisi için kendileri adına ciddi kazanç olarak dönecektir.
Saygılarımla

Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler.

BGRDRC' Alıntı:
Rica Ederim...Umarım forumdaki herkese faydam oluyordur... ;)
Saygılarımla
Olmaz mı Buğra Bey. Karavancıların son yıllardaki en büyük sorunu Trafik Sigortası. :'(

Benim Küheylanın sigortası Ak sigorta'dan 1093TL çıktı. Poliçeyi özelden gönderiyorum. Durumu bir inceleyebilirmisiniz?

Tabiiki incelerim Ferhat Bey...Özelden gönderin siz bakalım..
Saygılar :smiley:

Benimde soyle bir sorum olacak.Yesil sigortada aracin minibus mu kamyonet mi oldugu belli degil saniyorum.Bu durumda yurt disinda bir kaza soz konusu olursa yine risk var mi?

Mustafa Bey Merhaba;
Yeşil sigortalarda da diğer trafik sigortalarındaki gibi ekran girişleri aracın tramer bilgileri ile yapıldığı için araç son poliçesi tramerden ne olarak düzenlenmiş ise otomatik olarak o şekilde poliçe geliyor.Yurtdışına çıkan aracınız şayet ruhsatta özel amaçlı taşıt,tramerde ve varolan sigorta poliçesinde kamyonet olarak gözüküyor ise o zaman yeşil sigorta poliçesi de kamyonet olarak çıkıyor ve aynı risk yurt dışında da devam ediyor.
Yani aracınız kazaya karıştığında yanlış cins/kullanım bilgisi ile poliçe düzenlendiği için sigorta şirketi hasarı ödemeyip size rücu ediyor.
Saygılarımla

Dün TRAMER listesinde gördüğüm AIG adında bir sigorta firmasından motorkaravanım için zorunlu trafik sigortası tekifi alayım dedim. Telefonla aradım. Mail adresi verdiler oraya bilgileri mail at dediler.

Çok geçmeden cevap gelmiş. Maili sabah görebildim.

" Sn,İlgili

karavan araç için trafik primimiz 10.795 TL dir.

Bilgilerinize sunarız.
"

Sağolsunlar sabah sabah beni çok güldürdüler. Daha kendime gelemedim :smiley:

Vaaauuuvv... :eek: :eek: :eek:
Porsche Cayenne S veya Range Roverlar için KASKO'da(Trafik Sigortası değil) bu fiyatları görüyoruz ama Özel Amaçlı Taşıt ve Trafik Sigortası olunca insanın inanası gelmiyor..
Hep dediğim gibi Tramerde sisteme Motokaravan olarak cins tanımlatmalıyız ve bence bunun için yeni bir imza kampanyası başlatmalıyız.Teknik kısımda elimden geldiğince yardımcı olurum ama imza kampanyasının takibi ve duyurulabilirliği için bu konuda daha önce çalışıp verim alabilen üyelerin girişimleri gerekecektir. Moderatörlerimizin ve siteye üye veya değil karavan derneği yöneticilerinin de desteğiyle en azından ciddi bir adım atılabilir diye düşünüyorum.
Saygılar&Sevgiler

Buğra kardeş bu işin üstüne düşsek hepimiz için iyi olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri