Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 689
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 332,589
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Sigorta konusunda birlik olup ulaştırma bakanlığına imza ile bir kampanya yaparsak araçlarımızın özel amaçlı kapsamda olup ambulans itfaiye gibi kaza riski yüksek araçlarla kıyaslanmayıp senede en fazla dört ay trafikte olduğunu belirtip sigorta bedellerini avrupadaki gibi en aza indirmemiz lazım.Yalnız bu işi birlikte hareket ederek uygulayalım. Teşekkürler.

Etiketler

murat06VIY68' Alıntı:
Sigorta konusunda birlik olup ulaştırma bakanlığına imza ile bir kampanya yaparsak araçlarımızın özel amaçlı kapsamda olup ambulans itfaiye gibi kaza riski yüksek araçlarla kıyaslanmayıp senede en fazla dört ay trafikte olduğunu belirtip sigorta bedellerini avrupadaki gibi en aza indirmemiz lazım.Yalnız bu işi birlikte hareket ederek uygulayalım. Teşekkürler.

murat beye aynen katılıyorum. birlik olup bu şekilde olursa ayırım yapabilirler ve fiyatlarda çok büyük fark olur. karavanların ambulans sınıfından özel amaçlı taşıt çıkarılıp sadece karavan sınıfında olması gerekiyor.

murat06VIY68' Alıntı:
Buradaki herkesin en çok muzdarip olduğu zaten bu sigorta bedelleri. Herkes sanırım böyle bir şeye imzasını atar. Ben bu sene Ziraat sigortanın bizden 9000TL istediklerine şahit oldum. :eek:.

Karavan / Özel amaçlı araç sınıfının ayrıştırılması ile bu sorun çözülür mü?. Bunu yapabilecek makam ulaştırma bakanlığımıdır?

murat06VIY68' Alıntı:
Face book da sürekli imza kampanyalarına rastlıyorum. Bu işi bilen biri bu konuyu başlatırsa katılım yüksek olacaktır. Sigorta pirimlerinin yüksekliği sadece özel amaçlı taşıtlarda değil, genel olarak uçurum gibi zamlar yapıldı. Binek araçlarıda aynı zamdan etkileniyor...
İnşallah bir arkadaşımız imza kampanyası başlatır, bizlerde katılırız.
selamlar

edessastelio' Alıntı:
Face book da sürekli imza kampanyalarına rastlıyorum. Bu işi bilen biri bu konuyu başlatırsa katılım yüksek olacaktır. Sigorta pirimlerinin yüksekliği sadece özel amaçlı taşıtlarda değil, genel olarak uçurum gibi zamlar yapıldı. Binek araçlarıda aynı zamdan etkileniyor...
İnşallah bir arkadaşımız imza kampanyası başlatır, bizlerde katılırız.
selamlar

bu imza işini biran önce başlatmayı düşünüyorum bunun için ilgili çalışmalar yapmaktayım. imza kampanyasını başlattığımız zaman katılımın yüksek olması gerekli gerekirse kamuoyuna da duyurmak gerekir. bu fiyatların yüksek olması en çok bizi etkilemekte bir sigorta için 10- 15 firmadan fiyat topluyorum acaba uygun bir fiyat bulabilirmiyim diye ve bu benim iş yükümü fazlasıyla artırıyor.

AVD üyesi Süheyl Caneri Bey , Yapı Kredi sigorta ile görüşmüş.

Görüşme sonucu kısaca : Motokaravanların yılda 1-2 ay kullanıldığını, diğer zamanlar garajda yattığını, gittiği yerde de sabit kalıp trafikte diğer araçlar gibi risk faktörünün az olduğunu anlatmış. Ortada bir haksızlık olduğu sonucuna varılmış. Araç, model farkı olmaksızın 5-6 sigorta poliçesini incelemek istemişler. Karavancılar için bir ''kampanya'' hazırlama ihtimalleri var. Sigorta poliçelerimizi tarayıp Süheyl Caneri'ye mail atarsak bu iş çözümlenecek gibi gözüküyor.

Süheyl Beyin mail adresi : scaneri@gmail.com

Özellikle elinde pahalı sigorta poliçesi olan varsa göndersin. Hepimiz için hayırlı olacak inşallah.

Ferhat facebook'tan Süheyl Bey ile görüştüm. mailini bekliyor.

Benim 1992 model avatarda görülen düldül için 8000 - 866 tl arasında teklifler geldi. Ali Bey sağolsun pdf olarak yollamıştı onu ekledim maile. İnşallah sonuç alırız yoksa kötü şeyler düşünüyorum. ( karavanımla bu saçmalığa izin veren birilerini ezmek gibi filan )

nebre' Alıntı:
İnşallah sonuç alırız yoksa kötü şeyler düşünüyorum. ( karavanımla bu saçmalığa izin veren birilerini ezmek gibi filan )

Aman efendim, sonra bunlar 'hatta geçen biri bizim sigortacıyı ezdi frenleri de tutmuyor' der , bunların sigortası daha da yüksek

olsun derler. :smiley:

Almış Ferhat. Ben de sonuçlarını bekliyorum. Alınca burada paylaşırım.

Camper satın almaya niyetliyim fakat uçuk sigorta fiyatlarını görünce gaz kestim :-\ Bahsedilen çalışmadan haber varmı acaba...Selamlar....

bu konu ile ilgili önceki tarihlerde yazışmalar olmuş ancak güncel tutmak amacıyla tekrar yazıyorum , bilindiği uzere motokaravanlarda trafik sigortaları cok yüksek bu konuda herhangi bir asama kaydedildimi, benim de su an trafik sigortası yaptırmam gerekiyor ve aldığım en dusuk rakam 1560 tl. Hem bize 5 yıllık araç aldırıp hemde yat yada lüks jeep gibi vergi/sigorta ödetiyorlar bu haksızlığın düzeltilmesi lazım. Konuyla ilgili bilgisi olanlar yardımcı olabilirmi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR