Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 689
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 333,009
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Merhaba, Generali sigortadan da fiyat alın derim. Bu yıl için en düşük poliçeyi kesen firma olarak biliyorum. Sigorta şirketleri kestikleri poliçe sayısına göre sürekli fiyatlarını değiştiriyorlar. Çok sayıda acentalığı olan en az 3 sigortacıdan fiyat alın. size verdikleri fiyat çok abuk bir fiyat olmuş. 500 civarı makul fiyattır.

Etiketler

aslanahmet' Alıntı:
AVD üyesi Süheyl Caneri Bey , Yapı Kredi sigorta ile görüşmüş.

Görüşme sonucu kısaca : Motokaravanların yılda 1-2 ay kullanıldığını, diğer zamanlar garajda yattığını, gittiği yerde de sabit kalıp trafikte diğer araçlar gibi risk faktörünün az olduğunu anlatmış. Ortada bir haksızlık olduğu sonucuna varılmış. Araç, model farkı olmaksızın 5-6 sigorta poliçesini incelemek istemişler. Karavancılar için bir ''kampanya'' hazırlama ihtimalleri var. Sigorta poliçelerimizi tarayıp Süheyl Caneri'ye mail atarsak bu iş çözümlenecek gibi gözüküyor.

Süheyl Beyin mail adresi : scaneri@gmail.com

Hakan bir sonuç varmı

buralpdi' Alıntı:
Hakan bir sonuç varmı

Maalesef Levent :(

Bu konu da ki gelişme olumsuz.

Arkın'ın bu konuda çalışmaları var. Kendisi bayağı umutlu. Ama sonuçlarını ancak 2014 yılında alabiliriz diyor.

Ben bimer e de yazdım. Bakalım bişey çıkarmı?

geçen sene 532tl yapılan sigortaya bu sene 1000-1100 tl civarlarında fiyat alıyorum,
bir hafta sürem var araştırıyorum, araştırırkende hazine müsteşarlığı sigortacılık müd. şikayette bulundum, bir şey çıkarmı bilmem ama ağlamayana hesabı
www.hazine.gov.tr

buralpdi' Alıntı:
geçen sene 532tl yapılan sigortaya bu sene 1000-1100 tl civarlarında fiyat alıyorum,
bir hafta sürem var araştırıyorum, araştırırkende hazine müsteşarlığı sigortacılık müd. şikayette bulundum, bir şey çıkarmı bilmem ama ağlamayana hesabı
www.hazine.gov.tr
Levent, bey;
Bende geçen yıl Halk Sigortadan 300 liraya yaptırmıştım.Bu yılda en ucuz fiyatı yine ayni sigorta verdi, 568 lira.
Tüm şirketler % 90 zamlı fiyat veriyorlar.
Selamlar.

edessastelio' Alıntı:
Levent, bey;
Bende geçen yıl Halk Sigortadan 300 liraya yaptırmıştım.Bu yılda en ucuz fiyatı yine ayni sigorta verdi, 568 lira.
Tüm şirketler % 90 zamlı fiyat veriyorlar.
Selamlar.

Ahmet bey teşekkürler birde oraya soralım

Levent iyi akşamlar .Sigortalarda pirim artışı yalnız karavanlara mahsus değil galiba.Benim 20 yıldır kullandığım(1993 mod.)
Vespa sukuterim için axa da geçen sene 55.tl ödediğim pirim bu yıl %100 artarak 110 tl oldu Ergo da 75.tl ye yaptırınca sevindim.Ferhat ın dediği gibi ölümü gösterip sıtma ya razı oluyoruz.Bence Ali bey en güzel fiyatı bulacaktır.Nede olsa AİLEMİZİN SİGORTACISI
slm.
ersin

Levent 2001 model benim araç.Bu eylülde sigortayı yaptırdım. Ak sigortaya 702 liraya yapıldı.Gerekirse Akın Sigorta Fatih Akın dan 0532 266 66 62. numaradan adımı kullanarak görüşebilir fiyat alabilirsin.Geçen yıl birkaç arkadaş sigorta yaptırmış.Güvenilir bir dost. Poliçeyi Kargo ile gönderiyor.

Ali bey sağolsun o da uğraştı ama aldığım fiyatlar, her ay fiyatlar farklı, geçen sene 530tl isteyen dubai bu sene uçmuş
anadolu sig.....................1680
aksigorta........................1093
axa................................1065
garanti bank.....................998
halk sig..........................1133
sanpa.............................2068
güneş sig........................2548
dubai...............................2500
ergo................................3276
allianz..............................2544
mafre..............................5234
hdı..................................1423

hazine müsteşarlığı sigorta müd. yaptığım şikayeti inceleyip, kafa patlatmış bu vatandaşımın sorununu nasıl çözerim deyip, ertesi gün cevabını göndermiş

Bilindiği üzere, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu karayollarında, can ve mal güvenliği yönünden trafik düzenini sağlamak ve trafik güvenliğini ilgilendiren tüm konularda alınacak tedbirleri belirlemek üzere kabul edilmiş olup anılan Kanun, karayolları motorlu araç işletenlerini motorlu araç işletilmesinden dolayı üçüncü şahısların uğrayacakları zararı tazminle mükellef tutmuş ve bu sorumluluğun zorunlu olarak sigorta teminatına kavuşturulmasını öngörmüştür. Söz konusu sorumluluk karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası ( zorunlu trafik sigortası ) ile teminata kavuşturulmaktadır. Anılan sigortada teminat kapsamına alınan risk işletenin taraf olduğu kişisel sorumluluktur.
Bununla birlikte, gerek sağlıklı bir rekabet ortamı oluşturularak piyasa etkinliğinin temini, gerekse vatandaşlarımızın orta vadede daha kaliteli hizmeti daha ucuza almasının sağlanması amacıyla, 01.07.2008 tarihinden itibaren zorunlu trafik sigortası priminin sigorta şirketleri tarafından serbestçe belirlenmesi uygulaması başlatılmıştır.
Bu itibarla, 1 Temmuz 2008’den itibaren ilgili sigorta şirketlerinin rekabet ettiği piyasada risk bazında farklı trafik sigortası primleri tespit edilmekte olup, serbest rekabet ortamında vatandaşlarımızca piyasa araştırması yapılarak en uygun fiyatlardan Trafik Sigortası temin edilmesi imkân dahilindedir. Trafik sigortası zorunlu bir sigorta olmakla beraber özel hukuk hükümlerine ve sigortacılık ilkelerine tabi olup bu çerçevede risk temelinde fiyatlama esastır. Nitekim Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelik ile şirketlerin uygulayacakları hasar sebebiyle indirim/artırımın sebepleri asgari olarak düzenlenmiştir. Söz konusu Yönetmelikte yer alan prim artırım ve indirim sebepleri ile şirketlere tanınan tarife tespit eşikleri çerçevesinde fiyatlama açıklandığı üzere sigortacılık ilkeleri dahilinde gerçekleştirilmektedir.
Bilgileri rica olunur.

berkcantp' Alıntı:
Levent, ne diyor, kazığa devam mı?

ben sizi kurtların önüne attım, artık ne haliniz varsa görün diyor İlhan ağbi

daha doğrusu sizin neyinize karavan beni niye meşgul ediyorsunuz demiş kibarca ;D ;D

Mafre iyiymiş Levent abi. Ona takılalım :smiley:

Bununla birlikte, gerek sağlıklı bir rekabet ortamı oluşturularak piyasa etkinliğinin temini, gerekse vatandaşlarımızın orta vadede daha kaliteli hizmeti daha ucuza almasının sağlanması amacıyla, 01.07.2008 tarihinden itibaren zorunlu trafik sigortası priminin sigorta şirketleri tarafından serbestçe belirlenmesi uygulaması başlatılmıştır.

Evet çok güzel rekabet ortamı oluşturulmuş ve, kaliteli hizmeti (Kargoyla eve gönderiyorlar) çoook ucuza almamız sağlanmış.
Sağolsunlar. ::smiley:

Gültekin' Alıntı:
Mafre iyiymiş Levent abi. Ona takılalım :smiley:

Evet çok güzel rekabet ortamı oluşturulmuş ve, kaliteli hizmeti (Kargoyla eve gönderiyorlar) çoook ucuza almamız sağlanmış.
Sağolsunlar. ::smiley:

hergün trafiğe çıkan araç sayısı 100 adetse bunu 60 tanesi hususi otomobil, rekabet varsa bu tip araçlarda var, pastadan payını kaptırmamak için otomobillerde fiyatlar uygun, bizim gibi tanımsız gurupda :smiley: fiyatlar tavan diğer taraftan kaybettiğini bizden çıkarıyor, zorunlu bir sigorta olduğu için ve sesimizi çıkarmadığımız için önümüze ne fiyat koyarlarsa yaptırmak zorundayız, büyük haksızlık olmasına karşı serbest piyasa denilip işin içinden çıkıyor devletimiz, rekabet ortamı oluşturalım derken tekel oluşmuş, seneye hasarsızlık indirimleride kalkıyor esas o zaman fiyatları göreceğiz, biz sesimizi çıkarmadan kuzu kuzu ödüyoruz zaten,
ben kendi adıma bimer ve hazine müsteşarlığına durumu anlatan şikayet dilekçesi yolladım, ne kadar şikayet olursa o kadar iyi, belki birilerinin dikkatini çekeriz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR