Yukarda resimde gördüğümüz deniz kenarında bir yerin günlük ücreti Italya ve Fransa’da çok yüksek olur. Her karavancı ödeyemez.
Türkiye’yi hala karavancılık cenneti yapan böyle yerler. Kıymetini bilmemiz lazım.
Son düzenleme:
Çok güzel. Keşke herkes en azından bu şekilde bir gezi özeti atsa, forum ansiklopedi gibi olur.
Teşekkürler.
Ben de 13 Ekim'de Ankara'dan başlayacağım Kemer - Mersin etabını resimlemeyi ve anlatmayı düşünüyorum. Hazırlıklara başladım. Kalınacak kamp yerlerini tespit ediyorum ve çekme karavanımda bu uzun yolculuk için hangi ağırlıklardan fedakarlık edebilirim diye bakıyorum.
Sanırım yolculuklar ayrı keyif, hazırlıklar apayrı...
Safranbolu merkez artık akşam oluyor. Şehir içinde ana caddesinde yakın bir arka sokağa arabayı park edip yöresel yemeklerden akşam yemeği yiyoruz.
Önceden belirlediğim şehir manzaralı Uçak parkının bulunduğu noktaya gidiyorum. Safranbolu akşam hareketli ve güzel.
Belirlediğim noktaya geldiğimde ortada sadece uçak kalmış ancak park kısmı uçmuş. Ancak yanında şehir manzaralı bir otopark var. İngilizce de yazılmış. Park4Night'ta konumu mevcut. WC ya da çeşme yok. Gerçi şehrin her yerinde çeşme var o ayrı.
Otopark tam içmelik mekan. Zaten demeden akşamcı çiftler geldi. Baktım tipler düzgün sıkıntı yok : ) Bir iki akşamcı sohbeti, yol da polis uygulamaları, bekçi ziyaretleri derken, 4- 5 akşamcı tayfadan sonra geceyi sessiz bir şekilde geçirdik. Buarada kamping alan da mevcut şehir içinde.
Ekli dosyayı görüntüle 639961
Sabah yabancı karavancıları gördüm ama muhtemelen herkes bizim gibi ksıa süreli gezip gitmekte.
Kaymakamlar evi, Kent Müzesi Eski Safranbolu sokakları, Köprülü Camii v.ss Eski sokaklar... ilk defa insan görmüş esnaf gibi dakka başı lokum yedirmek isteyenlerle dolu. Hele bir ablamız, lokum ikram ederken kibar, baktı bizde iş yok anında konuştuğu cümle bitmeden başkasına saldırdı hemen. Nerde kaldı sizin ahilik kültürünüz. Herkes yeme derdinde...
Yav arkadaş hepiniz de mi aç kaldınız. Ses çıkarmayan adam gibi duran bir esnaftan alış-veriş yaptım haliyle.
Buarada eski Safranbolu evini görmek için kaymakamlar evi yeterli. İçinde zaten eski eşyalardan v.b her şey var dolu dolu. Girişte ödediğiniz ücret Kent Müzesi içinde geçerli.
Kent Müzesi bahçesinden bir bakış;
Ekli dosyayı görüntüle 639962
Kent Müzesi bana boş geldi ama gezilebilecek bir nokta işte...
Yarım gün merkezi gezmek yetti bize. Arkasından Ankara'ya bastım. Tabii otobanı kullanmaya gerek yok. Gerede > Kızılcahamam, akşam yemeğini de Kızılcahamam Soğuksu'da yiyip Ankara'ya vardım.
***Notlar:
Enerji sistemim basit 100x2=200 amper Agm akü, 200x2=400wattlı iki panel yetti.
Karadeniz'de yüksekte bulunduğum sürede öğleye kadar ara ara sis bulut oldu ama güneşte açtı sonrasında hep. Tam bulutlu ortamda test edemedim.
220 volt buzdolabından dolayı invertör ve buzdolabı hep açıkı.
Yokuş, dik, virajlı yollarda önden çeker aracım çok şükür sıkıntı çıkarmadı.
Bu bölge-ler-de su bulmak basit. Çoğu yerde camii/çeşme mevcut.
Merhaba,Pınarbaşı'ndan Karabük tarafına yol var.
Ben Cide-Amasra arasını görebilmek için tekrar Azdavay'dan Cide yol ayrımına ordan Şenpazar ve sonra Cide yaparak geri dönmüş oldum.
Şenpazara kadar dere kenarından gidiyorsun. Bol viraj ama güzel. Heyacansız yolda ne işimiz var. Geçen seneden kalan sel izleri, köprü yıkıkları, heyalanlar hâlâ var. İnşaatta var ama el insaf bu kadar uzun sürmemeli.
Şenpazar'dan sonra Cide'ye doğru akıyorum. Sanıyorum ki dere kenarından gidecez. Paso rampa tırman in Cide'ye kadar. Rampa inişi bazen uzun oluyor artık bir noktadan sonra balataya buse patlatmak işe yaramıyor. Ama manzara 10 numara 5 yıldız cinsinden.
Cide'de ilk nefes aldığım nokta merkezde ki balıkçı noktaları. Cide merkez sahilin sağında. Ufak bir park var var. Çeşmesi güzel. Ancak nette gördüğüm Cide Piknik alanı var aklımda. Orda dururuz, çocuklar için ideal. Gebeş sahiline alışveriş sonrası gittim. Cide Piknik Alanı güzel düşünümüş bir alan. Ancak su zar zor akıyor. Akşam hiç akmıyor. Ortam pekte temiz değil. Piknik alanın yanında ufak bir alan var. Hymer karavanlı bir yabancı arkadaş. Orası burdan da pis ne işiniz var. Sahil boydan boya istediğin yerde kal aslında. Yine de piknik alanı durak yapılabilinir nokta.
İki gün bir gece kaldım. Çocuklarla denize girdim ama denizini beğenmedim. Sahil çok uzun buarada. İstediğin yerde dur gir.
Cide'den Amasra arasında ki yollara güzel, destansı yazıalr yazmışlardı. Dedim hani nerde : ) derken başladık hiç durmaksızın rampalı virajlar, in çık dön. Çekmeler için zor bence... Araç kullanmayı sevenler için çok süper bir rota. Sağın deniz, solun dağ aşağısı uçurum, bitmek bilmeyen yeşillik.
Ekli dosyayı görüntüle 639950Cideden çıkar çıkmaz rampayı tırmandım ilk virajda buzdolabı kapağı açıldı. Tabii çocuk kilidi silikon zımbırtısını bağlamamışız.
Gideros koyunda kalacaktım ama son gidenlerin çok koktuğundan bahsetmişler. Bende haritalardan baktığım köylere/koylara gideriz diye uğramadım buraya. Bartın il sınırında çok ufak imkânları kısıtlı köyde/koyda bir gece kaldım. Zamanım olsa 3 gece kalırdım en az. Çok güzel bir doğası ve kumu vardı. Denizi ve kumu bence muhteşemdi çevreye göre.
Ekli dosyayı görüntüle 639951
Yol o kadar kötü ki otobüs ya da TIR gelirse kendinizi sağa atıp geçmesini beklemeniz gerekli. Yol o kadar daralıyor ki zaman zaman orta şerit çizgisi yok. Çizilecek kadar geniş değil.
Yol fotoları yok dediğim gibi aklıma bile gelmedi anın tadını çıkartacam diye : ) Ama bu rotayı kullanacaklar kesinlikle yola baksınlar. Az tecrübesi olan, ayağını frenden kaldırmayan uğramasın.
Karamanlar köyüne kadar bölünmüş yol yok. Bu rotayı tavsiye etmyorum çekme karavan kullanıcısı arkadaşlara ya da az tecrübelilere.
Yağmur bastırınca Amasra'ya doğru bastık gaza...
Gideros çok kokuyodu ve kalabalıktı. Şuan nasıl bilemiyorum.Merhaba,
Sırf bu gideros koyunda kalacaktım fakat burayı görünce durdum dediğiniz kumsalın tam konumunu öğrenmek için foruma kayıt oldum. umarım mesajımı görürsünüz. iyi günler.