Kara Panter' im

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 812
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 93,621
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kara Panter' im

[attachment=1]

[attachment=2]

L.C (17).jpg

L.C (23).jpg

Etiketler

Yalova TÜVTÜRK ..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

IMAG0336.jpg

IMAG0340.jpg

IMAG0341.jpg

-Arabayı ilk aldıgımda kontrol için götürdügümde usta hava hortumunun spril olan kısmı bantlanmıştı."ilerde bunu degiştirmelisin" demişti.

-LPG montajı yapan Kadosan dan Yusuf usta da uyarmıştı.

" Termostat vanasının baglantı uçları bizim montaj sırasında sıkarken güven vermedi..ilk fırsatta yenisini alıp degiştirsen iyi olur "

Bugün tatili fırsat bulup arabayla ugraştım.Önce spiral hava hortumunun eskisini çıkartıp yerine Ankaradan Hakan ATAMAN beyden aldıgımı taktım..

[attachment=1]

[attachment=2]

DSCF1231.jpg

DSCF1232.jpg

Termostat vanası ise...Hakan beyden sıfır degilde...çıkma gelmiş...Üzerindekinden fazla farklı degildi...

Tereddüt ettim.Eskyi sökmedim.Yedek olarak tutacagım..

[attachment=1]

[attachment=2]

DSCF1255.jpg

DSCF1256.jpg

Arabayı temizlemeden önce...aracımın altını merak etmiştim..Uzun uzun inceledim...fotografladım..Varsa yag kaçaklarını v.s görmek içinde hem baktım.. :D hem seyrettim.

Eger sırtüstü olmasa idim..mutlaka seyrederek çay içerdim.. ;D ;D çok hoşuma gitti...
muazzam yapıdaki şase..ön,orta,arka diferansiyeller,benzin deposunun çok korunaklı yerde olması,yeni lpg tankının keza aynı anlayışla korunaklı yerde olması, sabit ön aks sistemi...

Egzostta orta susturucu sanki 1 yıl içinde degişse iyi olur gibi geldi..

sonra güzeel bir bayram temizligi yaptım..İç döşemelerde deri kısımları ve vinil kısımları torpido besleyici ile sildim..

[attachment=4]

[attachment=5]

DSCF1234.jpg

DSCF1237.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

DSCF1239.jpg

DSCF1240.jpg

DSCF1245.jpg

DSCF1250.jpg

diferansiyel yağlarını değiştirdinizmi?? şanzıman yağıda çok önemlidir.

Çaglar...

Hayır hiçbirini degiştirmedim..

ne yag kullanmam gerektigi ve nasıl degiştirecegim konusunda yardımcı olursanız sevinirim..

mümkünse fotografla işaretli olması tercih nedenidir ;D ;D

Silecek lastikleri aşınmışlar..degiştirmem gerekiyor.Ne tavsiye edersiniz ?

arka cama silecek suyu gitmiyor..Acaba suyu püskürten motor ön su püskürtmeyi yapan motorla aynı mıdır ?

çıkamadım işin içinden... :mad:

mdr' Alıntı:
Silecek lastikleri aşınmışlar..degiştirmem gerekiyor.Ne tavsiye edersiniz ?

arka cama silecek suyu gitmiyor..Acaba suyu püskürten motor ön su püskürtmeyi yapan motorla aynı mıdır ?

çıkamadım işin içinden... :mad:
ben Bosch kullanıyorum memnunum...sol tarafın sileceğini sağ taraftakinden biraz büyük alın, daha iyi oluyor.

su püskürtme motorları tek, ön ve arkaya tek motor...arka cam yıkamasını söküp , arkadan öne doğru içinde kireç çözücü bir karışımı 50-60 cc'lik enjektörlerle tazzik ile sıkın, birkaç kere bu işlemi tekrarlayın , açılacağını sanıyorum...sonrada püskürtme ucunu açık, orada da tıkanıklık olur. en son işlem su kabını iyice kireçten arındırın, partikül kalırsa tekrar tıkayabilir.......

Herhangi bir BOSCH satan yerden mi..yoksa hiper marketlerden mi aldınız.Üzerindekileri söksem ona göre bakıp mı almalıyım yoksa numarası falan mı var.

kireç olayını deneyecegim..mantıklı...mutlaka öyle olması gerek ki...su gitmiyor..

arka su püskürtme konusunda olcayto beye katılmakla birlikte sorun çözülmezse eklediğim ilk şemadaki bağlantıyıda kontrol edin.su motoru tek ama bir valf vasıtasıyla ön arka ayırıyor.

diğer eklentiler ise şanzıman yağı ve diff yağları.ben hepsini castrol kullanıyorum.

Picture-1.jpg

s¸anzıman-yag˘ÃƒÂƒÃ‚„±.jpg

şanzıman2.jpg

ön-diff.jpg

arka-diff.jpg

benim usta bulunduruyordu, oradan taktırdım...ama hipermarket veya oto aksesuarcılarda da bulabilirsiniz...neticede aynı ürün...

bu arada karışım kireç çözücü sıcak olursa daha iyi sonuç alırsınız.... ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri