Kar Kampımız... Kartepe - Kuzuyayla (22-23 Ocak 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 120
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,222
Ynt: Kar Kampımız... Kartepe - Kuzuyayla (22-23 Ocak 2011)

Böylesi yoğun bir pratik çalışmadan sonra bir sonraki sefere İnsel'in artık hazırlıklı olduğunu biliyoruz... :smiley: "Yazacağım hepsini foruma" dedim, o da "yaz valla" dedi. Günah benden gitti bu durumda. İçim rahat olarak yazıyorum. :smiley:

[attachment=1]

Zinciri taktıktan sonra "yürü be koçum" "kim tutar seni" nidaları eşliğinde gazı alan İnsel hocam da aracını syncro sanmaya başlıyor...

Düz yollarda hızlanıp, rampada yavaşlayınca ya da durmaya kalktığında arkasından "devam et" diye işaret ediyoruz. "Kaptırga İnsel" de bir daha arkasına bile bakmadan zirveye kadar yardırıyor...

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

PIC_1001.jpg

PIC_1002.jpg

PIC_1003.jpg

PIC_1004.jpg

PIC_1005.jpg

Etiketler

Cem, kış ortasında Kuzuyayla deyince şöyle bir gözümde canlandırdım başıma gelecekleri ve hiç sesimi çıkartmadım.

Benim nazlı ve önden çekiş ducatom'la bu iş nasıl olur diye hesap kitap yapmaya bile yanaşmadım. Lâkin huylu huyundan vazgeçer mi? Hani derler ya, adam olacak çocuk kakasından belli olur diye. Anam da çocukluğumda lazımlığa bakıp bakıp, bana hep " sen adam olamayacaksın " der dururdu.

Neyse, sessiz ve derinden işleri yoluna koyup, bir de kıytırıktan zincir edinip, yola çıktıktan sonra Cem' e " ben yola çıktım " dedim.

" Karagözlers " le cuma akşamı tem deki şu meşhur benzinlikte buluşup o akşamı Sapanca göl kıyısında
geçirdik. Hem sohbet ederiz hem daha yakından tanışırız diye hem de Trakya'lıca iki nefes anoson koklarız dedik ama girdiğimiz yer müzik diye bir anırtılı böğürme koyverince nasıl kaçacağımızı bilemedik.

Geceyi yürüyüş sohbetiyle tamamlayıp ertesi sabah buluşma vaktine kadar göl manzaralı karavan üstüne destanlar yazıp buluşma noktasına yollandık.

Haftasonu cengaverleri tek tek sökün ettiler ve istikamet Kuzuyayla diye başkomutan işaret parmağını dağlara doğru uzatıverdi.

Yahu etmeyin eylemeyin diyeceğim ama, ok yaydan çıkmış bir kere. Üstelik komutanda bir eda var ki... Peh peh peh... O gösterdiği dağları, o yaratmış havasında, Hani " benim oraları görmeye gideceğiz " der gibi.
Eh... Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın anasını satiiim.
Bir dağlara baktım, bir " nazlı " ma, bir de vay benim kel başıma gelecekler deyip ak düşmüş sakalımı sıvazlayıp, sakalı ağarttık ama akıllanmadık diyerek kuyruğa takıldım.

" Ohooo... Asfalt pırl pırılmış yahu boşuna kuruntu etmişim " diye içimden geçiriken bizim takım yoldan çıkıverdi. Birden bire asfaltın rengi beyaza büründü ve daha on metre gitmeden ben de olduğum yerde saymaya başladım.

Zincir var mı ? Var. Arkadaşların da yardımıyla taktık takmasına ama iki metre gitmeden baklalar tesbih tanesi gibi dağılıverdi. Neyse bir punduna getirip yolu açtıktan sonra takıma ve diğer araçlara yol verdik ve sağolsun Levent kardeşle birlikte ve inatla benim aracı yukarıya çıkartmaya ahtettik.

Kopan zinciri telle tamirleyip birkaç yüz metre daha gittikten sonra bu iş buraya kadar durumu hasıl oldu.
Anan yahşi baban yahşi ne edeceğiz şimdi derken hızır Mecit ve syncro'su arkamızda bitiverdi. Yüzünde bir muzurluk, bir hınzırlık, hafif alaycı bir tonla " çekme halatı var mı yaa ? " diye ortaya laf attı. Var dedim ve öne geçti. Taktık, o da gaza bastı. Ben ve arkasındaki 3,5 ton var mı yok mu anlamadan bütün o karlı buzlu yolları sıyırıverdik.

Bilemedim sevgili Mecit kardeşin mi yanaklarından öpeyim yoksa eğilip syncro nun mu lastiklerini öpeyim.

Sonra ateşin başına geçtik. Bülent'in sucuklarını bekledim durdum...

Bekledim, bekledim, bekledim,bekledim... Herhalde gelecek sefer dedim ve zincirle uğraşırken çaktırmadan üşüttüğüm için biraz erken gecenin ateşini onlara emanet ettim.

Bütün arkadaşlarıma, yardımlarına ve bu keyifli hafta sonu programına teşekkür ediyorum.

Bu kare İnsel'in aracını son gördüğüm ana ait:

[attachment=1]

Uzunca bir süre İnsel'den haber alamayıp cep telefonu da çekmeyince Bülent'le kardeş kamperler olarak kurtarma timi edasıyla yola çıktık... Ohooo!... Baktık ki beyimiz yukarıda oğlu ile kızak keyfi yapıyor. :smiley:

Abi - kardeş yan yana...

[attachment=2]

Ardından bizim de geri dönmediğimizi gören Levent abi syncrosu ile yanımızda bitiveriyor...

[attachment=3]

Yukarıdan manzaralar...

[attachment=4]

[attachment=5]

PIC_1006.jpg

PIC_1014.jpg

PIC_1019.jpg

PIC_1017.jpg

PIC_1011.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

Haldun abi'nin karavanı kuş misali yanımıza kadar uçuran yakışıklı delikanlı:

[attachment=3]

Çok da fotojenik kerata :smiley:

[attachment=4]

Bölgenin köpekleri çok zeki... Başka yerlerde görmeye alışık olduğunuz şekilde yanınıza yaklaşıp melul melul bakmıyorlar... Böyle yaparlarsa önlerine kuru ekmekten fazlasının atılmayacağını biliyorlar.

Kendilerince taktikler geliştirmişler. Çağırsanız bile yanınıza gelmiyorlar. Önce uzaktan izleyip grup içerisindeki en saf elemanı tespit ediyorlar. Aşağıdaki fotoğrafta arka planda bu detayı görebilirsiniz. Sonra bir boşluk anında operasyona girişiyorlar ve işlerini gördükten sonra hemen uzaklaşıyorlar... Detayları Bülent arkadaşımızdan da dinleyebilirsiniz. :smiley:

[attachment=5]

PIC_1013.jpg

PIC_1010.jpg

PIC_1022.jpg

PIC_1035.jpg

PIC_1033.jpg

Kamp alanımızdan kesitler:

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Çocuklar yine her zamanki gibi kampın tadını en çok çıkaranlar...

[attachment=4]

Nazlı ducatomuz burada da yalnız bırakmıyor bizleri... Öyle ya da böyle, oradaydı işte...

[attachment=5]

PIC_1023.jpg

PIC_1025.jpg

PIC_1027.jpg

PIC_1028.jpg

PIC_1030.jpg

Unuttuğum olaylar mutlaka vardır,bunlardan biri Tayfur hocamın elinde bir kutu tatlı ile sırf bizle buluşmak için kampımıza gelmesi ayrıca hemen hemen her kampımıza gelen,isimleri listelerde hiç gözükmeyen ama gezilerimize karavancılardan çok katılan Tamer ve ailesi ,şimdi ismini hatırlamakta zorlandığım , beyaz Vito sunu unutmadığım İzmitli karavancı abimiz, bu arkadaşların bize süpriz ziyaretleri.Kuzuyayla işletmesini alan arkadaşların ileriye dönük uluslararası bir kamping alanı yaratma çabaları.Benim aklımda kalan bilgiler.

Kamp alanımızdan devam...

[attachment=1]

Aşağıdaki fotoğrafta dikkatli bakarsanız göreceğiniz şekilde köpek Mehmet abi'nin arkasına saklanıyor. Mümkün olduğunca fotoğraf çektirmekten bile kaçınıyorlar. Bir gün köpek sahibi olmak istersem gidip bunların yavrularından alacağım. :D İnanılmaz zeki hayvanlar.

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

Bu fotoğraftaki arkadaş kampımızın CD ve sucuk sorumlusu. Kendisini iyi tanıyın, bedava CD ve sucukları o dağıtıyor. İsteyecekseniz ondan isteyin. ;D

[attachment=5]

PIC_1046.jpg

PIC_1032.jpg

PIC_1034.jpg

PIC_1037.jpg

PIC_1040.jpg

çayı kahveyi ve ateşi gördük yaww hiçmi bir şey yemediniz o güzel doğada.
şöyle mangal ateşinde pişen et yanına,hadi anosondan vazgeçtim arpa suyu yada üzüm suyuda mı yoktu :(

Bu beyefendi de gezilerde baklava, yaş pasta gibi şeyler dağıtıyor. İsimleri aklınızda tutamasanız bile simalarını iyice kazıyın aklınızın bir köşesine. :D

[attachment=1]

Alttaki fotoğrafta, fotoğraf çeken hanımefendinin de tarçınlı kurabiyeleri çok meşhurdur, ona göre ;)

[attachment=2]

Boşuna uğraşmayın, Levent abi'den fazlaca bir şey alamazsınız. Alabileceğiniz ufak tefek şeylerin detayını vermiyorum, istihkakım azalmasın. :smiley:

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

PIC_1099.jpg

PIC_1096.jpg

PIC_1098.jpg

PIC_1043.jpg

PIC_1065.jpg

[attachment=1]

Köpekzedeler zeytinyağlılara talim ederken... :D

[attachment=2]

Neyse ki yemeğin sonuna doğru Mecit hocamın sac kavurması yetişiyor imdatlarına...

[attachment=3]

Ateş başı muhabbeti:

PIC_1066.jpg

PIC_1070.jpg

PIC_1067.jpg

PIC_1073.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Kamperin içinden sabah manzaram...

[attachment=4]

Uyku mahmurluğu ile manzaranın keyfini çıkarmaya çalışırken aniden önümde bitip manzaramı kapatıveren yine o malum şahıs:

[attachment=5]

PIC_1075.jpg

PIC_1076.jpg

PIC_1078.jpg

PIC_1086.jpg

PIC_1089.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Kuzuyayla dönüşü "buraya kadar gelmişken Kırkıpnar'ı ve Sapanca Gölü'nü de görmeden dönmeyelim" dedik...

[attachment=4]

[attachment=5]

PIC_1094.jpg

PIC_1095.jpg

PIC_1100.jpg

PIC_1125.jpg

PIC_1116.jpg

Haldun abi su altı güzelliklerini fotoğraflamaya çalışıyor ;)

[attachment=1]

Akşam ateş başında "o kadar çok içme" demiştim sana, dinlemedin. Fotoğrafta akşamdan kalma Bülent'i görüyorsunuz :D

[attachment=2]

[attachment=3]

Benden ve kıytırık fotoğraf makinamdan ancak bu kadar dostlar...

Devamını "12 mega pikseeeel..." diye bağıran dostlarımızdan bekliyoruz... :smiley:

PIC_1117.jpg

PIC_1120.jpg

PIC_1121.jpg

Çok şey kaçırmışım harbiden...OFFFFF OFFFFF :'(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR