Kara Panter' im

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 812
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 93,618
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kara Panter' im

;D ;D ;D ;D ;D ;D

Arazi dönüşü...iyi bir yıkama yapıyorum tabii ki..alta da su tutuyorum ki çamur uzun süre korozif etki göstermesin...

tavsiye ederim sizlere de.. ;)

Etiketler

Nihayet Ruhsata LPG işlenmesi de tamam...

Cuma günü ilk işim TÜVtürk yalova ya gidip sıra aldım.Bu arada ek-1 belgesini de doldurttum.Gaz sızdırmazlıga tüv de de bakmak istediler.Tank altta oldugu için ve kalın saçla da kapatıldıgı için regülatöre ulaşmaları için alttan baglantı saçlarını açmamı istediler.Sanayide 10 dk.yaptık.Sızdırmazlık tamam...muayeneye girdi..Buragın zamanında başından geçenler aynen benim ..hatta fazlası ile başıma geldi.Fren testine girmeden kapı agzından (içeriye girmek yasaktır ..orada kalın dediler ) bu araç sürekli 4 çekerdir..fren testini silindirde yapmayın..dedim.ıııhh inatla dedigini yapmak için silindire aldı.ilk denemede başarısız oluncada yüzü kızardı.
sonra diger testleri uzaktan da olsa izledim.Silecek testinde arka cam suyunu püskürtemedi..motor seri nosunu okumak için ekip olarak baktılar bulamadılar..Çaresiz yanıma gelip "nered bunun motor seri nosu yazan yer" diye sordular.Sessiz kaldım.Bende bilmiyordum açıkçası.. ;D :D ;D :D
"İlk defa Toyota Land Cruiser muayene ediyoruz " dediler..motor seri no bulunamadı. :D önce Çagları aradım..ulaşamadım..Tugsanı aradım..Sagolsun yardımcı oldu..

126.60 tl ödedim.Belgeleri aldım.Doogru Trafik tescile.

Memur evrakları alıp inceledi.Evraklar tam..46 tl verdim.Harç olarak..2 saat sonra gelip alın dedi..
işlem tamamdı..

mdr' Alıntı:
Nihayet Ruhsata LPG işlenmesi de tamam...

Cuma günü ilk işim TÜVtürk yalova ya gidip sıra aldım.Bu arada ek-1 belgesini de doldurttum.Gaz sızdırmazlıga tüv de de bakmak istediler.Tank altta oldugu için ve kalın saçla da kapatıldıgı için regülatöre ulaşmaları için alttan baglantı saçlarını açmamı istediler.Sanayide 10 dk.yaptık.Sızdırmazlık tamam...muayeneye girdi..Buragın zamanında başından geçenler aynen benim ..hatta fazlası ile başıma geldi.Fren testine girmeden kapı agzından (içeriye girmek yasaktır ..orada kalın dediler ) bu araç sürekli 4 çekerdir..fren testini silindirde yapmayın..dedim.ıııhh inatla dedigini yapmak için silindire aldı.ilk denemede başarısız oluncada yüzü kızardı.
sonra diger testleri uzaktan da olsa izledim.Silecek testinde arka cam suyunu püskürtemedi..motor seri nosunu okumak için ekip olarak baktılar bulamadılar..Çaresiz yanıma gelip "nered bunun motor seri nosu yazan yer" diye sordular.Sessiz kaldım.Bende bilmiyordum açıkçası.. ;D :D ;D :D
"İlk defa Toyota Land Cruiser muayene ediyoruz " dediler..motor seri no bulunamadı. :D önce Çagları aradım..ulaşamadım..Tugsanı aradım..Sagolsun yardımcı oldu..

126.60 tl ödedim.Belgeleri aldım.Doogru Trafik tescile.

Memur evrakları alıp inceledi.Evraklar tam..46 tl verdim.Harç olarak..2 saat sonra gelip alın dedi..
işlem tamamdı..

hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun

TuvTurk gerçekten komedi gibi, ancak benim gördüğüm kadarıyla kullandıkları sistemde markalarıla ilgili bilgileri mevcuttu. şase numarasının yerini ben bilmiyordum, sistemlerinden bakıp gidip kontrol ettiler. her istasyon farklı uygulama yapıyor.

bir de far yıkamayı onlar çalıştırdı ben çalıştıramadım ;D ;D

tkrar geçmiş olsun

Teşekkürler..
Kesinlikle büyük kentlerdeki istasyonlardaki elemanlar daha donanımlı daha iyi egitimli..

Birde..daha 3 ay öncesi İstanbul TÜVTÜRK ten geçmiş belge ellerinde..tali kusur dahi yok..dogal olarak bütün istasyonlardaki elemanları merkezi egitimden geçirip gereken eksiklikleri ise kayıtlı bilgilerden amirleri aracılıgı ile edinmeleri gerekir diye düşünüyorum.
sürekli 4 çekerli bir aracı fren testinide silindirde denemek akıl işi mi ??

geliştirmeniz lazım bazı konularda kendimizi.. ;D

geçmiş olsun..... ;D

bu arada shell'den gaz alıp denedim...tam boş depo ile...yine 280 km... :(

153 TL'lik gaz aldım...önceki aldığım yere göre 0.05 kr daha pahalı ....bu duruma göre km de 0.546 kr yakmış oldum..daha da arttı...bir de benim tank 72 litre olduğunu biliyorum......72.9 litre gaz kondu...nasıl bir iştir bu gaz işini çözemedim... ??? ???

mdr' Alıntı:
Teşekkürler..
Kesinlikle büyük kentlerdeki istasyonlardaki elemanlar daha donanımlı daha iyi egitimli..

Birde..daha 3 ay öncesi İstanbul TÜVTÜRK ten geçmiş belge ellerinde..tali kusur dahi yok..dogal olarak bütün istasyonlardaki elemanları merkezi egitimden geçirip gereken eksiklikleri ise kayıtlı bilgilerden amirleri aracılıgı ile edinmeleri gerekir diye düşünüyorum.
sürekli 4 çekerli bir aracı fren testinide silindirde denemek akıl işi mi ??

geliştirmeniz lazım bazı konularda kendimizi.. ;D

Edirne'deyim,

benim fren testimi acık alanda yaptılar ama el frenini de aynı yöntemle denediler. el freni arka şafttan tahrikli, çıkan sesi duymalıydınız. :(
şükür ki kırılan bozulan olmadı ama ben çok bozuldum o an. ;D ;D

yalnız MMO tarafından verilen sızdırmazlığa rağmen kendilerinin de bakmak istemesi bence işgüzarlık

İsmail bey bu bizim arkadaşların çektiği resim.

IMG_8485.jpg

olcaytogezer' Alıntı:
geçmiş olsun..... ;D

bu arada shell'den gaz alıp denedim...tam boş depo ile...yine 280 km... :(

153 TL'lik gaz aldım...önceki aldığım yere göre 0.05 kr daha pahalı ....bu duruma göre km de 0.546 kr yakmış oldum..daha da arttı...bir de benim tank 72 litre olduğunu biliyorum......72.9 litre gaz kondu...nasıl bir iştir bu gaz işini çözemedim... ??? ???

Olcay ne diyeyim bilemiyorum..İstanbulda yaşıyordunuz bildigim kadarıyla..Trafikte mi..yoksa açık yolda mı bu miktarları harcıyorsunuz ?

Ben daha denememi bitirmedim..Sonuca hep beraber bakarız...

LPG Harcamada ilk depo hesabım..

Alınan LPG 54 Lt. =105.8 tl
Yapılan yol 294 km

Benim rav4'ün yaklaşık 1.67 katı.
Neyse en azından silindir sayısı iki katına çıkınca yakıt tüketimi tam iki katına çıkmıyormuş :D

olasiliksiz' Alıntı:
Benim rav4'ün yaklaşık 1.67 katı.
Neyse en azından silindir sayısı iki katına çıkınca yakıt tüketimi tam iki katına çıkmıyormuş :D
Motor hacmi arttıkça litre başına tüketim azalıyor. O zaman 4 silindirli bir araç düşünüldüğü kadar ekonomik olmuyor. Öyleyse neden daha az silindirli bir araca binelim ki ;D

Motor hacmi arttıkça litre başına tüketim azalıyor. O zaman 4 silindirli bir araç düşünüldüğü kadar ekonomik olmuyor. Öyleyse neden daha az silindirli bir araca binelim ki Grin

Şöyle günübirlik bir gezide ankaradan karadenize kadar uzanıp geri gelmeyi alışkanlık haline getirmediysek neden olmasın? :D (Bu biraz aşırı bir örnek oldu ama ben hafta sonu gezintilerinde ortalamada bunun yaklaşık yarısını alışkanlık haline getirdim, zaman zaman bu kadar abarttığım da oluyor).

Evet..motor hacmi arttıkça tüketim degerleri silindir başına daha düşük oluyor..

Mesela vx100 vx80 den az yakıyor.V6,V8 FARKI...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri