Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 689
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 332,996
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Karavanseverlikten karavan sahibi olmaya çok kısa bir süre kaldı. Ben de imzamı attım tabii ki.

Tüm dostların desteği ile istediğimiz sonuca ulaşabileceğimizi düşünüyorum.

İzmir'den selamlar,sevgiler.

Etiketler

Ben de imzaladım, 3 Aralık'ta dolan trafik sigortam için en uygun teklif Halk sigortadan 603 tl. sanırım bunu yaptırmaktan başka çarem yok ???

Haberlerde sayın Bakanımız 299 tl den yüksek uçak bileti satın alan olursa bana yazsın ded, aklıma hinlik geldi :smiley:

http://www.binaliyildirim.com.tr/iletisim

Sayın Bakanım, Uçak biletlerinde tavan fiyat uygulamasına geçmenizi takdir ediyorum. Aynı uygulamayı Zorunlu Trafik sigortalarında da yapmalısınız. Zira sahip olduğum 1992 model motorlu karavanım için 866-8000 tl arasında fiyatlar istendi. Bir şey hem zorunlu hem de serbest olamaz. Saygılarımla.

Bu bakış açısı çok hoş.Beyin fırtınasına devam edersek sonuca varmak daha kolay sanırım.Bu bağlamda acaba yürütmenin durdurulması için dava açılabilirmi.Hukukcu arkadaşı olan öğrenebilir.Birşey zorunlu ise ticari şirketlere ücret belirlemesinin serbest bırakılması yasalara uygunmudur.

nebre' Alıntı:
Haberlerde sayın Bakanımız 299 tl den yüksek uçak bileti satın alan olursa bana yazsın ded, aklıma hinlik geldi :smiley:

Sayın Bakanım, Uçak biletlerinde tavan fiyat uygulamasına geçmenizi takdir ediyorum. Aynı uygulamayı Zorunlu Trafik sigortalarında da yapmalısınız. Zira sahip olduğum 1992 model motorlu karavanım için 866-8000 tl arasında fiyatlar istendi. Bir şey hem zorunlu hem de serbest olamaz. Saygılarımla.
Merhaba; Saim hemşerim,
Sizin maili görünce aşağıdaki şekilde bende gönderdim.Gönderilen mailler ne kadar fazla olursa o kadar ciddiye alınabilir.Tüm arkadaşlarında göndermesini beklerim. Selamlar.

Sayın Bakanım, Uçak biletlerinde tavan fiyat uygulamasına geçmenizi takdir ediyorum. Aynı uygulamayı Zorunlu Trafik sigortalarında da yapmalısınız. Zira sahip olduğum 1992 model motorlu karavanım için 866-8000 tl arasında fiyatlar istendi. Bir şey hem zorunlu hem de serbest olamaz.
Zaten biz emekliler bu aracı 12 ay kullanamazlar gelirleri yetmez,yılda 1 - 2 ay ancak kullanabiliyorlar.
Saygılarımla.
Ahmet Özdemir

nebre' Alıntı:

sayın bakanımıza bende mail yolladım ;)

Ben de yazdım, bakalım bir yanıt gelecek mi...

34 plaka, 98 Boxer, özel amaçlı taşıt olarak Ziraat Bankasına 706 bedeliyle yaptırdım.

35 plakalı Ducato 15 m3 2007 Model 690,-TL (3 Taksit) Halk Sigorta.

Herkese merhaba,
Bir süredir karavanların özel amaçlı taşıt sınıfında olmasından dolayı 2014 ile birlikte inanılmaz artan sigorta bedelleri hakkında http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=22741.60 başlığı altında konuşuyorduk.
Bir dilekçe kampanyası yaparsak bir baskı oluşturabiliriz diye konuşmuştuk.
Konu ile ilgili ekte yolladığım dilekçe örneklerini oluşturdum.
İsteyen kendinize göre istediği değişiklikleri yaparak ilgili yerlere gönderebilir.

Ayrıca tüketici mahkemesinde emsal teşkil edebilecek bir dava açılmasının da etkili olabileceğini konuşmuştuk.Bu konu hakkında da fikri veya girişimi olan varsa, diğer başlık altında yanıt verebilirse çok iyi olur (aynı başlıkta devam etmesi açısından)

İyi günler

Ekli dosyalar

• İçİşleri.doc
    24.5 KB · Görüntüleme: 116
  • Müsteşarlık.doc
    25 KB · Görüntüleme: 125

Herkese Selamlar;
Karavanımı sattıktan sonra uzun zamandır siteye girme şansı bulamıyordum ancak bugün birebir yaşadığımız bir gelişme ile ilgili sizleri bilgilendirmek boynumun borcu diye düşünerek yazmak istedim.
Bilenler bilir Volkswagen LT 35 Reimo Karavanımla maddi gereksinimlerden ötürü vedalaşmak zorunda kalmıştım hatta şuan benden sonraki 2. sahibi de malum sitede satışını yapmaya çalışıyor sanırım. Durumu mu toparlar toparlamaz birgün tekrar yeni bir karavana kavuşmanın ve tekrar kamplarda sizlerle buluşmanın hayali ile işlere koşturuyorum.
Bu arada yine aynı sitede bana ait gözüken bir karavan ilanı görebilirsiniz yanlış anlaşılma olmaması adına açıklama yapmak isterim söz konusu araç Ankara'dan Hikmet(Raptor) arkadaşımıza aittir. Kendisi işlerinin yoğunluğundan dolayı internete çok giremediği için ilan benim adıma girilmiştir.
Zira ben alım satım vb. işlerle uğraşmıyorum kendi Sigorta Acentem ve Emlak Ofisimle iştigal oluyorum.Genel bir açıklamadan sonra fazla uzatmadan gelelim bugün sizleri bilgilendirmek istediğim konunun detaylarına.

Bugün 7.Basamak(3 yıl hasarsızlığı olan) 2000 model Volkswagen Transporter Marka ve Ruhsatında Özel Amaçlı Taşıt(Motokaravan) olarak belirtilmiş bir aracın trafik sigortası için çalışma yaptık.
Araç Ankara plakalı idi.Araç sahibi 30 yaş üstü kapsamındaydı.Toplam 8 firmadan ayrı ayrı çalıştığımız poliçe için;
Ergo:3146TL
Mapfre:2292TL
Anadolu:1770TL
Axa:1354TL
Allianz:1181TL Fiyat verdi.
Ray ve Groupama'da fiyat veremedi(ki verebilselerdi sanırım yüksek çıkardı)
İşin ilginç yanı yetkili acentesi olduğumuz Aksigorta'dan 661TL gibi çok farklı bir rakam almamızdı ki zaten müşteri de bu yüzden Aksigorta'yı tercih etti.
Bu örneği vererek özellikle söylemek istediğim şudur;
Çoğumuzun zaten Motokaravanlarımızı 2. araç olarak kullanmamız,pek çoğunun model yılının eski olması ve bizler tarafından normal bir binek araca göre çok aktif kullanılmamasından dolayı bu araçlara kasko yaptırmak istemiyoruz ve bu durum bizlere hem maddi olarak çok pahalı(ki eski araçların çoğuna kasko da yapılamıyor) hem de ekstra bir külfet gibi gelebiliyor.
Kaldıki şuan motokaravanlar da dahil olmak üzere tüm taşıtlarda Zorunlu Trafik Sigortaları genel olarak yüksek çıkıyor.
Ama bugün yaşadığımız yukarıda belirtiğim örnek bazı sigorta şirketlerinin kişinin ve aracın risk durumunu farklı farklı algılamasına göre uygun fiyatların çıkabileceğini gözler önüne seriyor.
Bu benim için de,diğer Sigorta Acentesi arkadaşlar için de aslında müşteri menfaatini gözeterek biraz daha fazla emek sarf ederek ve zaman ayırarak çalışmak demek.
Çalıştığınız sigorta acentelerine farklı fiyatlamalar ve eski hasarsızlık indirimleriniz için mutlaka talepte bulununuz.
Ben de kendim ve Acentem adına sizlerden gelebilecek tüm talepler için elimden geleni yapmaya çalışacağımı bilmenizi isterim.
iletişim bilgilerim;
Buğra DARICI
Sindaş Sigorta Aracılık Hizmetleri
0312 286 89 86
0533 391 40 81
bugradarici@gmail.com
sindassigorta2@hotmail.com
Saygılarımla

Sevgili Buğra merhaba,

Karavancının derdinden karavancı anlar :smiley: gerçekten sıkıntılar büyük gerek TÜV gerekse sigorta konuları bizlerin gündemindeki
2 önemli konu seninde sigorta konusunda derdimizden anlayan olarak ilgi ve bilgine herzaman ihtiyaç olacaktır.

İşlerinde başarılar dilerim. Selamlar

Levent Abicim Selamlar;
Elimden geldiğince tüm karavancı dostlarıma yardım ve bilgi konusunda desteği esirgemeyeceğimden emin olabilirsin.
Senin de belirttiğin gibi TÜV ve Sigorta maalesef insanları canından bezdiriyor.En azından ben insanlara Sigorta kısmında az da olsa bir katkı sağlayabilirsem ne mutlu bana.
Gün içerisinde çoğu zaman internete bağlı oluyorum ama ofis dışında olduğum zamanlar da olabiliyor.Sorusu olan ya da fiyat bilgisi almak isteyenler telefon veya maille dönüş yapabilirler.
Tek ricam özellikle fiyat almak için dönüş yapıldığında araç plakasının,araç sahibinin adı soyadı ve T.C.No'sunun, bir de ruhsat seri numarasının(adres kısmının olduğu ruhsat sayfasının en altında yer alan 2 harf 6 rakamdan oluşan numara) belirtilmesi çünkü farklı Sigorta Şirketlerinden fiyatlama yaparken farklı ekranlardan giriş yapmak durumunda kalıyoruz ve bilgilerden herhangi biri eksik olduğunda süreç uzayabiliyor.
Umarım desteğim gerçekten faydalı olur zira sigortaya fazladan ödenecek paranın daha önce hiç görülmemiş bir yeri gezmek için kullanılıyor olması bir karavancı olarak benim de çorbada tuzumun bulunmasına vesile olacaktır.
Herkese selamlar&saygılar

Daha önce konusu geçtimi bilmiyorum, karavanlarımızı uzun süre kullanmıyoruz, süreli bir sigorta türü yokmu merak ediyorum?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri