Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 689
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 333,001
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Doğrudur şu sıralar en uygun fiyatı Aksigorta ve Ziraat verebiliyor ama sizlerden gelen fiyatlama taleplerinden edindiğim kişisel gözlemim genelde daha eski araçlar ziraatte uygun çıkarken daha yeni araçların Aksigorta'da uygun çıktığı yönünde.Bu fiyatlamalarda aracın marka,model,yıl,tip vb bilgilerinin sigorta firmalarının hesaplamalarında fiyat farkını belirleyen ana etmenler olduğunu akıldan çıkarmamak gerekir zira eski model bir Ducato Aksigorta'da daha yüksek çıkarken daha yeni model bir İveco Ziraat'te yüksek çıkabiliyor. Nacizhane tavsiye piyasada adı sanı belli(çünkü hasar sonrasında karşı tarafın hasarını karşılamayan veya bin dereden su getiren abuk subuk sigorta firmaları da var) tüm firmalardan fiyat almak yönünde.
Hangi firmanın hangi aracı hangi tarihte(poliçe fiyatlarında kampanya tarihleri önemli bir faktör) ne kadar riskli algıladığı ve bu risk algısının tamamen duygusal boyutu maalesef devamlı değişkenlik gösteriyor ve bunu sigortacılar olarak biz bile şu araçta şu sigorta şu fiyata çıkar gibi kesin ve net bir sonuç veremiyoruz.Sadece takip edebildiğimiz ve bu değişken trendi yakalayabildiğimiz ölçüde daha yakın tahminlerde bulunabiliyoruz.
O yüzden trafik sigortanızı yaptırmadan önce alabildiğiniz tüm bilinen firmalardan fiyatlama almaya çalışın.
Saygılarımla

Etiketler

murat06VIY68' Alıntı:
Buğra kardeş bu işin üstüne düşsek hepimiz için iyi olur.
Kesinlikle bu işin üstüne düşülmesi gerekir çünkü zaten TSE,Projeci,Tüvtürk prosedürleri ve Karavancıyı (amiyane olacak ama) "yolunması gereken kaz" gibi gören bazı yurdum esnafı ile rakamsal boyutta boğuşurken sadece tramer sisteminin hatasından dolayı daha düşük çıkabilecek bir poliçeye daha yüksek fiyat ödemek yerine birlik olup sesimizi duyurmamız gerekir.
Eğer ki böyle ayrı bir tanım gelemiyorsa ve biz halen ambulans ve itfaiye ile aynı konumdaysak o zaman bize de trafikte geçiş üstünlüğü,köprü ve otobanların ücretsiz kullanımı,park yasağı olmaması vb ayrıcalıkları tanımlasınlar.
Ya da bizi de iş makinesi olarak göstersinler nasolsa iş makinelerinin poliçeleri bir kamyon,kamyonete göre yarı yarıya daha düşük çıkıyor.
Burada önemli olan gerçekten bilinçli bir şekilde bu konuya itiraz edebilmemiz ve tüm dernek,forum vb yerlerde konuyu yayabilmemiz yoksa üç beş kişinin memnuniyetsizliğini beyan etmesi ve durumdan yakınması ile somut bir sonuç alamayacağımız ortada.
Saygılar&sevgiler

Tarihin birinde böyle bir kampanya duyurmuştuk....
http://www.change.org/tr/kampanyalar/t%C3%BCrkiye-sigorta-reas%C3%BCrans-ve-emeklilik-%C5%9Firketleri-birli%C4%9Fi-motokaravanlar%C4%B1n-zorunlu-trafik-mali-mesuliyet-sigortas%C4%B1-primleri-makul-fiyatlara-indirilsin?share_id=sYFulFWjGg&utm_campaign=friend_inviter_chat&utm_medium=facebook&utm_source=share_petition&utm_term=p

Toplamda çoluk çocuk bu kadar azmışız demekki kampanyamız yarım kaldı.

murat06VIY68' Alıntı:
Toplamda çoluk çocuk bu kadar azmışız demekki kampanyamız yarım kaldı.
Arkadaşlarına öner seçeneği ile arkadaşlarımızı kampanyayı desteklemeye davet edersek sayının artacağı kuşkusuz..Canlandıralım o halde

Enver ağabey haklısınız çoluk çocuk kardeşler hepimiz katılırsak daha güçlü oluruz.

Sigorta için çok fiyat araştırması yaptım. En uygun fiyatı Ali Bey (sigortacıali) vasıtası ile 750 TL olarak Ak Sigorta'da buldum ve Ali Bey' e sigortamı yaptırdım. Eskiden bana yüksek gelen bu rakamlara mecburen katlanır olduk. Sonumuz hayrola :smiley:

MTV + Zorunlu Trafik Sigortası + TÜV muayenesi + Egzoz muayenesi toplam gideri olarak yıllık kafamda 1500 TL gibi psikolojik bir sınır vardı. Geçerse motor karavancılığı bırakacağım diyordum. Bu sene bu sınırı uç uca kurtardım :smiley: Ne olur ne olmaz diye önümüzde ki sene için bu sınırı 2000 TL ye kadar yükselttim. Bakalım ne olacak :smiley:

aslanahmet' Alıntı:
Sigorta için çok fiyat araştırması yaptım. En uygun fiyatı Ali Bey (sigortacıali) vasıtası ile 750 TL olarak Ak Sigorta'da buldum ve Ali Bey' e sigortamı yaptırdım. Eskiden bana yüksek gelen bu rakamlara mecburen katlanır olduk. Sonumuz hayrola :smiley:

MTV + Zorunlu Trafik Sigortası + TÜV muayenesi + Egzoz muayenesi toplam gideri olarak yıllık kafamda 1500 TL gibi psikolojik bir sınır vardı. Geçerse motor karavancılığı bırakacağım diyordum. Bu sene bu sınırı uç uca kurtardım :smiley: Ne olur ne olmaz diye önümüzde ki sene için bu sınırı 2000 TL ye kadar yükselttim. Bakalım ne olacak :smiley:
Psikolojik sınır arttırımını bu seviyelerde yükseltebiliyorsanız karavancılığı bırakma korkusu yok demektir :smiley:

Hayırlı olsun ahmet Bey ben de 1000 TL'ye ziraat tan ancak yaptırabildim sırf bu yüzden çekme karavana döneceğim

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

enverdede' Alıntı:
Psikolojik sınır arttırımını bu seviyelerde yükseltebiliyorsanız karavancılığı bırakma korkusu yok demektir :smiley:

Abi gönlümüzde motor karavancılığı bırakmak gibi bir niyet olmadığından imkanlar seviyesinde sınırlarımızı zorluyoruz :smiley:

yugun' Alıntı:
Hayırlı olsun sigortanız...

Teşekkürler Yücel.

derkan34' Alıntı:
Hayırlı olsun ahmet Bey ben de 1000 TL'ye ziraat tan ancak yaptırabildim sırf bu yüzden çekme karavana döneceğim

Derkan Bey, sizin karavan Rize plakalı değil mi? İkametiniz de Fındıklı' da, daha düşük çıkması lazımdır diye düşünüyordum. Benim plaka 52 ama ikamet İstanbul olunca etkiliyor galiba.

Sormayın 34 plakayı değişmedim...birde iki senedir kamyonet diye yapıyorlardı bu sene Buğra bey uyardı cinsini özel amaçlı yaptık hasarsızlık da kayboldu beni epey sarstı bu sene

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sigorta acentesi olarak bu durumdan bende çok rahatsızım bunu birçok kez dile getirdim sigortaların bölge müdürlüklerinde kimse ilgilenmiyor toplu bir şekilde sesimizi duyurmamız gerekir ancak bu şekilde bir çözüme ulaşabiliriz.

Aradan bir yıl geçti hala sorunumuza çözüm bulamadık. Bu gün BİMER e tekrar başvuru yaptım.

Emekli devlet memuruyum. Yılda sadece bir kaç ay kullanıp ortalama 5 bin kilometre yaptığım karavanım için Sigorta şirketleri tarafından istenen Zorunlu trafik sigortası 2014 yılı ağustos ayı için 2.000 - 10.000 TL. Sigorta şirketlerinden motokaravanların trafikteki risk analizini hakkaniyetle değerlendirip, diğer özel amaçlı taşıtlardan ayırmalarını ve ivedilikle motokaravanların zorunlu trafik mali mesuliyet sigortası primlerini makul seviyelere indirmelerini talep ediyorum.
TC Karayolları ve Trafik kanunlarına göre motokaravanlar M sınıfı özel amaçlı (SA kodlu) taşıtlardır. Motokaravanlar "özel amaçlı" olarak tanımlanan ambulans, itfaiye aracı, çekici gibi taşıtlarla aynı kategoride yer almasına rağmen, kullanım amacı, kullanım şekli, kullanım süresi ve trafikte diğer araçlara verebileceği hasar açısından diğer özel amaçlı taşıtlarla aynı risk grubuna ait değildir.
Motokaravanlar, kısıtlı sürelerde sadece yılın belirli zaman aralıklarında kullanıldığı için risk faktörü, otomobil, minibüs, kamyonet gibi sürekli trafikte bulunan kullanım amacı yük ya da yolcu taşıma araçlarından düşüktür.
Saygılarımla

Bir haftadır hazine müsteşarlığına telefonla yaptığım görüşmelerden de bir sonuç alamadım. Tüketici mahkemesine başvurmayı düşünüyorum. Aracı satılığa çıkardım zaten. Beddualarım bu işi başımıza saran ve düzeltmeyenlere.

Sigortayla ilgili her yeri rahatsız ediyorum ama sonuç hüsran :smiley:

Sayın SAİM EFE;

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezine 17/07/2014 13:58 de ilettiğiniz talebiniz incelenmiştir;

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen tarife ve talimatlara uygun
olarak sigorta şirketlerinin poliçe tanzim etmesini sağlayan ve sistemine elektronik ortamdan transfer edilen
poliçe, zeyil ve hasar kayıtlarının toplandığı bir Bilgi Merkezi'dir.

Sigorta şirketleri tarafından tanzim edilen poliçe ve ek belgeler yine sigorta şirketleri tarafından sistemimize
transfer edilmekte ve herhangi bir değişiklik yapmadan sistemimizde yansıtılmaktadır.
Bu doğrultuda merkezimizce yapılacak herhangi bir işlem bulunmamaktadır.
Söz konusu sigorta şirketi yetkilileri ile görüşmeniz gerekmektedir.

Saygılarımızla,
Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi

Araştırmalarım sırasında aşağıdaki bilgiye ulaştım. Her ne kadar sigorta ile ilgili değilse de muayene süresini 2 yıla çıkarmak için girişimde bulunan vekilimize de durumu anlatan mail yolladım.

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tasari_teklif_sd.onerge_bilgileri?kanunlar_sira_no=156219

Kanun Teklifi Bilgileri

Kanun Teklifinin Metni

Dönemi ve Yasama Yılı 24/4

Esas Numarası 2/2167

Başkanlığa Geliş Tarihi 21/05/2014

Teklifin Başlığı Karayolları Trafik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

Teklifin Özeti Teklif ile, ülkemizde turizmin gelişmesine önemli katkısı bulunan kamp ve karavan kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla Karayolları Trafik Kanunu'nda yer alan 'kamp taşıtı' ibaresinin yeniden tanımlanması öngörülmektedir.

Teklifin Son Durumu KOMİSYONDA

Kanun Teklifi Komisyon Bilgileri
Komisyon Tipi Adı Giriş Tarihi Çıkış Tarihi Yapılan İşlem Karar Tarihi
Tali Komisyon Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu 02/06/2014 Komisyonda
Esas Komisyon İçişleri Komisyonu 02/06/2014 Komisyonda

Kanun Teklifi İmza Sahipleri
Adı ve Soyadı Partisi Seçim Çevresi
Süleyman Nevzat KORKMAZ Milliyetçi Hareket Partisi Isparta İlk İmza Sahibi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri