Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 689
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 332,996
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

https://hmportal.hazine.gov.tr/irj/servlet/prt/portal/prtmode/preview/prtroot/pcd!3aportal_content!2fcom.hazine.folders.Hazine_icin_icerik!2fcom.hazine.folders.SGM!2fcom.hazine.folders.iviewler!2fcom.hazine.folder.sgm_esikayet_iviews!2fcom.hazine.folder.esikayet_vatandas!2fcom.hazine.iviews.sikayet_giris_iview?sap-config-mode=true

Lütfen adresinden şikayetinizi yada önerinizi yapınız. Bellimi olur belki duyan olur.

Etiketler

http://www.hazine.gov.tr/default.aspx?nsw=n0zoGEH9hXwRmgY5VXZgNQ==-H7deC+LxBI8=&nm=336

20 K 3220 tescil plakalı 1992 model Motorlu karavanıma Trafik sigortası yaptırmak için tüm firmalardan teklif aldım ancak Fahiş fiyatlar istediler. (8000 ile 866 TL arası) Motorlu karavan Özel amaçlı taşıtlar kategorisinde geçtiği için bu durum meydana gelmektedir. Oysa karavanımla yılda 60 gün bile trafiğe çıkmıyorum. Bu duruma acil çözüm bulunmasını, Sigorta poliçemin makul bir rakama çekilerek yenilenmesini farkın iadesini istiyorum.

Dosya: sgm_sikayet_24400_1385043459387.PDF 21/11/2013 16:17:39
Dosya: sgm_sikayet_24400_1385043459434.PDF 21/11/2013 16:17:39

SGM Tarafından Eklenen Dosyalar

Dosya: sgm_sikayet_24400_1385043530952.DOC 21/11/2013 16:18:44

Yaptığım Başvuruya jet hızıyla yanıt geldi. UCUZ OLSUN DİYE SERBEST BIRAKMIŞLAR :smiley:

Bilindiği üzere, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu karayollarında, can ve mal güvenliği yönünden trafik düzenini sağlamak ve trafik güvenliğini ilgilendiren tüm konularda alınacak tedbirleri belirlemek üzere kabul edilmiş olup anılan Kanun, karayolları motorlu araç işletenlerini motorlu araç işletilmesinden dolayı üçüncü şahısların uğrayacakları zararı tazminle mükellef tutmuş ve bu sorumluluğun zorunlu olarak sigorta teminatına kavuşturulmasını öngörmüştür. Söz konusu sorumluluk karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası ( zorunlu trafik sigortası ) ile teminata kavuşturulmaktadır. Anılan sigortada teminat kapsamına alınan risk işletenin taraf olduğu kişisel sorumluluktur.
Bununla birlikte, gerek sağlıklı bir rekabet ortamı oluşturularak piyasa etkinliğinin temini, gerekse vatandaşlarımızın orta vadede daha kaliteli hizmeti daha ucuza almasının sağlanması amacıyla, 01.07.2008 tarihinden itibaren zorunlu trafik sigortası priminin sigorta şirketleri tarafından serbestçe belirlenmesi uygulaması başlatılmıştır.
Bu itibarla, 1 Temmuz 2008’den itibaren ilgili sigorta şirketlerinin rekabet ettiği piyasada risk bazında farklı trafik sigortası primleri tespit edilmekte olup, serbest rekabet ortamında vatandaşlarımızca piyasa araştırması yapılarak en uygun fiyatlardan Trafik Sigortası temin edilmesi imkân dahilindedir. Trafik sigortası zorunlu bir sigorta olmakla beraber özel hukuk hükümlerine ve sigortacılık ilkelerine tabi olup bu çerçevede risk temelinde fiyatlama esastır. Nitekim Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelik ile şirketlerin uygulayacakları hasar sebebiyle indirim/artırımın sebepleri asgari olarak düzenlenmiştir. Söz konusu Yönetmelikte yer alan prim artırım ve indirim sebepleri ile şirketlere tanınan tarife tespit eşikleri çerçevesinde fiyatlama açıklandığı üzere sigortacılık ilkeleri dahilinde gerçekleştirilmektedir.
Bilgileri rica olunur.

Arkadaşlar bu konu hakkında imza kampanyası açılmış ,Katılım ve yayılması konusunda destek bekliyoruz.

http://www.change.org/tr/kampanyalar/t%C3%BCrkiye-sigorta-reas%C3%BCrans-ve-emeklilik-%C5%9Firketleri-birli%C4%9Fi-motokaravanlar%C4%B1n-zorunlu-trafik-mali-mesuliyet-sigortas%C4%B1-primleri-makul-fiyatlara-indirilsin?share_id=sYFulFWjGg&utm_campaign=friend_inviter_chat&utm_medium=facebook&utm_source=share_petition&utm_term=permissions_dialog_false

Enver bey dediğiniz gibi bana göre de önemsenmesi gereken bir organizasyon.

enverdede' Alıntı:
Arkadaşlar bu konu hakkında imza kampanyası açılmış ,Katılım ve yayılması konusunda destek bekliyoruz.

http://www.change.org/tr/kampanyalar/t%C3%BCrkiye-sigorta-reas%C3%BCrans-ve-emeklilik-%C5%9Firketleri-birli%C4%9Fi-motokaravanlar%C4%B1n-zorunlu-trafik-mali-mesuliyet-sigortas%C4%B1-primleri-makul-fiyatlara-indirilsin?share_id=sYFulFWjGg&utm_campaign=friend_inviter_chat&utm_medium=facebook&utm_source=share_petition&utm_term=permissions_dialog_false

henüz bir karavan sahibi olmasamda, imzamı atıp haklı mücadelenize destek oldum :smiley:

250 yi bulmuşuz....ama yetmez.......Katılan ,destekleyen herkese teşekkürler.....

Enver Abi,İmza bendende tamam ancak dediğin gibi yetmez.
face'dende herkes paylaşılırsa iyi olur gibi...

enverdede' Alıntı:

ben de yolladım

bimer'e yaptığım şikayete cevap geldi, hazine müsteşarlığına yönlendiriyor

Sayın Levent ÇUBUKÇU,

İlgi: 20.11.2013 tarih ve 958098 sayılı başvurunuz.

Başbakanlık BİMER tarafından Müsteşarlığımıza yönlendirilen başvurunuzda bilgi edinmek istediğiniz konu ile ilgili olarak Sigortacılık Genel Müdürlüğü’nden gelen cevap aşağıda tarafınıza gönderilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

Hazine Müsteşarlığı Bilgi Edinme Birimi
E-posta: bilgiedinme@hazine.gov.tr
Tel : 0312. 204 70 32- 70 75- 70 61- 2046994 Faks : 0312. 212 23 53 - 212 34 38 Adres : Hazine Müsteşarlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği İnönü Bulvarı No: 36 06510 Emek / ANKARA

CEVAP METNİ
Vatandaşlarımızın sigorta şikayet ve önerilerine hızlı bir şekilde işleme konulabilmesi ve daha rahat takip edilebilmesi amacıyla başvuruların elektronik ortamda alınıp değerlendirilmesini teminen e-başvuru sistemi hazırlanarak gerekli altyapı oluşturulmuştur.
Müsteşarlığımız http://www.hazine.gov.tr/default.aspx?nsw=n0zoGEH9hXwRmgY5VXZgNQ==-H7deC+LxBI8=&nm=336 internet adresinde yer alan Öneri ve Şikayetleriniz için E-Başvuru Formu ‘nu kullanılarak gerekli başvuru yapabilir, 0312 204 65 66 – 204 64 14’nolu telefonlardan bilgi alabilirsiniz

Cem Beyin ;hazırlamış olduğu metni ilgili formu doldurmak suretiyle hazine müsteşarlığına gönderdim....Ancak metin şikayet kısmına sığmadığından pdf formatına çevrilmek suretiyle ek olarak gönderilebiliyor...
Kalın sağlıcakla

arkadaşlar 10 günlük araştırmanın ve :'( sonunda ziraat bankasına 706tl karşılığında trafik sigortasını yaptırdım, bonus ve maximum karta 3 taksit yapıyor,
fiyat araştırırken yardımcı olan Ali bey ve diğer sigorta acentası sahibi arkadaşlara emeklerinden dolayı teşekkür ederim aldığım diğer fiyatları tekrar yayınlıyorum,
selamlar

2004 ducato maxi van, motokaravan,hasarsız
bu fiyatlar istanbul için geçerli,
özel amaçlı taşıt için verilen fiyatlardır, bazı arkadaşlar kamyonet sigortası kestiriyorlar ucuz olsun diye ama kaza anında sigorta şirketi para ödemeyebilir, veya kontrollerde farkına varılırsa zeyilname yaptırmak zorunda kalabilirsiniz, bilgilerinize

anadolu sig.....................1680
aksigorta........................1093
axa................................1065
garanti bank.....................998
halk sig..........................1133
sanpa.............................2068
güneş sig........................2548
dubai...............................2500
ergo................................3276
allianz..............................2544
mafre..............................5234
hdı..................................1423

carpediem69' Alıntı:
Cem Beyin ;hazırlamış olduğu metni ilgili formu doldurmak suretiyle hazine müsteşarlığına gönderdim....Ancak metin şikayet kısmına sığmadığından pdf formatına çevrilmek suretiyle ek olarak gönderilebiliyor...
Kalın sağlıcakla

beyzadeler aşağıdaki cevabı vermişler....

Müsteşarlığımıza yapmış olduğunuz 25/11/2013 14:18:14 tarihli 24509 numaralı başvurunuz sigortacılıkla ilgili olmadığından konu hakkında Sigortacılık Genel Müdürlüğü'nce işlem tesis edilememektedir.

T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı

Sigortacılık Genel Müdürlüğü

Ben de 19 Kasım itibariyle 1999 Model T4 motokaravanım için 575 TL trafik sigortası ödedim. Benim plakam 17 olduğu için büyükşehir plakalarından biraz daha ucuza oluyor.

sigorta bedelinin düşürülmesi kampanyasına bende katıldım
şu anda katılımcı sayısı 422 katılım artarsa ciddiye alınabiliriz

sigortam burda nın bu konu ile ilgili yazısı
http://sigortamburda.com/index_dosyalar/Page873.htm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri