Ynt: Karadeniz Gezimiz
drares' Alıntı:
Can bey forumda iki grup insan var, birinci grup benim gibi her fırsatta düşüncelerini yazarken diğer grup yazı yazma konusunda biraz tembel, sadece okumakla resimleri incelemekle kalıyor. Sonra bir gün elleri klavyeye gittiğinde "aslında forumu uzaktan iki yıldır takip ediyorum" şeklinde yazılar yazıyorlar. Bizim sizin yazdıklarınıza karşı her zaman ilgimiz var ve devamını bekliyoruz...
Sözlerine katıldığımı belirterek, Haşmet Beyin değindiği konu ile ilgili birkaç şey söylemek isterim.
Yazı yazıp görüşlerini açıklayan, paylaşan, tartışan arkadaşlarımıza(Haşmet Beyin yazısındaki I.Grup) teşekkür ederim. Yeni oluşumlar, ancak böyle gerçekleşebiliyor.
Gelelim II. gruba. Haşmet Beyin sözünü ettiği "yazı tembelliği"ne ek olarak söylemek istediklerim şunlar:
Toplumumuzun ve insanımızın genel özelliğinden kaynaklanan bir durum bu. Türk Toplumunun da içinde yer aldığı Doğulu Toplumlarda, genel anlamda halk, izleyicidir. Örgün ve yaygın eğitimimizde, ailelerde... de böyledir bu. Bu eğitim biçimi, üzülerek söylemeliyim ki insanımızı edilgen yapıyor. Yüzlerce yıldan bu yana biat ve itaat, genlerine işlemiş. Uzatmadan söyleyeyim, kısa süren "Cumhuriyet Aydınlanması" da kısa süren bir yaz yağmuru gibi olunca, sonuç ortada...
Bu genel değerlendirmenin dışında daha özel nedenlerle "topa girmeyen" arkadaşlar da var. "İyi yazamıyorum", "Ben, bu karavan konusundan anlamam, ne yazabilirim ki?" "Acaba yanlış birşey yazar da zor durumda kalır mıyım?" ... gibi gerekçelerin olduğunu ve bunun da yazmaya engel olduğuna inanıyorum. Bir de kasıtlı olarak ortaya çıktığına/çıkarıldığına inanmadığım, "elit karavancı"-"kıytırık karavancı" tarzındaki ayrıştırıcı yaklaşımların, bazı arkadaşlarımızı daha baştan yitirmemize neden olduğuna da inanıyorum.
Bu durumda ne yapalım? Bu forumun düzeyi, Türk Toplumunun epeyce üzerinde. Yazmayan arkadaşlardan her konuda katılım bekliyoruz. Bu değerli arkadaşlarımızın muhakkak "daha iyi oldukları" bir alan vardır. Sonuçta bu forum, gezi ağırlıklıdır. Örneğin ben, gezisever birisi olarak, karavan konusunu burada (başka forum ve ortamların da hakkını teslim etmeliyim) öğreniyorum. Ben de elimden ne geliyorsa, ne biliyorsam, katkıda bulunmaya çalışıyorum...
Haydi arkadaşlar, pamuk eller klavyeye!...
Esen kalın..
Cavid Sezen