Karavan İle Yunanistan-italya-avusturya-almanya-lüxemburg-belçika-hollanda-ingiltere-fransa-isviçre

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan isolano Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 212
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 80,981
Ynt: Karavan İle Yunanistan-italya-avusturya-almanya-lüxemburg-belçika-hollanda-ingiltere-fransa-isviçre

Ekli dosyalar

• DSCN0546.jpg
    DSCN0546.jpg
    109.9 KB · Görüntüleme: 431

Etiketler

Ynt: Karavan İle Yunanistan-italya-avusturya-almanya-lüxemburg-belçika-hollanda-ingiltere-fransa-isviçre

Kampta yerimize park edip elektrik bağlarken kablo ucunda gene sıkıntı oldu.Ara adaptöre ihtiyacımız olunca hemen kapanmadan receptiona koşup surdum ama adam o kadar alışmış ki hemen çekmeceden bir adaptör çıkardı ve 17 euro değince bende böyle bir adaptör bulduğuma şükredip hemen satın aldım.Ardında elektriği bağlayıp koşa koşa Almanya -Brezilya maçını seyretmek için receptionun arkasındaki restoranına koştum.O kadar alman ile maçı seyretmek çok değişikti.Hele maç 7-1 bitince içilen biraların sayısını siz düşünün.

Gece üşüyerek arabaya koştum ve webasto ile sıcacık olmuş şekilde hemen uyudum.

9 Temmuz da sabah 8,00de uyandığımda temmuz olduğuna inanamayacağım bir havada uyandım .İnanın bu soğuk havayı biz izmirde ancak ocak ayında yaşarız.Neyse çocuklarıda kahvaltı faslını bitirince kendimizi münihe attık

İlk olarak Munih Teknoloji muzesine gidip N48.130195,E11.583730 gezmeye başladık.Bence çok doğru bir seçim yapmışız.2,5 saatte gezdik ama inanın vaktimiz olsa 1 tam gün buraya ayırmak isterdim. Tek kelime ile muhteşemdi.

Ekli dosyalar

• DSCN0550.jpg
    DSCN0550.jpg
    122.3 KB · Görüntüleme: 487

Müze gezimizden sonra Olimpiaparka geldik acıkmış olan eşim ve çocuklar tv kulesi altında cafede birşeyler atıştırırken ben onlardan 20 dakikalığına ayrılıp çocukluğumda rahmetli babamla hayatımda ilk kez canlı seyrettiğim futbol maçı olan ve 2-1 biten 1974 Almanya – Hollanda maçının oynandığı Olympiapark içerisinde olan Olimpiyat Stadına gittim.

Ekli dosyalar

• DSCN0647.jpg
    DSCN0647.jpg
    92.3 KB · Görüntüleme: 442

Stad çok güzel ve ilginçti. Hele seyirci oturma yerlerinde normal taraftar ile Fanatik taraftar türbünleri çok farklıydı..Biri yeşil pvc koltuk diğeri sadece demir bir basamak ve her basamak önünde demir barierler inanılmazdı.O an 1974 yılına döndüm.Stad içerisine girdiğimde sanki birşeyler başarmışım gibi hissettim Canım babamla beraber 10 yaşında bir çocuk ve yeni aldığımız siyah beyaz televizyonda Almanya Hollanda maçı.Zaten o maçtan sonra en büyük zevkimiz babamla beraber maç seyretmek olmuştu.Herhalde yaşasaydı Almanyada görmek isteyeceği tek yer burası olurdu.,Neyse yıllar önce kaybettiğim babama oradan bir dua okuyup ayrıldım.

Ekli dosyalar

• DSCN0643.jpg
    DSCN0643.jpg
    97 KB · Görüntüleme: 444

Yukarıdaki resim normal taraftarlar için ayrılar yerler.Aşağıdaki ise Fanatiklere ayrılmış kalearkası FUN türbünü :smiley:

Ekli dosyalar

• DSCN0644.jpg
    DSCN0644.jpg
    112.6 KB · Görüntüleme: 443

Sonra bu soğuk havada herhalde en son gidilecek yere gittik.290 mt. yüksekliğindeki televizyon kulesi ne çıktık.Benim için en çok ilginci kuledeki rock müzesiydi. Kapalı alan harikaydı ama çocukları kapalı alanda bırakıp üst kata açık alana çıkınca sibiryaya gitmiş kadar oldum.Taktir edersiniz ki hemen içeriye geri koştum .Bu arada çıkan asansör hayatımda gördüğüm en hızlı asansördü.ve saniyede 7 metre çıkıyordu.

Ekli dosyalar

• DSCN0614.jpg
    DSCN0614.jpg
    48.8 KB · Görüntüleme: 207

Kuleden aşağı inince kule içinde bir dükkandan çocukları soğuktan daha iyi korumak için üzerinde München yazan polar kıyafetler aldık.

Ardından hemen kulenin karşısında Sealife gezisi yaptık.Bizim İstanbuldaki Akvaryum benzeri bir yer.Akvaryumu gezenler burayı gezmesede olur bence.

Ekli dosyalar

• DSCN0666.jpg
    DSCN0666.jpg
    73.6 KB · Görüntüleme: 443

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR