Karavan İle Yunanistan-italya-avusturya-almanya-lüxemburg-belçika-hollanda-ingiltere-fransa-isviçre

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan isolano Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 212
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 80,980
Ynt: Karavan İle Yunanistan-italya-avusturya-almanya-lüxemburg-belçika-hollanda-ingiltere-fransa-isviçre

DSCN0853.jpg

DSCN0856.jpg

Ekli dosyalar

• DSCN0853.jpg
    DSCN0853.jpg
    97.3 KB · Görüntüleme: 415

Etiketler
Ynt: Karavan İle Yunanistan-italya-avusturya-almanya-lüxemburg-belçika-hollanda-ingiltere-fransa-isviçre

Ancak buraya gideceklere tavsiyem kesinlikle bizim yaptığımız gibi dik yokuşu çıkmayın .Tekrar asansör ile yukarı çıkıp dümdüz yol ile gidin.Biz dik yokuşta helak olduk.

Oradan Şehrin merkezi olarak Hamilus Meydanında pizza yedik ve Grand Rue caddesinde biraz gezinerek turumuzu tamamladık.

DSCN0876.jpg

DSCN0865.jpg

Nasıldı derseniz ben biraz tarih sevdiğim için grund harikaydı.Alışveriş sevenler içinde Grand Rue caddesi süper. mağzalar ile dolu.Ama benim için biraz sıkıcı.mango ,zara vb hep aynı şeyler
Bir daha gelirmiyim dersem sadece ground gezisi için evet.

12 Temmuz 2014 saat 10,30 biz hazırlanmıştık ama tam çıkmamıza yakın resepsiyondaki kadının sempatik sesi ile irkildik :!!! you time is finish bizde gülümseyerek aynı anda hareketedince kadın gülümseme benzeri bir yüz ifadesine büründü.Ama kadının huyunu boşverin biz bu kampı çok sevdik.Tertemiz klimalı banyoları ve heryerden çeken interneti ve her camper için geniş ve sınırları belirli çim alanlar harikaydı.Hoş çamaşır için her makina jetonu 3 euroydu ama olsun genede sevdik.

Neyse şimdi amsterdama doğru yola çıktık.Ama Amsterdam öncesi bu tatil planında gezmeği en çok istediğim yere doğru gittik. Bastogne Historical Center.

Burası dünya savaşı döneminde hitlere karşı direnmesi ile ünlenmiş bastognede bulunan savaş müzesi.
Lüxemburgdaki kampımızdan 92 km sonra Bastogne Historical Center'a N50.010329,E5.740071 vardık.
Giriş için aile biletine 32 euro ödedik.Tek kelime ile Muhteşemdi. Tarihi sevin yada sevmeyin ama yolunuz düşerse mutlaka gidin.

DSCN0905.jpg

DSCN0908.jpg

Dünyada Barışın ne kadar değerli olduğunu çocuklarıma ne kadar anlatsam anlatayım bu müzenin yarattığı etkinin onda biri bile etmez.

DSCN0913.jpg

DSCN0926.jpg

DSCN0934.jpg

Müze ziyareti Toplam 3 sergi ve 3 animasyondan oluşuyor.
Önce sizi bir salona alıyorlar savaşın nasıl başladığını hangi cephelerde ve ne gibi teçhizatla yapıldığını detaylarla size sergiliyorlar ardından 3 boyutlu birer gözlük vererek savaş görüntülerini izlettiriyorlar .Eski gerçek savaş görüntülerine yapılan yeni 3 boyutlu ilavelerle Uçakların üzerinize doğru gelişine inanamıyorsunuz ardından gene 2 sergi ve ikisinin ardındadan da animasyon yapılıyor.Burada insanların ne acılar çektiğine tanık oluyorsunuz.Tüm gezi yaklaşık 1 saat sürüyor.Kesinlikle tavsiye ederim.

DSCN0936.jpg

DSCN0955.jpg

DSCN0960.jpg

DSCN0965.jpg

Eğer bugün Münih´e gelseydiniz güneşli, güzel bir hava sizi karşılardı. Alp Dağlarının kuzeyinde havaya pek güvenmemek lazım ;D.

Münih´teki teknik müzeyi sizinde yazdığınız gibi büyük küçük herkesin görmesi lazım. Işim icabı bu müzeyi 10-15 defa gezdim. Her gidişimde hayran kalmışımdır.

Futbol stadında kale arkasındaki ayakta durulan yerler en ucuz yerler ve güneydeki kalenin arkası FC Bayern taraftartarlarına ait. Kuzey deki kalenin arkasıda rakip takım taraftarına ayrılmış. Her iki tarafta da çok maç seyrettim. Almanya´da fanatik tabiri yerine taraftar tabiri kullanılıyor. Stad´ın diğer taraflarındaki seyircilerin çok büyük kısmı tabiki FC Bayern seyircisi.

Anılarınız detaylı, faydalı bilgiler ve güzel resimlerle dolu.

Paylaşım için teşekkürler.

Lütfen Miğfere Dikkat Edin Tüylerim Ürperdi.Çünkü zamansız ölen birinin geriye bırakacağı en son şey bu olmalıydı.49 yaşındayım hayatım boyunca bu görüntüyü sanıyorum unutmayacağım.

DSCN0976.jpg

Akdeniz45' Alıntı:
Eğer bugün Münih´e gelseydiniz güneşli, güzel bir hava sizi karşılardı. Alp Dağlarının kuzeyinde havaya pek güvenmemek lazım ;D.

Münih´teki teknik müzeyi sizinde yazdığınız gibi büyük küçük herkesin görmesi lazım. Işim icabı bu müzeyi 10-15 defa gezdim. Her gidişimde hayran kalmışımdır.

Futbol stadında kale arkasındaki ayakta durulan yerler en ucuz yerler ve güneydeki kalenin arkası FC Bayern taraftartarlarına ait. Kuzey deki kalenin arkasıda rakip takım taraftarına ayrılmış. Her iki tarafta da çok maç seyrettim. Almanya´da fanatik tabiri yerine taraftar tabiri kullanılıyor. Stad´ın diğer taraflarındaki seyircilerin çok büyük kısmı tabiki FC Bayern seyircisi.

Anılarınız detaylı, faydalı bilgiler ve güzel resimlerle dolu.

Paylaşım için teşekkürler.

İlginize teşekkür ederim .,İnanın Ailem ve bende Münihe gelmeyi çok istiyoruz. Özellikle müze inanılmazdı.Gelebilrisek herhalde 1 tam gün sadece müzede vakit geçiririz. Umarım geliriz Hiç şikayetim yok ,Yağmurlu hava tekrar kabülümdür :smiley: Saygılarımla

Müze çıkışı hepimiz çok etkilenmiştik.Neyse liege üzerinden amsterdama yolumuza devam ettik.

Eşim Barış Manço dinlemeyi çok sever bende ona süpriz yaparak Rahmetli Barış Mançonun liegede kaldığı sürede yaşadığı basından müze yapıldığını öğrendiğim evin önüne geldim.Barış Manço Müzesi N 50°37'12" E 5°35'50" İlginç olan evde müze olduğunu gösteren hiç bir yazı yoktu.Herhalde kapandı.

DSCN0993.jpg

Ardından Amsterdma yola devam ettik orada Anna Frank müzesini ziyaret edeceğimizden Anna Frankın USB bellekte bulunan filimini laptopta açtık yol boyu hanım ve çocuklar izledi bende araba kullanırken dinledim.

DSCN1006.jpg

DSCN1027.jpg

DSCN1034.jpg

Çocuklar için Amstedamda kampin yerine bir apartman otelinde bookingden rezervasyon yaptırmıştım. Saat 19,30 civarında Amsterdam Identity Apartments otele vardık.Adresi:Barajasweg 10, Westpoort, 1043 CP Amsterdam Koordinantı:N52.386994, E4.834935 Bu oteli tercih etmemizde Camper aracımızın rahatlıkla girebileceği kapalı bir otoparkı olmasıydı.Arabamızı 2.70 cm yüksekliğindeki kapalı garaja park ettik.,yemeklerimizi torbalara doldurup yukarı odamıza çıktık İçerisinde ufak bir mutfak ve 4 kişik bir ailenin çok rahat edebileceği 2 yatak odalı küçük bir ev gibi.
O gece odamızda zgf kanalından Hollanda Brezilya maçını seyredip erkenden yattım.
Odamızın duvar kağıtları çok güzeldi duvar kağıdaki resimleri çok beğendik.

DSCN1048.jpg

DSCN1050.jpg

13 Temmuz 2014 sabah kahvaltımızı hazırlayıp bitirdikten sonra ilk olarak Van Gogh Müzesine gittik.N52.358353,E4.881042 Müze girişinde hatrısayılır bir kuyruk vardı.
Van Gogh Müzesi 1973 yılında Gerrit Rietveld’in tasarladığı bir binada kurulmuş.ve Müzede Van Gogh’un resim ve çizimlerinin en büyük koleksiyonu bulunmakta

DSCN1058.jpg

DSCN1060.jpg

İşin gerçeği ben resim sanatın hakkında yeterli bilgiye sahip değilim ama özellikle çocuklarımın ilgilenmeleri için özellikle buraya geldim.Ama inanın benide çok etkiledi.

Önce internetten hayatını okudum intihar edene kadar aslında çok zor koşullarda yaşadığını öğrenip çocuklaımada anlatınca onlarda ilgi duydular.

Umarım ileriki yaşamlarında sanatın bir dalı ile ilgilenirler.Kızımdan ümitliyimde oğlan benim gibi varsa futbol yoksa futbol artık hayırlısı.. Müzenin satış yerinden 2.5 euroya ressamın Bathroom isimli resminin kartpostalını aldım.
Müzede resim çekmek yasaktı bende müze içindeki alışveriş bölümünü çektim

DSCN1066.jpg

Müzeden çıkınca Çiçek Pazarı Bloemenmarkt e gittik.N52.366853,E4.891347 Burası 1862 yılında kurulan dünyanın tek yüzen çiçek marketidir.Burada çeşit çeşit hollandaya özgü lale tohumları satılıyor.Ayrıca çevresinde bir çok peynir satış dükkanları bulunuyor.

DSCN1074.jpg

DSCN1071.jpg

DSCN1079.jpg

Çiçek pazarı sonrası google earth da çalışarak öğrendiğim Kalverstraat caddesi girişi N52.367230, E4.892961 girip Dam meydanına doğru yürüyüş yaptık. Yaklaşık 10-15 dakikada Dam Meydanına N52.372650,E4.892051 vardık
Dam meydanının heryanı güvercinlerle doluydu ve Sanıyorum Buraya Amsterdamlılar ve turistler için toplanma mekanı denebilir. Okuduğum kadarı ile 1960′larda hippi popülâsyonu ile ünlü bir yermiş. Meydanda bulunan Amsterdam Kraliyet Sarayı N52.373222,E4.892000 ve Madame Tussauds Müzesini bolca fotografladık.

DSCN1081.jpg

DSCN1098.jpg

DSCN1090.jpg

DSCN1087.jpg

Ekli dosyalar

• DSCN1099.jpg
    DSCN1099.jpg
    94.6 KB · Görüntüleme: 393

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR