Karadeniz Gezimiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cantunc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 75
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,950
Ynt: Karadeniz Gezimiz

Sayın Metunay,senede birkaç kez Cide'ye gitme imkanınız olması büyük şans.Diğer bir şansınız kasabanınız genç ve dinamik belediye başkanıkasabanızda yaptıkları takdir edilecek şeyler.Diğer bir yandan yapmayı planladıklarıda gerçekleşirse Cide bir kat daha güzelleşecek.
Kendisine başarılar diliyorum.

Etiketler

sevgili cantunç kardeş,
"iki karavan olarak hareket ettik" demişsiniz. iki karavan arasında irtibatınızı nasıl sağladınız. bir küçükte olsa telsiz cihazı düşlüyorum ben..yosa problem olur mu diye endişeleniyorum bn.
ikincisi karavanınız hakkında bilgi verebilir misiniz..?
kolay gelsin.nice güzel yerleri paylaşmanız ümidiyle hoşçakalın, geze kalın.

İki karavan arası irtibatı tabiiki telsizle kuruyoruz.Piyasada satılan walki talki tipi cihazlarla bunu kolayca hal edebilirsiniz.Motokaravanım 7 m.lik bizim hertürlü ihtiyacımızı karşılayan güzel bir gezen ev.

Selamlar; Sizin yaptığınız bu turu sanırım aynı tarihte bizde yaptık adapazarı karasudan 15 mayıs ta girdik sarp kapısına kadar herşey harikaydı. uzun göle gitmeyişinize üzüldüm tek kelime ile harika idi ençok etkilendiğim yer oldu sümela ise beni pek tatmin etmedi resimlerin tavandakiler hariç hepsinin tahrip edilmesi insanın sinirlerini bozuyor birde kiliseden başka yere onarım diye müsaade etmediler yani yarım yamalak bir sümela idi tabii bence.Batı karadeniz virajlı dar yolları olmasına rağmen gerçekten harika idi doğu karadeniz ise dediğiniz gibi birkaç yer dışında gidilmeye değmez.

S.n Cantunç karadeniz ve akdeniz gezilerinizi çok uzun bir zaman diliminde gezebildim.ellerinize ve emeklerinize sağlık. başarılarınızın devamını diliyorum.
saygılar

Benimde eşim giresunlu oda SERENDİ diyor yöresel deyişler farklı şiveler tarihe bile malolmuş. bir çok illlerimizin adı nasılda başka isimlere dönüşmüş ve bunu devlet o şekli ile benimsemiş değilmi.

Sayın Baratğolu,çektiğimiz resimlerin sadece küçük bir bölümünü sunduk.İnşallah sizler gibi ilgili insanların ilgisi olursa diğerlerinide yayınlarız.
Ancak gördüğüm kadarıyla insanlar farklı şeylere ilgi duyuyor.Taktirlerinize teşekkürler

cantunc' Alıntı:
Sayın Baratğolu,çektiğimiz resimlerin sadece küçük bir bölümünü sunduk.İnşallah sizler gibi ilgili insanların ilgisi olursa diğerlerinide yayınlarız.
Ancak gördüğüm kadarıyla insanlar farklı şeylere ilgi duyuyor.Taktirlerinize teşekkürler
Can bey forumda iki grup insan var, birinci grup benim gibi her fırsatta düşüncelerini yazarken diğer grup yazı yazma konusunda biraz tembel, sadece okumakla resimleri incelemekle kalıyor. Sonra bir gün elleri klavyeye gittiğinde "aslında forumu uzaktan iki yıldır takip ediyorum" şeklinde yazılar yazıyorlar. Bizim sizin yazdıklarınıza karşı her zaman ilgimiz var ve devamını bekliyoruz...

drares' Alıntı:
Can bey forumda iki grup insan var, birinci grup benim gibi her fırsatta düşüncelerini yazarken diğer grup yazı yazma konusunda biraz tembel, sadece okumakla resimleri incelemekle kalıyor. Sonra bir gün elleri klavyeye gittiğinde "aslında forumu uzaktan iki yıldır takip ediyorum" şeklinde yazılar yazıyorlar. Bizim sizin yazdıklarınıza karşı her zaman ilgimiz var ve devamını bekliyoruz...

Sözlerine katıldığımı belirterek, Haşmet Beyin değindiği konu ile ilgili birkaç şey söylemek isterim.

Yazı yazıp görüşlerini açıklayan, paylaşan, tartışan arkadaşlarımıza(Haşmet Beyin yazısındaki I.Grup) teşekkür ederim. Yeni oluşumlar, ancak böyle gerçekleşebiliyor.

Gelelim II. gruba. Haşmet Beyin sözünü ettiği "yazı tembelliği"ne ek olarak söylemek istediklerim şunlar:
Toplumumuzun ve insanımızın genel özelliğinden kaynaklanan bir durum bu. Türk Toplumunun da içinde yer aldığı Doğulu Toplumlarda, genel anlamda halk, izleyicidir. Örgün ve yaygın eğitimimizde, ailelerde... de böyledir bu. Bu eğitim biçimi, üzülerek söylemeliyim ki insanımızı edilgen yapıyor. Yüzlerce yıldan bu yana biat ve itaat, genlerine işlemiş. Uzatmadan söyleyeyim, kısa süren "Cumhuriyet Aydınlanması" da kısa süren bir yaz yağmuru gibi olunca, sonuç ortada...

Bu genel değerlendirmenin dışında daha özel nedenlerle "topa girmeyen" arkadaşlar da var. "İyi yazamıyorum", "Ben, bu karavan konusundan anlamam, ne yazabilirim ki?" "Acaba yanlış birşey yazar da zor durumda kalır mıyım?" ... gibi gerekçelerin olduğunu ve bunun da yazmaya engel olduğuna inanıyorum. Bir de kasıtlı olarak ortaya çıktığına/çıkarıldığına inanmadığım, "elit karavancı"-"kıytırık karavancı" tarzındaki ayrıştırıcı yaklaşımların, bazı arkadaşlarımızı daha baştan yitirmemize neden olduğuna da inanıyorum.

Bu durumda ne yapalım? Bu forumun düzeyi, Türk Toplumunun epeyce üzerinde. Yazmayan arkadaşlardan her konuda katılım bekliyoruz. Bu değerli arkadaşlarımızın muhakkak "daha iyi oldukları" bir alan vardır. Sonuçta bu forum, gezi ağırlıklıdır. Örneğin ben, gezisever birisi olarak, karavan konusunu burada (başka forum ve ortamların da hakkını teslim etmeliyim) öğreniyorum. Ben de elimden ne geliyorsa, ne biliyorsam, katkıda bulunmaya çalışıyorum...

Haydi arkadaşlar, pamuk eller klavyeye!...

Esen kalın..
Cavid Sezen

Sayın Haşmet ve Cavit beyler,tespitlerinize tamamen katılıyorum.Çünkü bir kişi bilgi ve tecrübelerini aktarırsa aynı deneyimi bende başıma
gelmeden öğrenmiş olurum.Tabiatiyle herkesin yazma yeteneği aynı değil.Kimi bir sayfa kimi bir satırda olsa yazarsa iletişim ve bilgi paylaşımı olur.Ben şahsen sizlerin desteği ve ilgisiyle paylaşımımı sürdürmeyi devam ettireceğimi sanıyorum.Gezi tamamlandıktan sonra bu
8000 km.nin kritiğinide yapmayı düşünüyorum.Yolların,çevrenin,kampinglerin durumu gibi.Hele kasasız belasız bir dönelimde bakalım zaman ne gösterecek.Sevgi ve saygılarımla

merhaba can bey.
yaptıgınız gezıyı yasadıklarınız ıle ve resımlerınızle bezeyıp cok guzel bır sekılde aktarmaktasınız . ılgı ıle takıp etmekteyım. aralara gırıp bolunmusluk yaratmamak adına takıbımı surdurmekteyıp. bır bakıma haklısınız dıyecegım bır kısım dostlarımızın alınacagından korktugum ıcın bunu soyeleyememekteyım. bır de aslına bakarsanız ılgı meselesı deyıp gecıstırılebılır sanıyorum. cavıt hocam konunun ozune pek ıyı degınmıs aslında. bence bazı arkadaslarımızın hıtabet yetısı olmayabılır , veya cesaretsızlıgı olabılır. daha da otesı yazdıklarından dolayı ""ti"" ye alınma korkuları olabılır . oysa kı bız uslubu etık olan her yazıyı okumaktan , fıkırlerı baslasmaktan memnunıyet duyan meraklı kısılerız. (kendı adıma). bu nedenle bır makale veya bıyografı beklentısı ıcınde olmadıgımızı arkadaslarımız bılmelıdır . sadece samımı duncelerın ve aktıvıtelerının aktarılmasında ne şivesıne nede telaffuzuna tahdıt uygulamak gıbı bır nıyetımızın olmadıgını bılmelıdırler. bence aslolan samımıyet ve gerceklık olmalıdır.
can bey ılgı ıle takıp edıyorum . tesekkur ederım. mehmet.

Can beyin karadeniz turu yazısını takip ederken son dört mesaj ile ilgili olarak (taşın altına elimi koyma) yazma gereği duydum. gerçekten çok haklısınız yazdıklarınızda. Kastamonu'lu olarak o resimleri incelerken oralardan çok geçtim ama bakış açısı farklı olunca görüntü de farklı oluyormuş. inebolu-abana-çatalzeytin-türkeli arasını kaç sefer o dar yollardan gezdik. ama çekmiş olduğum resimleri hiç paylaşmadım mesela. yazılarınız o yüzden ne kırgınlığa ne de alınmaya neden değil. sadece insana hatalarını anlama imkanı veriyor. teşekkürler hepinize.

gastumanna' Alıntı:
Can beyin karadeniz turu yazısını takip ederken son dört mesaj ile ilgili olarak (taşın altına elimi koyma) yazma gereği duydum. gerçekten çok haklısınız yazdıklarınızda. Kastamonu'lu olarak o resimleri incelerken oralardan çok geçtim ama bakış açısı farklı olunca görüntü de farklı oluyormuş. inebolu-abana-çatalzeytin-türkeli arasını kaç sefer o dar yollardan gezdik. ama çekmiş olduğum resimleri hiç paylaşmadım mesela. yazılarınız o yüzden ne kırgınlığa ne de alınmaya neden değil. sadece insana hatalarını anlama imkanı veriyor. teşekkürler hepinize.

Öyleyse, pamuk elleriniz klavyeye Sayın "gastumanna"... Hiç olmazsa, kendi yöreniz ile ilgili yazı ve fotoğraflar bekliyoruz... İlk kez 1975 sonbaharında gördüğüm Kastamonu ve çevresi çok güzel bir yöremiz; epeyce yazı ve fotoğrafa malzeme olur...

Esen kalın.
Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR