Karadeniz Turu Rotası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YEVGENI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 109
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 68,194
Ynt: Karadeniz Turu Rotası

Doğu Karadenizde yeterince fink atmış bir gezgin olarak, görmediğim bir Ordu-Giresun yaylaları kaldı.En çok istediğim Tokat üzerinden Reşadiye-Şebinkarahisar yapıp Gümüşhane üzerinden Trabzon sahile inmek veya Gümüşhane-Bayburt yapıp oradan sahile inmek ki bu ikincisini yaptım.Bana soracak olursanız Doğu Karadenizde göreceğiniz her yeni yer bir eskisinden daha muhteşem olacaktır.Bir de Kafkasör de boğa güreşlerini izlemek isterdim.Dün akşam İZ Tv'de Kafkasör Şenlikleri ile çok güzel bir belgesel vardı,keyifle izledim.
Ayrıca İspanyollara da hayvanlara işkence etmeden boğa güreşi nasıl yapılır diye , Artvin'de bu olayı izlemelerini tavsiye ederim.

Etiketler

Nadir Ağbi O Zaman Sizin Ziyaretiniz İçin Çok Uygun Bir Zaman Buldum.O Taraflarda Duyuldumu Bilmiyorum Her Yıl Haziran Sonu,Temmuz Başlangıcı Orduda Cip Şenliği Yapılıyor.Yaklasık 70 Araçla Ordu Yaylaları Geziliyor.Çoğunluğu Ordulu Çip Severlerin Olduğu Bir Etkinlik.Yanlımıorsam Bu Sene 4.sü Organize Edileçek.Eğer Tur Programını Bu Tarihe Göre Planlanılırsa.Karadenizli Off-Road cılarla Güzel Bir Paylaşım Olaçağına İnanuyorum.

Şenlikten Bir Kaç Fotoğraf

IYX_DSCF3804.JPG

yt1_DSCF3780.JPG

dhu_DSCF3787.JPG

BXA_DSCF3791.JPG

XYg_DSCF3818.JPG

hFy_DSCF3789.JPG

TlC_DSCF3755.JPG

İsterseniz Yerel Tv için Hazırladığımız Şenlik Programının Görüntülerini Upload Edebilirim

mogzilla' Alıntı:
Erdem , harika resimler valla.Hele biraderi görünce ( mavi unimog ;D ) içim bir hoş oldu.

Mavi Unimog İsmail Ağbimizin Mogu İsmail Ağbimizde Birazcık Psikopat Bir Ağbimizdir Sağolsun Şenlik Boyunca Hop Oturttu Hop Kaldırdı Bizi En Son Gördüğümde Yeni Bir Mog almıştı Ama Düzenlemeye Vakti Olmadığından Derleyemediğinden Yakınıyordu.

Büyük Olasılıkla Alakası Yoktur.Ama Yinede Karşılaştığımda İletirim

sahil yolundan değil de yaylalardan Karadenizi gezme fikri çok orjinal ancak çok ciddi planlanması lazım, gezi sıradan bir tatil gezisinden çıkıp müthiş bir ekspedisyona dönebilir ;)
Yalnız kamp alanlarının benzin istasyonlarının ve patika yolların gps koordinatlarına ihtiyaç var. Temmuz bu iş için uygun zaman aslında, Mayısta kar kütleleri yüksek yaylalarda sorun çıkarabilir :-\

Deep' Alıntı:
Yalnız kamp alanlarının benzin istasyonlarının ve patika yolların gps koordinatlarına ihtiyaç var. Temmuz bu iş için uygun zaman aslında, Mayısta kar kütleleri yüksek yaylalarda sorun çıkarabilir :-\

Biz Sedat ile Uzungöl'den Bayburt'a giderken şansımıza karayolları o gün yayla yollarını açıyormuş. Harika bir çamur + kar + su karışımı vardı ;)

Süpper olur Eylül -Ekim gibi olursa yada Haziran ben kesin gelirim..Şimdiden plan yapılsa iyi olur..İzinlerde ona göre alınır..

yol' Alıntı:
Sahil üzerindeki kasabaları görmek istemem derseniz Amasya'dan gireriz içeri... Geçtiğimiz mayısta kaya mezarlara bakan bir otelde Murat'la beraber birer tane suit tuttuk... Birer tane tuttuk çünkü kahvaltı dahil 20ytl idi geceliği. Kablosuz internete kadar herşey var ;) Tabi yazın aynı odaların fiyatı 95ytl... Aslında bana kalırsa bu geziyi eylül - ekim yada mayıs - haziranda yapsak daha iyi olur. Hem havalar daha çekilebilir olur, hem konaklamalar neredeyse bedavaya gelir, hem de yollar daha tenha olur... Ne dersiniz?

bir gelişme yok Haldun abi ama bu planı kesin hayata geçirecez, sadece kesin zaman için şimdilik ben bişey söyleyemem ama Eylül ayını tercih ederim

suzan' Alıntı:
..... hangi tarihte gitmememiz gerektiğini söyleyebilirim kesinlikle temmuz ayında gitmeyin sürekli yağmur yağar .....
Kesinlikle katılıyorum,
Hatta yöre insanı temmuz ayı için "çürük ay" tabirini kullanıyorlardı yanlış hatırlamıyorsam.
2003 haziran son haftası ile temmuz ilk haftası arasında biz de iki arkadaş oralardaydık. Niva ile Amasya üzerinden kıyıya ulaşmıştık, kdz otoyoluna ve o sıralarda süren inşaatına bolca saydırmıştık. Kıyı şeridi, dağ etekleri ve içerilere sokulan vadiler boyunca genelde yağışlıydı ama yaylalara çıktıkça hepsi geride kalıyor ve masmavi bir gökyüzü sizi karşılıyor. Belki de bizim şansımıza yukarılarda hava güzel oluyordu. Bir tek Kaçkarda bu tersine dönmüştü ve yukarı kavron'dan niyetlendiğimiz kaçkar trekkingini aşırı sis (damlıyordu resmen) yüzünden gerçekleştirememiştik. Orda yediğimiz muhlamanın tadı hala damağımda.
Giresun şehrini çok sevmiştim, Trabzon ve bilhassa uzungölü pek beğenmemiştim. Rize, Çamlıhemşin, Zilkale, Artvin, Borçka, Maçahel (Camili) ise hayran kaldığım yerlerdi. Dönüşü doğu anadolu üzerinden gerçekleştirmiştik.
O vakit gps yoktu yanımızda, keşke olsaydı da şmdi google earth üzerinden güzergahlarda ilerleyip hafızamı tazeleyebilseydim.
Aşağıda linkini verdiğim albümün ilk 3 sayfasında ekseri doğu karadeniz gezimizden kareler barındırıyor. Belki pek çoğunuzla aynı yollardan geçip aynı yerlerin fotoğraflarını çekmişizdir.
Geziye katılacaklara şimdiden eğlenceler diliyorum.
http://outdoors.webshots.com/album/75852025gCwFux

Başlagıç noktası için Amasra önerisi yapılmış, gerçekten hoş hoş bir seçim ama otobanda ilerlerken Düzce turnikelerden çıkarak Akçakoca-Ereğli-Zonguldak-Bartın güzergahını kullanıp, Amasra'ya ulaşın diye şiddetle tavsiye ediyorum. Amasra'dan önce de ilginizi çekebilecek çok hoş mekanlar -özellikle de Ereğli ve Zonguldak'taki mağaralar- çıkacak karşınıza!..
Yeşil zaten bol bol var, Akçakoca'da deniz tek kelime ile muhteşem-bu mevsimde girilmez ama hırçınlığını izlemek bile güzeldir Karadeniz'in!-; Erdemir, devasa yapısı ile fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekebilir; Zonguldak'ta ise kömür karasının kente ve insanların yüzüne nasıl yansıdığını görebilirsiniz!
Gerçi yollar duble yol çalışmaları sebebi ile biraz bozuk ama olsun "Off-road" tarzi bişi olur işte.
Bu güzergah aklınıda bulunsun arkadaşlar, pişman olmazsınız...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR