Karavan İle Yunanistan-italya-avusturya-almanya-lüxemburg-belçika-hollanda-ingiltere-fransa-isviçre

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan isolano Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 212
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 80,981
Ynt: Karavan İle Yunanistan-italya-avusturya-almanya-lüxemburg-belçika-hollanda-ingiltere-fransa-isviçre

Sonnra yürüryerek köprüden karşıya geçtik ve BMW müzesi ve BMW Welt gezisi yaptık.Bence otomobile merakı olanlar mutlaka gezmesi gerekiyor.Özellikle müzedeki RR araçları görünce bu arabaların bir insanın parayla alabileceği son nokta olduğunu düşündük.Ama bize göre öyle çok fazla paramızda olsa o kadar gösterişli ki herhalde almayı aklımızdan bile geçirmezdik.

Ekli dosyalar

• DSCN0653.jpg
    DSCN0653.jpg
    68.9 KB · Görüntüleme: 473

Etiketler
Ynt: Karavan İle Yunanistan-italya-avusturya-almanya-lüxemburg-belçika-hollanda-ingiltere-fransa-isviçre

Ekli dosyalar

• Sony Video Kamera 154.jpg
    Sony Video Kamera 154.jpg
    76.6 KB · Görüntüleme: 474

Ekli dosyalar

• Sony Video Kamera 157.jpg
    Sony Video Kamera 157.jpg
    58.2 KB · Görüntüleme: 469

Sonra Karlstor N48.139086,E11.566691 ve Marienplatz Cad. N48.137222 ,E11.575278 ve Mary'S scuare Meydan Gezisi yapık. Münih için yaptığımız gezimiz akşam 9.30 da bittiğinde ayaklarımız artık bizi taşıyamaz hale gelmişti.

Ekli dosyalar

• Sony Video Kamera 171.jpg
    Sony Video Kamera 171.jpg
    91.5 KB · Görüntüleme: 486

Campsite Thalkirchen Hakkındaki Görüşüm Şöyle:Kamping şehre çok yakın ve sirkülasyonu hayli fazla.Resepsiyonun arkasında marketi ve kafeteryası mevcut.Kafeteryanın nehire bakan balkonu ve balkonda birkaç masasıda var , güzel havalarda orada oturmak sanırım keyifli olur. Banyolarda sıcak su için makineye para atmanız gerekiyor.Tabii atık su içinde ücret ödemeniz gerekiyor.Ben genel olarak beğendim ve tekrar gelirim.

10 Temmuz 2014 Sabah erkenden kamping hesabımızı 58 euro ödeyerek kapattık ve hızla çocukların ilk gününden beri istediği Legolanda doğru yola çıktık ve saat 10,30 civarında 121 Km Sonra Legoland Germ Günzburga N48.425 ,E10.298611 vardık. Camper araçlar için özel olarak ayrılmış yere park ettik.Bu park için 6 euro ödedik girişe ise yazmaya elimin varmadığı bir para ödeyerek içeriye girdik.Gerçekten çocuklar için çok iyi oldu Çok eğlendiler. 1 saat geçip giriş parasının şokunu atlatınca ve özellikle logodan yapılmış dünyadaki birçok yerin görüntülerini görünce bende çok eğlendim.
Bir ara legonun nasıl yapıldığını gösteren mini bir fabrika bölümünüde gezdik bizim oğlan mest oldu.

DSCN0735.jpg

Saat 15.00 de ise yola çıktık.Yolda 70 Euro daha dizel alarak saat 20,00 de Lüxemburg Bon Accueil N49.569167 ,E6.16 vardık.
Lüxemburg Bon Accueil Camping bize göre şu ana kadar kaldığımız en şirin kamping olarak aklımızda kalacak .Çok huzurlu tertemiz bir yer ama tek istisna girişteki hanımın ilginç tavırlarıydı.

Parayı peşin alma huyu tamam ama pasaport polisi gibi vizeniz nerede diye sorması bana çok ilginç geldi.,Tabi bende istifa etmeden hakettiğim yeşil pasaportun ülkeleri için vize istemediğini söylediğimde kadınn şaşkın bakışını sanırım unutamayacağım.Herhalde ilk defa yeşil pasaport gördü.
Sonra pasaporttaki ingiltere vizesine biraz daha bakıp araç + 4 kişi 2 gecelik için 44 euro istediyince bende ödeyip çıktım.O gece yorgunluktan nasıl uyuduğumu hatırlamıyorum.Hava 20 dereceye ısınınca gece webasto çalıştırmadık.

DSCN0778.jpg

Lüxemburg Bon Accueil Camping Hakkında Görüşüm: Kamping ortalama 50 araçlık bir kapasiteli.Yani ufak sayılabilir.Karavanları park edeceği alanlar taflanlar ile ayrılmış ve numaralanmış.ve her araç için ayırdığı alan bence yeterli genişlikte ve heryer çimlerle kaplı.Resepsiyonda hanım bize direkt numaramızı söylemişti.Kamp o kadar düzenli ki rahatça elimizle koyuş gibi yerimizi bulup yerleştik.

WC ve Banyolarda klima ve ısıtma sistemi var ve çok temiz.Kampingte ücretsiz internet var ve neredeyse heryerden gayet iyi çekiyor..Lüksemburga gelirsem kesinlikle tekrar burada kalırım.

11 Temmuz 2014 sabah 8,30 gibi kalktık.Biriken Çamaşır yıkama faslı 11 e kadar sürdü.Bizde 11,30 gibi luxemburg gezisine Altın Kız Heykelinden N49.609167 ,E6.129444 başladık.

DSCN0802.jpg

Ekli dosyalar

• DSCN0797.jpg
    DSCN0797.jpg
    120 KB · Görüntüleme: 493

Buradan Adolphe Köprüsünü bolca fotografladık Bu köprüde Lüksemburg’un simgelerinden olup, Dük Adolphe adına inşa edilmiş. N49.608333 ,E6.126944 sonra hemen yanındaki Notre-Dome Katedrali N49.609381,E6.131272 çevresini gezip fotografladık.

Ekli dosyalar

• DSCN0798.jpg
    DSCN0798.jpg
    97.5 KB · Görüntüleme: 459

Burası Lüksemburg’da bulunan tek katolik katedral. Ardından ülkeyi 1919 – 1964 arası yöneten Grand düşes charlotte heykelini N49.609836,E6.132461 ziyaret ettik.
Sonra Grunda doğru yürüdük.Lüksemburg ilginç yanı iki katlı bir şehir olması. Şehrin alt kısmı olan Grund’a, Hamilus Meydanı’ndan yürüyerek ulaşılan asansör ile indik.

DSCN0817.jpg

Grundu çok beğendim çok fotograf aldım.Bana biraz floransayı andırdı.Her an bir köşeden tarihten birileri çıkacak gibiydi.Oradan yürüyerek UNESCO tarafından koruma altına alınmış ve İspanyol işgali sırasında 1644 'te savunma amaçlı yapılmış olan Casemates tünellerine gittik. N49.611856,E6.137730

DSCN0846.jpg

DSCN0852.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR